-->

Έτσι θα επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία από την 1η Ιουνίου – Έως 26 Ιουνίου τα μαθήματα

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί από την 1...


Αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί από την 1η Ιουνίου παρουσιάζουν αυτή την ώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας περιέγραψε ποιες δομές ανοίγουν, σημειώνοντας ότι ξεκινά και η λειτουργία των πανεπιστημίων. Η Ν.Κεραμέως τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Παιδείας προσαρμόζει την εκπαιδευτική διαδικασία στα νέα δεδομένα. Έτσι και τώρα, συνέχισε, αποφασίστηκε το άνοιγμα εξαιτίας της ομόφωνης εισήγησης της επιτροπής λόγω της καθοδικής πορείας της επιδημίας, επειδή τα παιδιά κολλάνε και μεταδίδουν τον ιό πιο δύσκολα, και επειδή ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες, σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στα σχολεία, παρά στις γειτονιές και στις πλατείες. Είπε ακόμη ότι τα ανοιχτά σχολεία μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες και ενισχύουν παιδιά που προέρχονται από ευάλωτα οικογενειακά περιβάλλοντα.

«Μαθητές που δεν έχουν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, μαθητές που βιώνουν ένταση στο οικογενειακό τους περιβάλλον, μαθητές των μικρότερων κυρίως τάξεων που δεν έχουν οικογενειακή καθοδήγηση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση» είπε η υπουργός Παιδείας. Έως 26 Ιουνίου τα μαθήματα, 30 Ιουνίου η λήξη του διδακτικού έτους για δασκάλους Έως 15 μαθητές με 1,5 μέτρο απόσταση. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15 το τμήμα θα χωρίζεται στα δύο, αν δεν υπερβαίνει τους 15, το τμήμα λειτουργεί καθημερινά.

Δεν θα λειτουργούν τα κυλικεία. Προαιρετική η χρήση μάσκας για μαθητές και δασκάλους σε σχολεία και σχολικά. Δεν θα λειτουργήσουν προς το παρόν τα ολοήμερα σχολεία. Διαφορετικά διαλείμματα για να μειωθεί ο συγχρωτισμός των μαθητών

Αναφορικά με τα ειδικά σχολεία, η κ. Κεραμέως ανέφερε: «Οι μαθητές που φοιτούν στα σχολεία αυτά έχουν ιδιαίτερη ανάγκη να βρεθούν εκ νέου στο περιβάλλον του σχολείου τους, με τους εκπαιδευτικούς τους και τους συμμαθητές τους.

Και το έχουν ανάγκη προφανώς για τη μαθησιακή τους εξέλιξη, αλλά και για την ψυχο-συναισθηματική και κοινωνική τους εξέλιξη». «Είμαστε σε διαρκή επαφή με τους δασκάλους, ακούμε τις σκέψεις τους για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Τα δημοτικά επαναλειτουργούν για τέσσερις πλήρεις εβδομάδας, είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο» τόνισε η κ. Κεραμέως. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί φιλοξενούν 90.000 παιδιά και ανοίγουν κανονικά από 1 Ιουνίου.

Οι κανόνες λειτουργία είναι οι ίδιοι με εκείνους που ισχύουν για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας. Θα υπάρχει εκ περιτροπής λειτουργία σε αίθουσες που υποδέχονται πάνω από 15 παιδιά. Αν είναι λιγότερα από 15 τα παιδιά, το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά. Πρόσθεσε ότι θα είναι ευθύνη του διδακτικού προσωπικού να τηρούνται όλοι οι κανόνες στα παιδιά αυτής της ηλικίας που πολύ δύσκολα μπορούν να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας.

Έκτακτο προσωπικό για την καθαριότητα μπορεί να προσληφθεί με τετράμηνες συμβάσεις μόνο στις περιπτώσεις που χρειάζεται. Η λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών ισχύει μέχρι 31 Ιουλίου.

Τα ΚΑΠΗ είναι κλειστά μέχρι νεωτέρας, ενώ οι ειδικοί θα αποφανθούν για την λειτουργία των camps.

Το άνοιγμα των παραπάνω δομών αποφασίστηκε χθες, Κυριακή, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας προς τον πρωθυπουργό. Τόσο η υπουργός Παιδείας όσο και ο υπουργός Εσωτερικών τόνισαν ότι όλες οι προβλέψεις για την επαναλειτουργία έγιναν σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών.

Όλα θα γίνουν βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ που θα σταλούν στις σχολικές μονάδες τις επόμενες ημέρες, τόνισε η κ. Κεραμέως. Προχωρά ο φράχτης στον Έβρο, είναι βούλησή μας, μέσα σε δέκα μέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του αναδόχου. Καμία ξένη δύναμη δεν μπήκε σε ελληνικό έδαφος, κάνουμε αυτό που χρειάζεται, να φυλάσσουμε τα σύνορα της Ελλάδας. Να μην αναπαράγουμε την ξένη προπαγάνδα.

www.mononews.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Έτσι θα επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία από την 1η Ιουνίου – Έως 26 Ιουνίου τα μαθήματα
Έτσι θα επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία από την 1η Ιουνίου – Έως 26 Ιουνίου τα μαθήματα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV-jae5AJWPO2tec3oJwoY1KXqwBHBQbZtqe9tAVwOmo2ic8R2JzxpmisyGd9ilRhxaUZ0HOkreqOoocH85nxUPWA9fc21skyA8uJbF1Wa6AgFnaFNr61gvFAtfnCz24vEFVnuetlFrlI/s640/191004140430_190828155630_kerameos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV-jae5AJWPO2tec3oJwoY1KXqwBHBQbZtqe9tAVwOmo2ic8R2JzxpmisyGd9ilRhxaUZ0HOkreqOoocH85nxUPWA9fc21skyA8uJbF1Wa6AgFnaFNr61gvFAtfnCz24vEFVnuetlFrlI/s72-c/191004140430_190828155630_kerameos.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/05/1-26.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/05/1-26.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy