-->

Εργα σε όλη την Ελλάδα & στην Ηλεία... μηδέν!

Του Γιώργου Φάκου Οπως πολλάκις έχω γράψει, οι Ηλείοι παράγοντες όχι μόνο έβλεπαν... φαντάσματα, αλλά την ανικανότητά τους την δι...




Του Γιώργου Φάκου


Οπως πολλάκις έχω γράψει, οι Ηλείοι παράγοντες όχι μόνο έβλεπαν... φαντάσματα, αλλά την ανικανότητά τους την δικαιολογούσαν, ως εμπόδια που βάζουν οι Αχαιοί στο δρόμο της... δικής μας προόδου!

Μία άποψη που είχε βρει και βρίσκει ακόμη και σήμερα, υποστηρικτές.
Ποιους; Εκτός από κάθε λογής πολιτικό ταγό που έχει προκύψει στο νομό τα τελευταία 20 χρόνια [είτε αυτός έχει την ιδιότητα του βουλευτή είτε του δημάρχου] υπάρχουν και οι... πολίτες, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του ένα ή του άλλου για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, αφού πάντα το "προσωπικό" είναι πάνω από το γενικό καλό.

Ακόμη και σήμερα, αυτοί οι πολίτες δεν διστάζουν να "επιτεθούν" εάν γράψεις ή πεις κάτι  -παίρνοντας  ως παράδειγμα δημάρχους οι οποίοι εάν γράψεις κάτι που δεν είναι της δικής τους αισθητικής σε βάζουν στη... "μαύρη λίστα" και για να καλύψουν τα δικά τους λάθη, ολισθήματα, αδιαφορίες, αρέσκονται και... σε γελοίους χαρακτηρισμούς.

Εξάλλου, όπως επίσης έχω ξαναγράψει, ο πολιτικός, είτε της κεντρικής εξουσίας είτε του Α ή Β βαθμού αυτοδιοίκησης, ενδιαφέρεται για την διατήρηση της δικής του καρέκλας. Ετσι, η κατασκευή ενός δρόμου ή μιας πλατείας παρουσιάζεται ως... μεγαλόπνοο έργο, γιατί, όπως μου είχε εξομολογηθεί ένας δήμαρχος, αυτά φέρνουν ψήφους και όχι τα έργα, όπως η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και άλλα, τα "κάτω από τη γη", που δεν φαίνονται, έστω και αν είναι έργα ζωτικής σημασίας για την υγεία του δημότη!

Δεν αμφισβητώ την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός δρόμου ή μιας πλατείας, έργα που έχουν σχέση με το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, αλλά δεν είναι τα πιο ουσιαστικά.

Για παράδειγμα, δέστε στον δήμο Ηλιδας. Κάνει ανάπλαση στη πλατεία Ηρώων και στη πλατεία Δημοκρατίας [Μεταξά], ενώ -παρά τις οχλήσεις των κατοίκων- το νερό έτρεχε από σπασμένους αγωγούς στην Αρχαία Ηλιδος επί 3-4 μήνες περίπου και στα Σαβάλια επί ένα 10ήμερο σχεδόν. Κι έπρεπε να γίνουν τα δημοσιεύματα του newsgf.net για να αποκατασταθούν οι βλάβες, αφού τελικά οι πολιτικοί ταγοί την δημοσιοποίηση προβλημάτων φοβούνται.
Είναι η παροιμία που λέει ο λαός "και ο άγιος φοβέρα θέλει"!

Αν μπει κάποιος στο site, ypodomes.com, θα διαπιστώσει τα μεγάλα έργα που γίνονται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, πλην της Ηλείας. Η οποία Ηλεία ακόμη περιμένει την κατασκευή ενός νέου δρόμου μόλις 90 χλμ, για να μη σκοτώνονται οι πολίτες και τα παιδιά τους.

Για τον αιματοβαμμένο δρόμο αυτό, όπως συνηθίζεται, οι πολιτικοί ταγοί ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα μετά από κάθε θανατηφόρο ατύχημα, κάνουν "επαναστατικές" δηλώσεις, ίσως και καμιά συγκέντρωση λίγων ωρών όπου η "επαναστατικότητά" τους θα εκτοξευθεί στα ύψη, λόγω παρουσίας δημοσιογράφων... και μετά γυρίζουν στη θλιβερή δική τους και δική μας καθημερινότητα, για να... εγκαινιάσουν κανένα δρόμο με χαμόγελα που φτάνουν ως τα αφτιά, νιώθοντας υπερήφανοι για το μεγαλειώδες έργο που παραδίδουν στους δημότες.

Μέχρι την επόμενη φορά, που κάποιος θα σκοτωθεί, για να έχουμε μια επανάληψη των παραπάνω!!!

Οχι, βέβαια, ότι ο πολίτης ενδιαφέρεται και πάρα πολύ. Η αποβλάκωση που έχει υποστεί από τα social media, όπου το μόνο ενδιαφέρον του είναι να... ανεβάσει καμιά φωτογραφία ή να χαζέψει τον κ@@λο κάποιας μέσω πάντα φωτογραφίας, είναι το μόνο που τον απασχολεί. Και δεν τον απασχολεί ότι ο ίδιος ή το παιδί του είναι εν δυνάμει θύματα του δρόμου!
Αλλωστε, εάν τύχει να σκοτωθεί κάποιος, γράφει και κανένα... συλληπητήριο μήνυμα και... η ζωή συνεχίζεται!!! Αλλά δεν σκέφτεται τι θα γίνει εάν σκοτωθεί ένας δικός του άνθρωπος!!!

Τις τελευταίες δύο ημέρες είχαμε τροχαία ατυχήματα σε κομμάτι δρόμου που κατασκεύασε η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας στο δήμο Ηλιδας. Δεν είδα κανένα ενδιαφέρον από τον δήμο, στα όρια του οποίου είναι ο δρόμος, να κάνει κάποιες κινήσεις ώστε να μπουν προστατευτικές μπάρες ή κολόνες.
Είναι έργο της περιφέρειας. Σαφέστατα, μα το έργο αφορά τον δήμο Ηλιδας. Από τη στιγμή που βλέπει προβλήματα δεν θα έπρεπε να κινητοποιηθεί δυναμικά πιέζοντας την περιφέρεια ώστε να προστατέψει τους πολίτες;
Επιδερμικά αγγίζεται και αυτό το θέμα. Αλλωστε, το γράψαμε παραπάνω. Η ανάπλαση των πλατειών είναι πιο σημαντική και από την προστασία του πολίτη.

Αν και αυτά αφορούν τον συγκεκριμένο δήμο Ηλιδας, εντούτοις σε όλους τους δήμους συμβαίνουν. Και συνέβαιναν και συμβαίνουν όσο ο πολίτης αδιαφορεί!!!

Στις 3 Ιουνίου 2011 ο τότε αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος βρέθηκε ως καλεσμένος στη τηλεοπτική μου εκπομπή "Ενδείξεις-Αποδείξεις". Και είπε κάτι που, δυστυχώς, επικρατεί και σήμερα.

"Το πιο εύκολο πράγμα για τον οποιοδήποτε πολιτικό, αυτοδιοικητικό, δημοτικό σύμβουλο ή οτιδήποτε άλλο, είναι τελικά να επενδύσει πάνω σε έναν ανέξοδο τοπικισμό ο οποίος θα τον κάνει συμπαθή, θα ανεβάσει τους τόνους, θα κερδίσει ψήφους, θα πάρει συμπάθειες. Αυτή είναι μια συνταγή που έχει δοκιμαστεί πάρα πολύ στο παρελθόν, ένας εύκολος δρόμος που νομίζω πώς δεν έχει αποδώσει ποτέ τίποτα..."

Λίγο νωρίτερα ο τότε Γ. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, ανέφερε σε δελτίο ειδήσεων όπου ήταν καλεσμένος μου: "Είναι αδικαιολόγητο το γεγονός ότι η Ηλεία με τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα είναι στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης"!

Ο ίδιος σε αποκλειστική του συνέντευξη για την τηλεοπτική μου εκπομπή είχε πει: "Δεν υπάρχει περιφερειακή συνείδηση συνολικά στη Δυτική Ελλάδα. Αυτή οφείλουμε να την οικοδομήσουμε. Αν καθίσουμε να κουβεντιάσουμε σε ένα τραπέζι που είναι Αιτωλοακάρνες, Ηλείοι, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις. Κι αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες..."

Νομίζει κανείς, ότι σήμερα εν έτη 2020 άλλαξε κάτι; 


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Εργα σε όλη την Ελλάδα & στην Ηλεία... μηδέν!
Εργα σε όλη την Ελλάδα & στην Ηλεία... μηδέν!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDZATO59CF6T6OKmVEvssW3Yhco9u3F4RHp-7BpfFN4JE0SnhXD6ALK7RJiH3TOYhRs-ZzOlO73IBB6oVpN9RMir1GIFqO_0PZ4YH1kou_YuIMBmAaDTj_4XVWkiQ4Ota-ksK_9bUsd0k/s640/excavators-391143_960_720.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDZATO59CF6T6OKmVEvssW3Yhco9u3F4RHp-7BpfFN4JE0SnhXD6ALK7RJiH3TOYhRs-ZzOlO73IBB6oVpN9RMir1GIFqO_0PZ4YH1kou_YuIMBmAaDTj_4XVWkiQ4Ota-ksK_9bUsd0k/s72-c/excavators-391143_960_720.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_756.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/06/blog-post_756.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy