-->

9o Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Τι είπε ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας

Η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη [ διαβάστε εδώ... ]. Ενα Φεστιβάλ που,...


Η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη [διαβάστε εδώ...].
Ενα Φεστιβάλ που, μέσω της ΕΡΤ, πλέον διαφημίζεται σε όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Αν και οι φετινές εκδηλώσεις είναι περιορισμένες λόγω των μέτρων κατά του κορονοιού, εντούτοις αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο ώστε το Φεστιβάλ του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ν' αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ όλης της χώρας.

Χθες, ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι το Κάστρο Χλεμούτσι είναι ένας χώρος όπου γεννιέται και προβάλλεται ο πολιτισμός.

Διαβάστε ολόκληρο τον χαιρετισμό του: 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, 

Eνα κορυφαίο γεγονός για το Δήμο μας, θα τολμούσα να πω ιστορικό, εφόσον σε αυτή την εκδήλωση η έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης πραγματοποιείται ταυτόχρονα με τον εορτασμό των 800 ετών από την ίδρυση του μνημείου σε μια εποχή δύσκολη τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρο τον κόσμο λόγω της πανδημίας. 

Σε αυτό εδώ το κάστρο,  το πλέον γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο κάστρο Χλεμούτσι, στη μακραίωνη πορεία του από την ίδρυση του έως σήμερα που έχει βιώσει μεγάλες ιστορικές στιγμές πραγματοποιούμε την έναρξη του 9ου Φεστιβά. Ο τόπος αυτός άντεξε μέσα στους αιώνες, μέσα από σκληρές συγκρούσεις και επιθέσεις των κατακτητών, όπως των Φράγκων, των Ενετών και των Τούρκων. 

Υπήρξε το κάστρο του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωσταντίνου Παλαιολόγου και δεσπόζει σε ολόκληρο τον ηλιακό κάμπο για να φτάσουμε στο σήμερα και να μας κάνει περήφανους ότι αυτό το μνημείο δε συμβολίζει πλέον ένα χώρο που δημιούργησαν οι κατακτητές αλλά έναν χώρο που γεννιέται και προβάλλεται ο πολιτισμός και αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Δήμου μας. 

Και σε αυτό συμβάλλει πρώτιστα η αρχαιολογική υπηρεσία και οι άνθρωποι που αγαπούν και προστατεύουν τα μνημεία μας σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και η δυνατότητα να φιλοξενεί όλα αυτά τα χρόνια και να συμπορεύεται με επιτυχία μ' ένα κορυφαίο θεσμό για το δήμο μας το διεθνές φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. 

Σήμερα εδώ, σ’ αυτό τον πανέμορφο χώρο, εμείς επιμείναμε και καταφέραμε να έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συνεχίσουμε το μοναδικό έργο πολιτισμού του Δήμου μας, φιλοξενώντας την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, στο βραβευμένο πλέον και αγαπημένο έργο, που χαιρόμαστε κάθε καλοκαίρι σε αυτό το χώρο, το μυστικό τραγούδι του κάστρου του Γιώργου Βούκανου. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω καταρχάς την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού και τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση. Την εφορεία αρχαιοτήτων Ηλείας και την προϊστάμενη κ. Ερωφίλη Ίρις Κόλλια καθώς και την προϊσταμένη του κάστρου κυρία Νάνσυ Ράλλη. 

Να ευχαριστήσω επίσης το υπουργείο πολιτισμού, το οποίο έθεσε υπό την αιγίδα του την σημαντική αυτή εκδήλωση, τον ΕΟΤ για την προβολή καθώς και την ΕΡΤ με τα μουσικά της σύνολα που μας τιμούν με την παρουσία τους και προβάλλουν σε ολόκληρο τον κόσμο και στην Ελλάδα τον Ιστορικό Δήμο μας και τον αγαπημένο θεσμό του καλοκαιριού που είναι οι  Μεσαιωνικές νύχτες και το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να  ευχαριστώντας κι όλους εσάς που απόψε είσαστε εδώ κοντά μας, αλλά και όσους θα παρακολουθήσουν μέσα από την τηλεόραση την εκδήλωση. Ολοι μαζί θα απολαύσουμε  την ομορφιά αυτού του μνημείου μαζί με τη μουσική και τον πολιτισμό. 

Το καλοκαιρινό μας ταξίδι στο πολιτισμό ξεκίνησε.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 9o Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Τι είπε ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας
9o Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Τι είπε ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJBb-iyp8NPD2flQ701OmJgGMhVC_u7BOC_fz_aI4UkBZZ64inAVMdZa4HlHW6ooWyH_A-vRttFK5ISVX56gC0AJG-8DjytKGRDcl7DggsMrgdj4DVoRy7z5Tv-_enp_PqJL-MJ2laabM/s640/110253720_2879440492179082_3906480292249072288_o.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJBb-iyp8NPD2flQ701OmJgGMhVC_u7BOC_fz_aI4UkBZZ64inAVMdZa4HlHW6ooWyH_A-vRttFK5ISVX56gC0AJG-8DjytKGRDcl7DggsMrgdj4DVoRy7z5Tv-_enp_PqJL-MJ2laabM/s72-c/110253720_2879440492179082_3906480292249072288_o.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/07/9o_16.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/07/9o_16.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy