-->

Σύσκεψη Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας: Ολοι μαζί...!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή κλειστή σύσκεψη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας , στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με θέμα τα οξυμέ...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή κλειστή σύσκεψη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με θέμα τα οξυμένα αγροτικά προβλήματα, κυρίως των καρπουζοπαραγωγών που βλέπουν τη φετεινή σοδειά τους να παραμένει στα χωράφια, αδυνατώντας ακόμη και τα έξοδά τους να καλύψουν.

Την άσχημη κατάσταση, που σε ότι αφορά κυρίως τα καρπούζια οφείλεται στον κορονοιό, περιέγραψε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών, Χρήστος Βαλιανάτος, στους βουλευτές, δημάρχους, στον αντιπεριφερειάρχη, στον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου. αλλά και στους παραγωγούς που το πρωί παρευρέθηκαν αγωνιώντας για το μέλλον τους, το οποίο κάθε άλλο παρά ρόδινο εμφανίζεται.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και μίλησαν οι βουλευτές Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός, Μιχάλης Κατρίνης, ενώ απουσίαζαν ο Κώστας Τζαβάρας που επικαλέστηκε, σε επιστολή του... ανειλημμένες υποχρεώσεις και η Διονυσία Αυγερινοπούλου η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο [newsgf.net: της ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα να επιστρέψει στα καθήκοντά της].

Παρόντες στη σύσκεψη, εκτός των τριών βουλευτών, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Ηλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας μαζί με την πρόεδρο του ΔΣ Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Γεωπόνο Γεωργία Κακαλέτρη, η παρουσία των οποίων έδειξε την αγωνία που διακατέχει και τους ίδιους για τους παραγωγούς των δήμων τους.

Επίσης, το παρόν έδωσε ο αντιδήμαρχος Πηνειού κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος αλλά και από το Επιμελητήριο ο Αντώνης Παρασκευόπουλος.


Νομίζουμε ότι σήμερα ήταν η καλύτερη παρουσία των βουλευτών Ηλείας, οι οποίοι φάνηκε ότι γνωρίζουν άριστα τα αγροτικά προβλήματα, κατέθεσαν τις απόψεις τους και προτάσεις τους αποφεύγοντας την μικροπολιτική και κάτι ακόμη πιο σπουδαίο: Ο ένας επικαλείτο τις ενέργειες του άλλου συναδέλφου του [ασχέτως κόμματος] αποδεικνύοντας -επιτέλους- ότι, τουλάχιστον οι τρεις νέοι, παρευρισκόμενοι βουλευτές, μιλούν μεταξύ τους και συνεργάζονται για την προώθηση των προβλημάτων του νομού.

Σαφέστατα ήταν μια ευχάριστη παρένθεση και ίσως, σιγά-σιγά, ξεφεύγουμε από το "κακό παρελθόν" μας! 

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας και το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων της πατάτας.

Χρήστος Βαλιανάτος 
Πρόεδρος Ο.Π. Αμαλιάδας 

"Σήμερα καλέσαμε τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη, το Επιμελητήριο και τους δημάρχους σε μια κλειστή, λόγω των μέτρων κατά του κορονοιού, σύσκεψη για να συζητήσουμε για την κατάσταση του αγροτικού τομέα στο νομό Ηλείας. Τα προιόντα δεν πωλούνται, οι αγρότες είναι σε απελπισία. Εμείς θα μιλήσουμε με όλους και θα αναζητήσουμε τις λύσεις όλοι μαζί.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως αν η τραγική αυτή κατάσταση συνεχιστεί δεν θα υπάρχει αύριο αγροτιά. Θέλουν να συνεχίσει ο αγρότης να καλλιεργεί ή να πάει μετανάστης;
Την Τρίτη το πρωί κλείσαμε ραντεβού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά πρώτα θα συζητηθούν εδώ όλα τα θέματα"

Σημείωση newsgf.net: Δεν έχει καμία σημασία να γράψουμε τι είπε ο καθένας στη σημερινή σύσκεψη. Κανένας και ιδιαίτερα οι αγρότες δεν επιθυμούν να διαβάσουν πάλι τα ίδια που τόσο καιρό ακούνε. Αυτό που όμως έχει σημασία και προφανώς όλους ικανοποιεί είναι το κλίμα της ομόνοιας και της σύμπνοιας που σήμερα έδειξαν και πρέπει να μεταφέρουν την Τρίτη στο ραντεβού τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παραλειπόμενα:

*Δίπλα στον Χρήστο Βαλιανάτο κάθισε ο αντιπρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας Σωτήρης Κακαλέτρης.

Ο κ. Κακαλέτρης, ένας από τους ενεργούς συμμετέχοντες της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης του 2001 για την βιομηχανική ντομάτα, πάντα είναι μαζί με τον κ. Βαλιανάτο σε όλες τις συσκέψεις κι επισκέψεις στα υπουργεία.
Σοβαρός και μετρημένος πάντα, τα παρακολουθεί όλα και παρεμβαίνει μόνο όταν χρειάζεται.
Για όσους δεν γνωρίζουν είναι αδελφός της Προέδρου του Δ.Σ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γεωργίας Κακαλέτρη.

*Μία αντιπαράθεση παραλίγο να ξεκινήσει όταν ο Γιώργος Αχαμνός πήρε τον λόγο να μιλήσει, η οποία έληξε αμέσως με την παρέμβαση του κ. Βαλιανάτου.
Ο κ. Αχαμνός, μεγαλοπαραγωγός, τόνισε ότι τα λόγια πλέον δεν αρκούν και πως χρειάζονται πράξεις.

*Ευχάριστη εντύπωση προκάλεσε σε όλους η παρουσία του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου.
Τα αγροτικά προβλήματα είναι κοινά και ο Τάκης δεν θα μπορούσε να λείψει, ενώ είμαστε σίγουροι ότι θα συμμετέχει όπου του ζητηθεί.
Ο ίδιος πάντως ευχάριστος και χαμογελαστός δέχτηκε το καλωσόρισμα πολλών... αλλά έκατσε μακριά από τον Γιάννη Λυμπέρη!

*Ευχάριστη εντύπωση, επίσης, προκάλεσε και η παρουσία του Γιάννη Λέντζα.
Ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο οποίος προ λίγων εβδομάδων είχε στείλει επιστολή στους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα των αγροτών του δήμου του, συνοδευόταν από την δυναμική προεδρίνα Γεωργία Κακαλέτρη, η οποία είναι και γεωπόνος. Η ίδια, πολλές φορές, έχει παρέμβει σε αγροτικά ζητήματα.



*Σίγουρα ήταν ότι καλύτερο να βλέπεις τους τρεις νέους βουλευτές, από διαφορετικά κόμματα, όχι μόνο να γνωρίζουν άριστα τα προβλήματα των αγροτών αλλά και να συμφωνούν μεταξύ τους.
Στις τοποθετήσεις τους ήταν ακριβείς χωρίς καμία προσπάθεια ωραιοποίησης ή αφορισμού. Δήλωσαν δίπλα στους αγρότες και προφανώς θα συμμετέχουν σε ότι τους ζητηθεί.
Η ελπίδα της Ηλείας...

*Εντυπωσιακός και ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βασιλόπουλος. Περιέγραψε με ακρίβεια την κατάσταση που υπάρχει.
Αλλωστε ο κ. Βασιλόπουλος προέρχεται από αγροτική οικογένεια, είναι ο ίδιος αγρότης και ως εκ τούτου τα προβλήματα τα γνωρίζει όσο λίγοι.
Καθόλου τυχαία η αναφορά του Μιχάλη Κατρίνη στο πρόσωπό του.


*Σε όλες τις συσκέψεις, όταν ζητηθεί, παρευρίσκεται ο Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Το μέλος του Επιμελητηρίου Ηλείας, σίγουρα έχει μια ιδιαίτερα ευαισθησία στα αγροτικά θέματα, αφού η επαγγελματική του δραστηριότητα σχετίζεται άμεσα με την αγροτική παραγωγή.











COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σύσκεψη Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας: Ολοι μαζί...!
Σύσκεψη Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας: Ολοι μαζί...!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsR7d3Rx7ZsScPoLFnfITboSSJhQC1py9ukyvYmUbqJleZlB89SJGOM9tutvBwFFLlyv0S2Ej-tYJ3PYg30i5XSKN_5HltfrtVbKmiBza6-YOvb2uwPxnp2vqF7PYu28VTGhyphenhyphenq4zdFa_c/s640/P1200841.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsR7d3Rx7ZsScPoLFnfITboSSJhQC1py9ukyvYmUbqJleZlB89SJGOM9tutvBwFFLlyv0S2Ej-tYJ3PYg30i5XSKN_5HltfrtVbKmiBza6-YOvb2uwPxnp2vqF7PYu28VTGhyphenhyphenq4zdFa_c/s72-c/P1200841.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_23.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_23.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy