-->

Γιάννης Τασσόπουλος: "Αναρτούσαμε Γαλάζια Σημαία στη Κουρούτα και ο κόσμος δεν έμπαινε στη θάλασσα από την βρώμα"

*Η προθεσμία των δηλώσεων είναι μέχρι τις 29 Ιουλίου *Αν κλείσει η ΔΟΥ πως θα εξυπηρετηθεί ο κόσμος; *Η Κουρούτα δεν έχει υποστηριχθ...


*Η προθεσμία των δηλώσεων είναι μέχρι τις 29 Ιουλίου

*Αν κλείσει η ΔΟΥ πως θα εξυπηρετηθεί ο κόσμος;

*Η Κουρούτα δεν έχει υποστηριχθεί όπως πρέπει από τις αρχές του Δήμου

'Χείμαρρος' είναι κάθε φορά που ο Γιάννης Τασσόπουλος αποφασίζει να μιλήσει. 
Ο γνωστός φοροτεχνικός, ο οποίος στο παρελθόν θήτευσε σε διάφορες θέσεις [Πρόεδρος Δ./Δ., αντιδήμαρχος, Πρόεδρος ΔΕΥΑ κ.α.] μίλησε στο newsgf.net, τόσο για τις φορολογικές δηλώσεις των οποίων η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου, όσο και για την παραλία της Κουρούτας επισημαίνοντας ότι οι δημοτικές αρχές πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο. 

Επίσης, μίλησε για τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία και απαντάει στο αν τελικά η ΔΟΥ Αμαλιάδας ενσωματωθεί σε αυτή του Πύργου.


"Η προθεσμία λήξης των φορολογικών δηλώσεων είναι η 29 Ιουλίου. Βέβαια, δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά κάθε χρόνο υπάρχουν και κάποια σημεία για τα οποία πιστεύω ότι θα πρέπει κάποτε να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να επισκέπτονται τον οποιονδήποτε λογιστή γνωρίζουν. Να μη φτιάχνουν μόνοι τους τις δηλώσεις και να μην εμπιστεύονται πρόσωπα που κάποια δουλεύουν σε τράπεζες ή ακόμη και σε εφορίες, διότι υπάρχουν σημεία τα οποία αν κάνεις λάθος μετά δεν θα είναι εύκολο να διορθωθούν.

Με την λογική αυτή προτιμότερο είναι να έχουν ένα μικρό κόστος για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης και να μην έχουν προβλήματα παρά να γλυτώσουν κάποια λίγα χρήματα και να έχουν λάθη.
Οι δυσκολίες κάθε χρόνο είναι περίπου οι ίδιες.

Το κυρίαρχο είναι, κάτι που ξεχνάνε, οι ηλεκτρονικές αποδείξεις που χρειάζονται για να δικαιολογήσουν το αφορολόγητο εισόδημα. Προσοχή μεγάλη στα τεκμήρια τα οποία ο κόσμος δεν τα γνωρίζει. Εχει ένα σπίτι ή ένα εξοχικό, έχει ένα αυτοκίνητο, όλα αυτά προστιθέμενα δημιουργούν ένα ποσό που δεν είναι εύκολο να το καλύψει με τα χρήματα που έχει. Θέλει λοιπόν μια προσοχή πριν ακόμη αρχίσουν οι φορολογικές δηλώσεις.

Χρειάζεται επομένως η επίσκεψη στον λογιστή διότι φτάνει στο σημείο ο πολίτης να κάνει την φορολογική δήλωση και κανένας δεν μπορεί μετά να κάνει κάτι που να μπορεί να δικαιολογήσει κάτι
εκτός φυσικά και αν έχεις από παλιά χρήματα που έχουν φορολογηθεί και περισσεύουν. Γι αυτό λέω ότι πάντα πρέπει να υπάρχει ο λογιστής. Δεν υπάρχει πλέον κάτι που δεν εμπλέκεται ο λογιστής.

Αυτό είναι κακό για εμάς τους λογιστές γιατί ο κόσμος δεν έχει τα χρήματα για να ανταποκριθεί. Και πάρα πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι στους πελάτες μας να μη ζητάμε κάτι παραπάνω παρ' όλο που η δουλειά μας είναι διπλάσια. Δυστυχώς όμως όλα φορτώνονται στη πλάτη του λογιστή, γι' αυτό και κάναμε τρεις ημέρες αποχή από τις ηλεκτρονικές υποβολές. Κανονικά θα έπρεπε το υπουργείο να επιδοτεί ορισμένες διεργασίες. Από τότε που έγινε αποσυμφόρηση των ΔΟΥ και το προσωπικό τους ασχολείται με ελέγχους -και καλά κάνει- όλη αυτή η δουλειά έπεσε πάνω μας".

-Λόγω πανδημίας υπάρχουν δυσκολίες; Και το δεύτερο ερώτημα είναι εάν τελικά φύγει από την Αμαλιάδα η ΔΟΥ.

"Ως προς την πανδημία σαφώς υπήρξε μεγάλη δυσκολία. Εμείς δουλεύαμε με τον ρολό κατεβασμένο έχοντας αφήσει μόνο 15-20 πόντους για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο. Αν θυμάστε εκείνες τις ημέρες, έβγαινε καθημερινά ένα προεδρικό διάταγμα ή υπουργική απόφαση που μετά από λίγες ημέρες διαφοροποιούνταν. Ο κόσμος λοιπόν έμενε έξω σε ουρά και μέσα από το γραφείο προσπαθούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε χωρίς χρήματα. Εχει σημασία αυτό που σας λέω γιατί το να δουλεύουμε στο γραφείο, έχω εφτά υπαλλήλους, χωρίς αμοιβή σημαίνει ότι σαν επιχειρηματίας έπρεπε να πληρώνω. Φυσικά το σπουδαιότερο ήταν πως εξυπηρετούσαμε τους πελάτες μας. Και τώρα ακόμα μέχρι τρία άτομα μπαίνουν στους χώρους μας και όταν βγει ο ένας θα μπει ο άλλος. Εχουμε βάλει έξω καρέκλες, τουλάχιστον ο κόσμος να κάθεται.

Ως προς την ΔΟΥ Αμαλιάδας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει προσανατολιστεί σε μία λογική ότι πολλές υπηρεσίες να φύγουν από τις ΔΟΥ για να υπάρξει αποσυμφόρηση και να ασχοληθούν με τους ελέγχους. Αλλά τότε ίσως να μη χρειάζεται να υπάρχουν πολλές εφορίες. Στην Αθήνα 5 ή 6 εφορίες ενοποιήθηκαν. Υπάρχει εκεί μια δυσκολία διότι οι αποστάσεις μεγαλώνουν. Αν ενσωματωθεί η Αμαλιάδα στον Πύργο σαφέστατα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, διότι σκεφτείτε τις αποστάσεις από την Βάρδα για παράδειγμα, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα είναι το τελευταίο που θα κάνουν. Επίσης, κάποιες υπηρεσίες θα μείνουν και στην Αμαλιάδα. Οι έλεγχοι έχουν φύγει από εδώ ήδη, το δικαστικό τμήμα έχει φύγει από την Αμαλιάδα. Επομένως ήδη έχει αρχίσει να αποδυναμώνονται οι δικές μας ΔΟΥ. Το θέμα πάντως δεν είναι εάν αποδυναμωθούν οι ΔΟΥ ή αν θα κλείσουν αλλά πως θα εξυπηρετείται ο κόσμος".


-Στο γραφείο σας καθημερινά σας επισκέπτεται πολύ κόσμος. Σαφέστατα δεν συζητάτε μαζί τους μόνο για θέματα που άπτονται της επαγγελματικής σας δραστηριότητας αλλά και θέματα που αφορούν γενικότερα το επίπεδο ζωής τους. Αλλωστε ασχολείστε ακόμη με τα κοινά.

"Το πρόβλημα του κόσμου πέρα από το οικονομικό είναι ο τρόπος με τον οποίο ζούμε στη περιοχή. Είναι σαφές ότι δεν έχουμε το αποτέλεσμα που είχαμε προηγούμενα χρόνια σε σχέση με την διευκόλυνση του κόσμου, τα έργα που χρειαζόμαστε κλπ, οπότε ο κόσμος γκρινιάζει. Δεν υπάρχουν οι υπηρεσίες εκείνες που διευκολύνουν την εξυπηρέτησή του.
Η εξυπηρέτηση του κόσμου έχει γίνει πολύ δύσκολη.
Δείτε τι συμβαίνει με τις τράπεζες. Εχουν απολύσει κόσμο και όλη η δουλειά έχει πέσει στις πλάτες των λίγων που έχουν απομείνει. Ούτε ταμεία δεν έχουν καλά καλά.

Επίσης, ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου δεν έχει ακόμη εξοικειωθεί με το ίντερνετ και τους υπολογιστές. Πολλοί δεν είναι ακόμη έτοιμοι να δεχτούν ότι μπήκαμε σε μια ψηφιακή εποχή, ιδιαίτερα από μια ηλικία και μετά".

-Η Κουρούτα δεν δείχνει να τα πηγαίνει καλά φέτος. Είναι μόνο λόγω κορονοιού;

"Οταν ήμουν στο δήμο, σε οποιαδήποτε θέση, είχα πει ότι πρέπει τα χρήματα που εισπράττει ο δήμος από την Κουρούτα να τα επενδύει στη Κουρούτα. Δεν λέω ότι δεν γίνονται έργα στη Κουρούτα, πρέπει να γίνονται, όμως η Κουρούτα δεν έχει υποστηριχθεί από τις αρχές του δήμου όπως έπρεπε. Να σας πω ένα παράδειγμα: Στο Μπλε, που είμαι μέτοχος, ήρθε στις 14 του μήνα η Κτηματική Υπηρεσία να μετρήσει τον χώρο που έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες. Πήγε σε όλους. Εστειλε 32.500 χιλιάδες ευρώ στην εταιρεία που έχει το Μπλε, να πληρώσει για 40 ημέρες που κάνει χρήση της παραλίας. Οταν λοιπόν υπάρχουν τέτοια, αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η παροχή των καταστημάτων.

Στον ήχο τώρα. Συμφωνώ να χαμηλώσει. Είχα προτείνει ο δήμος να αναγκάσει τα μαγαζιά να βάλουν κάτι σαν ταχογράφο και την άλλη ημέρα να τα παίρνει και να ελέγχει. Δεν είναι ωραία η εικόνα να μπαίνει ξαφνικά η αστυνομία και να μετράει. Σε ένα βαθμό, να το πω και αυτό, η παραλία είχε γίνει παραλία-νταβαντούρι και αυτό δεν έδινε την καλύτερη εικόνα. Να έχει μουσική φυσικά αλλά με μέτρο.
Αν και είχε πει τότε ναι ο κ. Λυμπέρης, ποτέ δεν το έκανε. Δεν βλέπω γενικά να υπάρχει ένα ενδιαφέρον μεγάλο.

Να πω και κάτι άλλο: Είναι η μοναδική περιοχή, μπορεί να υπάρχουν και κάπου αλλού που δεν γνωρίζω, όπου ο πολίτης δεν πληρώνει την ξαπλώστρα. Οποιοσδήπτε μπορεί να ξαπλώσει και θα πληρώσει μόνο τον καφέ και το νερό που θα πάρει. Κάθεται όσο θέλει, έχει το μπάνιο του και άλλες παροχές με ελάχιστα χρήματα. Πρέπει να βοηθήσει ο δήμος, για παράδειγμα να μειώσει τα τέλη της παραλίας. Φανταστείτε ότι δεν το έκανε και τώρα που λόγω κορονοιού υπάρχει πρόβλημα. Πως λοιπόν θα κινηθεί η παραλία; Πως θα βγει το μαγαζί;"

-Η Κουρούτα έχασε φέτος την Γαλάζια Σημαία. Μα και τα προηγούμενα χρόνια που την έπαιρνε ήταν όλα... εντάξει;

"Οταν είχε δημιουργηθεί ένα πρόβλημα, θυμάμαι ότι τον μήνα εκείνο ούτε οι Αμαλιαδίτες δεν πήγαιναν. Κάποιες στιγμές εμφανίζονται κάποιες βρωμιές, μπορεί να είναι βοθρολύματα μπορεί να είναι κάτι άλλο. Δεν είδα ποτέ να οριστεί μια ειδική εταιρεία που να ασχολείται με τα θαλασσινά νερά να ψάξει να βρει από που προέρχονται όλα αυτά για να περιοριστεί ή ακόμη και να μηδενιστεί το πρόβλημα. Μπορεί να έρχονται και από την Ζάκυνθο που έχει θέμα με τον βιολογικό της.

Πιο παλιά, όταν ήμουν στη ΔΕΥΑ είχαμε πάρει απόφαση από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο τα αυτοκίνητα με τα λύματα να μη πληρώνουν. Να έρχονται δωρεάν για να έχουν ένα κίνητρο να πηγαίνουν τα λύματα εκεί που πρέπει. Παρ όλα αυτά, υπήρχαν εταιρείες από τον κάμπο οι οποίες άδειαζαν τα λύματα στα ρέματα για να γλυτώσουν τη μεταφορά μέχρι τον βιολογικό της Αμαλιάδας.

Το ξέραμε, το ήξερε η αστυνομία, είχε ενημερωθεί η εισαγγελία, αλλά ποτέ δεν έγινε τίποτα. Μπορεί όμως να μην είναι μόνο λύματα, γι αυτό ξεκαθαρίζω ότι πρέπει να ασχοληθούν ειδικοί επιστήμονες για να εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα. Αυτό δεν έχει γίνει.

Οταν ανθούσαμε οικονομικά στο δήμο είχα προτείνει να αγοράσουμε ένα μικρό σκάφος το οποίο μπορεί να καθαρίζει το κομμάτι της παραλίας. Θα έπαιρνε το νερό με ότι έχει πάνω, το καθαρίζει και το βγάζει καθαρό. Μπορεί να είχε ένα κόστος όμως σε μια 5ετία θα είχε γίνει η απόσβεσή του και θα είχαμε πεντακάθαρο νερό.

Μια φορά ντρεπόμουν γιατί κάναμε ανάρτηση Γαλάζιας Σημαίας και την ίδια στιγμή κανένας δεν έμπαινε στη θάλασσα από την βρώμα".

-Δεν είναι όμως μόνο η Κουρούτα. Υπάρχουν κι άλλες παραλίες για τις οποίες η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν έδωσε προσοχή.

"Σαφέστατα δεν υπάρχει μόνο μία παραλία. Απλά η Κουρούτα είναι πιο 'ανεβασμένη' τουριστικά, με μαγαζιά κ.λ.π. Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να πάει στα Σαβάλια. Μάλιστα εκεί βάζουν οι άνθρωποι και τις σκηνές τους και κανένα πρόβλημα δεν δημιουργούν, έστω και αν αυτό είναι παράνομο. Δεν χάθηκε ο κόσμος.
Δεν μιλάω, λοιπόν, μόνο για την Κουρούτα, αλλά για όλες τις παραλίες που διαθέτουμε. Απλά η Κουρούτα αναφέρεται ως η 'αιχμή του δόρατος'.
Ολες οι παραλίες μας πρέπει να είναι καθαρές, όπως και αυτές των όμορων δήμων". 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιάννης Τασσόπουλος: "Αναρτούσαμε Γαλάζια Σημαία στη Κουρούτα και ο κόσμος δεν έμπαινε στη θάλασσα από την βρώμα"
Γιάννης Τασσόπουλος: "Αναρτούσαμε Γαλάζια Σημαία στη Κουρούτα και ο κόσμος δεν έμπαινε στη θάλασσα από την βρώμα"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_RDwsa0sbRX_izkugpswsKnA4cXRT6W0aHn6t7-qJDRJmTMJrlK1uwkvUND0nsR6i93A994knfZIyXTPEL1zKQbEXx6IKN2f0fTcwkMpu7mTKSsYxkf9mffflzhQ5KBS0dwuoFshm90g/s640/P1200897.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_RDwsa0sbRX_izkugpswsKnA4cXRT6W0aHn6t7-qJDRJmTMJrlK1uwkvUND0nsR6i93A994knfZIyXTPEL1zKQbEXx6IKN2f0fTcwkMpu7mTKSsYxkf9mffflzhQ5KBS0dwuoFshm90g/s72-c/P1200897.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_405.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_405.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy