-->

Δρόμος Πατρών-Πύργου: Να χτυπάμε τα κεφάλια μας σε κανά τοίχο!

Του Γιώργου Φάκου  Από εποχής του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, συνηθίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, το μήνα Αύγουστο που θεωρείται...



Του Γιώργου Φάκου 


Από εποχής του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, συνηθίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, το μήνα Αύγουστο που θεωρείται ως ο μήνας που γίνονται "τα μπάνια του λαού" [έκφραση επίσης του αείνηστου] να περνούν διάφορες τροπολογίες ή νόμους οι οποίες είτε θα περάσουν απαρατήρητες είτε θα προκαλέσουν τις μικρότερες το δυνατόν αντιδράσεις.

Αυτό συμβαίνει διότι ο κόσμος απολαμβάνει τα μπάνια του, χαλαρώνει όσο περισσότερο και καλύτερα μπορεί, ώστε να έχει 'δυνάμεις' για να ανταπεξέλθει στον χειμώνα που ακολουθεί.
Ακόμη και οι πολιτικοί, όλων των βαθμίδων, αποφεύγουν αυτή την περίοδο τα υπερβολικά δελτία Τύπου με τις... ανάλογες φωτογραφίες τους, βεβαίως-βεβαίως όπως έλεγε ο αείμνηστος Χρήστος Τσαγανέας, για να ακολουθήσει ο Σεπτέμβριος και οι επόμενοι μήνες να μας... ταράξουν, μη και λησμονήσουμε τα "φωτεινά μυαλά" που εκλέγουμε και τα οποία φυσικά πρωτίστως για την διατήρηση της πολιτικής τους καρέκλας ενδιαφέρονται.
Αλλά αυτά τα έχουμε γράψει πολλές φορές και προφανώς θα τα γράψουμε κι άλλες στο προσεχές μέλλον....

Ενα σημερινό δημοσίευμα, λόγω ακριβώς της χαλαρότητας που επικρατεί, φαίνεται να περνάει στα ψιλά των ΜΜΕ. Αναφέρομαι στις... παρεμβάσεις που θα γίνουν στο δρόμο καρμανιόλα της Πατρών Πύργου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών [διαβάστε εδώ...], προκειμένου να... σταματήσουν τα ατυχήματα κι εν αναμονής της όποιας απόφασης της Κομισιόν, την οποία οι φωστήρες της νυν κυβέρνησης τώρα περιμένουν, αφού προεκλογικά η κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου θα ήταν, όπως υπόσχονταν, στις άμεσες προτεραιότητές τους.

Και φυσικά, όπως έγινε και με τους προηγούμενους, όταν εκλέχτηκαν βρήκαν ένα σωρό κολλήματα για να μη κάνουν το έργο, μη παραλείποντας να ρίξουν την ευθύνη στους προηγούμενους [επίσης και αυτό πάντα γίνεται] που τόσα χρόνια αδιαφόρησαν... με τους προηγούμενους να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως αν ξαναεκλέγονταν ο δρόμος θα γινόταν.
Βεβαίως και θυμόμαστε και θαυμάσαμε τον πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα με κράνος εργοταξίου να ανεβαίνει σε μπουλντόζα πανηγυρίζοντας ότι το έργο ξεκινάει, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, άσχετα εάν αυτή η μπουλντόζα έκοβε βόλτες πάνω κάτω για πλάκα, για να πληρώνουμε και τα πετρέλαιο που ξόδευε...!!!

Η κατάσταση δεν είναι για γέλια ή για κλάματα, αλλά για να παίρνεις φόρα να χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο!!!

Καμία κυβέρνηση δεν αξιώθηκε να φτιάξει έναν δρόμο μόλις 100 χλμ περίπου, στον οποίο τόσες και τόσες αθώες ψυχές είτε πήρε είτε άφησε ανάπηρες. Ούτε φυσικά η σημερινή που είχε το δρόμο στις άμεσες προτεραιότητές της, όπως έλεγε.
Αντί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της έβαλε αυτόν τον υπουργό να δώσει εντολή παρεμβάσεων... αυτό ακριβώς που έλεγαν από πολύ παλιά οι εργολάβοι να γίνει επειδή οικονομικά ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ασύμφορος.
Βέβαια, ακόμα, δεν είδαμε κανέναν κυβερνητικό βουλευτή να πανηγυρίζει για την φαεινή ιδέα του υπουργού και να βγάζει δελτίο Τύπου μαζί με την φωτογραφία του βεβαίως βεβαίως που γράψαμε παραπάνω ποιος το έλεγε.

Κι αυτά σε μια περίοδο που η ΝΟΔΕ ετοιμάζεται για εσωκομματικές εκλογές, αφού για τα μέλη της, όπως και για τα μέλη όλων των άλλων κομματικών οργανώσεων, προέχει η καρέκλα και ο τίτλος και όχι φυσικά να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του υπουργού ή για άλλα πράγματα που η κυβέρνησή τους υποσχέθηκε και δεν έκανε.

Για την Περιφέρεια τι να πούμε; Ο "θα τα αλλάξω όλα" Νεκτάριος Φαρμάκης, [ναι, ναι, ο περιφερειάρχης] δεν τολμάει να πει μια αντίθετη άποψη ή να εκφράσει έναν προβληματισμό, αφού με τη σημαία της σημερινής  κυβέρνησης εκλέχθηκε και ως εκ τούτου όλα καλά και ωραία τα βλέπει.

Αλλά τι να περιμένεις όταν ικανοί δεν είναι, αυτοί της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, να κάνουν ελάχιστες παρεμβάσεις, για να μη τσακίζονται οι οδηγοί, στον επαρχιακό δρόμο Αμαλιάδας-Σαβαλίων; 

Βέβαια, θα μου πείτε, ότι έβαλε τον αντιπεριφερειάρχη Γιαννόπουλο να τρέχει σε έργα που ετοίμασε ο Κατσιφάρας. Σωστό κι αυτό και μάλιστα μέσω καλοκαιριού με τις υψηλές θερμοκρασίες.
Ή τον άλλον αντιπεριφερειάρχη, τον Βασιλόπουλο, να οργώνει τη Δυτική Ελλάδα για τα αγροτικά προβλήματα, να στέλνει συνέχεια δελτία Τύπου για παρεμβάσεις του και τελικά ο πρωτογενής τομέας να βουλιάζει όλο και περισσότερο.

Κι όλα αυτά μέχρι πάλι να τσακιστεί κανένας συνάνθρωπός μας για να βγουν οι "επαναστάτες" δήμαρχοι του νομού να φωνάζουν περί αδιαφορίας και κάτι άλλα χαριτωμένα... ε, αν βρουν και χρόνο να κάνουν και καμιά ολιγόωρη κινητοποίηση.

Αυτά και περαστικά μας και να τους χαιρόμαστε και να μας χαίρονται!!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δρόμος Πατρών-Πύργου: Να χτυπάμε τα κεφάλια μας σε κανά τοίχο!
Δρόμος Πατρών-Πύργου: Να χτυπάμε τα κεφάλια μας σε κανά τοίχο!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilGOxzmsfes9E5F974-E20gZWsIH-PCEjQvepD9-4un4ZPfRgqNbLU5b9hlLrbotc0Re4mbL8alkGM10heBudAIpDOyQt6vW-R-wioRKjr1o1bt9kVZ1suF1ZznMOhfngHNyUBbBAiTpw/s640/mountains-3771960_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilGOxzmsfes9E5F974-E20gZWsIH-PCEjQvepD9-4un4ZPfRgqNbLU5b9hlLrbotc0Re4mbL8alkGM10heBudAIpDOyQt6vW-R-wioRKjr1o1bt9kVZ1suF1ZznMOhfngHNyUBbBAiTpw/s72-c/mountains-3771960_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/08/blog-post_649.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/08/blog-post_649.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy