-->

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ο Φαρμάκης & οι Ηλείοι συνεργάτες του!

Ενας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ο Νεκτάριος Φαρμάκης ανέλαβε τα ηνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αφού πρώτα κέρδισε με... διαφο...

Ενας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ο Νεκτάριος Φαρμάκης ανέλαβε τα ηνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αφού πρώτα κέρδισε με... διαφορά στήθους τον επί δύο θητείες Απόστολο Κατσιφάρα. 

Ο τελευταίος έχασε, πληρώνοντας κυρίως τον δρόμο καρμανιόλα Πατρών Πύργου, για τον οποίο υποσχόταν ότι επί των δικών του ημερών θα φτιαχνόταν. 



Ηταν μια βαριά δέσμευση που ανέλαβε, αφού η κατασκευή ενός νέου αυτοκινητόδρομου δεν ήταν της αρμοδιότητας της περιφέρειας αλλά πολιτική απόφαση της εκάστοτε κυβέρνησης. Αυτό, λοιπόν, σε συνδυασμό με το ότι "κούρασε" τους πολίτες από την 8χρονη θητεία του [η λεγόμενη πολιτική φθορά] και το ότι το ψηφοδέλτιό του δεν χαρακτηρίστηκε, αυτή τη φορά από τα καλύτερα, οδήγησαν σε ήττα, μια ήττα όμως που επιτεύχθηκε όχι με μεγάλη διαφορά όπως πίστευαν πολλοί, αποδεικνύοντας ότι ο "Αποστόλης ήταν πολύ νέος για να πεθάνει". 

Αν και κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές, αν δηλαδή θα είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου ή υπάρξει διάδοχη κατάσταση, παραμένει μια "αλεπού" που δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα. 
Πάντως, στην περίπτωση που τεθεί εκ νέου επικεφαλής, τότε τα πράγματα για τον Φαρμάκη θα είναι πολύ δύσκολα, δεδομένης της φυσιολογική ή μη πολιτικής φθοράς που έχει ο τελευταίος. Μια φθορά που για τον ίδιο ήρθε πάρα πολύ γρήγορα και σίγουρα θα μεγαλώσει στα επόμενα τρία χρόνια, αν ακολουθηθεί το.. ίδιο μοτίβο!

Υπάρχουν πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στην Ηλεία, που μπορεί να μην εκδηλώνονται δημόσια, όμως εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τον ένα χρόνο του Φαρμάκη σε ιδιωτικές συζητήσεις. Ο Νεκτάριος με σύνθημα "Ολα από την αρχή", θεωρείται ως "λίγος" για την κρίσιμη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. 

Εδώ όμως πρέπει να σημειωθεί και το εξής: Μπορεί για πρώτη φορά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να ενεργοποιήθηκαν υπέρ του, αλλά μεγάλο αριθμό ψήφων πήρε και από πολίτες οι οποίοι κομματικά δεν ανήκουν σε αυτό το κόμμα που εκείνος στηρίζει και τον στηρίζει. Πολίτες που, κουρασμένοι από ανέφικτες προεκλογικές υποσχέσεις, ήθελαν να δουν νέα πρόσωπα πάνω στις οποίες εναπόθεσαν τις όποιες ελπίδες τους για καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Αλλά κι αυτοί εμφανίζονται απογοητευμένοι! 

Αν και υπάρχει η παροιμία που λέει ότι "το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει", εντούτοις ίσως να μην είναι και πολύ δίκαιο να πέφτουν πάνω του όλες οι ευθύνες της, μέχρι σήμερα, αποτυχίας της παράταξής του στον πρώτο χρόνο άσκησης των καθηκόντων τους, αν και η πολιτική ευθύνη μόνο τον ίδιο βαραίνει. Υπάρχουν πρόσωπα στα οποία τους ανατέθηκαν θέσεις ευθύνης, αλλά για κάποια από αυτά, μια περιφερειακή θέση σημαίνει ένα σκαλί για κάτι πιο πάνω: Μια βουλευτική έδρα ή ακόμα και μια θέση δημάρχου! 

Ετσι, έχοντας ως σκοπό την δική τους προσωπική ανέλιξη, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο από το να... γίνονται αρεστοί σε κάποιες συγκεκριμένες ομάδες υποψηφίων ψηφοφόρων τους και προφανώς αυτούς θέλουν να ικανοποιήσουν -με ότι αυτό συνεπάγεται- είτε για την διατήρηση της καρέκλας είτε για την απόκτηση μιας άλλης πολιτικής καρέκλας. Και κάπως έτσι, το γενικό καλό πάει περίπατο! 

Επίσης, η πολιτική ιστορία του τόπου έχει διδάξει ότι ένας αιρετός, όταν αναλαμβάνει μια σημαντική θέση, είτε περιφέρειας είτε του Β' βαθμού αυτοδιοίκησης, αμέσως περικλείεται από αυλοκόλακες που του μεταφέρουν μια εικόνα τελείως διαφορετική από αυτή που επικρατεί. Στόχος τους είναι να τον... έχουν του χεριού τους, ώστε να προωθούν προσωπικά τους συμφέροντα. 
Κι ενώ η κοινωνία μπορεί να βράζει, εκείνοι είναι σίγουροι ότι αυτή η κοινωνία τους... θαυμάζει και τους βαράει παλαμάκια! 

Είναι γνωστό το παραμύθι του Γυμνού Βασιλιά και καλό είναι κάποιοι αιρετοί, αν δεν το γνωρίζουν, να το μάθουν. Θα τους βοηθήσει στη συνέχιση της όποιας σταδιοδρομίας έχουν ή θέλουν να έχουν! 

Αν και το περί αυλοκολάκων και περί Γυμνού Βασιλιά είναι ένα γενικότερο σχόλιο για πολιτικούς οποιασδήποτε βαθμίδας, ας επιστρέψουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, περιορίζοντας το επόμενο κείμενο στους τρεις Ηλείους που κατέχουν τις πιο σημαντικές θέσεις. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ 

Ο φίλος και συμφοιτητής του Νεκτάριου Φαρμάκη αποτελεί προσωπική υπόθεση του Περιφερειάρχη. Αλλωστε, όπως λέγεται, όταν ο κ. Φαρμάκης αποφάσισε την κάθοδό του στην Περιφέρεια, στην Ηλεία τον πρώτο που συνάντησε και τού ζήτησε να συστρατευθεί μαζί του ήταν ο κ. Γιαννόπουλος. 

Ο τελευταίος δέχτηκε και ίσως λόγω της στενής τους σχέσης ανέλαβε τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Φυσιολογικό αυτό αφού μια τέτοια θέση μόνο κάποιος που εμπνέει την απόλυτη εμπιστοσύνη του επικεφαλής θα μπορούσε να κατέχει. 

Ο δικηγόρος Βασίλης Γιαννόπουλος, για τον οποίο έχουμε γράψει διάφορα σχόλια [κανένα σε προσωπικό επίπεδο παρά μόνο στη σχέση πολιτικής-δημοσιογραφίας] είναι ένας -όπως φαίνεται- ήρεμος άνθρωπος. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή της Ηλείας, τουλάχιστον κατέχοντας μια τόσο σημαντική θέση, και φυσικά τίποτε δεν θα ήταν εύκολο για τον ίδιο, μέχρι να δει πώς δουλεύει το όλο σύστημα. 

Στον έναν χρόνο της θητείας του έχει κάνει παρεμβάσεις αλλά και λάθη. Απόλυτα λογικό θα πει κάποιος και συμφωνούμε, αλλά όταν αυτά τα λάθη έχουν τραγική κατάληξη πόση δικαιολογία μπορεί κανείς να αποδώσει; 
Παραταύτα είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο του και προσπαθεί. Στα πλεονεκτήματά του είναι ότι δεν κουράζει με ανούσια δελτία Τύπου, δεν προσπαθεί να εμφανίζεται με την φωτογραφία του, όπως κάνουν άλλοι συνάδελφοί του.
Μέσα από την προσπάθειά του γίνεται πιο έμπειρος και αν χρησιμοποιήσει σωστά αυτή την εμπειρία ίσως περιορίσει ή και διορθώσει τα λάθη του κι αφήσει εντέλει το δικό του στίγμα. 

Ο κ. Γιαννόπουλος, θα πρέπει, επίσης, να δείξει μια μεγαλύτερη πυγμή στις υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Ηλείας. Υπάρχουν πολίτες οι οποίοι εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους [είχαμε γράψει στο παρελθόν] κι αυτό πρέπει άμεσα να το δει και μάλιστα πολύ σοβαρά. 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

Το πρώην Πασοκικό στέλεχος, πολέμιος παλιά της Νέας Δημοκρατίας [ενδεχομένως κάποιοι να θυμούνται τι συνέβη την περίοδο των φονικών πυρκαγιών όταν επιτέθηκε φραστικά κατά υπουργού της ΝΔ, ως... αγανακτισμένος πολίτης, και καταγράφτηκε στις αθηναικές τηλεοπτικές κάμερες] αναμφισβήτητα είναι ένα "τρεχαντήρι" που οργώνει, για θέματα της αρμοδιότητάς του, όλη την Δυτική Ελλάδα. 
Καθημερινά το γραφείο του στέλνει δελτία Τύπου [ίσως και δύο την ημέρα] που ενημερώνει για τις κινήσεις του. 

Από κει και πέρα όμως η ουσία βρίσκεται στο αποτέλεσμα. 
Και το αποτέλεσμα είναι τραγικό, με τον πρωτογενή τομέα, τουλάχιστον στην Ηλεία, να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. 

Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν γίνει κρούσεις στον κ. Βασιλόπουλο να κατέλθει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Ηλιδας. Ο ίδιος δεν είναι πιθανόν να δεχτεί κάτι τέτοιο, αφού ενδεχομένως υποστεί ζημιά στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Από την άλλη, δεν σημαίνει ότι ο μεγάλος αριθμός ψήφων που έλαβε στις περιφερειακές εκλογές θα τον ακολουθήσει αν διαλέξει μια άλλη θέση, είτε του δημάρχου είτε του βουλευτή. Αυτά είναι ζητήματα που, λογικά, πρέπει να τον απασχολούν! Λογικά!!! 

Πρόσφατα, κατά του προσώπου του, υπήρξαν σκληρές κατηγορίες από την ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών Δημοσίου Τομέα [διαβάστε εδώ...], για τις οποίες πρέπει να απαντήσει! 
Κατηγορίες, για τις οποίες θέση πρέπει να πάρει και ο Νεκτάριος Φαρμάκης, διότι τα... υπονοούμενα που αφήνονται δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Ούτε ο κ. Φαρμάκης μπορεί να κάνει ότι δεν βλέπει ή δεν ακούει, για τον στενό του συνεργάτη!

ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ 
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

Ο πάντα γελαστός Νίκος Κοροβέσης χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη ευγένεια που τον διακατέχει αλλά  απέδειξε ότι είναι και πολύ έξυπνος πολιτικά. Φαίνεται πώς είναι ένα πρόσωπο το οποίο έχει μέλλον στη πολιτική ζωή του τόπου και όχι απαραίτητα μόνο από μια θέση στην περιφέρεια. 

Ο ίδιος επίσης είναι και πολύ οργανωτικός. Βέβαια, η πανδημία του κορονοιού δεν του επέτρεψε να ξεδιπλώσει τα σχέδιά του για τον πολιτισμό. Θεωρούμε πώς αν είχε την ευκαιρία, οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις θα είχαν αναβαθμιστεί. 

Ο κ. Κοροβέσης είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος γνωρίζει άριστα και από διαχείριση καταστάσεων και προσώπων. Ξέρει να ελίσσεται, ξέρει να πετυχαίνει τους στόχους του και κυρίως, έχει μεγάλη υπομονή και σπουδαίες γνωριμίες. 

Ούτε ο ίδιος κουράζει με ανούσια δελτία Τύπου. Εμφανίζεται ως προς αυτό ιδιαίτερα συγκρατημένος, χαρακτηριστικό άλλωστε αυτών που δεν έχουν ανασφάλειες για να εκτείθενται με δελτία και φωτογραφίες ακόμη και "όταν πηγαίνουν... στη τουαλέτα!" Οταν όμως αποφασίζει να το κάνει, οι τοποθετήσεις του είναι πάντα στοχευμένες και σωστές! 

______________

Ολα τα παραπάνω είναι μια πρώτη εικόνα που έχουν δώσει τα συγκεκριμένα πρόσωπα στον ένα χρόνο της θητείας τους. Εικόνα για άλλους καλή για άλλους κακή για άλλους μέτρια. 
Και αν μέχρι τώρα είχαν μια ανοχή λόγω του ότι για πρώτη φορά ανέλαβαν τόσο σημαντικές θέσεις ευθύνης, πρέπει να γνωρίζουν ότι πλέον αυτή η ανοχή έπαψε και η βάσανος της κριτικής πλέον θα είναι σκληρή... ίσως κι εξουθενωτική!

Από κει και πέρα, όσες καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν [!!!] το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και με δεδομένο ότι η επιτυχία πάντα είναι μια συλλογική προσπάθεια, οι επικεφαλής είτε Περιφερειακής είτε Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να απομακρύνουν αυτούς που δημιουργούν προβλήματα έχοντας στο μυαλό τους μόνο το προσωπικό τους συμφέρον. Κι αυτοί μπορεί να είναι είτε αιρετοί είτε άλλοι στενοί τους συνεργάτες που... δουλεύουν υπογείως!!!

Ο νοών νοείτω!!!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ο Φαρμάκης & οι Ηλείοι συνεργάτες του!
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ο Φαρμάκης & οι Ηλείοι συνεργάτες του!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPtKwYLvraXbFfNqCyhQjbJ2iqdtGd8hedF4fkp7FUAd6JFSUboRAwVviTo1FV5hvswP-UjUIQw18u4v3R25oe9xMkcTEpENQi24uQzZFMTrGWzw_kp6AiymqFfnGkelATIpLZiSv32c4/s600/54424686_2571217702893075_450245935650308096_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPtKwYLvraXbFfNqCyhQjbJ2iqdtGd8hedF4fkp7FUAd6JFSUboRAwVviTo1FV5hvswP-UjUIQw18u4v3R25oe9xMkcTEpENQi24uQzZFMTrGWzw_kp6AiymqFfnGkelATIpLZiSv32c4/s72-c/54424686_2571217702893075_450245935650308096_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_889.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_889.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy