-->

Το 3ο & τελευταίο μέρος της συνέντευξης Τάκη Αντωνακόπουλου: "Μη κρίνουν κάποιοι εξ ιδίων τα αλλότρια..."

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της πράγματι πολύ ενδιαφέρουσας αποκλειστικής συνέντευξης του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, δεν ήταν...

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της πράγματι πολύ ενδιαφέρουσας αποκλειστικής συνέντευξης του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, δεν ήταν δυνατόν να μη τον ρωτήσουμε και για το Λιμάνι Κατακόλου. 
Ο ίδιος περιέγραψε γλαφυρά τη τραγική κατάσταση που βρήκε κι αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες κινήσεις που έχουν γίνει για την αναβάθμισή του. 

Και φυσικά ήταν αδιανόητο να μη του ζητήσουμε κι ένα μήνυμα για τους πολίτες του δήμου Πύργου -στην απάντηση της οποίας ερώτησης στέλνει και... κάποιες προειδοποιήσεις! 

Λιμάνι Κατακόλου 

"Το λιμάνι μας έχει μείνει πάρα πολύ πίσω. Κι αυτό είναι μια εικόνα χαμηλού ενδιαφέροντος και αποτελεσματικότητας από το πολιτικό δυναμικό, τα προηγούμενα χρόνια. 
Τώρα ξεκινάει η εργολαβία των 10 εκατ. ευρώ, με τις εκπτώσεις πήγε στα 5,5 εκατ. 
Τι ανακαλύψαμε σε αυτή την εργολαβία και είστε ο πρώτος που το λέω; Παρότι ασχολούνταν η Περιφέρεια -γιατί αυτή είναι η δημοπρατούσα αρχή, εμείς είμαστε ο κύριος του έργου- ο λιμενάρχης, δεν είχαν αντιληφθεί ότι δεν ξεκίνησαν καν τη διαδικασία για την είσοδο ΣΕΝΓΚΕΝ. Και το ανακάλυψα εγώ, ο γιατρός. Ούτε οι μηχανικοί, ούτε ο λιμενάρχης. Αυτοί όλοι λένε πολλά πράγματα, ο λιμενάρχης αυστηρός πολύ, η περιφέρεια επίσης. Να σημειώσω ότι αυτό ήταν από την προηγούμενη περιφέρεια και το έκαναν πάσα στους σημερινούς και κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι δεν είχε γίνει διαδικασία για ΣΕΝΓΚΕΝ. 

Και το πήρα εγώ τον Μάιο κι έκανα έγγραφο στο υπουργείο λέγοντάς τους ότι δεν υπάρχει το Σένγκεν στο λιμάνι και τι νομίζετε ότι μου απάντησαν; "Ποιο έργο στο λιμάνι;" 

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν είχε ενημερωθεί ότι γίνεται έργο στο λιμάνι, δεν είχαν υποβληθεί μελέτες, τίποτα, τίποτα. Και ξεκινάει από εμάς μια διαδικασία για τη συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ για την οποία δεν είχαν προβλέψει. Τότε ρώτησα τον λιμενάρχη -τον Αύγουστο ρώτησα τον λιμενάρχη- να απαντήσει αν συμφωνεί με το έργο, ο οποίος συμμετείχε στα συμβούλια και δεν είχε ενημερώσει το υπουργείο για το έργο. Αλλά συμμετείχε στη διοίκηση του λιμενικού ταμείου. 

Εδώ, έχουμε τραγωδίες διοικητικές, αστοχίες. Δεν μπορεί αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν. 
Το λιμάνι, λοιπόν, τώρα αποκτάει υπηρεσίες -όλες τις υπηρεσίες που προβλέπονται από το νόμο. Διαχείρισης υγρών-στερεών αποβλήτων, διαχείρισης απορρύπανσης, κ.α. Ξεκινούν τα έργα. 

Ηδη κάναμε κάποιες παρεμβάσεις στους προσκρουτήρες με μια επισκευή, διώξαμε αυτό το μνημείο περιβαλλοντικής καταστροφής, καρνάγιο μέσα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, με μια παράνομη διαδικασία διαφάνειας κλπ, που δεν το έκαναν ποτέ αυτό, φωτίσαμε το χώρο, κάνουμε ουσιαστικά πράγματα. Αυτά βεβαίως που μας επιτρέπεται να κάνουμε διότι το λιμάνι μέχρι τον Απρίλιο του '20 δεν υπήρχε ούτε στα χαρτιά. Δεν είχε οικονομική λειτουργία, δεν είχε τίποτα. Και παραλάβαμε 700.000 χρέη από το παρελθόν. 

Αυτή είναι η κατάσταση στο λιμάνι. Βγαίνουν κάποιοι ντενεκεδέδες -γιατί για ντενεκέδες πρόκειται κι ας μου επιτραπεί η λέξη- και λένε κάτι εξυπνάδες για το λιμάνι. Δεν το ήξεραν το λιμάνι τόσα χρόνια; Γιατί δεν μιλούσαν; Γιατί δεν το βοηθούσαν τόσα χρόνια; 

Πήραμε 250.000 ευρώ επιχορήγηση από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας -μία από αυτές τις μελέτες είναι να βγάλουμε σε διεθνή διαγωνισμό τη μαρίνα. 
Η εγκατάλειψη υπήρχε και στο λιμάνι μας". 

[σ.σ.: Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα έργα αναβάθμισης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Κατακόλου καθώς και άλλα προγραμματισμένα έργα στον Λιμένα (διαβάστε εδώ...)]

-newsgf.net: Το θέμα του υδατοδρομίου το κοιτάτε; 

"Βεβαίως και το κοιτάμε. Υπήρχε μια μελέτη, να παραληφθεί ο φάκελος για το υδατοδρόμιο η οποία από τη λειτουργία του παρελθόντος δεν είχε γίνει σωστά και δεν είχε πληρωθεί. Παραλαμβάνουμε τη μελέτη και προχωράμε για το υδατοδρόμιο". 

Το μήνυμα στους πολίτες

"Ο κόσμος θα πρέπει να ρίξει μια ματιά πίσω, να δει τι υπήρχε στη πόλη, να κοιτάξει σήμερα τι έχει αλλάξει στη πόλη, χωρίς όμως γυαλιά. Με "καθαρό" μάτι. Να δει την αγωνιστική μας στάση σε όλα τα θέματα. 
Θα πω ότι δύο φορές μου έστειλε εξώδικο και θα υποβάλλει μήνυση ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο Επιτάλιο διότι του χάλασα τη δουλειά για τους "αγνούς προελεύσεως μετανάστες που θα έμπαιναν στο hotspot'. 
Για να καταλάβει ο κόσμος τελικά -και δεν το λέω ως ηρωική πράξη- ότι εμείς έχουμε αποτελεσματικότητα. Συγκρουόμαστε για τα συμφέροντα του δήμου μας. Κι ένας υπουργός δεν με καλεί στις συσκέψεις γιατί είμαι... άδικος για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος. 

Για μεν το ένα, το hotspot, το αποτρέψαμε οριστικά, για δε το δρόμο έχω να πω το εξής: είναι οι ίδιοι που πανηγύριζαν ότι τα Χριστούγεννα του 2019 το έργο θα είχε ξεκινήσει. Πόσα Χριστούγεννα θα περάσουν; Είναι ικανοποιημένοι με αυτό τον ρυθμό; Διότι ακούσαμε πάρα πολλά, είπαν για γέφυρα στο ΕΣΠΑ, είπαν κάτι περί Ταμείου Ανάκαμψης και δεν ξέρω πώς τα μπέρδεψαν αφού το Ανάκαμψης δεν έχει τέτοια έργα, ακούμε, ακούμε κι αυτό που βλέπουμε τελικά είναι να... γίνεται συντήρηση του δρόμου με 30 εκατομ. που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. 

Αν είναι ικανοποιημένοι από τις πολιτικές εκείνες που λένε "καθίστε σπιτάκι σας να περνάτε ωραία με τα παιδιά και τη γυναίκα σας και όλα θα πάρουν το δρόμο τους", ε, δε νομίζω ότι γι' αυτό ψηφιστήκαμε. Μας ψηφίσατε γιατί είχατε αγανακτήσει. Πρέπει, λοιπόν, εμείς που αναλαμβάνουμε αξιώματα και ζητάμε από το κόσμο να μας ψηφίσει, να είμαστε αγωνιστές για τα συμφέροντα του κόσμου. Δεν αλλάζει κάτι από μια απλή διαχείριση ή την αποστολή ενός εγγράφου. 

Κρατάμε ζωντανό το όραμα του πανεπιστημίου και το τμήμα Μουσειολογίας και  τα ΤΕΦΑΑ. Εχουμε ανοίξει θέματα στην Ανατολική πλευρά της πόλης, πάμε υπηρεσίες, θα κάνουμε διαγωνισμό να βρούμε ένα κτήριο να πάνε κι εκεί υπάλληλοι και να αναστηθεί κι εκείνη η πλευρά της πόλης που για σειρά ετών είχε εγκαταλειφθεί, έχουμε εντάξει άπειρα έργα, τα δημοπρατούμε. Είναι 5 εκατομ. ευρώ τα έργα συνολικά μόνο για το 2021. 

Στους δρόμους, στα αεροδρόμια, στις γραμμές του τρένου, για να κυκλοφορήσουν άνθρωποι κι εμπορεύματα και χρήμα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη. Αν λοιπόν σήμερα δεν είσαι μέσα στο δίκτυα, εκτός από τα συγκοινωνιακά και τα ενεργειακά, στα επικοινωνιακά δίκτυα -ήδη στη πόλη μπαίνει το ευρυζωνικό δίκτυο για γρήγορο ίντερνετ-  αν δεν έχεις αυτά δε μπορείς να διεκδικήσεις μερίδιο για να κάνεις τουρισμό. 

Είμαστε σε συζητήσεις με παραγωγούς για να κάνουμε δημοπρατήριο αγροτικών προιόντων. Οχι περιφερειακή αγορά, αλλά σύγχρονο δημοπρατήριο όπου με συγκεκριμένο αριθμό παραγωγών μπαίνεις ψηφιακά στις αγορές, έχεις ποσότητες και δίνεις τα προιόντα σου. Ολα σε συνεργασία με τους επιστήμονες. Είναι στη λεγόμενη χρηματιστηριακή διάσταση των νωπών κηπευτικών προιόντων. 

Αν δεν τα κάνουμε αυτά ποιος θα τα κάνει; Κι αν δεν τα κάνουν οι άνθρωποι που έχουν μια διαφορετική αντίληψη στη ζωή, μια γνώση του σύγχρονου τρόπου ζωής, ποιοι θα τα κάνουν; 
Η αφομοίωση της γνώσης και των νέων τεχνολογιών στη παραγωγή είναι που θα μας δώσουν μερίδιο στην οικονομία. Αν πηγαίνουμε με βάση τα δεδομένα του 1960 δεν κάνουμε τίποτα. Η παγκόσμια οικονομία δεν προσαρμόζεται στη δική μας οπισθοχώρηση. Εμείς θα προσαρμοστούμε. 

Σε αυτό το νέο γήπεδο της οικονομίας θα πάμε με νέους ανθρώπους, με νέες αντιλήψεις. Τα γέρικα άλογα νέα περπατησιά δεν την μαθαίνουν. Μη πειραματιζόμαστε άλλο σε αυτή τη λογική. Το απέδειξαν 20 χρόνια στο δήμο Πύργου. Αυτοί που είχαν μάθει να ρίχνουν ντουφεκιές στον αέρα και να κάνουν μικροπολιτική τελείωσαν. Αν κάποιοι όμως θέλουν να πάνε με τέτοιους ας το κάνουν. Αλλά να μη ζητούν ευθύνες μετά για οτιδήποτε. 

Ο πολίτης έχει μεγάλη ευθύνη για τις αποφάσεις που παίρνει. Και να μάθει να συγκρίνει. Να βλέπει το χθες, να βλέπει και το σήμερα. Να βλέπει το σημερινό τρόπο διοίκησης. Από τη πρώτη στιγμή κάναμε ζωντανές τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων για να ενημερώνονται όλοι. Ολες τις δουλειές, ακόμη και τις πιο μικρές, τις αναρτάμε στο διαδίκτυο. 

Επίσης κερδίσαμε -και κάποιοι βγαίνουν τιμητές-  τη διαδικασία διαπραγμάτευσης όταν εκείνοι την έκαναν 10 φορές, γιατί πράγματι πρέπει να γίνεται η διαδικασία διαπραγμάτευσης σε έκτακτες ανάγκες. Δώσαμε όλα τα έργα με διαπραγμάτευση σε τοπικούς. Ενα μεγάλο έργο για το οποίο θέλαμε τη μέγιστη ασφάλεια και δεν την έχουμε στις σημερινές εποχές γιατί δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, ή φορολογική ενημερότητα, ή δεν έχουν ταμείο ισχυρό κ.λ.π, οι τεχνικές υπηρεσίας διάλεξαν έναν από τους 3 μεγαλύτερους φορείς και έγιναν όλα νομότυπα, πήραμε έγκριση από το ανώτατο δικαστήριο που είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Παρόλα αυτά δεν έχουμε υπογράψει, δεν δώσαμε δουλειά σε κανέναν. Κι αυτό γιατί έχουν γνώση οι φύλακες. Αν δεν ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία δεν θα δοθεί η δουλειά. Και θα απογυμνώσουμε στη κυριολεξία, θα αφήσουμε γυμνούς με το ψεύδος τους αυτούς που λένε όσα ανυπόστατα λένε. Αυτή είναι η αρχή μας. Και τότε να ετοιμαστούν αυτοί που φτιάχνουν λάσπη να τη πάρουν όλη στην αυλή του σπιτιού τους. 

Τους προειδοποιώ. Βλέπεις στο γραφείο εκείνο το μεγάλο πακέτο; Είναι κακουργήματα του παρελθόντος. Είμαστε παράσταση πολιτικής αγωγής σε όλα αυτά ως δήμος. Τους προειδοποιώ λοιπόν: ο λαγός τη φτέρη κούναγε κακό της κεφαλής του

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μη κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Ας τα βάλουν όλα αυτά στο μυαλό τους. Το τρένο γι αυτούς πέρασε. Δεν ανέβηκαν όταν έπρεπε, έχασαν την ευκαιρία. Το τρένο συνεχίζει το δρόμο του και δεν περιμένει. Συνεχίζει με άλλους". 

-newsgf.net: Σας ευχαριστώ πολύ για την ενδιαφέρουσα συζήτησή μας. 

"Σας ευχαριστώ κι εγώ πολύ και σας εύχομαι κάθε καλό. Ελπίζω ότι σας έδωσα επαρκής απαντήσεις γιατί "ανοίξαμε" τόσα πολλά θέματα. Το ζητούσε η ίδια η κοινωνία να τα "ανοίξουμε" και να κάνουμε τις όποιες παρεμβάσεις χρειάζεται ώστε ο δήμος Πύργου να πορευτεί όπως του αξίζει και πρέπει στη νέα εποχή".

Διαβάστε επίσης...

Τάκης Αντωνακόπουλος: "Βρήκαμε μια καταστροφική νοοτροπία που οδήγησε τον Πύργο να είναι τελευταία πόλη..." 


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Το 3ο & τελευταίο μέρος της συνέντευξης Τάκη Αντωνακόπουλου: "Μη κρίνουν κάποιοι εξ ιδίων τα αλλότρια..."
Το 3ο & τελευταίο μέρος της συνέντευξης Τάκη Αντωνακόπουλου: "Μη κρίνουν κάποιοι εξ ιδίων τα αλλότρια..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii7DxC2shql709EBZJEOEVGY3gVPcCJtan5VF9nLsfIIWhyphenhyphenIsa9cPS5ft6eUyNWL6j8kOqTWD5pmA_t0VGMVUxxC1z9WDZuR8LbQR0oqcNgbfGXW4P8CQvwb3O8bb9IXKuINWdFZAopzY/s600/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii7DxC2shql709EBZJEOEVGY3gVPcCJtan5VF9nLsfIIWhyphenhyphenIsa9cPS5ft6eUyNWL6j8kOqTWD5pmA_t0VGMVUxxC1z9WDZuR8LbQR0oqcNgbfGXW4P8CQvwb3O8bb9IXKuINWdFZAopzY/s72-c/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/01/3_22.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/01/3_22.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy