-->

Τάκης Αντωνακόπουλος: "Βρήκαμε μια καταστροφική νοοτροπία που οδήγησε τον Πύργο να είναι τελευταία πόλη..."

-Η πόλη βρισκόταν στο ναδίρ... Βρήκαμε μια καταστροφική νοοτροπία... -Δεν έχουμε δυναμική εκπροσώπηση στο Κέντρο... Συνέντευξη στο Γιώργο Φ...

-Η πόλη βρισκόταν στο ναδίρ... Βρήκαμε μια καταστροφική νοοτροπία...

-Δεν έχουμε δυναμική εκπροσώπηση στο Κέντρο...

Συνέντευξη στο Γιώργο Φάκο

Τον Τάκη Αντωνακόπουλο, τον γνωρίζω περισσότερο από 20 χρόνια. Από την εποχή που ήταν Αντινομάρχης. Οπως έχω γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν, είναι απόλαυση να συζητάς μαζί του. Δεν είναι μόνο ότι σε εντυπωσιάζει η υψηλή πολιτική του ευφυία, αλλά ότι ποτέ δεν χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα για να ωραιοποιήσει μια κατάσταση. Είναι ο Τάκης Αντωνακόπουλος σκληρός μεν αλλά με πολλές αλήθειες δε τις οποίες πιστεύει, τις δικαιολογεί και τις υποστηρίζει. 
Αυτό πάντα το έκανε, πάντα θα το κάνει. 

Στη σημερινή μας συνάντηση ο κ. Αντωνακόπουλος υπήρξε αποκαλυπτικός. Αυτό όμως που περισσότερο εντυπωσιάζει είναι ότι χωρίς να "μασάει" τα λόγια του, μιλάει σκληρά αλλά πάντα αληθινά περιγράφοντας μια κατάσταση που οδήγησε τον Πύργο στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά και παράλληλα ξεδιπλώνει το δικό του όραμα για την ηλειακή πρωτεύουσα και όχι μόνο...

Σκληρός, αληθινός, δυναμικός ο κ. Αντωνακόπουλος πάντα υπήρξε μαχητής και στη συνέντευξη που ακολουθεί το αποδεικνύει, γι'  ακόμη μια φορά.

Απολαύστε τον σε αυτό, το πρώτο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης!!!

Δεν ασχολούνταν με τίποτα - Οι δικογραφίες πάνε κι έρχονται... 

"Το τι θα βρούμε, ήμασταν υποψιασμένοι γιατί ξέραμε το παρελθόν στο δημαρχείο. Τη τελευταία 20ετία δεν υπήρξε καθόλου όραμα, δεν υπήρξε πατριωτισμός για τον Πύργο. Τα ξέραμε αυτά. Δεν ξέραμε ότι θα βρούμε το Ποτόκι, τον Κούβελο παρατημένο που είχε καταντήσει εκτροφείο άγριων ζώων, το παλιό νοσοκομείο που είχε γίνει ένας ανοικτός ΧΑΔΑ, δηλαδή σκουπιδότοπος; 

Ξέραμε ότι θα βρούμε ένα λιμάνι με πολλά προβλήματα, μια αγροτική οδοποιία 100% παραμελημένη, ένα προσωπικό χωρίς κίνητρα, χωρίς οργάνωση. Τα ξέραμε αυτά, τα ζούσε και ο κόσμος. Έργο την τελευταία 5ετία δεν είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν έργα προβληματικά, όπως ο αγωγός του Ερυθρού Σταυρού του οποίου το κωμικό της ιστορίας ήταν που είχε ανατεθεί με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης -νόμιμη διαδικασία- ως επείγον έργο και τελικά έδωσαν άπειρες παρατάσεις. Δύο χρόνια έκανε το έργο να γίνει, κατά τα άλλα ήταν επείγον, κακή κατασκευή όπως φαίνεται και ήταν η αιτία που πλημμύρισε το νοσοκομείο πριν μερικά χρόνια κι επέφερε ζημιά 600.000 ευρώ κι έξι μήνες κλειστό για τους Πυργιώτες. 

Αυτά ήταν τα κατορθώματα των προηγούμενων. Δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου με την Τριανταφυλλιά και τον ΦΟΣΔΑ. Απεμπόλησαν τα συμφέροντα του δήμου, εν ολίγοις, άφησαν να διαμορφώνονται πολιτικές τιμών από άλλους. 

Οι δικογραφίες πάνε κι έρχονται για το παρελθόν, κακουργήματα έχουν σταλεί στο ακροατήριο, διερευνώνται καινούργια -αυτό καθορίζεται από την ένταση της παρανομίας, δηλαδή από το οικονομικό μέγεθος και από τα περιβαλλοντικά. 

Θέλω, λοιπόν, να πω ότι ήταν μια πόλη στο ναδίρ σε όλα. Παραλίες εγκαταλελειμμένες, το δέλτα του Αλφειού κατεστραμμένο... αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν ήρθα από το εξωτερικό. Εδώ ζούσα και όσοι μιλάνε σήμερα δεν ξέρω εάν έλειπαν στο εξωτερικό και δεν ήξεραν. Κάνουν τώρα ότι έχουν εκπλαγεί; Πολιτισμός μηδέν, εκδηλώσεις μηδέν. Το απόλυτο τίποτα. Κατά τα άλλα υπήρχαν δημοτικές αρχές" 


Εντελώς καταστροφικές οι επιλογές τους για την πόλη... 

"Η δουλειά μου είναι γιατρός. Ήρθαμε λοιπόν να θεραπεύσουμε. Δεν είμαι άνεργος, δεν ήρθα εδώ για μεροκάματο. Στα ενδιαφέροντά μου δεν είναι ο πλουτισμός. Απαντάω σε όλους με επιχειρήματα και όχι με απλά λόγια. Ας βρεθεί ένας από αυτούς, που να παραιτήθηκε όπως εγώ, από το να πάρει 150.000 νόμιμες αμοιβές από το δημόσιο. Είναι γνωστό ότι προσωπικά παραιτήθηκα από αναδρομικά που δικαιωματικά είχα ως βουλευτής. Παραιτήθηκα όταν η χώρα μπήκε στη κρίση το 2009. Και να τα δικαιούμαι, υπάρχει ένα έλλειμμα πρόκρισης και ηθικής διάστασης. Δεν θα μπορούσα να πάρω εγώ αναδρομικά της τάξης των 150.000 ευρώ. Το σχετικό έγγραφο της παραίτησής μου έχει δημοσιευτεί στον Τύπο. 

Ας μου πει κάποιος απ' όλους αυτούς που πέρασαν από τον δήμο κάτι αντίστοιχο. Κάποιοι έφερναν πληρεξούσια από οικόπεδα μειωμένης αξίας, όπως αυτά δίπλα στον βιολογικό, και τα πουλούσαν οι ίδιοι στον δήμο, ως δημοτικοί σύμβουλοι. Υπάρχουν ονοματεπώνυμα, δεν είναι κρυφά. 

Και άλλες ακραίες περιπτώσεις θα μπορούσα να σας αναφέρω, αγάπης του πλούτου. Δεν ήρθα όμως εδώ για να λασπώσω το τοπίο, όπως έκαναν κάποιοι. Οι δύο προηγούμενοι πρωταγωνιστές αυτό έκαναν. Πέρασε η σειρά του κ. Λιατσή τον οποίο έστειλαν στα δικαστήρια με διάφορες καταγγελίες. Η τελευταία του 5ετία ήταν ένας συνεχής αγώνας να αντιμετωπίσει αυτές τις δίκες, τα κακουργήματα στην Πάτρα κ.α. Τελικά, αυτοί που τον έστειλαν δεν έβαλαν ούτε συνήγορο δικηγόρο Πολιτικής Αγωγής στα δικαστήρια. Το ξέρετε αυτό; 

Δεν είχαν βάλει και στην Πάτρα δεν παρέστη ο δήμος Πύργου ο οποίος υποτίθεται ότι είχε υποστεί ζημιά από τον πρώην δήμαρχο. Τις οποίες διαδικασίες είχαν προκαλέσει οι προηγούμενοι. Ο κ. Καννής ήταν τότε επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου κι εν πας περιπτώσει νομίζω ότι αυτούς θα συμβουλευόταν ο κ. Παρασκευόπουλος, αν και ο ίδιος είναι δικηγόρος. Αν δεν τους συμβουλευόταν σημαίνει πώς δεν τους είχε καμία εμπιστοσύνη. Άρα, λοιπόν, αν δεν συμβουλευόταν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και κάποιους άλλους τότε ποιους συμβουλευόταν; Προφανώς, αυτούς συμβουλευόταν. Ε, ήταν εντελώς καταστροφικές οι επιλογές για το μέλλον της πόλης. 

Πέρασαν τόσα χρόνια με κοκορομαχίες και με δικομανίες και το αποτέλεσμα ήταν να μη βάλουν ούτε δικηγόρο στη Πάτρα όταν ο κ. Λιατσής πήγε κατηγορούμενος για κακουργήματα. Ήταν υποχρεωμένοι από το νόμο, εντός των χρονικών ορίων των δικών τους να βάλουν δικηγόρο και δεν το έκαναν. Άρα, ποιοι έπαιζαν με τους θεσμούς; Ποιοι έπαιζαν με τα συμφέροντα της πόλης; Και τι έμεινe απ' όλο αυτό; Έμεινε μια απώλεια πολύτιμου πολιτικού χρόνου για την πόλη, διότι ασχολούνταν μόνο με τα δικαστήρια, έμειναν τα πρόστιμα που οδήγησαν δεκάδες επαγγελματίες της πόλης του Πύργου διότι προκάλεσαν τον έλεγχο του ΣΔΟΕ και κατέστρεψαν κόσμο κι αυτοί τώρα θέλουν να ξαναγυρίσουν στο δήμο. Αυτοί, οι ίδιοι άνθρωποι. 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Σας είπα πριν λίγο ότι τα κακουργήματα πάνε κι έρχονται. Ασκούνται διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ενώ ερευνούνται κι άλλα εκείνης της περιόδου. Δεν ήθελα να μιλήσω μα οι άνθρωποι προκαλούν. Είναι αμετανόητοι. Δεν έχουν καμία πολιτική αντίληψη, καμία πολιτική ικανότητα. Το μόνο που τους διέπει είναι μια δικομανία, απ' ότι φαίνεται τελείως άστοχη. Δεν έλεγαν για τον κ. Λιατσή το ένα και το άλλο; Αθωώθηκε ο άνθρωπος. Άρα, ποιοι έφταιγαν; Στη τελική θα κατηγορήσουν τα δικαστήρια ότι δεν έβγαζαν καλές αποφάσεις; Έχουν το θάρρος να το κάνουν; Δεν το είπαν. Άρα αποδέχονται την ήττα τους, που σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι και ως νομικοί δεν είχαν και τις καλύτερες κρίσεις ή συμπεριφορές. 

Αυτά βρήκαμε σε επίπεδο πολιτικής λειτουργίας. Μια καταστροφική νοοτροπία που οδήγησε τον Πύργο να είναι τελευταία πόλη. Έχασε χρηματοδοτικές ευκαιρίες. Δεν ασχολούνταν με τη πόλη αλλά με τα συμφέροντά τους ή τις δουλειές τους. Για δείτε ποιοι έπαιρναν τις δουλειές, ποια γραφεία έπαιρναν τις νομικές τους υποθέσεις και ποια γραφεία έφερναν τεχνικά κατασκευαστικά ζητήματα στη πόλη. Μέσα στο δημαρχείο, κανονικά. Αυτή ήταν η πρακτική. Να πλουτίζουν παίρνοντας δουλειές νομότυπα μέσα από το δημαρχείο. Άρα, ξέραμε τι βρήκαμε. 

Εμείς είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Βεβαίως και ανοίξαμε όλα τα ζητήματα, γι' αυτό είμαστε εδώ. 

Τα μεγάλα ζητήματα της πόλης... 

"Τα μεγάλα ζητήματα για την πόλη ήταν το πανεπιστήμιο το οποίο επίσης είχε εγκαταλειφτεί. 
Κρατάμε ζωντανό το θέμα της Μουσειολογίας, με αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες, συγκεντρώσεις, συσκέψεις στα υπουργεία. Προχθές πάλι έθεσα προ των ευθυνών τους βουλευτές. Ανταποκρίθηκαν πολλοί και το είδατε, με δημοσιεύσεις και παρεμβάσεις στα υπουργεία. Με τον κ. Μπούρα που κι αυτός ζητάει πράγματα. 

Η πολιτεία φαίνεται πώς σε εμάς έχει βάλει ένα "Χ" τα τελευταία χρόνια για το τμήμα Μουσειολογίας. Δεν έχει εγκρίνει ούτε δύο μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη μέση εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο, να διδάξουν. Δεν εγκρίνει τις δαπάνες των μεταπτυχιακών φοιτητών που μπορούν να κάνουν ελεγκτικό έργο. Είναι προφανής η άρνηση. 

Και παρόλα αυτά πολλοί έμεναν ατσαλάκωτοι. Δεν διεκδικούσαν. Θεωρούν ότι αν διεκδικήσεις για τον τόπο σου κάνεις αντιπολίτευση. Είναι υποταγμένοι άνθρωποι σε κομματικές λαθεμένες προοπτικές διότι πότε την κυβέρνηση ευνοεί να κλείνουν οι δομές μιας πόλης; Αλλά και πώς λειτουργεί μια κυβέρνηση; Λειτουργεί με βάση τον τρόπο που εισάγονται τα θέματα από τους βουλευτές της στην εκλογική τους περιφέρεια. 

Κι εδώ υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα. Δεν έχουμε την δυναμική εκπροσώπηση στο Κέντρο -δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος υπουργός, επειδή είχαμε και υπουργούς και τίποτα δεν είδαμε. Είχαμε υπουργούς και τους έπαιρναν από εδώ τα ΤΕΙ. Είχαμε υφυπουργούς παιδείας και τους έπαιρναν τμήματα ΤΕΙ και δεν μιλούσαν. Δεν χτύπησαν ποτέ χέρι στο τραπέζι. 

Άρα, λοιπόν, η περιοχή έχει ένα φοβερό πολιτικό έλλειμμα τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν. Οπότε άρχισαν να καταφέρονται εναντίον μας επειδή μαθαίνω για κάτι παρά φύση συνεργασίες, αλλά αυτά δεν έχουν καμία προοπτική. 

Να δούμε το νοσοκομείο; Δεν ήταν εγκαταλελειμμένο; Τότε που μοίραζαν θέσεις δεν φώναξε κανείς. Εμείς κάναμε συσκέψεις, πήγαμε στα υπουργεία, φωνάξαμε και δικαιωνόμαστε. 

Παλέψαμε το Πάτρα-Πύργος. Η ιστορική συνάντηση στο Βουπράσιο..." 

newsgf.net: Γίνατε το κακό παιδί του υπουργού Μεταφορών. 

"Προτιμώ να είμαι το κακό παιδί στο υπουργείο Υποδομών και καλό παιδί για τους πατριώτες μου". 

newsgf.net: Κανείς συνάδελφός σας δεν διαμαρτυρήθηκε για τον αποκλεισμό σας από εκείνη τη σύσκεψη. 

"Σωστά, αλλά αυτό ας το κρίνει η κοινωνία. Εγώ πάντως θα αποχωρούσα αν ο υπουργός απέκλειε έναν συνάδελφό μου. Θα του έλεγα πως "δεν σας τιμά και αποχωρώ". Αυτό που συνέβη σε μένα δηλώνει απόλυτη έλλειψη δημοκρατικής αντίληψης του υπουργού". 

Είμαι αμετανόητος... 

"Δεν έχω μετανιώσει ούτε για ένα δευτερόλεπτο γιατί ασχολήθηκα με τον δήμο. Εμείς κερδίσαμε μέχρι στιγμής πολλά. Κερδίσαμε να μην έρθει το hot spot στο Επιτάλιο. Για φανταστείτε να ήμασταν χαλαροί, να κάναμε καμιά συσκεψούλα, να βγάζαμε και μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας και να διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας ως υποκριτές και φαρισαίοι και να πηγαίναμε μετά για ύπνο. Όπως συνήθως έκανε το πολιτικό δυναμικό προσωπικό της περιοχής. Έκαναν μια σύσκεψη, έστελναν μια επιστολή με φωτογραφία στις εφημερίδες και τέλος πάμε για ύπνο τώρα. 
Αυτά είναι θεατρικές παραστάσεις για χαμηλού επιπέδου θεατές". 

Οταν θες να είσαι μπροστά ιεραρχείς τα πράγματα...

"Μπορείς να τα κάνεις όλα. Υπάρχει χρόνος, υπάρχει ένα ολόκληρο 24άωρο. Σίγουρα δεν θα είσαι απόλυτα τυπικός σε όλα τα θέματα της οικογένειας. Οταν θες να είσαι μπροστάρης πρέπει να ιεραχείς τις αξίες στο μυαλό σου, στο τι κάνεις. Κι επίσης, πότε θα είσαι χρήσιμος στο παιδί σου; Στο να τρώει παραπάνω; 'Η να παλέψεις για να του παραδώσεις μια καλύτερη κοινωνία; Εναν Πύργο καλύτερο για να ζήσει; 

Τι είναι επομένως προτιμότερο; Να παριστάνεις εκ του ασφαλούς τον ήρωα της ήρεμης οικογενειακής ζωής ανακυκλώνοντας το τίποτα; 

Χάρηκα πάρα πολύ που στη πρώτη μας αποκριάτικη καρναβαλική εκδήλωσή μας που είδα όλα τα παιδιά της πόλης να γελάνε και να χαίρονται. Το θεωρώ πολύ σπουδαίο αυτό που πετύχαμε. Δώσαμε στα παιδιά χαρά, κάτι πολύ σημαντικό. 

Το ίδιο και στις γιορτές, τα πρώτα Χριστούγεννα, που γέμισε από κόσμο η πλατεία και διασκέδασε. Και φέτος που πήγαμε στα παιδάκια των ορεινών περιοχών και είδαμε τα χαμόγελά τους. Δεν έχει σημασία η υλική αξία του δώρου, αλλά η χαρά που δώσαμε".

newsgf.net: Αυτά έχουν βάση σε παιδικά βιώματα, δήμαρχε; 

"Εγώ τα ήθελα σαν παιδί. Από χωριό είμαι κι εσείς το ξέρετε. Σκεφτόμαστε πώς περάσαμε τα παιδικά μας χρόνια στις δεκαετίες '60 κι '70 με μια υποβόσκουσα μελαγχολία στο κοινωνικό μας περιβάλλον, γιατί δεν υπήρχε η οικονομική ευμάρεια, ούτε η έκρηξη της πληροφόρησης, η γενιά εκείνη των γονέων δεν ήταν τόσο απλόχερη με την έννοια που σήμερα είναι οι γονείς διότι ο κόσμος τότε ήταν λίγο πιο ξύλινος, πιο τυπικός, πιο κομφορμιστές. 

Δεν ήταν τα πράγματα όπως σήμερα με τα παιδιά που έχουν άλλες ευκαιρίες. Αλλά να μη πάμε και στην άλλη πλευρά: Τα παιδιά δεν πρέπει να γίνονται υπερκαταναλωτές για να τους κάνουμε καλό. Πρέπει να υπάρχουν αξίες και να φροντίζουμε να υπάρχουν καλύτερα σχολεία, καλύτερο περιβάλλον, να έχουν καλύτερες παιδικές χαρές, να έχουν πράγματα που δυστυχώς αυτή η πόλη τα στερείται εντελώς. Όχι λίγο, παντελώς. 

Προσπαθούμε, λοιπόν, γι' αυτό βλέπετε πώς και στον πολιτισμό κάνουμε πολλά πράγματα. Ακόμη και φέτος παρά το lockdown κάναμε πράγματα, στολίσαμε τη πόλη, χάρηκε ο κόσμος.
Τώρα ετοιμάζουμε πολύ ωραία πράγματα διαδικτυακά, με παρελάσεις με γκρουπ που θα γίνουν στον κλειστό χώρο τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας. 
Είμαστε μπροστά. Ο Πύργος ήταν μια νεκρή πόλη, πολιτισμικά"

Αύριο το Β' μέρος της συνέντευξης...

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τάκης Αντωνακόπουλος: "Βρήκαμε μια καταστροφική νοοτροπία που οδήγησε τον Πύργο να είναι τελευταία πόλη..."
Τάκης Αντωνακόπουλος: "Βρήκαμε μια καταστροφική νοοτροπία που οδήγησε τον Πύργο να είναι τελευταία πόλη..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwncbY5CFBoMrs4rG6IIMYyKBAZNXgGOg8mR0NGkWyFPw8EYKqhi2qVK775dOplHbjhzr4kU5O7_jvsqd-UIeaUS4LqfYh0gM1fmkFaOjKfX5KFKJJjSjiLqYHxRmZUYuA0UAKXNLbyzg/s600/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A34.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwncbY5CFBoMrs4rG6IIMYyKBAZNXgGOg8mR0NGkWyFPw8EYKqhi2qVK775dOplHbjhzr4kU5O7_jvsqd-UIeaUS4LqfYh0gM1fmkFaOjKfX5KFKJJjSjiLqYHxRmZUYuA0UAKXNLbyzg/s72-c/%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A34.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/01/blog-post_163.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/01/blog-post_163.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy