Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Όχι στην καπηλεία του ιδρώτα και των κόπων άλλων ανθρώπων και συλλόγων.

Μαίρη Μιχαλακοπούλου  Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Χορευτικού Όμιλου ¨ Ηλείων Παράδοσις¨  Δημότης Πύργου   Απευθύνομαι σε καλοπροαίρετους και...

Μαίρη Μιχαλακοπούλου 
Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Χορευτικού Όμιλου ¨ Ηλείων Παράδοσις¨ 
Δημότης Πύργου 

Απευθύνομαι σε καλοπροαίρετους και νοήμονες 
Πολλοί λένε ότι η σιωπή είναι χρυσός. Άλλοι ότι δεν πρέπει να σιωπούμε στην αλήθεια, γιατί τα τρωκτικά σκάβουν λαγούμια και στο τέλος θα βγουν στην επιφάνεια νικητές. Έτσι και εγώ αποφάσισα να πάψω να σωπαίνω για κάποια θέματα, έτσι ώστε να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Είμαι ένας πολίτης από την ομάδα που το 2007 θέλησε να ταράξει τα βαλτωμένα νερά που ζούμε ως δημότες, όσο αφορά την Ιστορική Μνήμη της Πόλης και ιδρύσαμε το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο ¨ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ¨. Δεν θα αναφερθώ στη πορεία, στις δράσεις και στη προσφορά του Ομίλου, διότι όσοι θέλουν έχουν μνήμη. Θα σταθώ στο θέμα κυρίως που με απασχολεί τελευταία, στη προσπάθεια που γίνεται να κρύψουν την αλήθεια κάποιοι νεόκοποι. 

Θέμα ανάδειξης Τοπικού Ήρωα ΒΙΛΑΕΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ ( ιστορικό ) 

Στη θέση ¨Σμιλέϊκα Αλώνια¨ περιοχής Λαντζοϊου, επί Δημαρχίας Ντίνου Αρβανίτη, στήθηκε Μνημείο το οποίο βελτιώθηκε επί Δημαρχείας Γιάννη Παναγόπουλου. Ο όμιλος μας από το 2008 και κάθε χρόνο, το πρώτο 10ήμερο το Μαΐου, τελεί σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Πύργου, το Σύνδεσμο Πολεμιστών Τραυματιών, τη τοπική Κοινότητα και το κτήμα Μπριτζίκη, επιμνημόσυνη δέηση-δεξίωση και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό μας. Το τραγούδι, που τους στίχους έχει γράψει ο ποιητής Σάκης Γεωργακόπουλος, είναι ιδιοκτησία του Όμιλου μας. Στη βάση του μνημείου υπήρξε μαρμάρινη πλάκα (υπάρχει στο αρχείο μας) με λόγια του ανωτέρου ποιητή. 

Ο νεοσύστατος σύλλογος Ιστορικών Ερευνητών, μέλη του οποίου έχουν συνεργαστεί μαζί μας στις εκδηλώσεις, έβαλαν ως ντεκόρ το μνημείο να φωτογραφηθούν (Φώτο Εφημερίδα Πατρίς 17-12-2020). Η προσωπική μου άποψη είναι ότι επιδιώκεται να σφετεριστούν και να καπηλευτούν προσπάθειες προγενέστερων και αυτό το λέω με πλήρη γνώση, διότι βλέπω ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στους πιο παλιούς που ετοίμασαν το «φαί» να το φάνε αυτοί. 

Μαθαίνουμε ότι ο Χαραλάμπης Βιλαετής γίνεται «εργαλείο» για συμφωνίες με τη Μητρόπολη και άλλους συλλόγους και φυσικά «εργαλείο» χρηματοδότησης ενόψη μάλιστα των εκδηλώσεων για τα 200 έτη από την Εθνεγερσία. Κατά τη γνώμη μου αυτό το ατόπημα και το πισώπλατο μαχαίρωμα είναι μόνο η αρχή! Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο όμιλος μας στην επετειακή εκδήλωση 25 ης Μαρτίου έχει εντάξει τη προβολή της Μάχης του Πύργου (3 Απριλίου 1821) με αναφορά σε όλους τους ήρωες που έλαβαν μέρος. Στην εκδήλωση της 25 ης Μαρτίου 2019 έγινε παρουσίαση και της Τοπικής Παραδοσιακής Γυναικείας Φορεσιάς – Ακριβές αντίγραφο εργαστηρίου Αιμιλίας Γιαννοπούλου. 

Όσον αφορά τη βοήθεια που έχει λάβει ο Σύλλογος είναι μόνο από τα μέλη και φίλους. Οι παρεμφερής Πολιτιστικοί Σύλλογοι όλα αυτά τα χρόνια πριμοδοτήθηκαν πλουσιοπάροχα. 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σε κάθε περίπτωση που ζητήσαμε χώρο για εκδηλώσεις ανταποκριθήκαμε, γιατί ήταν για ΣΥΝ-διοργάνωση α) Επετειακής εκδήλωσης 25 ης Μαρτίου (Αντ/ρχης κ.Γεωργιόπουλος) και β) Πρόθεση για ΣΥΝ-διοργάνωση το έτος 2020, επίσης για την 25 η Μαρτίου. 

Η Εκκλησία: Καμιά βοήθεια πλην των Ιερέων Π. Νικόλαου Κατσηδήμα, Π. Χαράλαμπου Αθανασόπουλου, Π. Βασίλειου Λαγκαδινού. 

Δήμος: Εκτός από κάποτε που παραχωρήθηκαν χώροι για εκδηλώσεις (όπως σε όλους δηλαδή- δεν ήταν και ειδική χάρη) και από ΙΕΡΑΞΕΤΑΣΤΕΣ τίποτα άλλο δεν έγινε.
Ακόμα και στην προσπάθειά μας από το 2014, να αναδείξουμε την Ιστορία της κάθε γειτονιάς του Πύργου έμεινε στα λόγια ότι θα κάνει ότι πρέπει να το αναδείξουμε μαζί σε συνεργασία. Η τελευταία Δημοτική αρχή, μετά το θέμα που υπέκυψε της επιβίωσης των Πολιτιστικών συλλόγων λόγω της πανδημίας, φάνηκε ότι θέλει να βοηθήσει και πήρε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Το καλοκαίρι 2020 εγκρίθηκε και για εμάς (όπως και για δεκάδες άλλα σωματεία) ένα μικρό ποσό για κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, λόγω αναστολής της λειτουργίας μας. Μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει γίνει, με διάφορες δικαιολογίες από το Δήμο (όταν μας σηκώνουν τα τηλέφωνα). 

Η γνώμη μου είναι ότι ο Δήμος έχει την υποχρέωση να βοηθά όλες τις πρωτοβουλίες για να μπορέσουμε να σταθούμε οι σύλλογοι. Άλλωστε καλώς ή κακώς ακούμε στις τηλεοράσεις, ότι το Κράτος στέλνει λεφτά για τη στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων. Είναι απορίας άξιο πως βρίσκουν όλοι (Περιφέρεια-Δήμος-Μητρόπολη κλπ) διάφορα εμπόδια σε εμάς, ενώ απλόχερα βρίσκουν τρόπους χρηματοδότησης και συμπαράστασης σε νεοσύστατους ή άλλους συλλόγους. 

Παρακαλώ λοιπόν όλους να κάνουν το χρέος τους απέναντι στο Σύλλογο που ανέδειξε τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ ΒΙΛΑΕΤΗ- ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ και την ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ (και άλλα δρώμενα). Παρακαλώ τη Δημοτική Αρχή ως Δημότης να φροντίσει ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ για να μην πάψω να αισθάνομαι ότι έκανα το χρέος μου άδικα, στη Πόλη που γεννήθηκα και ήμασταν πάντοτε Δημότες οικογενειακά. 

Κύριε Δήμαρχε η Πόλη θα χαρεί από κάθε σωστή σας ενέργεια, όχι εγώ.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Υεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Όχι στην καπηλεία του ιδρώτα και των κόπων άλλων ανθρώπων και συλλόγων.
Όχι στην καπηλεία του ιδρώτα και των κόπων άλλων ανθρώπων και συλλόγων.
https://1.bp.blogspot.com/-DWQBXfIbEew/X_2c86StAkI/AAAAAAAEeMM/bsQ1F-HM12Iov2xeO7Bkkq8iVG39v1vxQCLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-01-12_145621_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-DWQBXfIbEew/X_2c86StAkI/AAAAAAAEeMM/bsQ1F-HM12Iov2xeO7Bkkq8iVG39v1vxQCLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-01-12_145621_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/01/blog-post_708.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/01/blog-post_708.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy