-->

Καθολικό lockdown; Μία από τις επιλογές

Ανοιχτό είναι ακόμη και το σενάριο ενός καθολικού lockdown σε περίπτωση που υπάρξει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων τα επόμενα 24ωρα. Οι ...

Ανοιχτό είναι ακόμη και το σενάριο ενός καθολικού lockdown σε περίπτωση που υπάρξει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων τα επόμενα 24ωρα. Οι ειδικοί έχουν ήδη ρίξει στο τραπέζι αυστηρότερα μέτρα που ενδέχεται να περιλαμβάνουν από αυστηροποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας –να μετατεθεί δηλαδή στις 6 μ.μ. και για την Αττική, με τα καταστήματα να κλείνουν στις 5 μ.μ. σε αυτή την περίπτωση– μέχρι και επαναξιολόγηση της λειτουργίας των γυμνασίων. 

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ανέφερε στον ΣΚΑΪ πώς βρίσκεται στο τραπέζι της επιτροπής το καθολικό lockdown. Όπως είπε, σήμερα επιδημιολόγοι θα συζητήσουν τα δεδομένα. «Η επιτροπή θα εξετάσει τα πάντα και θα κάνεις τις εισηγήσεις και από εκεί και πέρα θα αποφασισθεί ποιο είναι το δυνατό να γίνει συνολικά». Υπογράμμισε πως το θέμα είναι το κόστος απέναντι στο όφελος, μια απόφαση που θα την πάρει η πολιτεία. 

Παράλληλα, ανέφερε πως είναι λογικό εφόσον άνοιξε η κοινωνία να αυξηθούν και τα κρούσματα. «Τώρα το στοίχημα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχε η Θεσσαλονίκη και είδαμε πριν τα Χριστούγεννα», τόνισε. Όπως εξήγησε το εκθετικά σημαίνει να διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε 3-4 ημέρες όπως είχε γίνει τον Οκτώβριο και ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες «από εμάς, τις μεταλλάξεις και πόσο θα επηρεαστεί ο εμβολιασμός, που όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο γρηγορότερα θα ξεπεράσουμε την κρίση». 

Από την πλευρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είπε ότι ένα σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου για τρεις εβδομάδες είναι ικανό να καταστείλει την πανδημία, προκειμένου σε βάθος χρόνου να είναι ηπιότερο το τρίτο κύμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν προτείνει μια τέτοια λύση. 

Ο καθηγητής χαρακτήρισε ημίμετρο το σενάριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ., ενώ στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη εφαρμογής τηλεργασίας σε μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, προκειμένου να αποφευχθούν τα σκληρότερα μέτρα. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και ερωτηθείς σχετικά, είπε επίσης ότι είναι λάθος η εκτίμηση πως πρέπει να κλείσουν τελευταία τα σχολεία, καθώς όπως σημείωσε, δρουν ως «πολλαπλασιαστής». 

Ο ίδιος εξήγησε πως όταν υπάρχει υψηλή διασπορά στην κοινότητα, αυξάνεται η σημασία των σχολείων, ενώ αντιθέτως όταν υπάρχει χαμηλή διασπορά, η σημασία τους φαίνεται να μειώνεται. Ως προς τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, σημείωσε ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εικόνα. 

Αθ. Εξαδάκτυλος: Εάν υπάρξει ραγδαία αύξηση, πρέπει να γίνουν βήματα προς τα πίσω 

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επεσήμανε πως, αν επικρατήσει το βρετανικό στέλεχος, θα απαιτείται ταχύτερη λήψη αποφάσεων. Όπως είπε, αν οι αριθμοί των κρουσμάτων συνεχίσουν να εμφανίζουν ανοδική πορεία, πρέπει να γίνουν κάποια «βήματα προς τα πίσω». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι σε αυτήν την περίπτωση «και τα σχολεία και άλλες δραστηριότητες που άνοιξαν πρόσφατα θα πρέπει να επανεξεταστούν». 

Ξεπερνούν τα εξιτήρια οι νέες νοσηλείες 

Σημειώνεται πως επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, που πιθανόν να φέρει και αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, δείχνουν τα τελευταία δεδομένα από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Χθες Τρίτη, 35 ημέρες μετά την τελευταία φορά που ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ήταν τετραψήφιος, καταγράφηκαν 1.261 νέες διαγνώσεις του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Στην Αττική εντοπίστηκαν 652 νέα κρούσματα, με το σύνολο των περιοχών του λεκανοπεδίου να παρουσιάζει σημαντική αύξηση στον αριθμό των νέων διαγνώσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. 

Στο τραπέζι η αυστηροποίηση των μέτρων 

Σε αυτό το πλαίσιο, κρίσιμα θεωρούνται τα δύο επόμενα 24ωρα, κατά τα οποία τα κρούσματα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι διασωληνωμένοι θα δείξουν εάν πρέπει άμεσα να ληφθούν νέα, πιο σκληρά μέτρα. Εάν οι ειδικοί αποφανθούν ότι είμαστε επισήμως εντός του τρίτου κύματος, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι: από αυστηροποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας –να μετατεθεί δηλαδή στις 6 μ.μ. και για την Αττική, με τα καταστήματα να κλείνουν στις 5 μ.μ. σε αυτή την περίπτωση– μέχρι και επαναξιολόγηση της λειτουργίας των γυμνασίων. 

Εάν η επιδημιολογική εικόνα εξελιχθεί ακόμη χειρότερα, υπαρκτό είναι και το ενδεχόμενο για ένα καθολικό lockdown είτε στην Αττική είτε ακόμα και σε όλη τη χώρα, όπως άφησε ανοικτό και ο Νίκος Χαρδαλιάς σε παρέμβασή του στον ΑΝΤ1. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Καθολικό lockdown; Μία από τις επιλογές
Καθολικό lockdown; Μία από τις επιλογές
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtD28zfExOXOlOONollYV4q4GcnO1ldbhtjRQWUxjqa_4u7DMBqcjkRVznXXh6UDF9l2AUh-pQh8srYacGezvEasEyI_AUy6QYIJKlu2LBojYHrtCQrz9icw4UW0fyAHaqf21jp4G_rbI/s600/hiv-1903371_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtD28zfExOXOlOONollYV4q4GcnO1ldbhtjRQWUxjqa_4u7DMBqcjkRVznXXh6UDF9l2AUh-pQh8srYacGezvEasEyI_AUy6QYIJKlu2LBojYHrtCQrz9icw4UW0fyAHaqf21jp4G_rbI/s72-c/hiv-1903371_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/02/lockdown_3.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/02/lockdown_3.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy