-->

Κορονοιός: Σκέψειςγια αυστηρό lockdown σε ολόκληρη την επικράτεια.

Όλα τα ενδεχόμενα για λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων και επέκταση του lockdown είναι πλέον ανοικτά, μετά την ραγδαία αύξηση των κ...

Όλα τα ενδεχόμενα για λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων και επέκταση του lockdown είναι πλέον ανοικτά, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και ιδιαίτερα την ανεξέλεγκτη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του. Υπό αυτές τις «πολεμικές» συνθήκες το ΕΣΥ δέχεται πιέσεις, ειδικά στην Αττική, όπου οι διαθέσιμε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι ελάχιστες.

 Το απόγευμα της Τρίτης εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας συνεδρίασαν εκτάκτως οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Επιτροπής. Μεταξύ των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι είναι και η πρόταση για αυστηρό lockdown ακόμη και σε ολόκληρη την επικράτεια. Ήδη από το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι οι λοιμωξιολόγοι προσανατολίζονται στο αν εισηγηθούν να μπει «μπλόκο» στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο της Αττικής για προσωπική άσκηση – ο γνωστός σε όλους κωδικός «6». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση των ειδικών αφορά στην Αττική, είναι πλέον ειλημμένη και αναμένεται να μεταφερθεί ως πρόταση στην κυβέρνηση μετά από την αυριανή τους σύσκεψη. Επί του πρακτέου, η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως οι πολίτες δεν θα μπορούν να απομακρυνθούν πολύ από το σπίτι τους για να περπατήσουν –και αυτό γιατί κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ανησυχούν ιδιαίτερα για την επιδημιολογική εικόνα στην Αττική. 

Εξετάζεται παράλληλα η μετάθεση της ώρας έναρξης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 9, όπως ισχύει δηλαδή και τις καθημερινές. 

Σαρηγιάννης: Αυστηρό lockdown για πάνω από δύο εβδομάδες 

Υπό το φως της εκτίναξης των κρουσμάτων κορωνοϊού -και με την Αττική στο «μάτι του κυκλώνα» με αρνητικό ρεκόρ 1.159 μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο- ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζει πως για τη διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου πρέπει να πάμε σε αυστηρότερο lockdown από αύριο και για περισσότερο από δύο εβδομάδες. «Θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς σε αυτό που η χώρα έβαλε σαν στόχο από την αρχή, δηλαδή να διαχειριστεί πρώτα από όλα με επιτυχία τον υγειονομικό κίνδυνο και άρα ναι, αν θέλετε, να πάμε σε ένα αυστηρότερο, αλλά σοβαρό πια lockdown» δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ. 

«Δεν θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε ικανοποιητικούς αριθμούς αποσυμπίεσης σε δύο εβδομάδες. Να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Η κατάσταση είναι δύσκολη» υπογράμμισε. 

Στην «εντατική οι ΜΕΘ 

Η πίεση στις ΜΕΘ είναι πλέον ασφυκτική, με την κυβέρνηση να επεξεργάζεται σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ. Το θέμα αυτό συζητήθηκε, άλλωστε, και στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη για την πανδημία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης: 

-Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού. 

-Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.

-Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα. 

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κορονοιός: Σκέψειςγια αυστηρό lockdown σε ολόκληρη την επικράτεια.
Κορονοιός: Σκέψειςγια αυστηρό lockdown σε ολόκληρη την επικράτεια.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwEdNvOXNaaybjPDW6Qy8BX3MKTEcsXPPrbP_duj0P-PSrYwUf-NJGFYklLQYyRbKamSLSgRJaDhk1mYiMQy-Ns74DJ5WZPK9JAwBWL2nvBjOjqhI_Xus8GJdIpx3Ql1ylsehG99cj3NI/s600/corona-4977341_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwEdNvOXNaaybjPDW6Qy8BX3MKTEcsXPPrbP_duj0P-PSrYwUf-NJGFYklLQYyRbKamSLSgRJaDhk1mYiMQy-Ns74DJ5WZPK9JAwBWL2nvBjOjqhI_Xus8GJdIpx3Ql1ylsehG99cj3NI/s72-c/corona-4977341_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/03/lockdown_2.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/03/lockdown_2.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy