Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Πρωτομαγιά 2021 - 6 Μάη Απεργία

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ  " ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ "   Συνάδελφοι Συναδέλφισσες,  Όλη την διά...

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 
" ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ " 

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες, 

Όλη την διάρκεια της πανδημίας χορτάσαμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των φιλικών της Μ.Μ.Ε. και τύπου να μας λένε ότι όλα είναι καλά και οι συνταξιούχοι καλύτερα, γιατί αυτοί δεν έχουν ανάγκη, γιατί τώρα ανάγκες έχει η νέα γενιά. Οι εργαζόμενοι, ο λαός ζούμε μια δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε από την διπλή κρίση που πλήττει την καπιταλιστική κοινωνία και οικονομία. Που εντάθηκε και πήρε διαστάσεις τραγωδίας λόγω της πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων. 

Που οδήγησε μεγάλες μάζες εργαζομένων και λαϊκά στρώματα στην ανεργία, στη φτώχεια, στην απελπισία, στην απώλεια ζωών. Η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας ήρθε σαν επιστέγασμα της ανθυγιεινής πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις με την υπονόμευσή του, τη μείωση της χρηματοδότησής του, την αποδυνάμωση σε υγειονομικό προσωπικό και υποδομές. Με την ενίσχυση και προστασία της κερδοφορίας και στυγνής εκμεταλλευτικής ασυδοσίας του ιδιωτικού τομέα. 

Η χρηματοδότηση των επενδυτικών προγραμμάτων των μονοπωλίων από την ΕΕ έχουν σαν προαπαιτούμενα τις νέες ανατροπές των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την κατάργηση του 8ωρου, την πλήρη ελαστικοποίηση του ωραρίου, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης (υγεία, σύνταξη, πρόνοια), το τσάκισμα του συνδικαλιστικού κινήματος, την πλήρη ασυδοσία της εργοδοσίας σε βάρος του εργαζόμενου. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει τις επιλογές της αυτές σαν φιλεργατικές, ότι θα προστατεύουν τους εργαζόμενους απέναντι στην εργοδοσία, ότι θα βελτιώσουν τη ζωή τους, θα εκσυγχρονίσουν το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με βάση τις «βέλτιστες πρακτικές» που ισχύουν στην ΕΕ κλπ. Η Πρωτομαγιά και φέτος θα βρει τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα μπροστά σε μια νέα φάση της επίθεσης αυτής. Η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επιχειρηματίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν έχουμε άλλη επιλογή, άλλο δρόμο από αυτόν της αγωνιστικής απάντησης στην επίθεση. 

Η Απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη θα βρει όλο το λαό ενωμένο στη σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και των μονοπωλίων. Οι συνταξιούχοι βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα. Με τη συγκέντρωση στις 20/4 ξεκινήσαμε το νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεών μας. 

Παλεύουμε και, διεκδικούμε : 

Όσα άδικα μας έχουν αφαιρέσει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Την 13η - 14η σύνταξη. Κατώτερη σύνταξη για όλους 600 ευρώ από τα 384 ευρώ που είναι σήμερα και άμεση καταβολή των συντάξεων. Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επίταξη τώρα των ιδιωτικών δομών υγείας. Καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές, συντάξεις, και όλα τα αιτήματα που αναλυτικά έχουμε επιδώσει με τα υπομνήματά μας. Η κυβέρνηση κατάργησε με νόμο τις διατάξεις που προέβλεπαν 300 ευρώ (Δώρο) στους συνταξιούχους για το Πάσχα. 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση άμεσα να καταβάλει το Δώρο του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους από το 0,5% του προϋπολογισμού που προβλέπεται από το νόμο που ψήφισε η ίδια. Παίρνουμε μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα ταξικά εργατικά συνδικάτα, δυναμώνουμε την πάλη μας, ενισχύουμε το αγωνιστικό εργατικό - λαϊκό μέτωπο πάλης, τη λαϊκή συμμαχία. 

Η πανδημία δεν θα σταθεί εμπόδιο στους αγώνες μας. Οι μάσκες προστασίας δεν φιμώνουν τα στόματα, δεν εξαερώνουν τα συνθήματα και τη φωνή αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Οι αποστάσεις ανάμεσά μας δεν μειώνουν, δεν χαλαρώνουν τη συσπείρωσή μας, την ενότητά μας κόντρα στην αντεργατική επιδρομή. 

Διεκδικούμε επίσης : 

 Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (Ιατρικού και νοσηλευτικού) όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό. 

 Να πληρώσει το κεφάλαιο τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίσης. Να πληρώσουν και το χρέος. Δεν τα δημιουργήσαμε εμείς! Όχι στο 10ωρο, σταθερή δουλειά για όλους με αυξήσεις στα μεροκάματα και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. 

 Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων 

 Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό κυβέρνησης και εργοδοσίας! Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών. Να καταργηθούν όλοι οι κατασταλτικοί νόμοι και οι μηχανισμοί καταστολής, οι αύρες και οι αίαντες να γίνουν παλιοσίδερα. 

 Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να γυρίσουν όλες οι ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων. 

 Καμία σκέψη για πυρηνικά στον Άραξο, να φύγουν οι Νατοϊκοί από τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ «ΠΑΡΩΝ» την Πέμπτη 6 ΜΑΗ στην ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας! Στην Αμαλιάδα ώρα 09.30 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πρωτομαγιά 2021 - 6 Μάη Απεργία
Πρωτομαγιά 2021 - 6 Μάη Απεργία
https://1.bp.blogspot.com/-au_4R5FiVGg/YIwANJw7uEI/AAAAAAAEn5E/3Hov0aF_ChcTMucxSZopBKsY5BAwClwRACLcBGAsYHQ/s600/may-day-5172225_1280.png
https://1.bp.blogspot.com/-au_4R5FiVGg/YIwANJw7uEI/AAAAAAAEn5E/3Hov0aF_ChcTMucxSZopBKsY5BAwClwRACLcBGAsYHQ/s72-c/may-day-5172225_1280.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/04/2021-6.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/04/2021-6.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy