-->

Ανδρέας Νικολακόπουλος: "Να μη μηδενίζουμε τη προσπάθεια..." - Τι είπε για τα μέτρα κατά του covid και για τον δρόμο Πατρών Πύργου

Της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση κατά της εξάπλωσης του κορονοιού υπεραμύνθηκε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.  Ο ίδιος,...

Της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση κατά της εξάπλωσης του κορονοιού υπεραμύνθηκε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος. 
Ο ίδιος, επίσης, διαβεβαίωσε, γι' ακόμη μια φορά, ότι το έργο της κατασκευής νέου δρόμου Πατρών-Πύργου θα ξεκινήσει μέσα στο 2021. 

Διαβάστε τι είπε στο newsgf.net

Ερ: Παρά τα σκληρά μέτρα, δεν φαίνετε να τα πήγατε καλά στο θέμα του ιού. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ανοίγετε την αγορά με πάνω από 3.000 κρούσματα καθημερινά, όταν με 500 την είχατε κλείσει.
 

Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία του κορωνοϊού στην χώρα μας επέδειξε σοβαρότητα και τα απαιτούμενα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα ήταν από τις χώρες που έδρασαν πιο νωρίς από άλλες στο θέμα της λήψης μέτρων κατά της πανδημίας και δέχθηκε αρκετές επιδοκιμασίες από ειδικούς και στελέχη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας. 

Όλοι γνωρίζουν ότι τα έχουμε πάει πολύ καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες και για να μιλήσουμε και με επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στοιχεία ( ECDC), η Ελλάδα βρίσκεται και σήμερα στην 23η θέση σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους. Αν ήμασταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε ακόμη 8.000 νεκρούς. 

Στο ζήτημα των εμβολιασμών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η καλύτερη ευρωπαϊκή θέση ως ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις από εμβόλια και στο ζήτημα των τεστ- σύμφωνα με τον πίνακα του ECDC- βρισκόμαστε λίγο καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στον δείκτη της πρόσθετης θνησιμότητας, που καταγράφει τις απώλειες που πρόσθεσε ο Covid πέραν όσων σημειώνονται κάθε χρόνο- σύμφωνα με έγκυρη γαλλική μελέτη- η χώρα μας έχει μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, με πρόσθετη θνησιμότητα μόλις 6,6%, όταν η Ιταλία έχει +24,8% και η Τσεχία +26,7%. 

Σε ότι αφορά τα μέτρα δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω ‘σκληρά’- δείτε ότι η Γαλλία πρόσφατα ανακοίνωσε εκ νέου ολικό lockdown για ένα μήνα- εξαρχής υπήρχε ελαστικότητα και δεν πάγωσαν ολοκληρωτικά οι δραστηριότητες. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να μηδενίζουμε την προσπάθεια που έχει γίνει, μην παραβλέπουμε όμως ότι πρόκειται και για μία άνιση μάχη με έναν αόρατο εχθρό. Ήταν αναμενόμενο να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, μία αύξηση την οποία προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ελλείψεις που υπήρχαν στον χώρο της δημόσιας υγείας, όπου είχαμε τεράστια κενά καθώς δεν είχε γίνει τίποτα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Προχωρήσαμε σε πολλές προσλήψεις στα Νοσοκομεία, που δεν έχουν προηγούμενο, δημιουργήσαμε κλίνες Covid-19 και ταυτόχρονα δημιουργήσαμε ΜΕΘ σε Νοσοκομεία που δεν υπήρχαν καν τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε όμως αντιμέτωποι με έναν ιό που δεν υποχωρεί τόσο εύκολα και είναι επίσης κατανοητό ότι και οι πολίτες έχουν κουραστεί, από την στιγμή που βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση έναν ολόκληρο χρόνο, οπότε πολλοί είναι αυτοί που δεν τηρούν τα μέτρα στο έπακρο και αυτό έχει ως συνακόλουθο την αύξηση των κρουσμάτων. Την ίδια ώρα που η αντιπολίτευση ασκεί κριτική κατά της κυβέρνησης για αποτυχία στην διαχείριση του κορωνοϊού, ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που καλούσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε πορείες διαμαρτυρίας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Η κυβέρνηση ακολουθεί τις εισηγήσεις της επιστημονικής ομάδας και βάσει αυτών λαμβάνονται οι αποφάσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν κινείται και η απόφαση του ανοίγματος των καταστημάτων με την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων. 

Η επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να γίνει, χωρίς να επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, γι’ αυτό και θα δοθεί βαρύτητα στην εφαρμογή των μέτρων. Παράλληλα, μην ξεχνάμε ότι προχωρά με καλούς ρυθμούς και ο εμβολιασμός των πολιτών και έχει δοθεί μεγάλη προτεραιότητα σε αυτό τον τομέα. 

-Σιγή ιχθύος για το δρόμο Πατρών-Πύργου. Αληθεύει ότι υπάρχει εμπλοκή στην Ε.Ε.; 

Οι διαδικασίες για το συγκεκριμένο έργο προχωρούν κανονικά, όπως είχαν δρομολογηθεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η Ν.Δ. και είναι ξεκάθαρο ότι το έργο θα ξεκινήσει εντός του 2021. Πολλοί στον τόπο μας έχουν επιλέξει να επενδύουν στην καταστροφή και ξεχνούν ότι οι ίδιοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της κατάστασης που δημιουργήθηκε, εν προκειμένω για το έργο στο οποίο αναφερόμαστε. Ένα έργο το μέλλον του οποίου ήταν αβέβαιο με τον τρόπο που είχε επιλέξει η προηγούμενη κυβέρνηση να γίνει, δηλαδή με κατάτμηση της εργολαβίας σε οκτώ τμήματα, με μεγάλες εκπτώσεις από τις εργοληπτικές εταιρείες, με απίστευτες καθυστερήσεις και σειρά παλινωδιών. 

Η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την εμμονή που είχε να δοθεί το έργο στον γνωστό εργολάβο κ. Καλογρίτσα- που ήθελε να τον κάνει και καναλάρχη- έθεσε σε κίνδυνο το έργο στο σύνολό του, με αβέβαιο χρόνο υλοποίησής του. Αντιθέτως, με το μοντέλο που επέλεξε η σημερινή κυβέρνηση να προχωρήσει τις διαδικασίες, με μία ενιαία σύμβαση, είναι βέβαιη η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου. Αναμένεται η σχετική τελική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. για να προχωρήσουν οι περαιτέρω διαδικασίες. 

Προ ημερών ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ, που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σε αυτά τα έργα, όπως είπε, συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου. Οπότε μην βιάζονται κάποιοι να μιλήσουν για καταστροφή γιατί θα διαψευστούν, όπως άλλωστε έχω πει ότι θα διαψευστούν και σε άλλα θέματα. 

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι το έργο κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου, αποτελεί πρώτιστο μέλημα και εμού του ιδίου αλλά και της κυβέρνησης και το έργο θα ξεκινήσει, θα εκτελεστεί και θα ολοκληρωθεί με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Να προσθέσω εδώ ότι παράλληλα με τις ενέργειες που γίνονται για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, δημοπρατήθηκε και αναδείχθηκε ο ανάδοχος για το έργο οδικής ασφάλειας της Πατρών-Πύργου, που αφορά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου- του υπάρχοντος δρόμου δηλαδή- μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. 

Το έργο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει κόστος με ΦΠΑ 30 εκατ. ευρώ και θα γίνουν παρεμβάσεις στον άξονα των 80 χιλιομέτρων. Παρεμβάσεις που θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022 και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κλαδοκοπές και φυτοκοπές, διάστρωση αντιολισθηρής στρώσης σε όλο το μήκος της οδού,διαγράμμιση του οδοστρώματος σε όλο το μήκος της οδού, διαχωρισμό κατευθύνσεων κυκλοφορίας, αντικατάσταση και συμπλήρωση πινακίδων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, φωτεινή σηματοδότηση σε 18 υφιστάμενους κόμβους, κατασκευή οδοφωτισμού σε 7 υφιστάμενους κόμβους και κατασκευή 5 διαβάσεων πεζών. Με τις παρεμβάσεις αυτές, θα επιτευχθεί η άμεση αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου και παράλληλα προχωρούν ταχύτητα και οι ενέργειες για την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ανδρέας Νικολακόπουλος: "Να μη μηδενίζουμε τη προσπάθεια..." - Τι είπε για τα μέτρα κατά του covid και για τον δρόμο Πατρών Πύργου
Ανδρέας Νικολακόπουλος: "Να μη μηδενίζουμε τη προσπάθεια..." - Τι είπε για τα μέτρα κατά του covid και για τον δρόμο Πατρών Πύργου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgMHSPmMxKebeDXnI9cwYrY1EsbcuLx2T60Nlheh_0v4lmJwGkHvR4kEBhhKUvC0DfzEV6rIrVnzuHq1KJlDWPz39eaHRO4_Q39mtYxh6SjTVSVvjOaKZy-sg2br124v-wvvh_n1cHKIY/s600/%25CE%259D%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F%25CE%259B%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%2591.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgMHSPmMxKebeDXnI9cwYrY1EsbcuLx2T60Nlheh_0v4lmJwGkHvR4kEBhhKUvC0DfzEV6rIrVnzuHq1KJlDWPz39eaHRO4_Q39mtYxh6SjTVSVvjOaKZy-sg2br124v-wvvh_n1cHKIY/s72-c/%25CE%259D%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F%25CE%259B%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%2591.jpeg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/04/covid.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/04/covid.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy