-->

Στην Αθήνα αύριο οι Ηλείοι δήμαρχοι για τις Πανεπιστημιακές Σχολές

Να επισκεφθούν αύριο οι 7 δήμαρχοι, οι βουλευτές και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασ. Γιαννόπουλος, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως,...

Να επισκεφθούν αύριο οι 7 δήμαρχοι, οι βουλευτές και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασ. Γιαννόπουλος, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για να ζητήσουν να μην υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα και η σχετική υπουργική απόφαση για την κατάργηση των σχολών της Ηλείας, αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας. 

Παράλληλα, ξεκινά, επικοινωνιακή πολιτική σε Μ.Μ.Ε. της χώρας, αλλά και με πανό σε δρόμους για την υποβάθμιση της Ηλείας, όχι μόνο σε συνάρτηση με τις Σχολές, αλλά και με τον αυτοκινητόδρομο και τον τομέα της υγείας. Στην περίπτωση, που δεν δεχτεί η υπουργός Παιδείας να συναντηθεί με τις αρχές του νομού ή αν αυτό συμβεί οι απαντήσεις είναι αρνητικές, θα ακολουθήσει πιθανόν μέσω τηλεδιάσκεψης κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων της Ηλείας ώστε από κοινού να αποφασιστεί η έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων… 

«Να μην χαθεί χρόνος…» 

Μια μικρή εισαγωγή έκανε για το θέμα αρχικά ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος ανέφερε ότι οι θέσεις όλων είναι γνωστές και εκφράστηκαν και αναλυτικά στην συγκέντρωση της Δευτέρας στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο. Αυτό που προέχει είπε, να υπάρξουν εκείνα τα αντανακλαστικά ώστε άμεσα και δυναμικά να δοθεί το μήνυμα ότι ο νομός Ηλείας δεν θα επιτρέψει την κατάργηση των Σχολών, τη στιγμή που εδώ και χρόνια συντελείται μια διαρκής υποβάθμιση σε κάθε επίπεδο. Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει όλοι μαζί στην Ηλεία να αναζητήσουν έξυπνους και αποτελεσματικούς τρόπους αντίδρασης, ώστε οι δύο σχολές του νομού, να συνεχίσουν να λειτουργούν και να αναβαθμιστούν. 

Ακόμη δεν έχει υπογραφεί… η «ταφόπλακα»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος επεσήμανε ότι τουλάχιστον οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ηλείας δεν θα πρέπει να ψηφίσουν το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το Πανεπιστήμιο Πατρών, που εισηγήθηκε και την κατάργηση των δύο σχολών. Από κοινού, δημοτικά συμβούλια, βουλευτές, Περιφέρεια να απαιτήσουν, είπε ο κ. Αντωνακόπουλος, μέσω ενός κειμένου να μην υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα και η υπουργική απόφαση, το κανονιστικό πλαίσιο δηλαδή που θα αποτελέσει την… οριστική «ταφόπλακα». Πρότεινε δε, και την έναρξη δυναμικής επικοινωνιακής πολιτική με πανό κλπ.
Κλιμάκωση αγώνα… 

Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος ξεκαθάρισε ότι αυτό που τον εκφράζει είναι η Δημοκρατία της συναίνεσης, χωρίς να απορρίπτει ένα αγωνιστικό πλαίσιο που να καταλήγει όμως σε μια ουσιαστική πρόταση. Πρόσθεσε ότι διαφωνεί με τις ενέργειες της Κυβέρνησης, όσον αφορά στις πανεπιστημιακές σχολές, λέγοντας ότι αυτό που κάνει δεν είναι μεταρρύθμιση. Ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε επίσης ότι η Ηλεία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το «απόθεμα» που ονομάζεται Αρχ. Ολυμπία.
Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας είπε χαρακτηριστικά ότι ο δήμος του δηλώνει συμμετοχή σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα.
Ακολούθως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Νώντας Κυριαζής επεσήμανε ότι «χρειάζονται ακραίες ακτιβιστικές κινήσεις». Πρότεινε, μεταξύ άλλων, να γίνει επίσκεψη στο Μαξίμου, να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι όσοι υπουργοί και βουλευτές υπογράψουν την κατάργηση και να κλείσουν οι Υπηρεσίες του νομού.
Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝ. ΑΛ. κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος ανέφερε ότι θα πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας, διεκδικώντας και υπερασπιζόμενοι το κεκτημένο. 

«Οι Σχολές αυτές ανήκουν στην Ηλεία…» 

Στην συνέχεια ο επικεφαλής παράταξης αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Αντώνης Καράμπελας τόνισε ότι υπάρχουν κεκτημένα «και έρχεται με τιμωρητική διάθεση η κυβέρνηση και τα καταργεί», καταθέτοντας στο προεδρείο προτάσεις για τις επόμενες κινήσεις.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε ότι η Ηλεία διαχρονικά για τους κυβερνώντες δεν υπάρχει. Ο ίδιος και τα μέλη της παράταξής του έθεσαν χθες στην διάθεση του προεδρείου τις παραιτήσεις τους στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα συνέχισης λειτουργίας των σχολών.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος είπε ότι δικαιωματικά αυτές οι δύο σχολές, με τα γνωστικά αντικείμενα της Μουσειολογίας και της Γεωπονίας όχι μόνο ανήκουν, αλλά συνάδουν με τα χαρακτηριστικά της Ηλείας. Τόνισε ότι υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο νομός για ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα, αλλά αυτό που προέχει είναι η λήψη απόφασης για άμεση και δυναμική αντίδραση.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Κώστας Νικολούτσος συντάχθηκε με τις προτάσεις για κινητοποιήσεις και στάθηκε στο επικοινωνιακό «κομμάτι», εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του σχετικά με την βιωσιμότητα αυτών των τμημάτων στην περίπτωση που περιληφθούν στο μηχανογραφικό, λόγω όπως χαρακτηριστικά είπε, της κατασυκοφάντησής τους. 

Ένταση μεταξύ Κράλλη και Γεωργιόπουλου… 

Ακολούθησε η τοποθέτηση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Δημήτρη Κράλλη. Ο κ. Κράλλης είπε ότι διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει ισχυρό και ενιαίο πολιτικό «μέτωπο» στην Ηλεία. Μίλησε για την ανάγκη δρομολόγησης διαδικασιών για ένταξη του έργου διαχείρισης των υδάτινων πόρων και την υπογειοποίηση των δικτύων, ενώ αναφερόμενος στην Αρχ. Ολυμπία την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του νομού, μίλησε για μελέτες σχετικά με τον συγκεκριμένο δήμο.
Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας διαφώνησε και είπε στον κ. Κράλλη ότι δεν ξέρει καλά τα ζητήματα που αφορούν στον δήμο του, με τον κ. Κράλλη να επιμένει ότι υπάρχουν μελέτες «στο συρτάρι». Εκεί, «άναψαν τα αίματα», με τον κ. Γεωργιόπουλο να μιλά για προβοκατόρικη μέθοδο, αποχωρώντας από την αίθουσα… Ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου και εκπρόσωπος της δημοτικής του παράταξης κ. Νίκος Θεοδώρου, επεσήμανε ότι δεν μπορούν τα δημοτικά συμβούλια να υποδεικνύουν στους βουλευτές να παραιτηθούν, συμπληρώνοντας ότι οι δήμαρχοι από κοινού με τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη θα έπρεπε να έχουν φτιάξει ένα «μέτωπο» για τον καθορισμό της μορφής του αγώνα.
Ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης Πύργου κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος πρότεινε δυναμική αντίδραση, με πρώτη το κλείσιμο των εισόδων του νομού και στην συνέχεια κλείσιμο των Υπηρεσιών.
«Δυναμικά αλλά με πρόταση» είπαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι 

Στη συνέχεια το λόγο πήραν περιφερειακοί σύμβουλοι της Ηλείας, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι Πύργου και Ήλιδας, οι οποίοι τάχθηκαν στο αγώνα για την μη κατάργηση των σχολών, θέτοντας παράλληλα και προτάσεις.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που πήραν τον λόγο ήταν η κα Μαρία Μπίλια, η κα Ζωή Αναστασοπούλου και ο κ. Πάνος Μπράμος. Στην χθεσινή συνεδρίαση δεν παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ηλείας, με τους κ.κ. Κ. Τζαβάρα, Δ. Αυγερινοπούλου και Μ. Κατρίνη να έχουν στείλει επιστολές ότι συμμετείχαν σε εργασίες της Βουλής, όπως και ο βουλευτής κ. Δ. Καλαματιανός, ο οποίος ωστόσο εκπροσωπήθηκε από το πολιτικό του γραφείο.

Κείμενο: patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Στην Αθήνα αύριο οι Ηλείοι δήμαρχοι για τις Πανεπιστημιακές Σχολές
Στην Αθήνα αύριο οι Ηλείοι δήμαρχοι για τις Πανεπιστημιακές Σχολές
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnuVm6jvYYNmgA6zE_2KYD2NVASoqAyszHlQKxHM-ntWkWMuEqzVJPZO26OUjIqJKdGjX1wAavMnacXoPW1iXhGlJKIyVVPx0fowMbJBkoi78-IhzAXowOImDCztOHdKJSOm9HQna_M2k/s600/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-05-19_195503_www.youtube.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnuVm6jvYYNmgA6zE_2KYD2NVASoqAyszHlQKxHM-ntWkWMuEqzVJPZO26OUjIqJKdGjX1wAavMnacXoPW1iXhGlJKIyVVPx0fowMbJBkoi78-IhzAXowOImDCztOHdKJSOm9HQna_M2k/s72-c/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-05-19_195503_www.youtube.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_205.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_205.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy