Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: Σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης και της διεκδίκησης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, για το συντονισμό της δράσης και της διεκδίκησης, την ...

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, για το συντονισμό της δράσης και της διεκδίκησης, την επόμενη μέρα των καταστροφικών πυρκαγιών στο νομό τη Δευτέρα 23 Αυγούστου στην Αρχαία Ολυμπία. . 

Η πρωτοβουλία της ΟΑΣΗ, αγκαλιάστηκε από αγροτικούς συλλόγους, σωματεία, επιτροπές αγώνα και πυροπροστασίας κατοίκων από πυρόπληκτα χωριά, αλλά και απλό κόσμο, η οποία ολοκληρώθηκε με τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής και με απόφαση, να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία του Πύργου στις 2 Σεπτέμβρη (7:30μμ). Η εισηγητική ομιλία του προέδρου της ΟΑΣΗ Θανάση Βομπίρη στη σύσκεψη μαζί με φωτογραφίες. 

Συνάδελφοι αγρότες και Συμπατριώτες 

Όλοι εμείς που ζήσαμε τον πύρινο εφιάλτη, όλοι εμείς που δώσαμε τη μάχη για να σώσουμε τις ζωές μας και τις περιουσίες μας, μάθαμε τούτες τις μέρες της μεγάλης καταστροφής ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του είναι απόντες και ανίκανοι όταν οφείλει να σώσει το βιος μας και τη ζωή μας. Αυτό που αντικρίζουμε καθημερινά στα χωριά μας είναι οι τεράστιες καμένες εκτάσεις σε αγροτικές καλλιέργειες ιδιαίτερα ελιάς και σταφιδαμπέλων, σε δάση, σε καμένα ζώα (αιγοπρόβατα, μελίσσια κ.α.), σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και καμένα σπίτια. 

Εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων σας πρώτα από όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, αγρότες και επαγγελματίες, στους νέους της πατρίδας μας για την πρωτοφανή συμπαράσταση και αλληλεγγύη. Αυτή είναι η δύναμή μας, από αυτή τη συμπαράσταση παίρνουμε δύναμη γιατί δυστυχώς ο εφιάλτης δεν τελείωσε, τα πιο δύσκολα τώρα αρχίζουν. Τώρα ξεκινάει και ο δικός μας μεγάλος αγώνας για να ζήσουμε στον τόπο μας. 

Φίλοι και φίλες, συμπατριώτες 

Στα ήδη μεγάλα βάσανα που είχαμε καθημερινά προστέθηκαν και αυτά που δημιούργησαν οι πυρκαγιές. Η κυβέρνηση, όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες περί «ακραίων καιρικών φαινομένων» και «κλιματικής αλλαγής», εκτίθετα. Για χρόνια ολόκληρα κυβερνήσεις, περιφέρεια και δήμοι δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιπυρικής προστασίας και προστασίας του δάσους με αντιπυρικές ζώνες, με καθαρισμούς δασικών δρόμων, με καθαρισμούς των σπασμένων δέντρων. Για δεκαετίες υποχρηματοδοτούν πυροσβεστική και δασαρχεία με αποτέλεσμα να έχουν μείνει υποστελεχωμένα και με απαρχαιωμένο εξοπλισμό. 

Οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν μας καλύπτουν. Είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες μας και δεν εξασφαλίζουν την επιβίωση μας, ενώ την ίδια στιγμή, η ανασυγκρότηση που μας λένε κυβέρνηση, περιφέρεια και Δήμοι μέσω επιτροπών και μεγαλοεπιχειρήσεων, ανοίγει την όρεξη στους μεγαλοεπιχειρηματίες για νέα κέρδη μέσα από την καταστροφή μας. Για άλλη μια φορά, το μόνο που θα καταφέρουν είναι το ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ της μικρομεσαίας αγροτιάς με ριζική αλλαγή στη χρήση γης και στο περιβάλλον. Έχουμε πικρή πείρα από όλα αυτά. Το ζήσαμε το 2007 στις μεγάλες φωτιές σε όλο το νομό μας, το βλέπουμε σε όλες τις πυρκαγιές από τότε και μετά. Ακόμα καπνίζουν τα πεύκα, μέχρι και χτες είχαμε αναζωπυρώσεις και έρχονται οι αθεόφοβοι προκλητικά χωρίς ντροπή αλλά με θράσος να λένε να τους πάμε τα ενώτια για να τα μετρήσουν. 

Ταυτόχρονα μας λένε αδήλωτο το μαντρί-οι υποδομές. Δεν υπάρχουν αποζημιώσεις. Δεν έχεις τιμολόγια για τις υποδομές, τα εργαλεία, τις φράκτες δεν έχεις φράγκο. Δεν πλήρωσες τον ΕΛΓΑ-δεν έχει αποζημίωση. Έχεις λίγα στρέμματα και σου κόψαμε την επιδότηση δεν παίρνεις και αποζημίωση για τα καμένα. Αυτά και άλλα χειρότερα θα δούμε το προσεχές διάστημα αν εμείς δεν τους τρίξουμε τα δόντια. Δεν έχουμε και δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους διάφορους γυρολόγους. Έρχονται σαν φίλοι ντυμένοι οι εχθροί μας που έλεγαν οι πατεράδες μας. 

Αυτοί μας μιλάνε σήμερα για σχέδια ανασυγκρότησης του νομού μας χωρίς να μιλάνε για τις συνολικές αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν, τα αντιπλημμυρικά έργα που τόσα χρόνια δεν έχουμε δει και σήμερα αναφέρονται ούτε καν σαν δευτερεύοντα. Θα μας απαντήσουν αύριο πότε θα ξεκινήσουν να καθαρίζουν τα ποτάμια και τα ρέματα, πότε θα ξεκινήσουν τα έργα να μην πλημμυρίσουμε το χειμώνα; Ή θα έρχονται τα κυβερνητικά στελέχη στο νομό μας θα συναντάνε στα γραφεία περιφερειάρχες και δημάρχους για να προωθήσουν περεταίρω τα σχέδια τους που σκοπό έχουν το συνολικό ξεκλήρισμα μας. Τους το λέμε ξεκάθαρα και σήμερα από εδώ όπως ξεκάθαρο ήταν και το μήνυμα των πυρόπληκτων προχτές στην Εύβοια και την Παρασκευή στον Ερύμανθο στην Αχαΐα. 

Τώρα να μετρήσουν τις ζημιές και να αποζημιωθούμε με βάση τις ζημιές που πάθαμε. Τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα για έργα αντιπλημμυρικά. Δεν θα κλάψουμε από τις πλημμύρες αυτούς που σώσαμε από πυρκαγιά. Θα είναι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του νέου εγκλήματος και τότε δεν τους σώνει τίποτα από την οργή μας, καμία δύναμη. Συμπατριώτες και συνάδελφοι αγρότες Ο αγώνας τώρα αρχίζει, αγώνας που έχει ως στόχο να μείνουμε στον τόπο μας. 

Τα βουνά μας, τα χωριά μας δεν θα επιτρέψουμε να τα αλώσουν. Έχουν σκοπό την πλήρη παράδοση των δασών στους ομίλους, με την λεγόμενη αναδοχή. Όπου οι ιδιώτες θα έχουν την ευθύνη αναδάσωσης και την εκμετάλλευση των ορεινών όγκων. Θα πηγαίνουμε στα βουνά που μεγαλώσαμε και θα μας ζητάνε εισιτήριο. Επειδή κάθε φορά που ο λαός παλεύει, λένε ότι τάχα τα αιτήματά του δεν είναι ρεαλιστικά. Εμείς τους λέμε ότι τα αιτήματά μας είναι τα μόνα ρεαλιστικά για να ζήσουμε αξιοπρεπώς στον τόπο μας. Είναι ρεαλιστικά γιατί με αυτά μόνο μπορούμε να ζήσουμε στον τόπο μας. Μας έκαψαν και θέλουμε πίσω τις ζωές μας τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Αυτά τα αιτήματα είναι ενιαία και αδιαίρετα. Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα, αν δεν δοθεί λύση και στο τελευταίο αίτημα, έστω και αν αφορά ένα και μόνο πυρόπληκτο. Ο αγώνας για να μείνουμε στον τόπο μας, θα κλιμακωθεί!. Αγρότες, επιτροπές πυροπλήκτων, επαγγελματίες, εργάτες, συντονίζουμε τον αγώνα, θα προχωρήσουμε από κοινού σαν ένας άνθρωπος, σε παρεμβάσεις και τοπικά αλλά και στην Αθήνα σε συντονισμό με τους άλλους πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα. 

Θα πάμε και στα υπουργεία τους αν χρειαστεί. Θα προχωρήσουμε και σε συλλαλητήριο στην Αθήνα αν συνεχίσουν τον ίδιο χαβά. Να καταλάβουν καλά ότι μπορεί οι φωτιές να έκαψαν το βιός μας, δεν θα τους αφήσουμε να αποτελειώσουν τις ζωές μας. Όπως οργανωθήκαμε και σβήσαμε τις φωτιές έτσι θα οργανωθούμε και θα διεκδικήσουμε για εμάς και για τα παιδία μας.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: Σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης και της διεκδίκησης
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: Σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης και της διεκδίκησης
https://1.bp.blogspot.com/-eq96ZuKF3xM/YSUU2um0VrI/AAAAAAAEzQA/tET51aohZOE1pkNfW_7kcw9Vcyh_PD0QACLcBGAsYHQ/s600/man-452904_960_720.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-eq96ZuKF3xM/YSUU2um0VrI/AAAAAAAEzQA/tET51aohZOE1pkNfW_7kcw9Vcyh_PD0QACLcBGAsYHQ/s72-c/man-452904_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_547.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_547.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy