Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Γιάννης Λέντζας: "Σε ορίζοντα 4ετίας θα έχουμε λύσει το πρόβλημα του νερού στον δήμο" - Τι είπε για αγροτική οδοποιία και Λιμάνι Κυλλήνης

Στο newsgf.net, μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τα έργα που αφορούν στη...

Στο newsgf.net, μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τα έργα που αφορούν στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Νησί [διαβάστε εδώ...].

Ο δήμαρχος, επίσης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να λύσει οριστικά το πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας κι επίσης αναφέρθηκε στο λιμάνι Κυλλήνης και στα έργα που γίνονται καθώς και για τις πτήσεις υδροπλάνων. 

Η ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

"Επισκέφθηκα χθες, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της ύδρευσης, τα έργα που αφορούν στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Νησί. Είναι ένα έργο επιβεβλημένο, γιατί οι βλάβες που προέκυψαν στον αγωγό της ύδρευσης, στη συγκεκριμένη κοινότητα, ήταν τεράστιες και πολύ κοστοβόρες. Ηταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων για τη αντικατάσταση του δικτύου κι έχοντας προβλέψει και συνδέσεις. 

Σύντομα, δηλαδή μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα ξεκινήσει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και σε άλλες κοινότητες όπως στο Κάστρο, στο Κουρτέσι, στη Νεάπολη, στη Δάφνη, στην Αετοράχη, στο Μπόρσι, περιοχές οι οποίες έχουν κι αυτές μεγάλα προβλήματα με την ύδρευση. Ακόμη υπάρχουν και αμιαντοσωλήνες σε αυτές τις περιοχές. 

Ταυτόχρονα, εκτός από την αντικατάσταση προχωράμε και σε συνδέσεις γιατί δεν έχει νόημα να κάνεις αντικατάσταση δικτύου χωρίς να κάνεις συνδέσεις. Θεωρώ ότι όλα αυτά εντάσσονται στο γενικότερο πλάνο που έχουμε για οριστική επίλυση του προβλήματος ύδρευσης μ' έναν ορίζοντα 4ετίας. Εχουμε πάρει και τα 10 εκατ. που είναι του διυλιστηρίου φράγματος για να πίνει νερό η Βουπρασία, μελέτες που έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμα Τρίτσης για επέκταση του δικτύου ύδρευσης μέσω του Κακοταρίου αλλά και μέσου του διυλιστηρίου από την Ανδραβίδα προς το παραλιακό μέτωπο του δήμου, δηλαδή τον πρώην δήμο Κάστρου-Κυλλήνης, Νεοχώρι, Κάστρο, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά. 

Συν τα 4,5 εκατ. που έχουν εγκριθεί από τον Τρίτση για την έξυπνη διαχείριση και τον έξυπνο εντοπισμό βλαβών και κλοπής ύδατος. Με όλα αυτά θεωρώ ότι μέσα στην επόμενη 4ετία θα μπορέσουν να δώσουν, αν όχι στο 100% τη λύση στο πρόβλημα του νερού αλλά σίγουρα σε πολύ-πολύ μεγάλο ποσοστό έτσι ώστε όλες οι περιοχές του δήμου μας να μπορούν να υδρεύονται και σε ποσότητα αλλά κυρίως και σε ποιότητα, κάτι που φάνταζαν αδιανόητα μέχρι πριν λίγο καιρό. Το νερό είναι το μείζον θέμα για τον δήμο μας, όπως είναι και η αγροτική οδοποιία".
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ 

"Θεωρώ ότι του χρόνου, στον προγραμματισμό μας, θα εντάξουμε πολλές ασφαλτοστρώσεις, πολλές τσιμεντοστρώσεις. Δίνουμε βάση στις υποδομές, προχωράμε. Προσπαθούμε να ξεφύγουμε από τα χαλίκια γιατί αυτά πέφτουν αλλά με την πρώτη βροχή σκορπίζουν, τα παίρνει το νερό. Αυτά είναι μπαλώματα. Οι ασφαλτοστρώσεις και οι τσιμεντοστρώσεις είναι αυτές που προκρίνονται σαν λύση. Καλύτερα να ασφαλτοστρώσουμε ή τσιμεντοστρώσουμε 5 χλμ λιγότερα αλλά δεν θ τα έχουμε αυτά τον επόμενο χρόνο. 

Ρίξαμε πέρυσι 300.000 περίπου ευρώ σε χαλίκια, σε διάφορες αγροτικές μας περιοχές, για να διευκολύνουμε την πρόσβαση και την διέλευση στις εργασίες των συνδημοτών μας και αυτή τη στιγμή πάλι εμφανίζονται και παρατηρούνται προβλήματα. 

Είμαστε ο δήμος με την μεγαλύτερη έκταση και καταλαβαίνετε ότι οι ανάγκες είναι διαρκής και δεν μπορούν να καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό από τη στιγμή που και τα έσοδα του δήμου είναι περιορισμένα λόγω κορονοιού, λόγω οικονομικής κρίσης"
ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ 

"Το λιμάνι προχωράει. Μέχρι τον άλλο μήνα θα έρθει η αδειοδότηση για τα υδροπλάνα, η οποία καθυστέρησε λόγω κορονοιού και λόγω αλλαγής ηγεσίας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλείας. Ο αρμόδιος υφυπουργός άλλαξε αλλά με τον νέο είχα μια συνομιλία και μου αναφέρθηκε ότι πολύ σύντομα και μέσα στο πλάνο των δύο εταιρειών που έχουν τα υδροπλάνα, είναι ότι μέσα στα πρώτα λιμάνια που θα κινηθούν υδροπλάνα θα είναι και τα δικά μας. Τα υδροπλάνα αυτά είναι για τουριστικούς σκοπούς, θα συνδέσουν την Κυλλήνη με τους Παξούς, την Κέρκυρα, την Ζάκυνθο και όπου αλλού θα υπάρχουν ώριμα υδατοδρόμια και θα τεθούν σε άμεση λειτουργία. 

Επίσης, έχουμε συζητήσει ότι βλέπουν το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης σαν ένα τερματικό σταθμό, γιατί η επέκταση των υδροπλάνων δεν θα είναι μόνο στα όρια του ελλαδικού χώρου, θα αρχίσουν πτήσεις προς τις Δαλματικές ακτές, την Ιταλία. Αυτά όλα όμως αφορούν μελλοντικές ενέργειες. Πρώτα να έχουμε εμείς το δικό μας υδατοδρόμιο, να δούμε τα πρώτα υδροπλάνα, αν όλα πάνε καλά, κοντά στο Πάσχα και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν στο χρόνο τους. 

Υπάρχουν κι άλλα έργα τα οποία προχωράνε στο λιμάνι. Πρόκειται για την επέκταση του προσήνεμου μόλου η οποία παρ' ότι η πρώτη εταιρεία έδειξε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου, η Περιφέρεια έχει κάνει πρόσκληση ήδη στην δεύτερη εταιρεία κι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, έχουν υπογράψει τη σύμβαση και θεωρώ ότι σύντομα θα ξεκινήσει η επέκταση και ακόμη κάτι εκβαθύνσεις που πρέπει να γίνουν γιατί υπάρχουν προβλήματα. 

Προσπαθούμε με το υπουργείο Τουρισμού, είχαμε συνάντηση με την Γ. Γραμματέα του υπουργείου, για μαρίνα στην Κυλλήνη. Αυτή τη στιγμή είναι με τη μορφή του τουριστικού καταφυγίου. Πρέπει να προσέξουμε την Κυλλήνη και το Κάστρο γιατί είναι η δίοδος προς το Ιόνιο αλλά και οι περιοχές που είναι άκρως τουριστικές και φέρνουν αρκετά έσοδα στον δήμο".

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιάννης Λέντζας: "Σε ορίζοντα 4ετίας θα έχουμε λύσει το πρόβλημα του νερού στον δήμο" - Τι είπε για αγροτική οδοποιία και Λιμάνι Κυλλήνης
Γιάννης Λέντζας: "Σε ορίζοντα 4ετίας θα έχουμε λύσει το πρόβλημα του νερού στον δήμο" - Τι είπε για αγροτική οδοποιία και Λιμάνι Κυλλήνης
https://1.bp.blogspot.com/-rZc8tG7r1U4/YUSYeYDDs1I/AAAAAAAE1Ho/CPzorjdodKsXfCYpF0twzlwo4m9ibDlyQCLcBGAsYHQ/s600/P1210764.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-rZc8tG7r1U4/YUSYeYDDs1I/AAAAAAAE1Ho/CPzorjdodKsXfCYpF0twzlwo4m9ibDlyQCLcBGAsYHQ/s72-c/P1210764.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/09/4.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/09/4.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy