Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για την ίδρυση Ιστορικού Μουσείου Πύργου

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Απόλυτη ανάγκη να ισχυροποιήσουμε την ταυτότητα της πόλης»   Ομόφωνα έδωσε το «πράσινο φως» η Δημοτική Επιτροπ...

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Απόλυτη ανάγκη να ισχυροποιήσουμε την ταυτότητα της πόλης» 

Ομόφωνα έδωσε το «πράσινο φως» η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευση στην ίδρυση Ιστορικού Μουσείου στον Πύργο. Στην δια περιφοράς συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29/9 με τη συμμετοχή 24 εκπρόσωπων φορέων, σωματείων και συλλόγων της πόλης καθώς και δημότες, ψηφίστηκε θετικά απ’ όλους η εισήγηση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου στο θέμα “Γνωμοδότηση περί της ίδρυσης και λειτουργίας ιστορικού μουσείου στο Δήμο Πύργου”. 


«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό την προσπάθεια ίδρυσης Ιστορικού Μουσείου πόλης. Σε μια κίνηση συνεννόησης των φορέων και των πολιτών της περιοχής, λειτουργήσαμε ξανά τον θεσμό της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου. Στην προκειμένη περίπτωση, στείλαμε την εισήγηση σε όλα τα μέλη αλλά και σε άλλους φορείς, ενημερώθηκαν όλες οι παρατάξεις και οι συλλογικότητες του Δήμου Πύργου. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε μια τέτοια πρόταση; Ήταν ουσιαστικά ομόθυμη η απόφαση» δηλώνει ο κ. Αντωνακόπουλος. 

«Επόμενη κίνηση είναι να περάσει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο όπου κι εκεί νομίζω ότι πρέπει να έχει ένα μεγάλο εύρος στήριξης η πρόταση. Είναι απαραίτητη ανάγκη, για την ισχυροποίηση της ταυτότητας της πόλης και για να δημιουργήσουμε έναν πόλο επισκεψιμότητας, η ίδρυση ενός τέτοιου μουσείου. Η πόλη έχει ιστορία την οποία πρέπει να την στεγάσουμε, να την αναδείξουμε και να την προβάλλουμε. Θα προχωρήσουμε με την εύρεση ενός κατάλληλου χώρου που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός ιστορικού μουσείου».


Νώντας Κυριαζής «Σύσσωμη η τοπική κοινωνία συμφωνεί στην ίδρυση του Μουσείου» 

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Νώντας Κυριαζής, η συμμετοχή όλων των φορέων και η θετική γνώμη αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινωνίας για το συγκεκριμένο θέμα. «Την άποψη ίδρυσης του Ιστορικού Μουσείου εκτιμώ ότι την ενστερνίζονται όλοι οι δημότες, καθώς στην Επιτροπή Διαβούλευσης μετέχουν 24 εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και συλλόγων της πόλης, καθώς και δημότες. 

Συμμετείχαν μάλιστα όλοι, πλην δύο δικαιολογημένων απουσιών. Άρα, εκφράζουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία, πράγματι αποδέχεται, εγκρίνει, συμφωνεί και θα δει την ίδρυση αυτού του Μουσείου με μεγάλη ικανοποίηση. Ήταν μια σπουδαία γνωμοδότηση της Επιτροπής, ενώ την απόφαση θα τη λάβει όπως ορίζει ο νόμος το Δημοτικό Συμβούλιο. Η ίδρυση του Ιστορικού Μουσείου αποτελεί μια αναγκαιότητα που θα μπορούσε να είχε γίνει ήδη πριν πολλά χρόνια, γιατί αυτό θα προσδώσει στην πόλη αίγλη και επισκεψιμότητα».

Η εισήγηση 

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εισήγηση του θέματος από τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, η ίδρυση ενός Ιστορικού Μουσείου που θα στεγάσει την ιστορία της πρωτεύουσας του Νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, είναι ένα μείζον θέμα που αφορά την πολιτιστική ταυτότητα της. Επισημαίνεται ακόμα πως: «Βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής Πύργου από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της είναι η πολιτιστική ανάταση της πόλης μας που για πολλές δεκαετίες βρισκόταν σε λήθαργο. 

Με αυτό το σκεπτικό ο Δήμος Πύργου σε άμεση και συνεχή συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, αποφάσισε την δημιουργία του Ιστορικού Μουσείου της πόλης μας όπου θα στεγαστεί η πλούσια ιστορία της πρωτεύουσας του νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η πόλη του Πύργου να αποκτήσει το δικό της ιστορικό μουσείο, καθώς η σκόρπια και «ξεθωριασμένη» ιστορία της πρέπει να ενοποιηθεί. 

Συγκέντρωση πληροφοριακού υλικού, είτε σε μορφή κειμηλίων, είτε σε έντυπη (αντικείμενα, φωτογραφίες, κ.τ.λ.), με παράλληλη αναφορά και σε ιστορικές πηγές - σημείο αναφοράς όπου θα ξεδιπλωθεί η κοινωνική, οικονομική, πολιτική, πολιτιστική, παραγωγική ζωή, σε χρονικές συγκυρίες της πόλης και της περιοχής». Αναφέρεται επίσης στην εισήγηση ότι: «Προκειμένου να δημιουργηθεί το Μουσείο, ο Δήμος αναζητά κτίριο για ενοικίαση ή αγορά με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία και ιστορία , στο κέντρο της πόλης, έτσι ώστε να είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον κοινωνικό ιστό της, να αποτελεί τοπόσημο, να διαθέτει μεγάλους χώρους άνω των 400 τ.μ. με αίθριο για εκδηλώσεις κατά τη θερινή περίοδο». 

Αξίζει να υπενθυμιστεί και πως πριν λίγους μήνες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο συγκλήθηκε και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ευρεία σύσκεψη σχετικά με την αναγκαιότητα ίδρυσης του ιστορικού Μουσείου της πόλης, με τη συμμετοχή φορέων και όλων των εκπροσώπων από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, όπου ανταλλάχθηκαν ουσιαστικές απόψεις για την δημιουργία του Μουσείου, τις θεματικές περιόδους που πρέπει να περιλαμβάνει, τα εκθέματα αλλά και τον χώρο στον οποίο αυτό θα στεγαστεί.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για την ίδρυση Ιστορικού Μουσείου Πύργου
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για την ίδρυση Ιστορικού Μουσείου Πύργου
https://1.bp.blogspot.com/-UvP5jSosDn0/YVR1qW58ZSI/AAAAAAAE18k/KmYzXhrnQeY9S36Dop5QE8S4mMY91cm_wCLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-09-29_171727_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-UvP5jSosDn0/YVR1qW58ZSI/AAAAAAAE18k/KmYzXhrnQeY9S36Dop5QE8S4mMY91cm_wCLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-09-29_171727_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_620.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_620.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy