-->

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Άμεσες καταγραφές και άμεσες αποζημιώσεις [φωτογραφίες]

Γιάννης Λέντζας: «Πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις, να γίνουν μελέτες για σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα στις πόλεις μας»  Άμεσες κατα...

Γιάννης Λέντζας: «Πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις, να γίνουν μελέτες για σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα στις πόλεις μας» 

Άμεσες καταγραφές των ζημιών και άμεσες αποζημιώσεις για τους πληγέντες, από τις πρόσφατες πλημμύρες ζήτησε επίμονα ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας από το ειδικό κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε τον Δήμο, με επικεφαλής τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου. 

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη υποδέχθηκαν το κυβερνητικό κλιμάκιο νωρίς το πρωί προκειμένου να γίνει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, όπου το εύρος της καταστροφής είναι τεράστιο. 

Τους κ.κ. Τριαντόπουλο και Παπαγεωργίου συνόδευαν, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στην αυτοψία παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας Παναγιώτης Βαγγελάκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσιος Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οδοποιίας και Ηλεκτροφωτισμού Νίκος Σίνος, καθώς και οι Βουλευτές Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος, και Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε Μανολάδα, Νέα Μανολάδα, Βάρδα και Κουρτέσι και στη συνέχεια ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στα Λεχαινά.
«Έχουμε υποστεί τεράστιες καταστροφές» 

«Όλος ο Δήμος μας έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές τόσο σε υποδομές, όσο και σε οικίες, επιχειρήσεις, αποθήκες, γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Είμαστε ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναμένουμε την εκ νέου έγκριση της αίτησής μας για να κηρυχθεί ο Δήμος πλημμυρόπληκτος – θεομηνιόπληκτος», τόνισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
«Αγωνία για άμεση αποζημίωση των Συνδημοτών μας» 

Στην σύσκεψη έγινε από πλευράς Δημάρχου εκτενής αναφορά των ζημιών, με τον Γιάννη Λέντζα να επιμένει στην επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής και αποζημίωσης. «Αιτήθηκα προς το Κυβερνητικό κλιμάκιο την επίσπευση τόσο στην καταγραφή, αλλά και στην απόδοση των πόρων τόσο από το κεντρικό κράτος όσο και από την Περιφέρεια έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις υποδομές, σε αγροτική, αστική οδοποιία, σε ύδρευση, σε απορριμματοφόρα. Περισσότερο όμως εξέφρασα την αγωνία στο κυβερνητικό κλιμάκιο για την άμεση αποζημίωση των ζημιών των Συνδημοτών μας που έχουν χάσει τις επιχειρήσεις τους, που έχουν χάσει τα προϊόντα τους, που έχουν πλημμυρίσει οι κατοικίες τους, που έχουν χάσει τις οικοσυσκευές τους. 

Πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες, πρέπει άμεσα να γίνει η καταγραφή, και πιο άμεσα να ξεκινήσει η οικονομική ενίσχυση. Ξεκινάμε από σήμερα. Θέλω να πιστεύω πως όσο άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του επίσημου κράτους στην επίσκεψη του στον Δήμο μας, άλλο τόσο άμεσα και γρήγορα θα είναι τα αντανακλαστικά του στην επούλωση των πληγών που δημιούργησε αυτή η θεομηνία που ακόμα και τώρα είναι σε εξέλιξη. Θεωρώ ότι η κλιματική αλλαγή παίζει ρόλο, σίγουρα έχει αλλάξει ο τρόπος καλλιέργειας, σίγουρα τα θερμοκήπια είναι περισσότερα, σίγουρα οι υποδομές αποστράγγισης που υπήρχαν δεν εξυπηρετούν το εύρος των καλλιεργειών. 

Πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις, να γίνουν μελέτες για σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα στις πόλεις μας, έτσι ώστε κάθε φορά που βρέχει να μην κοιτάμε τον ουρανό και να παρακαλάμε να μην έχουμε πλημμύρες, Συνεχίζουμε την προσπάθεια, και αποτελεί για μας πρώτη προτεραιότητα για η ταχεία αποζημίωση των Συνδημοτών μας, για να μπορέσουν να επουλώσουν τις πληγές από αυτή τη θεομηνία», ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
«Ενεργοποιούμε το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπεται για την αποζημίωση των πολιτών» 

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος τόνισε: «Είμαστε σε μια φάση καταγραφής όλων των δεδομένων από τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα τόσο στα ζητήματα που έχουν προκύψει στις υποδομές, σε επιχειρήσεις, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σε κατοικίες μέσα στον αστικό ιστό. Καθώς ολοκληρωθούν όλα αυτά, θα δρομολογηθούν μια σειρά από διαδικασίες στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, τόσο για την έκτακτη χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού για τις ανάγκες που χρειάζονται τώρα. 

Θα συζητήσουμε για δομικά έργα, ώστε να προστατευθεί η περιοχή καθώς το έχει ανάγκη μιας και τα δεδομένα σε σχέση με τις υποδομές που έχει, έχουν αλλάξει. Παράλληλα σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, ενεργοποιούμε το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπεται για την αποζημίωση των πολιτών που επλήγησαν έτσι ώστε να λάβουν την απαιτούμενη αποζημίωση, και επιχορήγηση για τις επιπτώσεις που είχαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα το επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο κρατικής αρωγής που έχουμε διαμορφώσει την τελευταία περίοδο και το οποίο μας επιτρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να στηρίζουμε τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε εντατικά σε συνεργασία πάντα με τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Άμεσες καταγραφές και άμεσες αποζημιώσεις [φωτογραφίες]
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Άμεσες καταγραφές και άμεσες αποζημιώσεις [φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhL4-CgLL_WEIRA29HLpQefJuv03Mlwv7BK-vM8hHy7LYAoikoG_AoNXZg1AciqltGAs0IRwXTFhsR74VM21ymAafMk_xMdzd-x9jrtkIoMZdsDwoX2H4T-NGnKL3UNEtsfEjXz0RWaLmpbR1qM044hFtrePW_UegfsaCKHgM6Vs8LKblQrblqFxtLk=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhL4-CgLL_WEIRA29HLpQefJuv03Mlwv7BK-vM8hHy7LYAoikoG_AoNXZg1AciqltGAs0IRwXTFhsR74VM21ymAafMk_xMdzd-x9jrtkIoMZdsDwoX2H4T-NGnKL3UNEtsfEjXz0RWaLmpbR1qM044hFtrePW_UegfsaCKHgM6Vs8LKblQrblqFxtLk=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_158.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_158.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy