-->

«Εδώ και τώρα μετεγκατάσταση του ΑΤ Πηνειού και ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Βαρθολομιού»

ΓΑΣΤΟΥΝΗ: ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ  Επιστολή Μαρίνου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη   Με αφορμή την αυ...

ΓΑΣΤΟΥΝΗ: ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ 

Επιστολή Μαρίνου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη 

Με αφορμή την αυξανόμενη και διαρκή έξαρση της παραβατικότητας, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παν. Θεοδωρικάκο ζητώντας για μια ακόμη φορά την άμεση μετεγκατάσταση του ΑΤ Πηνειού και την ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Βαρθολομιού. Παράλληλα, με απόφαση του Δημάρχου συγκαλείται την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη, Λαϊκή Συνέλευση στην οποία έχει προσκληθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπου θα συζητηθεί το δικαίωμα του πολίτη για ασφάλεια. 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου προς τον κ. Π. Θεοδωρικάκο έχει ως εξής: 

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ 
Είναι ύψιστο χρέος κάθε οργανωμένης Πολιτείας να εξασφαλίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών της μέσω της έννομης τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας. Κράτος που δεν εμπνέει αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πολίτες του, δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις ανάγκες ούτε στις προσδοκίες της κοινωνίας. 

Στον Δήμο Πηνειού , σε όλα τα Διαμερίσματα, παρατηρείται αυξανόμενη και διαρκής έξαρση της παραβατικότητας γεγονός που δεν τιμά μια ευνομούμενη Πολιτεία. Η Αστυνομία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ελάχιστου προσωπικού της, δηλώνει αδυναμία. Η παραβατικότητα δυστυχώς γίνεται στοιχείο της καθημερινότητας και τα παράπονα των κατοίκων είναι απολύτως δικαιολογημένα. Η αγανάκτηση και η οργή των εμπόρων τα καταστήματα των οποίων λεηλατούνται, περισσεύει. Κάθε πρωί ξυπνούν με την αγωνία μήπως το κατάστημά τους έχει γίνει στόχος διαρρηκτών. 

Την ίδια κατάσταση βιώνουν και αγρότες, εργαλεία και μηχανήματα των οποίων έχουν γίνει κατά καιρούς «λάφυρα» της παραβατικής συμπεριφοράς των επιδρομέων. Δολιοφθορές αλλά και ρευματοκλοπές από συγκεκριμένες ομάδες έχει υποστεί και η δημόσια περιουσία του Δήμου Πηνειού. Είναι θλιβερό ο μόχθος μιας ζωής να πηγαίνει χαμένος και πολλά από τα θύματα των διαρρηκτών να οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή και απόγνωση. 

Η ζοφερή εικόνα μικρό τμήμα της οποίας σας περιέγραψα, είναι ο λόγος που αποφάσισα να συγκαλέσω ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 11.00 στην Πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη, στην οποία σας προσκαλώ και θα ήταν τιμή μας να παραστείτε εσείς ή έστω εκπρόσωπός σας. Οι πολίτες δεν πρέπει να νιώθουν ανασφάλεια σε έναν Δήμο που ξέρει να αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπό του. 

Κύριε Υπουργέ, 
 Ως Δημοτική Αρχή έχουμε καταθέσει προτάσεις , για να υπάρχει πραγματική αστυνόμευση, να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας και να αντιληφθούν οι κάθε είδους παρανομούντες ότι υπάρχει Κράτος και όχι ασύντακτη πολιτεία. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, θεωρούμε, επιτακτική ανάγκη όπως εξετασθεί και εγκριθεί το θέμα της μετεγκατάστασης του Αστυνομικού τμήματος στο κέντρο της έδρας του Δήμου Πηνειού, καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και αμετακίνητη βούληση της Δημοτικής Αρχής. Τον περασμένο Αύγουστο, ύστερα από υποδείξεις του Υπουργού και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, απέστειλα επιστολή προς τον Προϊστάμενο του Κλάδου Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής/A.E.A. Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Παντελή, με θέμα την ανάγκη μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού στο κέντρο της Γαστούνης. 

Σας ενημερώνω ότι το Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού, στεγάζεται σε κτίριο που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, σε απόσταση περίπου 2χλμ από το κέντρο της, σε περιοχή που δεν αποτελεί ζώνη κατοικίας και είναι προσεγγίσιμη μόνο για όσους διαθέτουν μέσα μεταφοράς. Η θέση του ΑΤ Πηνειού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του, δημιουργεί αντικειμενικές αδυναμίες στην άσκηση του έργου του Τμήματος, καθώς δεν έχει άμεση επαφή με τα τεκταινόμενα και την καθημερινότητα της πόλης. 

Η μετεγκατάσταση του ΑΤ σε κτίριο ευρισκόμενο στο κέντρο της πόλης κρίνεται απαραίτητη αφού θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών μας και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για επίδοξους παραβάτες. Από την συγκεκριμένη Υπηρεσία, ζητούσα την έγκριση μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος Δήμου Πηνειού σε διαθέσιμα ακίνητα που θα σας υποδείξουμε και φυσικά θα εγκρίνει κλιμάκιο της ανωτέρω Υπηρεσίας. Το μίσθωμα του κτιρίου που θα επιλεγεί ως κατάλληλο για την εκπλήρωση της αποστολής του ΑΤ, θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου ο Δήμος Πηνειού. 

Κύριε Υπουργέ, 
Σας αναφέρω ακόμη ότι στο Βαρθολομιό, την πύλη του Δήμου προς τις πλέον τουριστικές περιοχές (Θίνες, Αρκούδι, Γλύφα) της Δυτικής Ελλάδας, υπολειτουργεί Αστυνομικός Σταθμός ο οποίος με την υφιστάμενη μονοπρόσωπη δύναμη είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις πολλαπλές υποχρεώσεις που έχει. Δυστυχώς και στην περιοχή αυτή τα περιστατικά παραβατικότητας είναι καθημερινά, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες σταθμευμένα αυτοκίνητα λουομένων, λεηλατούνται με αποτέλεσμα την δυσφήμηση της περιοχής μας. 

Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα ο Σταθμός τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές. Ως Δήμος, διατηρούμε τα στοιχεία της γειτονιάς και αγωνιζόμαστε ώστε να παραμείνουμε πόλη ανθρώπινη και οικεία στους δημότες της. Το δικαίωμα του πολίτη για ασφάλεια είναι αναφαίρετο και η προάσπισή της είναι θεμελιώδης υποχρέωση της Πολιτείας. Κύριε Υπουργέ αναμένουμε την προσωπική σας καθοριστική συμβολή για την λήψη αποφάσεων επί των αιτημάτων μας. 

Με εξαιρετική τιμή

Ο Δήμαρχος Πηνειού 
Ανδρέας Σπ. Μαρίνος»

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Εδώ και τώρα μετεγκατάσταση του ΑΤ Πηνειού και ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Βαρθολομιού»
«Εδώ και τώρα μετεγκατάσταση του ΑΤ Πηνειού και ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Βαρθολομιού»
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg9TvXP-R03aFUtMZnz6kMNX_NVbPNLnYpU6lsx6eUVMG-Sk_t3DENRLoL799jCTtdVQY5O2vOvCh70-kcex9MKj-CR9PSAUs_SRXfDXa4N9-4ZWetDd3iskEY332u9qhc2hIWWX-Meg8Voc_aPpdbk_mpi9aHJLOMOkiNr-nf3iwo_Sy1ukIwq_bPo=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg9TvXP-R03aFUtMZnz6kMNX_NVbPNLnYpU6lsx6eUVMG-Sk_t3DENRLoL799jCTtdVQY5O2vOvCh70-kcex9MKj-CR9PSAUs_SRXfDXa4N9-4ZWetDd3iskEY332u9qhc2hIWWX-Meg8Voc_aPpdbk_mpi9aHJLOMOkiNr-nf3iwo_Sy1ukIwq_bPo=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_25.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_25.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy