-->

Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης-Γιάννης Λέντζας: "Μέλημά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η διασφάλιση της περιουσίας κάθε δημότη".

Για τις πλημμύρες και τα αίτια που υπήρξαν και που οδήγησαν σε μεγάλες πλημμύρες περιοχές του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μίλησε στο newsgf...

Για τις πλημμύρες και τα αίτια που υπήρξαν και που οδήγησαν σε μεγάλες πλημμύρες περιοχές του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μίλησε στο newsgf.net ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας. 
Ο ίδιος μίλησε για τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής αλλά και την βοήθεια που ο δήμος είχε από δήμους της Ηλείας, της Αττικής και την ΚΕΔΕ. 

Ο κύριος Λέντζας από την Τετάρτη ξεκινάει σειρά επαφών με υπουργούς και παράγοντες υπουργείων ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για μια σειρά έργων που θα ελαχιστοποιήσουν τα πλημμυρικά φαινόμενα με κύριο μέλημά του την προστασία των δημοτών και των περιουσιών τους.

Ο δήμος έχει υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία και μεγάλες ζημιές...

-Τα δύο κύματα κακοκαιρίας ανέδειξαν πολλά προβλήματα στον δήμο σας. Είχαμε πλημμύρες σε πόλεις, σπάσιμο ρεμάτων με αποτέλεσμα να κλείνει η εθνική οδός κ.α. Γιατί αυτά συνέβησαν; 

"Καταρχήν θα ήθελα να πω ότι όντως τα δύο κύματα κακοκαιρίας άφησαν πολλές πληγές σε όλο τον δήμο. Εχουμε μεγάλες καταστροφές σε διάφορες υποδομές του δήμου μας με αποκομμένες περιοχές όπως ήταν ο Αγιος Γεώργιος. Είχαμε σπασμένα γεφύρια στην Μέλισσα, στο Καπελέτο, στη Νέα Μανωλάδα, είχαμε έντονες πλημμύρες στη περιοχή της Μανωλάδας και στην περιοχή της Βάρδας, στη περιοχή του Κουρτεσίου, στο Νεοχώρι, στη Μυρσίνα κ.α. Γενικά όλος ο δήμος έχει υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία και μεγάλες ζημιές σε οικίες, σε καλλιέργειες, σε αποθήκες και στάβλους. 


Ολο αυτό οφείλεται στο γεγονός, κατά πρώτο λόγο, ότι έχει αλλάξει ο τρόπος καλλιέργειας. Εχουμε παθογένειες πολλών ετών. Σκεφτείτε ότι το αποστραγγιστικό δίκτυο του δήμου είναι του 1970-'80. Εχουμε περίπου 25.000 στρέμματα θερμοκηπίων, άρα καταλαβαίνετε πώς μιλάμε για μεγαλύτερες ποσότητες νερού που δεν μπορούν να αποστραγγιστούν από αυτό το υπάρχων αποστραγγιστικό σύστημα. 
Χρειάζονται βαθιές τομές, χρειάζονται μελέτες, χρειάζεται χρόνος και χρήμα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να τα αλλάξουμε όλα βασιζόμενοι στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν. 

Σε μία συνάντηση που κάναμε με την Τεχνική Υπηρεσία και τους αντιδημάρχους, αποφασίσαμε ότι πρέπει να υπάρξουν δύο μέτρα που τώρα πρέπει να γίνουν ώστε να έχουμε το δυνατόν μικρότερες ζημιές και να αποφευχθούν, όσο το δυνατόν, τα φαινόμενα των πλημμυρών. 

Στα μέτρα αυτά είναι η ένταξη της επίσκεψής μου την Τετάρτη στην Αθήνα όπου θα συναντηθώ με τον υπουργό Εσωτερικών, τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και θα κάνω συναντήσεις και στο υπουργείο Υποδομών ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα χρηματικό ποσό για την αποκατάσταση των ζημιών και να κάνουμε άμεσες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται. 


Στο άμεσο μέλλον να υπάρξει μια μεγάλη υδροβιολογική μελέτη...

Το δεύτερο μέτρο είναι στο άμεσο μέλλον να υπάρξει μια μεγάλη υδροβιολογική μελέτη για να μπορέσουμε, όλα αυτά τα νερά τα οποία εμφανίζονται μέσα στο κέντρο της Βάρδας και που προέρχονται από τα ορεινά της Βουπρασίας, να δούμε πώς θα τα συλλέγουμε και που θα τα κατευθύνουμε. 

Σας το λέω και πάλι. Χρειάζονται σοβαρά έργα. Εργα στα οποία θα γίνουν τομές για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο, δηλαδή ότι με μια βροχή πλημμυρίζει η πόλη της Βάρδας, πλημμυρίζει η Μανωλάδα, ανεβαίνει η στάθμη του Βέργα, αλλά πρώτα απ' όλα μας νοιάζει η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, με αυτά τα έργα". 


Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα, πρέπει να είμαστε συνέχεια στη πρώτη γραμμή...

-Οι πλημμύρες δεν εμφανίστηκαν τώρα. Και στα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν όταν εμφανιζόταν μια μεγάλη κακοκαιρία. Εσείς, στα δύο χρόνια που είστε ο δήμαρχος, κάνατε ενέργειες ώστε αυτά τα φαινόμενα να μειωθούν ή όλο αυτό σας βρήκε απροετοίμαστους; 

"Εμείς, ως δημοτική αρχή κάθε χρόνο και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, προχωράμε σε καθαρισμούς των αποστραγγιστικών τάφρων, των φρεατίων, προσπαθούμε να φτιάξουμε αυλάκια, παρ' ότι είναι υποχρέωση των καλλιεργητών. Καθαρίζουμε τα φρεάτια μέσα στις πόλεις, προσπαθούμε να πάρουμε όλα τα "ξένα" υλικά. 

Ομως θα το ξαναπώ και πάλι: Είναι μεγάλες οι ποσότητες του νερού, μιλάμε για μια κλιματική αλλαγή όπου τα φαινόμενα είναι πιο έντονα χωρίς αυτό να το λέω ως δικαιολογία. Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα, πρέπει να είμαστε συνέχεια στη πρώτη γραμμή γιατί μέλημά μας κατά πρώτο λόγο είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η διασφάλιση της περιουσίας κάθε δημότη". 


-Οι δημότες του δήμου σας πώς αντιμετώπισαν όλο αυτό που προέκυψε από την σφοδρή κακοκαιρία; 

"Οι δημότες βλέπουν ποιοι είναι μπροστά, βλέπουν ποιοι έρχονται σε επαφή με τα φαινόμενα, βλέπουν ποιοι προσπαθούν. Δεν είμαστε άφαντοι. Από την άλλη καταλαβαίνω πώς όταν κινδυνεύει η ζωή του πολίτη ή η περιουσία του ο δήμαρχος είναι αυτός που θα ακούσει τα παράπονα επειδή είναι το πρόσωπο με το οποίο έρχονται σε άμεση επαφή. 

Με μεγάλη ψυχραιμία, με μεγάλη νηφαλιότητα και με έντονο σκεπτικισμό έχουν αντιμετωπίσει οι δημότες του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης αυτά τα φαινόμενα. 
Ο Δήμος προσπαθεί. Προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις και πάνω από τις δυνάμεις του, πολλές φορές, να μπορέσει να αναχαιτίσει αυτά τα φαινόμενα τα οποία όντως είναι έντονα και χτυπούν και άλλες περιοχές της χώρας μας". 


-Στη "μάχη" που δόθηκε λόγω της κακοκαιρίας είχατε βοήθεια; 

"Στους αγώνες που δώσαμε με τις πλημμύρες είχαμε την βοήθεια της Περιφέρειας που μας έστειλε ολόκληρο στόλο οχημάτων. Τις ημέρες των πλημμυρών είχαμε περίπου 15 μηχανήματα έργου στην περιοχή μας. 

Πρέπει να ευχαριστήσω τους δήμους της Αρχαίας Ολυμπίας και των Πατρών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για απορριμματοφόρα, να ευχαριστήσω τους δήμους της Αττικής, όπως το Παλαιό Φάληρο, το Γαλάτσι, το Ψυχικό, τη Νέα Ιωνία και την ΚΕΔΕ για την στήριξη που μας έδωσαν. 

Γενικά υπάρχει μια αναγνώριση του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στους κόλπους της ΚΕΔΕ βλέποντας την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς δημοτικής αρχής και θεωρώ ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την συγκοιρία και αυτό τον αγώνα μας". 

-Τα αυτοκίνητα του δήμου που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες; 

"Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στα τρία. Σταδιακά μπαίνουν στην κυκλοφορία όλα τα οχήματα. Ηδη το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων έχει ξεπεραστεί. Οι αποκομιδές γίνονται κανονικά. Ισως όμως σε κάποιες περιοχές να χρειάζονται διπλά δρομολόγια, όμως σε 10-15 ημέρες θα έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα του στόλου"

COMMENTS

Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης-Γιάννης Λέντζας: "Μέλημά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η διασφάλιση της περιουσίας κάθε δημότη".
Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης-Γιάννης Λέντζας: "Μέλημά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η διασφάλιση της περιουσίας κάθε δημότη".
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjqswH61MeJLcbyZHY6CdVybhAkFlKTZigAiCay5uI0EPZ6EzI2cLAd5s2T-dI7RxQqWdL2JrW79U6Xew9pjRPnVUR7jtiInbUNArnT9ewc2zJslZYCu6ekTl0KnjymFrW6ECsCqnJRYQ6U1NuWrWpoQqdv8x3A24gxgmvzcKvlkt1GdJDRFqxxWbTW=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjqswH61MeJLcbyZHY6CdVybhAkFlKTZigAiCay5uI0EPZ6EzI2cLAd5s2T-dI7RxQqWdL2JrW79U6Xew9pjRPnVUR7jtiInbUNArnT9ewc2zJslZYCu6ekTl0KnjymFrW6ECsCqnJRYQ6U1NuWrWpoQqdv8x3A24gxgmvzcKvlkt1GdJDRFqxxWbTW=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_39.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_39.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy