-->

Στο κατώφλι του πολέμου η Ουκρανία: Αμερικανοί πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα - Ενίσχυση των στρατευμάτων στα σύνορα

Στα πρόθυρα πολέμου Ουκρανία και Ρωσία, με τις στρατιωτικές δυνάμεις των δύο πλευρών διαρκώς να ενισχύονται. Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους...

Στα πρόθυρα πολέμου Ουκρανία και Ρωσία, με τις στρατιωτικές δυνάμεις των δύο πλευρών διαρκώς να ενισχύονται. Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, για πολιτικό και στρατιωτικό αδιέξοδο κάνει λόγο η Ρωσία. 

Οριακές είναι οι στρατιωτικές και πολιτικές ισορροπίες γύρω από την Ουκρανική κρίση, με το ενδεχόμενο να ηχήσουν τύμπανα πολέμου στην περιοχή να φαίνεται πιο κοντινό από ποτέ. Η πρεσβεία των ΗΠΑ κρίνει την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία "απρόβλεπτη" και καλεί τους αμερικανούς πολίτες στη χώρα να την εγκαταλείψουν άμεσα. 

Το ΝΑΤΟ ενισχύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στην ανατολική πτέρυγα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στέλνοντας έξι αμερικανικά μαχητικά F-15 στην Βαλτική ενώ από την πλευρά της, η Μόσχα προειδοποιεί πως η στρατιωτικό-πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο έχει φθάσει σε ένα επικίνδυνο σημείο. Η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση για τροφοδοσία της Ουκρανίας με θανατηφόρα όπλα, ενώ παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες και για τη συνδρομή τους με εξοπλισμό στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο. 

Παρά το γεγονός ότι εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ εμφανίστηκε νωρίτερα να ισχυρίζεται πως υπάρχει ακόμα "διπλωματική διέξοδος", οι δύο πλευρές εμφανίζονται πολύ μακριά στις τοποθετήσεις τους γύρω από τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να επιλυθεί η κρίση. 

Πρεσβεία ΗΠΑ προς αμερικανούς πολίτες: Αναχωρήστε τώρα από την Ουκρανία 

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναχωρήσουν τώρα από τη χώρα, λέγοντας ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία είναι «απρόβλεπτη λόγω της αυξημένης απειλής της ρωσικής στρατιωτικής δράσης». Η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία «μπορεί να επιδεινωθεί ανά πάσα στιγμή», ανέφερε η πρεσβεία στον ιστότοπό της. 

Απειλεί η Μόσχα: Ο κόσμος έχει φθάσει σε επικίνδυνο σημείο 

Η Ρωσία έλαβε προφορικά μερικές απαντήσεις στις προτάσεις της για τις εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά θέλει να ξέρει γιατί η Δύση θεωρεί μέρος των προτάσεων της Μόσχας μη αποδεκτές, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η στρατιωτικό-πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο έχει φθάσει σε ένα επικίνδυνο σημείο. 

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε την άποψη ότι οι προτάσεις της Μόσχας για τις εγγυήσεις ασφαλείας, «ακόμα και αν εξετασθούν παράγραφο προς παράγραφο είναι αδύνατον να έχει κανείς αντίρρηση, γιατί η καθεμία (πρόταση) οδηγεί στην ενίσχυση της ασφάλειας, αίρει τις στρατιωτικές εντάσεις και δίνει τη δυνατότητα παρόλα αυτά να περάσουμε σε πιο ορθολογικούς τρόπους ασφαλείας, από το να δημιουργούνται απειλές και κόντρα-απειλές, όπως συμβαίνει στη λεγόμενη ανατολική πτέρυγα». 

Ο ίδιος επισήμανε ότι την παρούσα περίοδο οι ήρεμες από την άποψη της στρατιωτικής ασφάλειας περιοχές, όπως πρωτίστως η περιοχή της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, εξαιτίας της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, μετατρέπονται σε ζώνη στρατιωτικού ανταγωνισμού, κάτι το οποίο δεν το θέλει καμία πλευρά.
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Μόσχα θα μελετήσει προσεκτικά τις απαντήσεις της Δύσης στις ρωσικές προτάσεις και θα καθορίσει τα περαιτέρω βήματά της, εκτιμώντας παράλληλα ότι η στρατιωτικό-πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο έχει φθάσει σ' ένα τόσο επικίνδυνο σημείο που πρέπει να γίνουν οι πιο ενεργές προσπάθειες για να απομακρυνθεί ο κόσμος από αυτό το σημείο. Ο ίδιος απέκλεισε αυτή τη στιγμή, το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι το ζήτημα αυτό δεν εξετάζεται καθώς αυτή τη στιγμή στις σχέσεις Μόσχας -ΝΑΤΟ δεν υπάρχει μια κοινή θετική ατζέντα. 

Έξι αμερικανικά μαχητικά F-15 αναπτύχθηκαν στην Βαλτική 

Έξι αμερικανικά αεροσκάφη F-15 προσγειώθηκαν σήμερα σε μια αεροπορική βάση της Εσθονίας και θα παραμείνουν εκεί για μιάμιση εβδομάδα, καθώς το ΝΑΤΟ ενισχύει τις στρατιωτικές του δυνάμεις στην ανατολική πτέρυγα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θέτει δυνάμεις σε ετοιμότητα και ενισχύει την Ανατολική Ευρώπη με περισσότερα πλοία και μαχητικά αεροσκάφη, σε αυτό που η Ρωσία κατήγγειλε ως δυτική «υστερία» ως απάντηση στη συσσώρευση στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία. Η ανακοίνωση της Δευτέρας δεν ανέφερε τα μαχητικά αμερικανικά αεροσκάφη που αναπτύχθηκαν στην Εσθονία.
«Τα έξι μαχητικά αεροσκάφη θα αναπτυχθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος στην αεροπορική βάση Αμάρι στην Εσθονία. Τα F-15 θα ενισχύσουν την αποστολή του ΝΑΤΟ στην Αεροπορική Αστυνόμευση της Βαλτικής, δήλωσε η Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (Allied Air Command). 

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία -χώρες της Βαλτικής πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, αλλά σήμερα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης- δεν χρησιμοποιούν μαχητικά αεροσκάφη και βασίζονται στο ΝΑΤΟ για την αστυνόμευση του εναέριου χώρου τους. Το ΝΑΤΟ είχε προαναγγείλει ότι η Δανία θα αναπτύξει τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 σε μια κοντινή αεροπορική βάση της Λιθουανίας στο Σιαουλιάι την Πέμπτη. 

«Τα αεροσκάφη σχεδιάζουν να συνεργαστούν με άλλα συμμαχικά έθνη σε όλη τη Βαλτική, ασκώντας εκπαιδευτικούς ελιγμούς αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους επιπρόσθετα, στις αποστολές εναέριας αστυνόμευσης», ανέφερε σε ανακοίνωση η Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση. Οι εντάσεις επιδεινώνονται καθώς η Ρωσία έχει αναπτύξει περίπου 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα της γειτονικής της χώρας, περιβάλλοντας την Ουκρανία από βορρά, ανατολικά και νότια. 

Ρωσία: Όπλα στις περιοχές των αυτονομιστών στην Ουκρανία θέλει ο ΓΓ του κυβερνώντος κόμματος 

Η Ρωσία πρέπει να βοηθήσει τις αυτοανακηρυχθείσες από τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ με την μορφή της αποστολής ορισμένων τύπων όπλων για να αναβαθμίσουν την αμυντική τους ικανότητα ενώπιον του ενδεχόμενου μιας επίθεσης από το Κίεβο, δήλωσε σήμερα ο πρώτος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) και γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» Αντρέι Τουρτσάκ. «Θεωρώ ότι σ’ αυτές τις συνθήκες η Ρωσία πρέπει να παράσχει στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέντσκ και Λουγκάνσκ την αναγκαία βοήθεια με τη μορφή της αποστολής ορισμένων εξοπλισμών για να αναβαθμίσουν την αμυντική τους ικανότητα και να αναχαιτίσουν τη στρατιωτική επίθεση που εμφανώς ετοιμάζει το Κίεβο», δήλωσε ο Τουρτσάκ, τις δηλώσεις του οποίου μετέδιδε το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία24». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» αντιμετωπίζει με μεγάλη ανησυχία «την τροφοδοσία της Ουκρανίας με δυτικά θανατηφόρα όπλα». «Σχεδόν όλες οι κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ το κάνουν αυτό, και μάλιστα σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Φανταστείτε ότι μόνο φέτος και μόνο από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες πτήσεις προς την Ουκρανία. (Στέλνονται) συστήματα ρουκετών, εκτοξευτές χειροβομβίδων, φορητά όπλα, νάρκες, πυρομαχικά και πολλά, πολλά άλλα», δήλωσε ο Τουρτσάκ, προσθέτοντας ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «δεν αρνούνται ότι ασχολούνται με αυτό» (την αποστολή όπλων). 

«Επιπλέον, με αυτό το πρόσχημα καταφθάνουν στην Ουκρανία μεγάλος αριθμός εκπαιδευτών και στρατιωτικά στελέχη του ΝΑΤΟ. Μεταξύ άλλων, εκπαιδεύουν διάφορες ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες στον πόλεμο των πόλεων. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των βομβαρδισμών στις περιοχές Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ έχει πολλαπλασιαστεί, σκοτώνονται άμαχοι, ενώ την ίδια στιγμή οι δυτικοί καθοδηγητές πιέζουν την ουκρανική χούντα να εισβάλει άμεσα στο Ντονμπάς, εξοπλίζοντας το Εθνικό Μέτωπο, για το οποίο ο Μπαντέρα και ο Χίτλερ είναι ήρωες και η σβάστικα είναι το σεβαστό τους σύμβολο», δήλωσε ο Τουρτσάκ.
Οι δηλώσεις του Τουρτσάκ γίνονται λίγες μέρες μετά την πρόταση που κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) με την οποία ζητούσε από τον πρόεδρο Πούτιν να αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε καταθέσει την πρόταση αυτή στις 19 Ιανουαρίου στην Κρατική Δούμα. 

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν είχε δηλώσει ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις για το εν λόγω ζήτημα με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων και ότι εν συνεχεία σχεδιάζει να συζητήσει την πρόταση στο Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, από την πλευρά του, αναφερόμενος στην εν λόγω πρόταση, είχε ζητήσει από του κομμουνιστές να μην προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικούς πόντους μ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα

Το Βερολίνο στέλνει 5.000 στρατιωτικά κράνη στην Ουκρανία 

Η Γερμανία προμηθεύει τις ουκρανικές δυνάμεις με 5.000 στρατιωτικά κράνη, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ολοκληρώσαμε μια αξιολόγηση ως απάντηση σε αίτημα της ουκρανικής πλευράς για την παράδοση 5.000 στρατιωτικών κρανών», είπε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν μπορώ να σας πω τίποτα για το χρονοδιάγραμμα ακόμα». Το Βερολίνο έχει αρνηθεί να πουλήσει όπλα στην Ουκρανία. 

Εκπρόσωπος ΝΑΤΟ: Υπάρχει ακόμα "διπλωματική διέξοδος" 

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να στείλει τη «γραπτή» απάντησή του στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα. Αυτό ανακoίνωσε, μέσω του twitter η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου. Αναφερόμενη σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γ. Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ επισημαίνει ότι υπάρχει ακόμα «διπλωματική διέξοδος» στην κρίση που προκλήθηκε λόγω της συσσώρευσης ρωσικών στρατευμάτων γύρω από την Ουκρανία. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζεται ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποκλιμακώσει και να δεσμευτεί με καλή πίστη στις πολιτικές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ. "Το ΝΑΤΟ θα στείλει τις γραπτές προτάσεις του στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα", αναφέρει η εκπρόσωπος. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Στο κατώφλι του πολέμου η Ουκρανία: Αμερικανοί πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα - Ενίσχυση των στρατευμάτων στα σύνορα
Στο κατώφλι του πολέμου η Ουκρανία: Αμερικανοί πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα - Ενίσχυση των στρατευμάτων στα σύνορα
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiJwET9WHPZzxRiOp6JeqzmrK-p9CcLD4gxa6M-VXU8UZS16c4TR4QQLVHDmC8xdqy4jAeLn9MOD2Kx1XR-DnK5Pdg3j3g4tSWxtijS0LIxrVHBHiYNOjYosBoYwQexrSHwaLtGgn-XK8eHW-p0Us_PlOscBc7XHLSbb_PkgWcyWUpt25JBUXWD6d3B=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiJwET9WHPZzxRiOp6JeqzmrK-p9CcLD4gxa6M-VXU8UZS16c4TR4QQLVHDmC8xdqy4jAeLn9MOD2Kx1XR-DnK5Pdg3j3g4tSWxtijS0LIxrVHBHiYNOjYosBoYwQexrSHwaLtGgn-XK8eHW-p0Us_PlOscBc7XHLSbb_PkgWcyWUpt25JBUXWD6d3B=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_299.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_299.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy