-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Συζήτησαν το θέμα των φωτοβολταικών στην Πηνεία [φωτογραφίες]

Με 28 παρόντες-μέλη του δ.σ. Ηλιδας ξεκίνησε χθες η συνεδρίαση με βασικό θέμα την δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου στην Πηνεία.  Μια συνεδρία...


Με 28 παρόντες-μέλη του δ.σ. Ηλιδας ξεκίνησε χθες η συνεδρίαση με βασικό θέμα την δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου στην Πηνεία. 
Μια συνεδρίαση στην οποία παρευρέθηκαν και κάτοικοι της Πηνείας, ενώ δεν έλειψαν και οι αψιμαχίες. Δυστυχώς, ο πρόεδρος του δ.σ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος δεν φάνηκε ικανός να μπορέσει να διευθύνει μια τόσο σοβαρή συζήτηση -συζήτηση που πολλές φορές του "ξέφυγε". 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ-ΑΠΟΝΤΕΣ 

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν η βουλευτής Ηλείας Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Γιαννόπουλος, Νίκος Κοροβέσης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Μπιλίρης, ο υποψήφιος βουλευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιδας Νίκος Σιαψάλης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος της Ενωσης Αγρινίου, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ κ.Γιαχαλής. 
Παρόντες επίσης οι πρόεδροι των κοινοτήτων Αγιος Ηλίας, Αυγής, Αγραπιδοχωρίου, Βελανιδίου, Εφύρας, Κεραμιδιάς.

Απόντες οι Αντώνης Πατρινός ο οποίος έστειλε επιστολή δικαιολογώντας την απουσία του ότι βρισκόταν στην Αθήνα, η Ρούλα Γκουβίτσα η οποία σε επιστολή της ανέφερε πώς λόγω υγείας της οικογένειάς της βρίσκεται στο νοσοκομείο Ρίου και πώς είναι αντίθετη με τη δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου στην Πηνεία και οι Γιώργος Μπαγκέλας και Ανδρέας Παπαδάκος. 

Απόντες και οι βουλευτές Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη Βουλή οι οποίοι έστειλαν επιστολές τονίζοντας ότι έχουν κάνει παρεμβάσεις κι ερωτήσεις για το θέμα.


Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 19.25' με τον δήμαρχο Ηλιδας Γιάννη Λυμπέρη να αναφέρει ότι θα συζητηθεί ένα θέμα που έχει δημιουργήσει θόρυβο. 
"Ηρθε στο ΔΣ από πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης", ανέφερε χαρακτηριστικά και γυρνώντας προς τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο της Ενωσης Αγρινίου τόνισε πως "σας καλέσαμε σήμερα για να ενημερωθούμε".

Σε άλλο σημείο της τοποθετήσεώς του ανέφερε ότι "επί πολλά χρόνια προσπαθούμε να αναπτύξουμε την λίμνη Πηνειού".
Αναφερόμενος στο τουριστικό περίπτερο είπε ότι "καταστράφηκε και λεηλατήθηκε από περιθωριακές ομάδες". 

Συνεχίζοντας ρώτησε εάν έχει γίνει παραχώρηση των εκτάσεων στην Ενωση Αγρινίου και πώς αναμένονται απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς. Επίσης ρώτησε αν τα φωτοβολταικά θα είναι ορατά από την λίμνη και πως μπορούν να ενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον. Τι θα γίνει με τους επιχειρηματίες που είναι στη περιοχή, ήταν ακόμη ένα ερώτημά του.
Ο ίδιος επίσης ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών και πώς "θα θέσουμε ερωτήματα και θα είμαστε απέναντι αν δεν ικανοποιηθούμε από τις απαντήσεις" και πως νομικός σύμβουλος του δήμου θα αναλύσει όλες τις απαντήσεις. 

"Δεν το θεωρούμε ηθικό, δεν θα δεχτούμε αν θιγούν οι ιδιοκτησίες-εκμεταλλεύσεις", ανέφερε επίσης. "Θα φτάσουμε μέχρι και την παραίτησή μας".

Ακόμα τόνισε πώς αν προχωρήσει η επένδυση όλοι οι κάτοικοι που θίγονται πρώτοι θα έχουν αντισταθμιστικά οφέλη. 


Παίρνοντας τον λόγο ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι η παράταξή του έχει ταχθεί κατά της επένδυσης. "Εχουμε οραματιστεί την ανάπτυξη του Φράγματος", είπε. 
Επίσης ρώτησε αν έχει υπογραφτεί η επικαιροποίηση της μελέτης για την ανάπτυξη της περιοχής και πως αυτή η ανάπτυξη συνάδει με τα φωτοβολταικά. 
"Είμαστε αντίθετοι με αυτή την επένδυση και όχι γενικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".


Στη συνέχεια ο Αγγελος Κολόσακας, παίρνοντας τον λόγο, είπε εκτός των άλλων: "Συμμεριζόμαστε την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής".
"Να μην αλλάξει η χρήση γης, να μη γίνει η επένδυση". 
"Είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ποιος όμως θα απολαμβάνει το προιόν;".


Παίρνοντας τον λόγο ο Δημήτρης Κράλλης έκανε αναφορά στο τι είχε γίνει επί των ημερών του ως δήμαρχος στη Λίμνη, μίλησε για την αναγκαιότητα αξιοποίησης της περιοχής κι έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα τόσο στον περιφερειάρχη όσο και στον πρόεδρο της Ενωσης Αγρινίου. Ο ίδιος ζήτησε να έρθει το μίσθωμα για να ελεγχθεί η νομιμότητα, από τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ. 
Ο κ. Κράλλης είχε και μια έντονη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΔΣ Βασίλη Ζαχαρόπουλο για τον χρόνο που του δόθηκε να μιλήσει. 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και μετά ο συνεργάτης του προέδρου της Ενωσης Αγρινίου όπου παρουσίασε την επένδυση που θα γίνει και τις ωφέλειες που θα υπάρχουν από αυτή. 

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αντώνης Γιαχαλής που ανέφερε πώς "εκτιμά πως το εγχείρημα αυτό θα είναι καλό μελλοντικά για τον τόπο και αυτό θα αναλυθεί περισσότερο από τον πρόεδρο της Ένωσης Αγρινίου". Επιπλέον, ανάφερε ότι από την αρχή σύμπλευσαν στην αποκατάσταση των κτηνοτρόφων της περιοχής, ενώ όσον αφορά τα μισθώματα θα ξεπεράσουν τα 130 €/στρέμμα, με το μίσθωμα αυτή τη στιγμή να είναι 8 €/στρέμμα. «Όταν αναλάβαμε σαν καινούρια διοίκηση το ΓΟΕΒ, αποφασίσαμε να ψάξουμε πως θα μειώσουμε το κόστος ενέργειας. Η πρώτη σκέψη ήταν οι ΑΠΕ και τα φωτοβολταϊκά», δήλωσε. 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αγρινίου Θανάσης Κουτσουπιάς ανέφερε πως σκοπός τους ήταν να πραγματοποιήσουν συνάντηση σαν την συγκεκριμένη όπου θα έλεγαν όσα ήθελαν να κάνουν, ενώ υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί την πεμπτουσία της ενεργειακής δημοκρατίας. Τόνισε επίσης ότι η ένωση κάνει τα έργα αυτά, αφού ελέγχει την νομιμότητα και αν υπάρχει δυνατότητα μιας τέτοιας επένδυσης. 
Παράλληλα έθεσε ως προτεραιότητα του να μπουν μέτοχοι Ηλείοι. Επεσήμανε πως στόχος είναι να ευνοηθεί η τοπική κοινωνία και να στεριώσει ο κόσμος στην περιοχή του. Τέλος, στάθηκε στα κέρδη της ένωσης που προσδοκά να είναι από την κατασκευή, τη μελέτη και τη συντήρηση, ενώ όσοι έχουν εργαστεί και θα εργαστούν στο έργο θα είναι από την Ηλεία. 

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης εξέφρασε την άποψη ότι καθυστέρησε η συζήτηση για το έργο αυτό. Δήλωσε πως θα ακολουθηθεί πίστα η νομιμότητα, ενώ χαρακτήρισε πως οι επενδύσεις αυτές γίνονται προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Τέλος, πρότεινε να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή στο Δήμο Ήλιδας για να ασχοληθεί με το θέμα. 
Κατά την διάρκεια της τοποθετήσεώς του δημιουργήθηκαν εντάσεις που θα δείτε σε επόμενο δημοσίευμά μας...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 








Συνεχίζεται...



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Συζήτησαν το θέμα των φωτοβολταικών στην Πηνεία [φωτογραφίες]
Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Συζήτησαν το θέμα των φωτοβολταικών στην Πηνεία [φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh-7_1OvFnEnI5pyBevYiuQcg6kDKyYURG9WihXxSmVd_S5wCcpDYQcwsYxVRyojrRXY-kADzb_B_0W-T-uEWd3POKwGOJ5CvZQegH7lqGZvXYIeLwq2qbl8EHgfH3ekzkOE1SCHKtWKfbYeetbl0Bb4qQlIg_0SNXrqvQZ812kS764EgD23IAlr_qY=w619-h465
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh-7_1OvFnEnI5pyBevYiuQcg6kDKyYURG9WihXxSmVd_S5wCcpDYQcwsYxVRyojrRXY-kADzb_B_0W-T-uEWd3POKwGOJ5CvZQegH7lqGZvXYIeLwq2qbl8EHgfH3ekzkOE1SCHKtWKfbYeetbl0Bb4qQlIg_0SNXrqvQZ812kS764EgD23IAlr_qY=s72-w619-c-h465
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/02/blog-post_76.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/02/blog-post_76.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy