-->

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος Υπ. Δήμαρχος Ήλιδας : «Αδιάψευστος Κριτής Η Πραγματικότητα…»

  1998 – 2023 : Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο – Η συγνώμη που δεν ειπώθηκε από κανέναν τους!!!   Ο Δήμος Ήλιδας, ο τόπος μας, έχει παρελθ...

 


1998 – 2023 : Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο – Η συγνώμη που δεν ειπώθηκε από κανέναν τους!!!
 

Ο Δήμος Ήλιδας, ο τόπος μας, έχει παρελθόν, παρών και μέλλον. Για το παρελθόν και το παρών είμαστε σε θέση να αναδεικνύουμε τα θετικά, να κρίνουμε τα αρνητικά και να καταγράφουμε τα λάθη, τις παραλείψεις ώστε, σχεδιάζοντας το μέλλον να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μας. 

Ως πολίτης και ως υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας αναγνωρίζω και σέβομαι τα πρόσωπα που διατέλεσαν Δήμαρχοι αναφέροντας τα θετικά τους και βέβαια καυτηριάζω τα λάθη και τις παραλείψεις τους που οδήγησαν τον τόπο μας στην εγκατάλειψη και όλους όσοι ζουν σε αυτόν, στην ανέχεια και την υποβάθμιση της ποιότητας στη ζωή τους. Αναφερόμενος στους Δημάρχους που έχω γνωρίζει, δεν θα μπορούσα να μιλήσω πέρα από σεβασμό, για τον αείμνηστο Σπύρο Μπεράτη. Έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την Αμαλιάδα και το μόνο που του οφείλουμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τι να πω για τον Δημήτρη Ράλλη και το έργο του!!! 

Ένας άνθρωπος με ήθος και αρχές που έβαλε τις βάσεις αλλά δυστυχώς κανείς μέχρι τώρα δεν έχει αναγνωρίσει την προσφορά του στο σημείο που έπρεπε. Πέραν αυτών των δυο προσωπικοτήτων για τον τόπο μας, κανείς άλλος Δήμαρχος – από το 1998 έως και σήμερα – δηλαδή οι κ.κ. Κράλλης, Λυμπέρης, Χριστοδουλόπουλος, δεν μπορεί να υπερηφανεύεται πως άφησε κάτι πίσω του εκτός από καταστροφή! Πέρασαν 30 χρόνια και οι τρεις συγκεκριμένοι κύριοι, διαδραμάτισαν, από διαφορετικές θέσεις ο κάθε ένας τους, ουσιαστικό ρόλο στο Δήμο Ήλιδας. Τρεις δεκαετίες χωρίς όραμα και με προφανή αποτέλεσμα ο τόπος μας σήμερα, να έχει «βυθιστεί» στο τέλμα της απαξίωσης και της μιζέριας!!! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ!!! 

Ο Δήμος Ήλιδας, – και αυτό είναι προφανές για όλους μας – χρειάζεται επανεκκίνηση σε πρόσωπα, λογική, αρχές και νοοτροπίες! Χρειάζεται ανθρώπους που θα βάλλουν πάνω από όλα τον τόπο τους απεντάσσοντας λογικές προσωπικής – επαγγελματικής ή μικροπολιτικής ανέλιξης. Ανθρώπους που να αντιλαμβάνονται πως ΠΡΟΕΧΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ και οι ΠΟΛΙΤΕΣ. 

Επειδή ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, ως νέα γενιά, με γνώση, ζήλο και αγάπη για τον τόπο μας, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια διεκδικούμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, ώστε με τη στήριξη και την ψήφο τους, να μας δώσουν δύναμη και ισχυρή εκλογική νίκη την 8 η Οκτωβρίου, ώστε όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα και να οδηγήσουμε το Δήμο Ήλιδας σε τροχιά ανάπτυξης με επίκεντρο τον ΠΟΛΙΤΗ. Σε αυτή μας την προσπάθεια, χρειάζονται όλοι. Αφήνουμε στην άκρη τους διαχωρισμούς και τους αποκλεισμούς και προχωράμε μαζί με ένα στόχο. ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. 

Όλοι αυτοί που διοίκησαν τον Δήμο τα τελευταία 30 χρόνια, έλαβαν, επανειλημμένα, την μέγιστη τιμή, δηλαδή την ψήφο και εμπιστοσύνη μας. Σήμερα εμείς ως ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, με σεβασμό καλούμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ, να συστρατευτούν μαζί μας δίνοντάς μας την ευκαιρία να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στο Δήμο μας και μετά να μας κρίνουν. Πιστεύουμε ότι διαθέτουμε τη δύναμη και θα ανταποκριθούμε σε αυτή τη δέσμευση και δεν πρόκειται να διαψεύσουμε κανέναν. 

ΙΔΟΥ ΤΑ… ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ!!! ΜΙΣΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΠΑΝΤΟΥ!!!


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ : ΚΛΕΙΣΤΟΝ
 

Εκμεταλλευόμενος την αγωνία των πολιτών ο Γ. Λυμπέρης μετέτρεψε το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης σε … ψηφοθηρικό κέντρο του. Έβαλε πάνω από όλα το προσωπικό πολιτικό του συμφέρον, δημιουργώντας έριδες και αντιπαραθέσεις εντός του νοσοκομείου με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του. Το … θέατρο σκιών συνεχίστηκε και με την συμμετοχή του Α. Παπαδάκου την τετραετία 2019-2023.

 

ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: ΚΛΕΙΣΤΟΝ
 

Χρηματοδοτήθηκε το 2004!!! η κατασκευή της Α΄ φάσης του έργου προϋπολογισμού 2.771.000 ευρώ και η Β΄ φάση του προϋπολογισμού 2.356.000 ευρώ από το Υπουργείο Υγείας και φορέα υλοποίησης του Δήμο Ήλιδας. Δήμαρχος την εποχή που ξεκίνησε η κατασκευή της ο Γ. Λυμπέρης και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο Χ. Χριστοδουλόπουλος. Φτάσαμε στο 2023 και η νέα πτέρυγα δεν έχει !!! ακόμα παραδοθεί. 2022 : Νέα χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το ποσό των 240 χιλιάδων ευρώ για να … ολοκληρωθεί το έργο!!! Η νέα πτέρυγα παραμένει ακόμα κλειστή!!!

 

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ : ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!
 

Το ποσό των 22 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, δαπανήθηκε για την κατασκευή του διυλιστηρίου στο Φράγμα του Πηνειού. Σύμπτωση, στην αρχή της κατασκευής του Δήμαρχος ήταν ο Γ. Λυμπέρης και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο Χ. Χριστοδουλόπουλος. Το διυλιστήριο λειτουργεί κατά περιόδους, 2-3 το καλοκαίρι όταν μειώνεται το νερό από το Κακοτάρι. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το διυλιστήριο έχει οφειλές άνω του ΕΝΟΣ ΕΚ. ΕΥΡΩ ευρώ προς τη ΔΕΗ και άγνωστο ποσό προς τον ιδιώτη που έχει την ευθύνη λειτουργίας του.

 

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ : ΧΡΕΗ – ΧΡΕΗ – ΧΡΕΗ
 

Μια ακόμα δομή του Δήμου Ήλιδας, το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας, απαξιώθηκε, αποτέλεσμα των καταστροφικών κινήσεων που ανέλαβαν οι δυο τελευταίες Δημοτικές Αρχές. Ακόμα μια … σύμπτωση, στην αρχή της κατασκευής του Δήμαρχος ήταν ο Γ. Λυμπέρης και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο Χ. Χριστοδουλόπουλος. Σήμερα στο κολυμβητήριο – έχουν διαλυθεί οι υλικοτεχνικές υποδομές όπως η γεωθερμία – αλλά είναι «βυθισμένο» στα χρέη. Το κολυμβητήριο που εγκαινιάστηκε το 2013 χρωστάει στη ΔΕΗ πάνω από ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ

 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ : ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΧΡΕΗ!!!
 

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας, το «παιδί» του αείμνηστου Σπύρου Μπεράτη, πέρασε στα … χέρια των κ.κ. Λυμπέρη και Παπαδάκου και καταστράφηκε. Από το καμάρι της πόλης μετατράπηκε με ευθύνη κυρίως του κ. Λυμπέρη, στο αποπαίδι. Σήμερα ο κατά το παρελθόν ζωντανός σταθμός, έχει περιέλθει στην απαξία ενώ και εδώ τα χρέη είναι πολλά!!! Πρόσφατα μάλιστα είδαμε και τον κ Α. Παπαδάκο, να διεκδικεί ένα … μερίδιο του για την προσωπική του προβολή.

 

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΛΟΥΚΙΟΥ : ΚΛΕΙΣΤΟΝ
 

Από το 1998 που για πρώτη φορά που ο κ. Λυμπέρης είχε εκλεγεί δήμαρχος γνώριζε για το σοβαρό πρόβλημα με το δίαυλο. Η οριστική λύση θα μπορούσε να υπάρξει με την επέκταση προσήνεμου μόλου, αλλά δυστυχώς η δημοτική αρχή της οποίας ήταν μέλος για χρόνια και ο κ. Χριστοδουλόπουλος, δεν το έπραξε… 

Η κατάσταση παραμένει μετά από 30 χρόνια η ίδια όπως και η ταλαιπωρία των αλιέων. Αντί ο δήμος Ήλιδας να βρει τρόπο αποκατάστασης της ζημιάς εξασφάλισε χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» όχι για έργα, αλλά για μελέτες… Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, πόσο 357.600 ευρώ θα δοθούν για τη «Μελέτη Βελτίωσης Λιμενικών Υποδομών Αλιευτικού Καταφυγίου Παλουκίου Δήμου Ήλιδας».

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ : ΚΛΕΙΣΤΟΝ!!!
 

Σημείο αναφοράς για την περιοχή της Κουρούτας είναι το Δημοτικό Κάμπινγκ. Για δεκαετίες αποτελούσε το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου αλλά η Δημοτική Αρχή του Γ. Λυμπέρη κατάφερε να το καταστρέψει. Η παραχώρηση για 30 χρόνια έληξε το 2007 και από τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα. Από το 2008 και μετά το κάμπινγκ και οι εγκαταστάσεις του, νοικιάζονται αποκλειστικά και μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Από τότε ο κ Λυμπέρης με τις γνωστές «τακτικές» του παραχωρεί τις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ σε ιδιώτες. Δεν προχωρήσατε ποτέ μια ουσιαστική διαδικασία για να πάρετε αυτό που μας ανήκει. Οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κάμπινγκ έχουν διαλυθεί και ο νυν Δήμαρχος δεν κάνει ούτε μια κίνηση για να αλλάξει την κατάσταση. Ακόμα μια σημαντική δομή του Δήμου διαλύθηκε… 

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ : ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ !!! 

Μια ακόμα … τραγική αστοχία για την πόλη της Αμαλιάδας που υλοποίησε το δίδυμο Λυμπέρη – Χριστοδουλόπουλου, είναι το βιοκλιματικό πάρκο Αμαλιάδας. Ένα έργο που σχεδιάστηκε με στόχο την ανάπλαση και βιοκλιματική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, με προϋπολογισμό, ύψους 4.773.183,42 ευρώ (!). Αφορούσε, την αναβάθμιση του κέντρου σε μια έκταση 25 στρεμμάτων από το Πάρκο Μπελογιάννη έως το Πάρκο ΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένη της πλατείας Δημαρχείου. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα άλλαζε και το μικροκλίμα της πόλης, κατά 2,5 βαθμούς. Ο σχεδιασμός προέβλεπε ακόμη, τη φύτευση 500 μεγάλων δέντρων, 2.500 φυτών και θάμνων σε όλο το κέντρο. Αντί όλων αυτών η Αμαλιάδα … τσιμεντοποιήθηκε, τα δέντρα – όσα φυτεύτηκαν – μαράζωσαν και σήμερα έχει μείνει το … κουφάρι του να θυμίζει πως κάποτε θα γίνονταν βιοκλιματικό πάρκο!!! Ντροπή σας που γεμίσατε μια πράσινη πόλη με τσιμέντο…

 

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ : ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!
 

Με βάση το τεχνικό δελτίο έργου υποδομών για τον ποδηλατόδρομο του τότε Δήμου Αμαλιάδας προβλέπεται ανάπτυξη δικτύου συνολικού μήκους 29 χιλιομέτρων. Το δίκτυο που προτείνεται αφορά ποδηλατόδρομους μονής ή διπλής. Το … δημιούργημα που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Λυμπέρη και για το οποίο, είναι υπερήφανη και το διαφημίζει ως… ένα από τα πιο «ιστορικά» έργα που αφήνει πίσω της σήμερα έχει διαλυθεί και είναι επικίνδυνο για τους κατοίκους της πόλης. 

Ποδηλατόδρομοι που ξαφνικά σταματούν ενώ τα σιδερένια κολονάκια έχουν γίνει αιτία ατυχημάτων. Το δίκτυο έχει διαλυθεί αφού από την ημέρα της παράδοσής του η Δημοτική Αρχή Λυμπέρη, δεν έκανε τα απαιτούμενα για να στηρίξει την χρήση των ποδηλάτων. Ένα ακόμα έργο – κουφάρι στην Αμαλιάδα…

 

ΣΧΟΛΕΣ ΤΕΙ – ΚΛΕΙΣΤΟΝ
 

Η Αμαλιάδα, έμεινε ορφανή από σχολές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρώην ΤΕΙ και νυν ΑΕΙ Γεωπονίας, έφυγε για Μεσολόγγι, αποδεικνύοντας περίτρανα πως αυτή η Δημοτική Αρχή, δεν έχει κανένα λόγο και δεν εισακούεται στα Κέντρα Λήψεως Αποφάσεων. Η Αμαλιάδα «φτώχυνε» σε λίγους μήνες και οι φοιτητές που γέμισαν την πόλη με την παρουσία τους έφυγαν για άλλες πόλεις. Οι Δημοτικές Αρχές Λυμπέρη – Χριστοδουλόπουλου, φέρουν ακαίρες τις ευθύνες της υποβάθμισης του Δήμου Ήλιδας.

 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημήτρης Κωνσταντόπουλος Υπ. Δήμαρχος Ήλιδας : «Αδιάψευστος Κριτής Η Πραγματικότητα…»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος Υπ. Δήμαρχος Ήλιδας : «Αδιάψευστος Κριτής Η Πραγματικότητα…»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1RYg6NDBcirPlxEENwDIVdkpofOE1c5gisGAADxQfYWfZ8grl4m6wWRLHqBfjVzSGiEje41ZYVHtp3mgvDZjy8hRf3bM5twELnOKC14m4cuUWytLjKUN7sBkkQ_odA-UfE3dm5_C6QwbOfNi5yaGnDygn3RNfkgYO1ApupomI3PqPeZ4nhc5XMVgI/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-02-10_180943_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1RYg6NDBcirPlxEENwDIVdkpofOE1c5gisGAADxQfYWfZ8grl4m6wWRLHqBfjVzSGiEje41ZYVHtp3mgvDZjy8hRf3bM5twELnOKC14m4cuUWytLjKUN7sBkkQ_odA-UfE3dm5_C6QwbOfNi5yaGnDygn3RNfkgYO1ApupomI3PqPeZ4nhc5XMVgI/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-02-10_180943_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/02/blog-post_34.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/02/blog-post_34.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy