-->

Δήμος Πύργου: Νέος Πρόεδρος Του Δημοτικού Συμβουλίου Ο Γιάννης Παπαδημητρίου

  Παν. Αντωνακόπουλος: «Είμαστε η μόνη παράταξη που έχουμε περισσότερους συμβούλους απ’ αυτούς που ξεκίνησε τη θητεία της»  Νέος πρόεδρος ...

 


Παν. Αντωνακόπουλος: «Είμαστε η μόνη παράταξη που έχουμε περισσότερους συμβούλους απ’ αυτούς που ξεκίνησε τη θητεία της» 

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου – έπειτα από σχετική πρόταση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου – εξελέγη ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Η εκλογή του νέου Προέδρου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (5/2), σε προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Αποδοχή παραίτησης Προέδρου και εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου». 

Μοναδικός υποψήφιος ήταν ο Γ. Παπαδημητρίου, από την παράταξη του Δημάρχου Παν. Αντωνακόπουλου. Συνολικά ψήφισαν 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο νέος πρόεδρος έλαβε 11 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 10 λευκά. 

* Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε: Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, κυρία και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, η σημερινή εκλογή μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή. Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δήμαρχο Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο που με πρότεινε για τη θέση αυτή, καθώς και όλα τα μέλη της παράταξης του Δημάρχου που σύσσωμα στήριξαν αυτή την επιλογή του. 

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμβούλους των υπολοίπων παρατάξεων που με τίμησαν με την ψήφο τους δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Η άκρως τιμητική θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μου γεννά αυξημένες ευθύνες και από αυτή τη νευραλγική θέση καλούμαι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των συμπολιτών μου. Από τη θέση του Προέδρου δεσμεύομαι να τηρώ τους κανόνες και τις αρχές του Δημοκρατικού Διαλόγου πάντα με γνώμονα το όφελος των συμπολιτών μας. 

Θα κάνω ότι μπορώ στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου για να ανταποκριθώ με τον βέλτιστο τρόπο στα καθήκοντά μου και να δικαιώσω τόσο εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας, όσο και τον Δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο ο οποίος με πρότεινε. Για να επέλθει όμως αυτό το αποτέλεσμα θα απαιτηθεί η γόνιμη συνεργασία όλων σας με κοινό γνώμονα το καλό των συμπολιτών μας. Οι προκλήσεις της εποχής μας είναι πολυεπίπεδες, σύνθετες και αλληλένδετες πολλές φορές – οικονομική κρίση, ενεργειακή κρίση, επισιτιστική κρίση κ.α – και ως εκ τούτου απαιτείται ταχύτητα, ευελιξία και σύμπνοια. 

Ο Δήμος Πύργου είναι ένας δήμος με ιστορία και μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και ως εκ τούτου θα πρέπει από κοινού να αναδείξουμε κυρίως στους νέους ανθρώπους αυτό τον πλούτο, να τους κάνουμε να αγαπήσουν τη πόλη τους και να τους δώσουμε όλα εκείνα τα εφόδια από την πλευρά μας για να πετύχουν. Είμαι αισιόδοξος ότι μέσα από εποικοδομητικό διάλογο, απαλλαγμένο από στείρες πολιτικές του παρελθόντος, μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο μας. 

Που δεν είναι άλλος από την βελτίωση των συνθηκών της ζωής των συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα. Θέλω επίσης από αυτό το βήμα να καλέσω όλους τους συνδημότες να συνεργαστούν με τη Δημοτική αρχή για όλα τα φλέγοντα θέματα του τόπου μας.
Σας ευχαριστώ και πάλι και καλή μας επιτυχία!

 

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Νέο ξεκίνημα με ανεφοδιασμό ενέργειας για την τελική ευθεία» 

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συνεχάρη τον κ. Παπαδημητρίου, τονίζοντας στην ομιλία του πώς τον διακρίνει η συνέπεια, διαχρονικά, στις αρχές της παράταξης. «Ο ρόλος του Πρόεδρου, είναι ένας δύσκολος θεσμικός ρόλος, που εγγυάται την ενότητα των δυνάμεων στο Δ.Σ., το δημόσιο λόγο, τη διαφάνεια στις διαδικασίες και όχι τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και την υπονόμευση του έργου της Δημοτικής Αρχής – όπως αυτή εξουσιοδοτήθηκε από τη λαϊκή ετυμηγορία. Σήμερα στέλνουμε και ένα μήνυμα: 

Η κανονικότητα επανέρχεται στο Δ.Σ. Η ταχύτητα παραγωγής έργου θα βρει τον φυσιολογικό της ρυθμό μετά τις ατελείωτες παρασκηνιακές, δυστυχώς, προσπάθειες που και με τη συμμετοχή του προηγούμενου Προέδρου είχαν λάβει χώρα. Όλες οι παράνομες αποφάσεις που είχαν ληφθεί θα ακυρωθούν, με γνωστή αυτή την παρανομία από τον τέως Πρόεδρο. Και να θυμίσω κάτι ιστορικό: είμαστε η μόνη παράταξη που έχουμε περισσότερους συμβούλους απ’ αυτούς που ξεκίνησε τη θητεία της. Εγγυητής των συλλογικών αξιών δεν μπορεί να είναι κανένας …αυτοανακηρυχθείς, αλλά μόνο η συλλογική σκέψη, ο λαός, η συνέπεια λόγων και πράξεων. 

Είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος βάσει του οποίου «κατεβήκαμε» στις εκλογές, παρουσιάσαμε στον Πυργιώτικο λαό και ψηφιστήκαμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσωπικές στρατηγικές και πέραν των επιτρεπομένων ορίων διαφωνίες. Αυτό που ζήσαμε ήταν μια «πέμπτη φάλαγγα» μέσα στον Δήμο. Όλα επιτρέπονται, εκτός από τη συκοφαντία και την υπονόμευση. Ξεκινάμε με ανεφοδιασμό ενέργειας για την τελική ευθεία, με μια πορεία γεμάτη από έργα που υλοποιούνται. Όλοι θα κριθούμε από τη συνέπειά μας, τη συμπεριφορά μας, την παραγωγή έργου, υποδομών, κοινωνικού έργου και πολιτισμού». 

Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Παπαδημητρίου είπε επίσης ότι: «Το Δ.Σ. είναι πολύ καλό στη σύνθεσή του. Δεν ήταν η πραγματική εικόνα του αυτή που έβγαινε. Ήταν η εικόνα πρωταρχικά μιας κακής διεύθυνσης των διαδικασιών. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι, με εμπειρία, απόψεις και γνώσεις των διαδικασιών στο νυν Δ.Σ.».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πύργου: Νέος Πρόεδρος Του Δημοτικού Συμβουλίου Ο Γιάννης Παπαδημητρίου
Δήμος Πύργου: Νέος Πρόεδρος Του Δημοτικού Συμβουλίου Ο Γιάννης Παπαδημητρίου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmR9LMo2mge2aZlRdCvmghaaxlCq88Pjln1aPWTPBRBS0FjNEkKgUTA2WhBCKJCxMqDlY6T1zHFJb_J8cFfBIArKceSIoEGEN5CTzqN2NKKq4WTNOa4jekzl-nmxVtGl-wbN6evoCaPdUTerp7lhQOvll2m9nUgyx1NiNsDMcLekWm5k-CoDzKGGg1/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-02-05_195511_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmR9LMo2mge2aZlRdCvmghaaxlCq88Pjln1aPWTPBRBS0FjNEkKgUTA2WhBCKJCxMqDlY6T1zHFJb_J8cFfBIArKceSIoEGEN5CTzqN2NKKq4WTNOa4jekzl-nmxVtGl-wbN6evoCaPdUTerp7lhQOvll2m9nUgyx1NiNsDMcLekWm5k-CoDzKGGg1/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-02-05_195511_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/02/blog-post_45.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/02/blog-post_45.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy