-->

“Κόλαση” Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού-Αντιπαραθέσεις, Διαξιφισμοί & Αποχώρηση [Video]

Ηταν ίσως η χειρότερη συνεδρίαση, η σημερινή, του δημοτικού συμβουλίου Πηνειού που σημαδεύτηκε από μεγάλες εντάσεις και διαξιφισμούς. Μια ...


Ηταν ίσως η χειρότερη συνεδρίαση, η σημερινή, του δημοτικού συμβουλίου Πηνειού που σημαδεύτηκε από μεγάλες εντάσεις και διαξιφισμούς. Μια συνεδρίαση που όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ Σπύρος Βασιλείου “δεν είναι εικόνα αυτή που δείχνουμε”. Και δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται κάπως έτσι θα είναι και τα υπόλοιπα δ.σ., όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές με κάποιους να έχουν το… άγχος της εκλογής! Διότι αυτό διαφαίνεται πώς κάποιους τους απασχολεί και όχι να λειτουργήσει ο δήμος. 

ΓΕΝΙΚΑ 

Σήμερα παρευρέθηκαν όλα τα μέλη της μείζονας αντιπολίτευσης μετά από… δύο συνεδριάσεις όπου είχαν λάμψει δια της απουσίας τους. Το αστείο ήταν ότι κάποια από τα μέλη της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΔΣ, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, να κάνει την επόμενη συνεδρίαση στις 1.30′ τη νύχτα, προφανώς διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για την σημερινή ώρα συνεδρίασης που ήταν στις 11.00′ το πρωί. Το ερώτημα πάντως παραμένει: Για ποιο λόγο τελικά απουσίαζαν αφού τα περισσότερα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα; Μήπως για να μην περάσει το 16ο θέμα για το οποίο υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις; 

Δείτε το βίντεο:

 

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

Εξι λεπτά μετά τις 11.00′ το πρωί ο πρόεδρος του ΔΣ Σπύρος Βασιλείου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία παρευρίσκονταν 22 παρόντες [λίγο αργότερα προσήλθαν ακόμη δύο]. Το παρόν στη συνεδρίαση έδωσαν και οι πρόεδροι της Λυγιάς και του Παλαιοχωρίου. Στη συνέχεια ο κ. Βασιλείου τοποθετήθηκε για άδικους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του, όπως αυτοί γράφτηκαν προ ημερών. 

Δείτε το βίντεο:


 
Στη συνέχεια μπήκε θέμα εάν η συνεδρίαση είναι κατεπείγουσα με τον επικεφαλής Σάκη Γεωργόπουλο να αναφέρει ότι δεν είναι αλλά να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Υπήρξε έντονη συζήτηση, με τον Αλέξη Τσαουσάκη να παίρνει τον λόγο κι εκτός άλλων, να αναφέρει πως “μέχρι τις εκλογές θα ψάχνουμε ζητήματα για να τσακωθούμε”. 

Στη συνέχεια το Σώμα πέρασε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

Το πρώτο θέμα, του οποίου η συζήτηση διήρκησε αρκετή ώρα, αφορούσε την λήψη απόφασης για καθορισμό εμβλήματος Δήμου Πηνειού., με τον κ. Βασιλείου να λέει ότι ο δήμος πρέπει να αποκτήσει δικό του έμβλημα. 

Ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε ότι το θέμα δεν χαρακτηρίζεται κατεπείγον με τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο να συμφωνεί και να αναφέρει ότι πρέπει να πάει σε διαβούλευση. 
Ο κ. Τσαουσάκης ανέφερε ότι “να υπενθυμίσω ότι είναι η δεύτερη φορά που έρχεται το θέμα. Είχα ζητήσει να μπει σε διαβούλευση. Προτείνω να γίνει δημόσια πρόσκληση για να πουν την άποψή τους και οι πολίτες του δήμου”. 

Ανδρέας Μαρίνος: “Είναι εδραιωμένη η πεποίθηση πως πρέπει να πάει σε διαβούλευση”. 

Τελικά ο κ. Βασιλείου απέσυρε την πρότασή του λέγοντας “να μη νομίζει κανείς ότι έχω άλλες σκέψεις στο μυαλό μου”. 

Νίκος Γεωργόπουλος: “Αφού αποσύρθηκε τι συζητάμε τόση ώρα;”.

Στο 13ο θέμα, λήψη απόφασης για έγκριση απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οικονομικού έτους 2022, ο κ. Γεωργόπουλος ανέφερε πώς δεν είναι κατεπείγον “το αφήνουμε για επόμενη συνεδρίαση” κι αυτό αποφασίστηκε. 

Μεγάλη αντιπαράθεση ξέσπασε στο 16ο θέμα, λήψη απόφασης για τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων του Δήμου έτους 2023. Ο κ. Γεωργόπουλος είπε ότι δεν είναι κατεπείγον και ζήτησε να αποσυρθεί. 

Ανδρέας Μαρίνος: “Είναι κατεπείγον για τον δήμο. Θα τα κάνω τα έργα. Αυτό το θέμα θα πάμε πίσω; Οταν οι υπηρεσίες θέλουν να γίνουν έργα θα πούμε όχι εμείς; Σας βλάπτουν κ. Γεωργόπουλε οι αποδοχές χρηματοδοτήσεων; Δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ αναξιοποίητο”. 

Σημείωση: Ο Δήμαρχος μιλώντας για τις αποδοχές χρηματοδοτήσεων εννοούσε τα 2.600.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για το έργο “Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Πηνειού” και τις 800.000 ευρώ για το έργο “Αποκατάσταση αγροτικής οδού από Παναγία Καθολικής Γαστούνης έως εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Γαστούνης Βαρθολομιού”, οι αποδοχές των οποίων έγιναν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου πριν λίγες ημέρες [δείτε εδώ…

Σάκης Γεωργόπουλος: “Περιμένουμε απαντήσεις από τις υπηρεσίες” Ανδρέας Μαρίνος: “Εμείς δεν κάνουμε κοστοβόρες μελέτες”. 
Ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι το θέμα είναι κατεπείγον και θα συζητηθεί.

Δείτε το βίντεο:

 
Στη συνέχεια η Βάντα Κοντούλη διαμαρτυρήθηκε για την σημερινή ώρα συνεδρίασης και με τον δήμαρχο να αναφέρει: “Εισάγουμε όλες τις συνεδριάσεις πρωί. Κατεδείχθη περίτρανα ότι στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις τα παιδιά δεν ήρθαν” 

Μεγάλη αντιπαράθεση ξέσπασε όταν ο Σάκης Γεωργόπουλος είπε στον κ. Βασιλείου ότι κάνει… πραξικόπημα, επειδή ο τελευταίος επέμενε να συζητηθεί το 16ο θέμα. 

Δείτε το βίντεο:

 
Αλέξης Τσαουσάκης: “Δεν είναι εικόνα αυτή δημοτικού συμβουλίου. Μπορεί το Σώμα να αποφασίσει για το θέμα;” 
Σπύρος Βασιλείου: “Οχι”. 
Πάνος Θεοδωρακόπουλος: “Δεν είμαστε δημοτικό συμβούλιο, είμαστε παιδική χαρά. Για το μόνο που εμείς διαφωνούμε είναι να μη γίνονται αναθέσεις. Δεν λέμε όχι στα έργα, να βοηθήσουμε κι εμείς” 

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργόπουλος ανακάλεσε την έκφραση περί πραξικοπήματος με τον κ. Βασιλείου να λέει: “Ο πραξικοπηματίας Πρόεδρος βάζω το θέμα σε ψηφοφορία”, με την αντιπολίτευση να αποχωρεί διαμαρτυρόμενη. Τελικά το θέμα πέρασε με τις ψήφους της παράταξης του δημάρχου πλην Αγγελου Μπράτη που ψήφισε λευκό και τον Αλέξη Τσαουσάκη να δηλώνει παρόν. 

ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Μια έκφραση του αντιδημάρχου Πηνειού Γιάννη Καραμπίνη προς τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Γεωργιόπουλο σηματοδότησε ακόμη μία έντονη αντιπαράθεση. 

Δείτε το βίντεο:

 
Τέλος, να σημειωθεί ότι φραστικές αντιπαραθέσεις σημειώθηκαν και μετά το τέλος της συνεδρίασης, όπου ακούστηκαν και αρκετά… γαλλικά, κυρίως από κάποιους που δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά παρευρέθηκαν, υποτίθεται, για να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση. 

Η παρέμβαση ψυχραιμότερων ήταν αυτή που σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιες αντιπαραθέσεις δεν οδηγήθηκαν σε ακραία σημεία!

 

Δήλωση Σπύρου Βασιλείου, Προέδρου Δ.Σ. Πηνειού
 

“Η εικόνα του σημερινού δημοτικού συμβουλίου ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Θεωρώ ότι οι εκπρόσωποι της κοινωνίας μας πρέπει να είναι προσεκτικοί, να σέβονται πρώτα απ’ όλα τους συμπολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπήσουν και κατά δεύτερο λόγο τους εαυτούς τους. Σήμερα η κατάσταση ήταν απαράδεκτη, την καταδικάζψ και δεν με βρίσκει σύμφωνο ούτε στο πνεύμα ούτε σε αυτά που ειπώθηκαν”. 

Στο ερώτημα περί της λέξης που ακούστηκε για το πρόσωπό του από τον Σάκη Γεωργόπουλο απάντησε: 

“Στενοχωριέμαι ιδιαίτερα γιατί ο Σάκης Γεωργόπουλος μου είναι ένας ιδιαίτερα αγαπητός και συμπαθής άνθρωπος, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν μέσα από θεσμικούς ρόλους και με στενοχωρεί αφού γνωρίζει τις δημοκρατικές μου ευαισθησίες και απόψεις να με αποκαλεί πραξικοπηματία. Από κει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγόμενών του”.


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : “Κόλαση” Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού-Αντιπαραθέσεις, Διαξιφισμοί & Αποχώρηση [Video]
“Κόλαση” Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού-Αντιπαραθέσεις, Διαξιφισμοί & Αποχώρηση [Video]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDiBykRhLkw5UDntAkzWaIesjdkVWVKWTsjQU_qMG6MBea1PC7k2SZrYyJHcB4tCVSLOiX58JVPlC1KPH_Ses1O3OerGAGolAT3r_oxVpFZ8qTSBvsPzEWd-JtRLzyctfmCvQQP9xSKIziBcJHDQ1pWwQj0UXimCqidHgFeOGwIXI67hPy9h6Mh1Eq/s600/IMG_20230327_112124.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDiBykRhLkw5UDntAkzWaIesjdkVWVKWTsjQU_qMG6MBea1PC7k2SZrYyJHcB4tCVSLOiX58JVPlC1KPH_Ses1O3OerGAGolAT3r_oxVpFZ8qTSBvsPzEWd-JtRLzyctfmCvQQP9xSKIziBcJHDQ1pWwQj0UXimCqidHgFeOGwIXI67hPy9h6Mh1Eq/s72-c/IMG_20230327_112124.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/03/video_27.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/03/video_27.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy