-->

ΓΣΕΕ: Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

  Με κεντρικό μήνυμα ότι η ισότητα στην εργασία δεν είναι προνόμιο, ούτε παροχή του Κράτους ή των εργοδοτών στις γυναίκες, αλλά θεμελιώδες...

 


Με κεντρικό μήνυμα ότι η ισότητα στην εργασία δεν είναι προνόμιο, ούτε παροχή του Κράτους ή των εργοδοτών στις γυναίκες, αλλά θεμελιώδες δικαίωμα, η ΓΣΕΕ και η Γραμματεία Ισότητας και Ατομικών - Κοινωνικών Δικαιωμάτων της ΓΣΕΕ, κάνουμε εικόνα και ήχο, μέσα από το φετινό βίντεο - μήνυμά μας (Δείτε εδώ: https://youtu.be/J99SvImPXzs ), την κραυγή και την αγωνία των γυναικών, στον καθημερινό τους αγώνα για ένα ισότιμο και καλύτερο μέλλον. Μια υπόκωφη κραυγή μέσα στον αγώνα για οικονομική και κοινωνική επιβίωση, που υπάρχει ένα βήμα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, των κοινωνικών εκδηλώσεων, των επινικίων, των εταιρικών βραβεύσεων και των πολυσέλιδων εκθέσεων για την πρόοδο της νομοθεσίας στη χώρα μας, όπου βρίσκεται η μαύρη τρύπα της εργασιακής καθημερινότητας, που απειλεί τις γυναίκες, που ακόμα αποζητούν ένα ισότιμο και καλύτερο μέλλον. 

Αφιερώνουμε το βίντεο στις γυναίκες που πίστεψαν στη δύναμή τους, εμπιστεύθηκαν τα σωματεία και δώσαμε μαζί τη μάχη κόντρα στην εργοδοσία, κρατική ή ιδιωτική, για εργασία με αξιοπρέπεια και ισότητα. Στόχος μας καμία να μην μείνει πίσω, καμία να μην νιώσει μόνη, στεκόμαστε στο πλάι. 

Ο ακόλουθος δεκάλογος θέσεων και διεκδικήσεων αποτυπώνει τη κοινή μας μακρόχρονη πορεία: 

1. Οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, η παρενόχληση και η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία είναι αόρατες. Τα συνδικάτα ΟΧΙ. Εμείς ΟΧΙ. Έλα έγκαιρα να μας πεις την καταγγελία σου να πάμε εμείς ή μαζί σου στην Επιθεώρηση Εργασίας. Στηρίξου στη δύναμη του σωματείου σου, της Ομοσπονδίας σου, του Εργατικού Κέντρου της περιοχής σου. 

2. Εκπροσωπούμε επάξια και δυναμικά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στις εργατικές και ασφαλιστικές διαφορές. 

3. Παλεύουμε για την αποκατάσταση του συνόλου των ρυθμίσεων και της καθολικής δέσμευσης της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, που αποτέλεσε για δεκαετίες οδηγό για την προώθηση της ισότητας, της ίσης αμοιβής για εργασίας με ίσους όρους και μισθολογική διαφάνεια. Παλεύουμε για την αποκατάσταση όλων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων μας από την προϋπηρεσία, την επαγγελματική μας ειδίκευση, την οικογενειακή μας κατάσταση, την υγεία και την ασφάλειά μας από τον κίνδυνο στην εργασία και τις επαγγελματικές ασθένειες. Ενώνουμε τη δύναμή μας με τα ευρωπαϊκά και τα διεθνή συνδικάτα για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των γυναικών στην εργασία και την εξάλειψη του χάσματος αμοιβών. 

4. Με φυσικό τρόπο, με υιοθεσία ή με αναδοχή, με αναπηρία ή όχι, τα παιδιά μας είναι η ζωή μας. Ενημέρωσέ μας για διακρίσεις που οφείλονται στους λόγους αυτούς. Παλεύουμε για την προστασία της οικογενειακής μας ζωής χωρίς διακρίσεις και απαιτούμε δημόσιες υποστηρικτικές δομές σε όλη τη χώρα προσβάσιμες σε όλους. 

5. Μας ρωτάνε πριν πιάσουμε δουλειά αν έχουμε σκοπό να παντρευτούμε ή όχι, να κάνουμε παιδιά ή όχι. Απαιτούν από εμάς να εργαζόμαστε σαν να μην έχουμε παιδιά και ταυτόχρονα να μεγαλώνουμε παιδιά σαν να μην δουλεύουμε. Η προσωπική μας ζωή είναι δική μας. Ενημερωνόμαστε δωρεάν από τη ΓΣΕΕ, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα για τα δικαιώματά μας. Διεκδικούμε μαζί χωρίς φόβο την επαγγελματική μας αξία χωρίς διακρίσεις. 

6. Οι γονείς μας μεγάλωσαν με κόπο και στερήσεις. Και έρχεται η ώρα να τους φροντίσουμε. Όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί θέλουμε. Μαθαίνουμε για τα δικαιώματά μας και διεκδικούμε μαζί ισότιμη διευκόλυνσή μας στη φροντίδα ασθενών συγγενών μας. Απαιτούμε δημόσιες υποστηρικτικές δομές σε όλη τη χώρα, προσβάσιμες σε όλους. 

7. Είμαστε ίσες και ίσοι ανεξάρτητα από τη φυλή, την εθνική καταγωγή, την ηλικία, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία. Τα συνδικάτα μπορούμε να φέρουμε στο φως τις πολλαπλές διακρίσεις. Σπάμε τη σιωπή. Αξιοποιούμε τον Οδηγό της ΓΣΕΕ   https://gsee.gr/deltia-typou/25-noemvri- pagkosmia-imera-gia-tin-eksaleipsi-tis-vias-kata-ton-gynaikon/ για την υποστήριξη των θυμάτων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία από τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα. 

8. Θέλουμε εργασία με σεβασμό της προσωπικότητάς μας. Τα συνδικάτα λέμε όχι στην ηθική παρενόχληση, όχι στον εργασιακό εκφοβισμό και στην εξουθένωση της αξιοπρέπειας και της υγείας των εργαζομένων. Ενημέρωσέ μας έγκαιρα για άσκηση παρενόχλησης ή και βίας σε βάρος σου. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε το θράσος και την αυθαιρεσία πιο αποτελεσματικά. 

9. Θέλουμε έγκαιρη και αποτελεσματική προστασία των γυναικών από την ανισότητα και τις διακρίσεις, όπου και εάν εργάζονται, χωρίς εμπόδια στην πρόσβασή τους στις Αρχές, όπως η γλώσσα καταγραφής της καταγγελίας, η ξεχωριστή εξέταση των καταγγελιών για παρενόχληση/βία από αυτές για παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μη συνεξέταση της διάστασης της υγείας και της ασφάλειας. Ενημέρωσε μας για τα εμπόδια στην προσφυγή σου στις Αρχές στο isotita@gsee.gr 

10. Απαιτούμε θεσμική ενημέρωση και συμμετοχή της ΓΣΕΕ για τον απαιτούμενο κοινωνικό έλεγχο, διαφάνεια και λογοδοσία στη διαμόρφωση των πολιτικών για την ισότητα, την εφαρμογή τους και τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας. Στην Ελλάδα του 2024 η πολιτική για το φύλο και την έμφυλη ισότητα δεν μπορεί να αποτελεί σκιώδες αντικείμενο μοιρασμένο επιμέρους Υπουργεία, αλλά να αυτονομηθεί και να αποκτήσει επιτέλους τον απαιτούμενο οριζόντιο συντονιστικό ρόλο στο σύνολο των πολιτικών. 

Πληροφορήσου δωρεάν για τα δικαιώματά σου από τις Δομές πληροφόρησης της ΓΣΕΕ και έλα να διεκδικήσουμε μαζί την ισότητα και την αξιοπρέπεια στην εργασία! Η ΓΣΕΕ είναι δίπλα σου είναι κάθε μέρα:  Με τη Γραμματεία Ισότητας και Ατομικών - Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Ενημέρωσέ μας ότι έχεις προσφύγει στις Αρχές για διάκριση σε βάρος σου, βία και παρενόχληση στην εργασία στο isotita@gsee.gr  Με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ www.kepea.gr  Με το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ https://www.inegsee.gr/diktio- ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/ ). 

ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΖΙ!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΓΣΕΕ: Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
ΓΣΕΕ: Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxIn5y9DUt0Mbjz7q-E2P4ltFvlPJur3KJ_xwd9OE757plt55Ab-cbJmM6V9TC6wTiS_mdrJWIA7phAdBOrEwpqeOp8r7iVcwvdsYAeBwUyY38I9FfcPVXIN1c5NOjVHhAkisSrzCsGxX4IV_C75AozGjH_4BjN625s0gJK4GNepIdrlvrhIveW7l-9Fg/s600/5f162b3497a81e6dd16b488b7b4e9a21.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxIn5y9DUt0Mbjz7q-E2P4ltFvlPJur3KJ_xwd9OE757plt55Ab-cbJmM6V9TC6wTiS_mdrJWIA7phAdBOrEwpqeOp8r7iVcwvdsYAeBwUyY38I9FfcPVXIN1c5NOjVHhAkisSrzCsGxX4IV_C75AozGjH_4BjN625s0gJK4GNepIdrlvrhIveW7l-9Fg/s72-c/5f162b3497a81e6dd16b488b7b4e9a21.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2024/03/blog-post_13.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2024/03/blog-post_13.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy