-->

Βασίλης Γιαννόπουλος: "Στη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει δυσκολία στις εκροές των χρηματοδοτήσεων από το κεντρικό κράτος"

Για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και σε αυτά που έχουν σταματήσει λόγω δυσκολίας χρηματοδότησής τους από το κεντρικό κράτος, αναφέ...


Για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και σε αυτά που έχουν σταματήσει λόγω δυσκολίας χρηματοδότησής τους από το κεντρικό κράτος, αναφέρθηκε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κι Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Ο κ. Γιαννόπουλος, σοβαρός και μετρημένος όπως πάντα, αναφέρθηκε επίσης στην κλιματική αλλαγή και στις προετοιμασίες για το φετινό, προφανώς δύσκολο, καλοκαίρι, καθώς και για την θέση που του εμπιστεύτηκε ο Νεκτάριος Φαρμάκης και που για τον ίδιο αποτελεί πρόκληση 

Υπάρχει δυσκολία χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος! 

Παρά την διαφαινόμενη οικονομική στενότητα έργα γίνονται όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και στους τρεις νομούς της Π.Δ.Ε. Κι επίσης τι γίνεται με τους δήμους; Οι δήμαρχοι σας ζητούν έργα; 

“Αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολλά έργα σε εξέλιξη. Το πρόβλημα όμως στη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι λόγω του ότι υπάρχει μία δυσκολία στις εκροές των χρηματοδοτήσεων από το κεντρικό κράτος, πολλές εργολαβίες έχουν σταματήσει. Δηλαδή πολλές εργολαβίες έχουν κάνει διακοπή εργασιών λόγω μη πληρωμής λογαριασμών. Αυτό μας δυσκολεύει αφάνταστα γιατί βγαίνουμε εκτός προγραμματισμού μας και φυσικά έχουμε και μια δυσκολία να ξεκινήσουμε νέα έργα. Τρέχουμε, προχωράμε και ωριμάζουμε έργα προκειμένου να μπουν στο ΕΣΠΑ ή στο Ταμείο Ανάκαμψης και σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία-προγράμματα, αλλά το μεγάλο μας πρόβλημα είναι αυτό που σας ανέφερα.

Τώρα, τα έργα που είναι σε εξέλιξη, τα κυριότερα και πιο σημαντικά είναι έργα συντηρήσεων, είτε είναι οδοποιίας σε επαρχιακό οδικό δίκτυο και σε εθνικό δίκτυο, αλλά και καθαρισμοί. Παράλληλα συντηρήσεις σε ποτάμια και χειμάρρους, έργα δηλαδή αντιπλημμυρικής θωράκισης, όπου κι εκεί έχουμε πρόβλημα καθώς κάποιες εργολαβίες είτε είναι σε διακοπή εργασιών είτε “σέρνονται” λόγω της δυσκολίας πληρωμής. Επίσης, έργα που έχουν να κάνουν με κτιριολογικά, με αναπλάσεις, η μεγάλη εργολαβία που είναι ήδη σε εξέλιξη κι έχει να κάνει με το κομμάτι της αστικής αναζωογόνησης αστικών αναπλάσεων σε τοπικές κοινότητες και στις τρεις περιφερειακές ενότητες μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, με όργανα γυμναστικής , παγκάκια σε χωριά που δίνουν ζωή και πολλά πολλά άλλα. 

Τώρα, για το σκέλος που αφορά τους δήμους, είναι σε εξέλιξη εργολαβίες που είναι των δήμων και παίρνουν τις χρηματοδοτήσεις από την περιφέρεια, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε “πέσει” σε ένα κενό διάστημα γιατί βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της νέας προγραμματικής περιόδου. Άρα, δεν έχουν τρέξει ακόμα πολλές προσκλήσεις. Τώρα είμαστε στο ξεκίνημα να βγουν νέες προσκλήσεις για έργα, για προγράμματα και περιμένουμε κι εμείς τις προτάσεις των δήμων. Μέσα σε όλο αυτό πρέπει να πούμε ότι περιμένουμε τις προτάσεις των δήμων για τις ΟΧΕ, όπου εκεί θα τρέξει ένα πολύ μεγάλος μέρος χρηματοδοτικό”. 

Η Ηλεία είναι δύσκολος νομός με πολλές ιδιαιτερότητες! 

Ένα άγχος για το φετινό καλοκαίρι πρέπει να το έχετε, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι ίσως το πιο θερμό με πολλούς καύσωνες. 

“Για να είμαι ειλικρινής και το λέω με μια ανακούφιση, αυτό το βάρος το είχα 4 περίπου χρόνια ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κι εκ των καθηκόντων μου ήμουν ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο νομού. Αναμφίβολα όμως το άγχος υπάρχει και ανεξάρτητα από τη θέση που βρίσκομαι πάντοτε το άγχος θα υπάρχει γιατί είναι ένα κομμάτι - το κομμάτι αυτό της πολιτικής προστασίας - που είναι απρόβλεπτο, που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει από τη μα στιγμή στην άλλη. Βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις. Βιώνουμε έντονα την κλιματική αλλαγή. Αυτό μας δημιουργεί έντονο προβληματισμό γιατί είχαμε ένα εξαιρετικά άνυδρο χειμώνα, έχουμε ήδη υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό το φαινόμενο κι αυτή η κατάσταση τους θερινούς μήνες. 

Η Ηλεία είναι ένας δύσκολος νομός με πολλές ιδιαιτερότητες. Το έχει αυτό, δυστυχώς, αποδείξει στο παρελθόν. Οπότε, το άγχος πάντα υπάρχει. Πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο νομού που όμως ποτέ μα ποτέ δεν μπορείς και δεν πρέπει να εφησυχάζεις. Και σε αυτό το κομμάτι δεν πρέπει να είμαστε μόνοι μας, πρέπει να είναι μαζί μας και όλοι οι πολίτες, γιατί αυτό απαιτεί μια υψηλή ευαισθησία και από το σύνολο των πολιτών”.

 

Η θέση του Αντιπεριφερειάρχη Έργων και Υποδομών είναι μια πρόκληση! 

Τελικά καλύτερα ως Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κι Έργων ή αντιπεριφερειάρχης Ηλείας; 

[Γέλια] “Δύσκολη ερώτηση. Κοιτάξτε, η κάθε θέση έχει τα καλά της και τα άσχημά της. Τώρα, σε αυτό που με ρωτάτε μπορώ να πω το εξής: Στη νέα θέση που μου εμπιστεύτηκε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης για μένα αποτέλεσε και αποτελεί μια πρόκληση. Θεωρώ πως αν κάποιος κάθεται σε μια θέση ευθύνης για πολλά χρόνια ελλοχεύουν και πολλοί κίνδυνοι. Υπάρχει ο κίνδυνος να αποκτήσεις τη συνήθεια αυτής της θέσης, υπάρχει ο κίνδυνος να επαναπαυτείς, υπάρχει και ο κίνδυνος της κόπωσης. Τώρα, βρίσκομαι σε ένα άλλο αντικείμενο, εντελώς διαφορετικό, με άλλες ιδιαιτερότητες και ευθύνες, με κάποια όμως σημαντικά πλεονεκτήματα”. 

Σημαντικές ευθύνες και δύσκολες, στη βάση ότι έχετε στη πλάτη σας τρεις νομούς. 

“ Σίγουρα είναι σημαντικό αυτό που λέτε. Είναι τρεις περιφερειακές ενότητες, κάθε μία με τις δικές της ιδιαιτερότητες κι αυτές πρέπει γρήγορα να τις μάθεις, όμως αναμφίβολα θεωρώ ότι το μεγαλύτερο άγχος είναι στον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη γιατί εκείνος έχει την διαχείριση της σκληρής καθημερινότητας και φυσικά το άγχος της πολιτικής προστασίας είτε είναι χειμώνας είτε είναι καλοκαίρι. Θεωρώ όμως ότι σε αυτή την θέση που βρίσκομαι τώρα αυτό που θεωρώ ως μεγάλο πλεονέκτημα είναι η αίσθηση της δημιουργίας που σου δίνει, διότι καλείσαι μέσα από αυτή τη θέση να δημιουργήσεις, να σχεδιάσεις για το μέλλον, να κάνεις έναν πολύ μεγάλο προγραμματισμό για έργα που θα τρέξουν σε όλη την περιφέρεια και δεν σας το κρύβω ότι και λόγω της καταγωγής μου από την Ηλεία έχω και μια πιο έντονη στόχευση και στην Ηλεία. Αυτό δε σημαίνει ότι θα αφήσω σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα τους άλλους νομούς”. 

Η καθημερινότητα είναι δύσκολη σε όποια θέση κι αν βρίσκεσαι! 

Νομίζω ότι ακούγεται λογικό αυτό που λέτε και ο καθένας στη θέση σας το ίδιο θα έλεγε. Άλλωστε, το ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη, ας πούμε, ευαισθησία για το νομό καταγωγής σας το αποδεικνύεται με την συνεχή παρουσία σας εδώ. 

“Είμαι συχνά. Βέβαια, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας βρίσκομαι στην Αχαία, αλλά αυτό δε σημαίνει πώς όταν βρίσκομαι εκεί δεν δουλεύω για όλες τις περιφερειακές ενότητες και φυσικά και για την Ηλεία. Προσπαθώ να βρω τις ισορροπίες μου, η καθημερινότητα είναι δύσκολη σε όποια θέση κι αν βρίσκεσαι, μια θέση που έχεις να κάνεις με έργα, με υποχρεώσεις, με πράγματα που είναι να τρέξουν και για τις τρεις περιφερειακές ενότητες. Καλούμαι και πρέπει να βρω τις ισορροπίες και τα πατήματά μου. Θεωρώ ότι σε ένα μεγάλο βαθμό το έχω καταφέρει, όμως πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά πράγματα”. 

Σας ευχαριστώ για όσα μας είπατε

“Κι εγώ ευχαριστώ”

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Βασίλης Γιαννόπουλος: "Στη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει δυσκολία στις εκροές των χρηματοδοτήσεων από το κεντρικό κράτος"
Βασίλης Γιαννόπουλος: "Στη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει δυσκολία στις εκροές των χρηματοδοτήσεων από το κεντρικό κράτος"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4C48N4akesyTPCetEgYvBEYWwRd6yrzNI65BVsiChMUQkKV3M27G0HjX4xv2seM2oNULGeflmBpm6DTH45AnmtwLlOJ8O2m12syuOyccQgRV0KoWqVbrtgEX-mpUF13rLPRXRkwEZ2dvNBQCOrCo5mu-guz9fE5I_6RKTs5VWTuSJgsqwCPuM3aIGVcQ/s600/11.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4C48N4akesyTPCetEgYvBEYWwRd6yrzNI65BVsiChMUQkKV3M27G0HjX4xv2seM2oNULGeflmBpm6DTH45AnmtwLlOJ8O2m12syuOyccQgRV0KoWqVbrtgEX-mpUF13rLPRXRkwEZ2dvNBQCOrCo5mu-guz9fE5I_6RKTs5VWTuSJgsqwCPuM3aIGVcQ/s72-c/11.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2024/05/blog-post_59.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2024/05/blog-post_59.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy