Μήπως η σχέση σας φτάνει στο τέλος;

Εάν σας ενοχλεί ο τρόπος που ρουφάει τη σούπα ή το γεγονός ότι επιλέγει να πλένει τα πιάτα το πρωί, με αποτέλεσμα να σας ξυπνάει, είναι ...


Εάν σας ενοχλεί ο τρόπος που ρουφάει τη σούπα ή το γεγονός ότι επιλέγει να πλένει τα πιάτα το πρωί, με αποτέλεσμα να σας ξυπνάει, είναι μεν λόγοι για να εκνευρίζεστε, αλλά ότι τόσο σοβαροί ώστε να σκέφτεστε το χωρισμό.

Αν όμως μαζί με την αδιαφορία για τον πρωινό σας ύπνο, ο σύντροφός σας, δείχνει σημάδια αδιαφορίας για περισσότερα και πιο σημαντικά κομμάτια της ζωή σας, ίσως να χρίζει σοβαρότερης αντιμετώπισης η σχέση σας και τα προβλήματά που τελικά έχει. Ποια είναι τα σημάδια λοιπόν, που θα πρέπει να σας ανησυχούν ουσιαστικά και πότε είναι η ώρα να αντιληφθείτε πως η σχέση σας, ίσως να βαίνει προς ένα τέλος χωρίς επιστροφή;

1. Τα σχόλιά σας έχουν κριτικό και υποτιμητικό ύφος

Είναι διαφορετικό να δείξετε τη δυσαρέσκειά σας στο σύντροφό σας για κάτι που όφειλε μεν, αλλά ξέχασε να κάνει και άλλο να συνοδεύετε αυτή τη δυσαρέσκεια με σαρκαστικούς και υποτιμητικούς σχολιασμούς. Όταν μιλάτε άσχημα στο σύντροφό σας, πλήττετε κυρίως το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του και δεν εστιάζετε στο γεγονός ότι απλά έκανε ένα λάθος. Δηλώσεις που δηλώνουν περιφρόνηση, δείχνουν εγωκεντρισμό και αλαζονεία, ενώ τίποτα από όλα τα παραπάνω δε βοηθάει ούτε στο ελάχιστο την καλή εξέλιξη της σχέσης. Αν είστε εσείς αυτός που κάνει τα άσχημα σχόλια, φροντίστε τουλάχιστον, για κάθε κριτικό σχόλιο, να ακολουθούν πέντε θετικά, για να ισορροπείται –έστω ελαφρώς- η ψυχολογία του δέκτη των σχολίων.

2. Η εμπιστοσύνη δεν είναι ακέραιη εμπιστοσύνη, δυστυχώς, δε διορθώνεται εύκολα και χρειάζεται αυξημένο κόπο και από τους δυο, αλλά κυρίως από εκείνον που προκάλεσε. Ένα από τα μεγαλύτερα κακά που μπορούν να συμβούν σε μια σχέση, είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης, σε οιοδήποτε τομέα της σχέσης και αν αναφέρεται αυτή.


3. Δεν αγγίζετε ο ένας τον άλλο

Το άγγιγμα και το χάδι είναι θεμέλιοι λίθοι του δεσμού μεταξύ δυο ατόμων, ενώ εκεί που θα πρέπει να ρίξετε το βάρος της προσοχής σας, δεν είναι πόσο συχνά αγγίζετε ο ένας τον άλλο, αλλά πως εκείνος ανταποκρίνεται στο δικό σας χάδι. Εν ολίγοις, όσο πιο έντονη και ορατή είναι η αμοιβαιότητα της επαφής, τόσο πιο δυνατός είναι ο δεσμός. Τα αντίστοιχα μηνύματα μεταδίδονται, όταν δυο σύντροφοι επιλέγουν να κάθονται στραμμένοι αντίθετα ο ένας από τον άλλο, με γυρισμένες τις πλάτες. Αυτό που θα προβληματίσει πολλούς, όμως, είναι η περίπτωση κατά την οποία η ερωτική ζωή του ζευγαριού είναι σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά δεν ανταλλάζουν τρυφερότητες εκτός της κρεβατοκάμαρας. Χωρίς να επιβάλλονται οι δημόσιοι εναγκαλισμοί και οι υπερβολές, καλό θα ήταν να ενισχυθεί με κάποιο τρόπο η εκδήλωση της αγάπης και εκτός ορίων κρεβατιού.

4. Υπάρχει πολύ δράμα

Δεν είναι καθόλου περίεργο να τσακώνεται ένα ζευγάρι, αλλά είναι σίγουρα περιττό να εκφράζεται με θεατρινισμούς, χειρονομίες, υπερβολικούς χαρακτηρισμούς και τη διάθεση μεγέθυνσης των καταστάσεων. Αν παρατηρείτε τέτοιες τάσεις είτε στο σύντροφό σας, είτε στον ίδιο σας τον εαυτό, καλό θα ήταν να πάρετε μια απόσταση, για να διαπιστώσετε και οι δυο τι είναι τελικά αυτό που σας κρατάει σε αυτή τη σχέση.

5. Δεν εκφράζονται συναισθήματα

Από την άλλη μεριά, δεν είναι καλό σημάδι για μια σχέση η πλήρης απουσία εκδήλωσης συναισθημάτων. Δεν εξυπηρετούν μεν σε τίποτα οι θεατρινισμοί, αλλά και ένα άτομο που δεν εκφράζει το παραμικρό συναίσθημα, είτε χαρά, είτε οργή είναι αυτό, δείχνει να μην τον ενδιαφέρει καθόλου η σχέση, σε βαθμό που δεν του ενεργοποιεί καμία συναισθηματική αντίδραση. Είναι σαφώς προτιμότερο σε μια σχέση η οποιαδήποτε αντίδραση, από την μηδενική αντίδραση, καθώς στην πρώτη περίπτωση, εν αντιθέσει με τη δεύτερη, δηλώνεται, έστω με αυτό τον τρόπο η διάθεση για αλλαγή και βελτίωση.

6. Υπερισχύουν τα εξωτερικά ερεθίσματα

Είτε πρόκειται για ένα τρίτο πρόσωπο, είτε πρόκειται για αυξημένο όγκο εργασίας ή ακόμα και περισσότερο χρόνο με τα παιδιά, τη στιγμή που θα περιορίσετε το χρόνο που περνάτε με το σύντροφό σας, θα είναι η στιγμή που η σχέση θα αρχίσει να παρουσιάζει τα πρώτα σύννεφα.

7. Χάνετε το ενδιαφέρον σας για τον άλλο

Περνάτε χρόνο μαζί, αλλά δεν είστε ουσιαστικά μαζί, γιατί δεν έχετε τίποτα κοινό για να μιλήσετε και δεν έχετε ούτε και τη διάθεση να βρείτε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Πολλά δε, ζευγάρια παρερμηνεύουν αυτή την κατάσταση, σαν κάτι θετικό, αφού τους αρκεί το γεγονός ότι δεν τσακώνονται, αλλά αυτή η έλλειψη επικοινωνίας είναι ίσως πιο επικίνδυνη, αφού δηλώνει μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των δυο, απ’ ότι θα δήλωνε μια έντονη μεν, επικοινωνία δε.

8. Παύετε να συμπονάτε ο ένας τον άλλο

Μια σχέση, έχει φτάσει σε κρίσιμο και κομβικό σημείο, τη στιγμή που παύει ο ένας σύντροφος να συμπονά και να έχει τη διάθεση να καταλάβει πως νιώθει ο άλλος, σε οποιαδήποτε κατάσταση. Σε ένα τέτοιο σημείο της σχέσης, που ο ένας νιώθει ιδιαίτερα μόνος, είναι σύνηθες στην προσπάθειά του να δείξει στον άλλο, πόσο εγκαταλελειμμένος νιώθει, να γίνεται κακός και χαιρέκακος, βάζοντας σε ακόμα χειρότερη συνθήκη τη σχέση.

9. Δεν υπάρχει διάθεση για βελτίωση

Ένα από τα πρώτα πράγματα που ρωτάει ένας σύμβουλος σχέσεων, ένα ζευγάρι που απευθύνεται σε αυτόν για βοήθεια, είναι αν θέλουν πραγματικά να κάνουν τη σχέση να δουλέψει. Αυτή η στιγμή που θα συνειδητοποιήσει ο ένας από τους δυο, ή και οι δυο, ότι τελικά δεν έχουν τη διάθεση να διορθώσουν τα πράγματα, είναι και η στιγμή που γίνεται και στους δυο ξεκάθαρο, ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για προσπάθεια και κανένας τελικά λόγος, να συνεχιστεί αυτή η σχέση.

 ΠΗΓΗ: clickatlife.gr

  www.newsitamea.gr

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Μήπως η σχέση σας φτάνει στο τέλος;
Μήπως η σχέση σας φτάνει στο τέλος;
https://2.bp.blogspot.com/-YQEMZhYv5es/WuIyCEQNs3I/AAAAAAAClcA/MWMnXWdvk-k4xmfFJt8KboJEroDhmmSFACLcBGAs/s640/sxesi.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-YQEMZhYv5es/WuIyCEQNs3I/AAAAAAAClcA/MWMnXWdvk-k4xmfFJt8KboJEroDhmmSFACLcBGAs/s72-c/sxesi.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_330.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_330.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy