-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Εντονη αγανάκτηση των κατοίκων Αγίων Θεοδώρων - Συνεχίζει τους υψηλούς τόνους ο Γ. Λέντζας

* Κάτοικος Αγίων Θεοδώρων:   "Δεν έχω ζήσει τέτοια εγκατάλειψη από άλλη δημοτική αρχή..." * Γιώργος Γαλάτης: " Δεν δέ...


* Κάτοικος Αγίων Θεοδώρων: "Δεν έχω ζήσει τέτοια εγκατάλειψη από άλλη δημοτική αρχή..."

* Γιώργος Γαλάτης: "Δεν δέχομαι να με στοχοποιούν..."

* Γιάννης Λέντζας: "Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα. Όλο στο 'θα' είστε και όλο έρχονται μελέτες..."
"Να σέβεστε την ελάσσονα αντιπολίτευση..."

Νεόφυτος Παπαδόπουλος: "Γιατί επιστράφηκε το ένταλμα των 36.000 ευρώ από τον Επίτροπο για το χαλίκι; ..."


Με μια καθυστέρηση 18 λεπτών [20.18] ξεκίνησε απόψε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στο οποίο -για ακόμη μία φορά- παρευρέθηκαν κάτοικοι του οικισμού Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών. 

Την έναρξη της συνεδρίαση κήρυξε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Χάρδας, έχοντας αριστερά του τον Γραμματέα Αλέξη Γαλάνη και δεξιά του τον δήμαρχο και τον Γ. Γραμματέα του δήμου.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος ο οποίος ενημέρωσε για την 3μελή επιτροπή που έχει συστήσει ο δήμος κι εξετάζει αιτήσεις πολιτών των οποίων έχει κοπεί το ρεύμα.

Ο ίδιος είπε ότι ο δήμος είναι σε θέση να δίνει και κάποια χρήματα για την επανασύνδεση του ρεύματος χωρίς όμως να διευκρινίζει εάν αυτά τα χρήματα δίνονται σε αυτούς που έχει κοπεί το ρεύμα σε κύρια κατοικία.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Χαμουζάς, ο οποίος ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσει μικρή πίστωση για την φιλοξενία από τον δήμο του ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη, κάτι το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσης Μάλλιαρης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΔΣ ότι στην αποψινή συνεδρίαση παρευρίσκονται κάτοικοι από τον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων για να μιλήσουν για προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Αμέσως μετά, ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, μπήκε από τον δήμαρχο μια γεώτρηση.

Από τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων, που παρευρέθηκαν στο αποψινό συμβούλιο, τον λόγο πήρε ο Δημήτρης  Τσανακαλιώτης ο οποίος επεσήμανε την εγκατάλειψη του χωριού τους από την δημοτική αρχή. "Δεν έχω ζήσει τέτοια εγκατάλειψη από άλλη δημοτική αρχή", ανέφερε συγκεκριμένα.

"Δεν έχουμε πρόσβαση στις περιουσίες μας, δεν υπάρχει δημοτικός φωτισμός. Είχαμε μάθει να έχουμε κάποια οικονομική ενίσχυση από τον δήμο".
Αναφερόμενος στην αγροτική οδοποιία [διαβάστε εδώ...] ρώτησε, "που έπεσε χαλίκι στους Αγίους Θεοδώρους; Να μας πει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αν έχει έρθει να δει την κατάσταση. Αν προκύψει ατύχημα υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή". 

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ που προσπάθησε να... δικαιολογήσει την κατάσταση. Μάλιστα, στο θέμα του δημοτικού φωτισμού ανέφερε πως πρόβλημα υπάρχει σε διάφορες περιοχές του δήμου ρίχνοντας την ευθύνη στον εργολάβο, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του είπε ότι, "τα μέσα που έχουμε είναι ελάχιστα"!



Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης, τον οποίο οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων κατηγόρησαν ότι δεν είναι κοντά στα προβλήματά τους. "Υπάρχει μια επιθετικότητα στο πρόσωπό μου από κάποιους κατοίκους", ανέφερε εκτός των άλλων. "Δεν δέχομαι να με στοχοποιούν. Το ενδιαφέρον μου για τους Αγίους Θεοδώρους είναι συνεχές".





Στη τοποθέτησή του ο Τάκης Λαινάς τόνισε ότι χωρίς αμφιβολία τα προβλήματα οδοποιίας, ύδρευσης και καθαριότητας είναι μείζονα. Σε ότι αφορά τα χαλίκια είπε, "να βάλουμε χρονοδιάγραμμα για παράδειγμα στα χαλίκια. Μέχρι τέλος του έτους να πέσουν εκεί κι εκεί".

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ελένη Καραγιάννη ανέφερε πως πολλά είναι τα παράπονα των προέδρων και χρειάζεται να γίνει μια ειδική συζήτηση για το θέμα λειτουργίας του δήμου.


Εδώ δημιουργήθηκε μια πρώτη, μικρή αντιπαράθεση του Γιάννη Λέντζα με τον Πρόεδρο του ΔΣ Δημήτρη Χάρδα. Ο κος Λέντζας, προφανώς δικαιολογημένα, ανέφερε ότι πρέπει να μιλάει και η αντιπολίτευση, με τον κο Χάρδα να τον... προειδοποιεί να μην τον αναγκάζουν να τηρήσει τον κανονισμό όπου ο καθένας θα έχει ένα λεπτό για να μιλήσει.
"Δεν έχω κανένα πρόβλημα", απάντησε ο κος Λέντζας.

Ο Ναμπίλ Μοράντ αναφέρθηκε σε μία σύσκεψη που είχε κάνει με τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων στους οποίους υποσχέθηκε ότι ο δήμος θα δίνει στον καθένα ένα μικρό ποσό για να καλύπτουν κάποιες βασικές ανάγκες των χωριών τους.



Ο επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης Ανδρέας Κορομηλάς ανέφερε ότι τέσσερα ολόκληρα χρόνια οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων παρουσιάζουν με ευγένεια και αυτοσυγκράτηση τα πολλά προβλήματά τους. "Ο δήμαρχος όμως στρογγυλοποιεί τα προβλήματα", τόνισε εκτός των άλλων. "Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να έρχονται και να κάνουν την κριτική τους". 





Ο δημοτικός σύμβουλος Νεόφυτος Παπαδόπουλος, παρενέβη στο θέμα και δήλωσε πως, "οι πρόεδροι μπορούν να εκφράζουν τα παράπονά τους". Σε ότι αφορά τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων ανέφερε πως, "νερό, φωτισμός, καθαριότητα, οδοποιία είναι τα στοιχειώδη που ζητάνε. Τα προβλήματα όμως δεν αφορούν μόνο τους Αγίους Θεοδώρους αλλά όλα τα τοπικά διαμερίσματα. Τα προβλήματα είναι οξυμένα".




Η μεγάλη αντιπαράθεση, που όμως δεν κράτησε πολύ ώρα, δημιουργήθηκε όταν τον λόγο πήρε ο Γιάννης Λέντζας. Απευθυνόμενος κυρίως στον πρόεδρο του ΔΣ Δημήτρη Χάρδα ανέφερε πως είναι απαράδεκτο η ελάσσονα αντιπολίτευση να μιλάει τελευταία. "Να σέβεστε...", τόνισε με έμφαση αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι θα συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους στα δημοτικά συμβούλια κατακεραυνώνοντας όλους όσους υποτιμούν την δύναμη της παράταξης.

Αναφερόμενος στο θέμα των Αγίων Θεοδώρων ανέφερε ότι, "οι κάτοικοι περιέγραψαν αυτό που γίνεται σε όλο τον δήμο. Κάθε μέρα ακούμε για έργα. Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα. Όλο στο 'θα' είστε και όλο έρχονται μελέτες", συνέχισε και φυσικά κανείς από την δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να τον διαψεύσει!

Μετά τον κο Λέντζα τον λόγο πήρε πάλι ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος ο οποίος αναφέρθηκε στη σύσκεψη με τους προέδρους και στην δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι θα ... δίνονται κάποια χρήματα. "Γίνονται προσπάθειες", ανέφερε κι έκλεισε με ένα ερώτημα: "Τελικά έπεσε χαλίκι ή όχι;"

Εδώ ήταν που ρώτησε ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος γιατί επιστράφηκε το ένταλμα των 36.000 ευρώ από τον Επίτροπο για το χαλίκι, για να του απαντήσει ο Δημήτρης Χάρδας ότι θα συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Αμέσως μετά πέρασαν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης [διαβάστε εδώ...]

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:


ΔΗΜΗΤΡΗΣ TΣΑΝΑΚΑΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

"Στο χωριό μας, το οποίο πάντα ανήκε στον δήμο Λεχαινών, τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πάρα πολλά. Πρόκειται για μία αγροτική περιοχή. Κυριότερο πρόβλημα είναι η μετάβασή μας στα κτήματά μας λόγω της κακής κατάστασης των αγροτικών δρόμων, στους οποίους δεν έχει πέσει χαλίκι από το 2014, ούτε έχει έρθει κάποιο μηχάνημα του δήμου προκειμένου να διαμορφώσει έστω τους δρόμους ώστε να είναι εύκολη η μετάβασή μας στις περιουσίες μας.

Κι επίσης, άλλο σημαντικό πρόβλημα για το οποίο επανειλημμένα έχουμε κάνει αναφορά στο δήμο είναι η έλλειψη δημοτικού φωτισμού. Πρόκειται για λάμπες που έχουν καεί εδώ και αρκετούς μήνες και τις οποίες αδυνατεί για κάποιο λόγο να αντικαταστήσει ο δήμος.

Πήραμε την δέσμευση στο δημοτικό συμβούλιο όπου θέσαμε τα αιτήματά μας ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας, τουλάχιστον τα πιο άμεσα, θα προχωρήσουν προς επίλυση.

Είχαμε κάνει συζητήσεις και με τον δήμαρχο και με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Λεχαινών και τον κο Παλαιολόγο που είναι αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα λυθούν, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε, οπότε θεωρήσαμε ότι έπρεπε να κινηθούμε πιο επίσημα. Καταθέσαμε μία αίτηση στον δήμο για να μπει βασικό θέμα στο δημοτικό συμβούλιο κάτι το οποίο δεν έγινε και με παρέμβαση του κου Μάλλιαρη που το έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης μπήκε τελικά θέμα και συζητήθηκε".


ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

"Για ακόμη μία φορά είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε γιατί αισθανόμαστε εγκαταλελειμμένοι από τον δήμο. Είμαστε καθαρά αγροτική περιοχή, έχουμε πολλούς αγροτικούς δρόμους, έχουμε 3,5 με 4 χρόνια να δούμε χαλίκι -ούτε κόκκο χαλικιού. Έχουμε κακό φωτισμό. Το Πάσχα πήγαμε στην εκκλησία χωρίς να έχουμε λάμπες να βλέπουμε. Κάποια στιγμή κυκλοφορώντας στο δρόμο του χωριού νομίζαμε ότι είμαστε στην Ζιμπάμπουε, δεν υπήρχε φως πουθενά.

Έχουμε ενοχλήσει τον δήμαρχο, έχουμε ενοχλήσει τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, έχουμε επανειλημμένα ενοχλήσει τον κο Γαλάτη και τηλεφωνικά και προσωπικά.
Στείλαμε μια επιστολή στον δήμο για να μπει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και δεν το έβαλαν. Βρέθηκε ο κος Μάλλιαρης, με τον οποίο είμαστε συντοπίτες, να ζητήσει να μπει εκτός ημερήσιας διάταξης.

Προσβλήθηκε απόψε ο κος Γαλάτης αλλά οι μόνες επιστολές που έχει στείλει στον δήμο είναι δύο και μόνο για τον φωτισμό. Ούτε για χαλίκι. Εχουμε φρεάτια τα οποία έχουμε μιλήσει στην τεχνική υπηρεσία, βουλωμένα και τον χειμώνα έτρεχαν νερά μέσα στην εκκλησία μας και να έρθουν να τα ξεβουλώσουν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ήρθε για μια στιγμή κι έφυγε χωρίς να κοιτάξει ποιο είναι το θέμα και να το λύσει.

Λοιπόν, εμείς αισθανόμαστε εγκαταλελειμμένοι. Εμείς γιατί πληρώνουμε δημοτικό φωτισμό; Γιατί δίνουμε στον δήμο λεφτά; Δεν είμαστε εμείς πολίτες; Δεν φορολογούμαστε; Θέλουμε να επιλυθούν τα προβλήματά μας.

Ο δήμαρχος που έχουμε μιλήσει μαζί του μας είπε ότι θα τα λύσει εδώ και τρεις μήνες και ακόμη δεν έχει φανερωθεί κανένας πουθενά.

Βλέπουμε αδιαφορία. Δεν υπάρχει τίποτα. Και μιλούν για αναθέσεις 100.000 ευρώ για χαλίκια, που δεν έχουμε δει χαλίκι πουθενά. Τώρα, κάποιος δημοτικός σύμβουλος είπε ότι τα 36.000 γύρισαν πίσω.
Για μένα είναι ένα διαλυμένο σύστημα"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


Την ώρα που ο εκπρόσωπος των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων, αναφέρεται στα προβλήματα του χωριού. Δίπλα του οι Ανδρέας Κορομηλάς, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, Πάνος Δημητρόπουλος, Γιάννης Λέντζας. Πίσω η πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Κυλλήνης, Δήμητρα Φιτσάλου

Δημήτρης Λευκαδίτης, Αλέκα Καρδιανού, Τάκης Λαινάς
Η γοητευτική πρόεδρος της Κυλλήνης, Δήμητρα Φιτσάλου
συνομιλεί πριν την έναρξη της συνεδρίασης
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Χάρδας


Γιάννης Λέντζας, Πάνος Δημητρόπουλος, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Κορομηλάς

Η Αλέκα Καρδιανού τα λέει με τον Νεόφυτο Παπαδόπουλο πριν την έναρξη της συνεδρίασης


Τάκης Λαινάς και Ελένη Καραγιάννη



Η στιγμή της αντιπαράθεσης μεταξύ Γιάννη Λέντζα και
Δημήτρη Χάρδα υπό το βλέμμα του Αλέξη Γαλάνη



Ανδρέας Κορομηλάς και Νεόφυτος Παπαδόπουλος
λίγο πριν εισέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Εντονη αγανάκτηση των κατοίκων Αγίων Θεοδώρων - Συνεχίζει τους υψηλούς τόνους ο Γ. Λέντζας
Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Εντονη αγανάκτηση των κατοίκων Αγίων Θεοδώρων - Συνεχίζει τους υψηλούς τόνους ο Γ. Λέντζας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjk2MdMjtAlO_-6C0zfPbVb7pdAAWZx8QN5tiKbozPug8jEdoVq96QMu5rEZw-mARzUnWJ90MLbhNiDAF7JapQu80g7WR_OTHJ2Cz_M1Lf6n8_kiJZhLp24aD_cxsywMUWPzmVd7I1oUku5/s640/2.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjk2MdMjtAlO_-6C0zfPbVb7pdAAWZx8QN5tiKbozPug8jEdoVq96QMu5rEZw-mARzUnWJ90MLbhNiDAF7JapQu80g7WR_OTHJ2Cz_M1Lf6n8_kiJZhLp24aD_cxsywMUWPzmVd7I1oUku5/s72-c/2.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_486.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_486.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy