-->

A. Καράμπελας: Δήμαρχος & Δημοτική Αρχή έδειξαν την ανικανότητα και την αδιαφορία τους

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ...


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ 
ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ. 

Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την προηγούμενη εβδομάδα μεγάλη περιοχή του Δήμου μας είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περιοχές και να υποστούν ζημιές αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και το δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας των πληγεισών Κοινοτήτων υπέστη ισχυρότατο πλήγμα. Το μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού δικτύου έχει καταστεί μη προσπελάσιμο, κάτοικοι των περισσότερων Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης και των Κοινοτήτων Σαλμώνης και Παλαιοβαρβάσαινας βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της μεγάλης καταστροφής που έχει υποστεί το αγροτικό οδικό δίκτυο.

Αδυνατούν να μεταβούν στις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους , να μεταφέρουν τα κτηνοτροφικά τους προϊόντα , να καλλιεργήσουν το φυτικό τους κεφάλαιο. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή συνολικά επέδειξε για μία ακόμη φορά ανικανότητα να διαχειριστεί το συγκεκριμένο θέμα.

Και εξηγούμαστε:

• Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7/5/2018(ημέρα που είχαμε τα πλημμυρικά φαινόμενα) η παράταξή μας έθεσε το θέμα και ζήτησε από τον Δήμαρχο να συζητηθεί το θέμα προκειμένου να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια και μια σειρά προτάσεων που η παράταξή μας είχε ετοιμάσει να καταθέσει. Ο Δήμαρχος με αυταρχικό, απόλυτο και απαξιωτικό τρόπο και με τον γνωστό του ΄΄ετσιθελισμό΄΄ απέρριψε την πρότασή μας.

Θέλουμε όμως παράλληλα να επισημάνουμε ότι και από πλευράς άλλων παρατάξεων δεν στηρίχτηκε η πρότασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο , που θα είχε ως αποτέλεσμα την λήψη συγκεκριμένων μέτρων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα . Δυστυχώς μικρότητες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες επισκιάζουν πολλές φορές την ανάδειξη επίκαιρων και κρίσιμων θεμάτων.

• Ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή δεν αξιολόγησαν και δεν ιεράρχησαν τις ζημιές. Δεν αντιμετώπισαν άμεσα την αποκατάσταση βατότητας δημοτικών και αγροτικών δρόμων, την άρση των καταπτώσεων που είχαν κλείσει δρόμους , με αποτέλεσμα και σήμερα να υπάρχουν αποκλεισμένες περιοχές.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν; Με δεδομένο ότι τα μηχανήματα του Δήμου , είτε από έλλειψη συντήρησης είτε από έλλειψη προσωπικού δεν επαρκούσαν για την αντιμετώπιση των ζημιών, άμεσα έπρεπε να προχωρήσουν στην εκμίσθωση μηχανημάτων τα οποία με έναν σχεδιασμό θα διατίθοντο στου Προέδρους των Κοινοτήτων να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Και κάποιοι Πρόεδροι Κοινοτήτων και προς τιμή τους βλέποντας την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής προχώρησαν σε δικές τους δαπάνες στην αποκατάσταση βατότητας κάποιων δρόμων. Σημειώνουμε ότι υπάρχει στον Δήμο Πύργου σχετική χρηματοδότηση για αποκατάσταση ζημιών (ΣΑΕΠ 801) από πλημμύρες και η οποία ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί όπως επανειλημμένα η παράταξή μας έχει αναδείξει στο Δημοτικό Συμβούλιο (και όχι στα ΜΜΕ όπως όψιμα κάποιοι τελευταία κάνουν).

• Σε αναφορές κατοίκων αλλά και Προέδρων Κοινοτήτων στον Δήμαρχο και στους αρμόδιους Αντιδημάρχους για προκληθείσες ζημιές που έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα, όχι μόνο δεν έτυχαν ανταπόκρισης αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίσθηκαν με απαξίωση. Και έτσι κάποιοι προσέφυγαν στην εισαγγελική αρχή , προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για μη έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί.

Ως παράταξη ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ καλούμε τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή έστω και καθυστερημένα , να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση κυρίως της βατότητας των αγροτικών δρόμων , στην άρση των καταπτώσεων και την προστασία της ιδιοκτησίας των πληγέντων συμπολιτών μας. Φτάνει πια η κοροϊδία στους συμπολίτες μας. Οι οποίοι θέλουν πράξεις-έργα και όχι ‘’παχιά’’ λόγια που ακούνε καθημερινά.

Για την Παράταξη
‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’
 Αντώνης Καράμπελας

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : A. Καράμπελας: Δήμαρχος & Δημοτική Αρχή έδειξαν την ανικανότητα και την αδιαφορία τους
A. Καράμπελας: Δήμαρχος & Δημοτική Αρχή έδειξαν την ανικανότητα και την αδιαφορία τους
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1Sc6Y47-t8lvGkbV-jZnDy1uUfCPb6bh4U_BSf5iYWEYiN6QOrkCvmlhaRZWO7gfhXjlUkeTIK0NpfTqOaLpwTgZGdMldQbB97MUbitAAdYO4A9dUg2r4iVbxfq2G3bWFM5VhFt7OCiA/s640/%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2591%25CE%25A32.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1Sc6Y47-t8lvGkbV-jZnDy1uUfCPb6bh4U_BSf5iYWEYiN6QOrkCvmlhaRZWO7gfhXjlUkeTIK0NpfTqOaLpwTgZGdMldQbB97MUbitAAdYO4A9dUg2r4iVbxfq2G3bWFM5VhFt7OCiA/s72-c/%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2595%25CE%259B%25CE%2591%25CE%25A32.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/05/a_15.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/05/a_15.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy