-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Απείχε η Μείζονα Αντιπολίτευση από τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων

Ακριβώς 15 λεπτά μετά τις 7.00 το απόγευμα ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας με την... παντελή απουσία της παράταξη...


Ακριβώς 15 λεπτά μετά τις 7.00 το απόγευμα ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας με την... παντελή απουσία της παράταξης Λυμπέρη η οποία και καυτηριάστηκε αρνητικά από τους παρευρισκόμενους λόγω των σημαντικών θεμάτων που περιλάμβανε η ημερήσια διάταξη. 

Αμέσως μετά την κήρυξη της έναρξης από τον πρόεδρο του ΔΣ Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον λόγο πήρε ο Γραμματέας του Δ.Σ. και επικεφαλής της παράταξης ""ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΔΑ", Τάσος Σμέρος ο οποίος ανέγνωσε τα ονόματα όλων των συμβούλων. Το ΔΣ είχε την απαραίτητη πλειοψηφία κι έτσι ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος κος Νικολακόπουλος ανέγνωσε επιστολή του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Ζαχαρόπουλου ο οποίος ανέφερε δύο λόγους για τους οποίους δεν μπορούσε να παρευρεθεί στην αποψινή συνεδρίαση. Ο πρώτος ήταν οι ανειλημμένες υποχρεώσεις και ο δεύτερος λόγος ήταν η ... διαμαρτυρία του για την αποψινή ημέρα συνεδρίασης η οποία γινόταν μεταξύ... δύο αργιών!!!

Ο επικεφαλής της Ανεξαρτησίας, Νίκος Διαμαντόπουλος, ρώτησε τον πρόεδρο εάν προβλέπεται στον κανονισμό να μην γίνεται συνεδρίαση μεταξύ δύο αργιών για να του απαντήσει ο κος Νικολακόπουλος, "φυσικά και όχι"!

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, σημειώνοντας πως την Τετάρτη η ΚΕΔΕ προχωράει σε έκτακτη συνεδρίαση και αμέσως μετά σε έκτακτη συνεδρίαση θα προχωρήσουν οι δήμοι όλης της χώρας για να συζητήσουν το νέο νομοσχέδιο της απλής αναλογικής,. Ως εκ τούτου το ίδιο θα πράξη και ο δήμος Ήλιδας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε το Σώμα για τους παιδικούς σταθμούς και την παραχώρηση του δημοτικού κάμπινγκ Αμαλιάδας. Μάλιστα, το τελευταίο θέμα μπήκε εκτός ημερήσιας διάταξης μετά την αποστολή εγγράφου που ήρθε το πρωί στον δήμο και το δημοσιεύουμε παρακάτω.

Ο αντιδήμαρχος Νώντας Παναγιωτόπουλος ζήτησε να συζητηθεί, επίσης εκτός ημερήσιας διάταξης, η συμμετοχή του δήμου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για wi-fi επειδή τελειώνουν οι προθεσμίες.

Ο επικεφαλής της Ανεξαρτησίας Νίκος Διαμαντόπουλος τοποθετήθηκε επί του προβλήματος του δρόμου από Δουνέικα προς Αγία Μαρίνα, ρωτώντας τον δήμαρχο εάν θα γίνει κάποια παρέμβαση. Επίσης, τοποθετήθηκε πολιτικά επί του νέου εκλογικού συστήματος.
Ακόμα, ρώτησε εάν ο δήμος μπει στο πρόγραμμα "Νικόδημος" που αφορά την ύδρευση και την αποχέτευση. "Είναι ζήτημα που το έχετε εξετάσει;"
Τέλος, τοποθετήθηκε επί της επιστολής του κου Ζαχαρόπουλου, αναφέροντας ότι η συμμετοχή στις συνεδριάσεις του ΔΣ είναι συστατικό της δημοκρατίας.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ήλιδας, Άγγελος Κολόσακας, ο οποίος ανέφερε, με αφορμή την επιστολή Ζαχαρόπουλου, ότι όποιος θέλει να τιμήσει της εργατική Πρωτομαγιά να παρευρεθεί στις αυριανές συγκεντρώσεις.
Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της προσχολικής αγωγής ρωτώντας τι μέτρα θα πάρει ο δήμος ώστε από τον Σεπτέμβριο όλα τα παιδιά του δήμου να πάνε στο νηπιαγωγείο, κάνοντας ταυτόχρονα αναφορά σε κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν.
Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε στην εκδήλωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας κάνοντας σκληρή αναφορά στον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ που παρευρέθηκε και καταγγέλλοντας αυτόν τον χαρακτήρα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. "Το ΔΣ να βγάλει ψήφισμα κατά των βομβαρδισμών στη Συρία", ανέφερε. "Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο δήμος κατά αυτής της κατάστασης".

Μετά τον κο Κολόσακα τον λόγο πήρε η αντιδήμαρχος Ρούλα Γκουβίτσα η οποία εστίασε στη λειτουργία του ΔΣ "Να καταγραφεί η απουσία της αντιπολίτευσης σε τόσο σοβαρά θέματα. Δεν έχουν ενδιαφέρον για την λειτουργία του δήμου".

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Φωτόπουλος στην τοποθέτησή του ανέφερε πως η κα Γκουβίτσα έθεσε ένα σοβαρό ζήτημα. "Δεν πετύχατε τη συναίνεση κ. Δήμαρχε. Το ΔΣ έχει χάσει την αξιοπιστία του".
Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της ημερήσιας διάταξης, "Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας και του Δήμου Ήλιδας για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «Κινητή Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας» [Σχετ. ΑΔΣ 393/2015]", ζητώντας να μη συζητηθεί επειδή το ΔΣ δεν είχε όλες τις παρατάξεις.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της ΒΙΟΤΕΛ, ρωτώντας εάν τελικά αυτή υπάρχει.

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της Αρχαίας Ήλιδας, Νίκος Καγιανάς, απαντώντας στον Άγγελο Κολόσακα είπε πως στην εκδήλωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας δεν υπήρξε μνεία για το ΝΑΤΟ.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Νίκος Σαψάλης, με αφορμή το δημοσίευμα του newsgf.net [διαβάστε εδώ...] ζήτησε να μάθει τι γίνεται με τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Στη συνέχεια μιλώντας ο πρόεδρος κος Νοκολακόπουλος τόνισε σχετικά με την απουσία της παράταξης Λυμπέρη ότι ο καθένας στο ΔΣ έχει την ευθύνη των πράξεών του.

Μετά την τοποθέτηση αυτή, πήρε τον λόγο ο δήμαρχος, ο οποίος σημειωτέων όχι μόνο δεν διέκοψε κάποιον στη τοποθέτησή του αλλά τους άκουσε όλους πολύ προσεκτικά δείχνοντας, για ακόμη μια φορά, την ευγένεια του χαρακτήρα του.
Για τον δρόμο προς Αγία Μαρίνα είπε ότι υπάρχει διάβρωση σε κάποιο σημείο. "Έδωσα εντολή στην τεχνική υπηρεσία να γίνει σχετική μελέτη για την αποκατάσταση. Δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση και θα προχωρήσει με τη διαδικασία της δημοπράτησης όπως όλα τα έργα...".

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα Νικόδημος, παραδέχτηκε ότι θα ανοίξει για ύδρευση και αποχέτευση. "Έχουμε κάποιες μελέτες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε".

Για την προσχολική αγωγή: "Τα προβλήματα πέρα από τα κτιριακά είναι και άλλα. Είναι προβλήματα που μας έχουν απασχολήσει..."

Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς: "Πιστεύω πως κανείς μας δεν έχει διάθεση να κάνει. Όμως πρέπει να πάρουμε κάποιο μέτρο. Ζητήσαμε από όσους χρωστούν να κάνουν κάποια ρύθμιση. Πως θα προχωρήσουμε στην καθημερινότητα αν δεν γίνουν ρυθμίσεις των χρεών; Κάτι πρέπει να γίνει....".

Σε ότι αφορά την συμμετοχή εκπροσώπου του ΝΑΤΟ στην εκδήλωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας: "Δεν ήξερα ότι θα παρευρεθεί και θα μιλήσει εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ. Είπε ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει εκεχειρία κι αυτό ήταν πολύ θετικό".

Για την απουσία της αντιπολίτευσης: "Δεν ευθύνεται η συμπολίτευση που δεν έρχεται η αντιπολίτευση".

Για το θέμα της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου: "Συγκάλεσα της επιτροπή παρακολούθησης, διότι αν θυμάστε, είχαμε πάρει απόφαση να δεχθούμε την απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος, ως μέσο πίεσης. Αυτός προσέφυγε στο τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας που γνωμοδότησε για διάλυση της εργολαβίας...
Η Αποκεντρωμένη έστειλε έγγραφο ότι ανακαλεί την απόφαση του ΔΣ. Συγκάλεσα την επιτροπή να δούμε τι θα κάνουμε. Ο υπουργός έχει δεσμευτεί να τελειώσει το έργο..."

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα της παραχώρησης του δημοτικού κάμπινγκ και στο έγγραφο που μόλις σήμερα το πρωί ήρθε στον δήμο από την Δ/νση Αξιοποίησης & Ανάπτυξης, Τμήμα Τουριστικών Ακινήτων.
Ο ίδιος ανέφερε πως από την πρώτη χρονιά της θητείας του ζητάει την μακροχρόνια παραχώρηση του κάμπινγκ και όλων των υπολοίπων στρεμμάτων. Όμως η παραχώρηση γίνεται πάλι για μία σαιζόν και με μίσθωμα.
Η πρόταση του κου Χριστοδουλόπουλου είναι να γίνει αποδοχή της παραχώρησης, με την κα Γκουβίτσα να ρωτά αν γίνεται να ζητηθεί από το ΔΣ μείωση του μισθώματος και τον δήμαρχο να απαντάει ότι, "είναι απόφαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου. Αν το θέλουμε πρέπει να δώσουμε όσα ζητάνε"

Η συνεδρίαση συνεχίζεται ακόμη....


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Άδεια τα έδρανα λόγω της μη συμμετοχής της μείζονος αντιπολίτευσης

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας




Ο Τάσος Σμέρος τη στιγμή που διαβάζει τα ονόματα των συμβούλων στην αρχή της συνεδρίασης




Για ακόμη μία φορά ο δήμαρχος Ήλιδας απέδειξε την ευγένεια του χαρακτήρα του.
Άκουγε όλους προσεχτικά χωρίς να διακόψει


Το έγγραφο που έστειλε η Δ/νση Αξιοποίησης & Ανάπτυξης, Τμήμα
Τουριστικών Ακινήτων για την παραχώρηση του δημοτικού κάμπινγκ

Ο Τάσος Σμέρος τοποθετείται στο θέμα της παραχώρησης του δημοτικού κάμπινγκ

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Απείχε η Μείζονα Αντιπολίτευση από τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων
Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Απείχε η Μείζονα Αντιπολίτευση από τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLDdtWjNUW24yidIGaJm6_GYj_6xTIGjJE-qDhMUUaNncMuqK4q4QrytKAttDXgyiJJxkCjqml1LQZX5HHlM4OAalth49OpXgzTMCCvqE8Jje2-EbcrSli2cmw-muYZzvOjij7pSQuFM64/s640/P1120681.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLDdtWjNUW24yidIGaJm6_GYj_6xTIGjJE-qDhMUUaNncMuqK4q4QrytKAttDXgyiJJxkCjqml1LQZX5HHlM4OAalth49OpXgzTMCCvqE8Jje2-EbcrSli2cmw-muYZzvOjij7pSQuFM64/s72-c/P1120681.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/05/blog-post.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/05/blog-post.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy