-->

Στην Πάτρα υδατοδρόμιο, για Κατάκολο-Κυλλήνη μια ακόμη χαμένη ευκαιρία!!!

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση της λειτουργίας και της διαχείρισης υδατοδρομίου της Πάτρας αναμένεται εντός των ημερών, ...


Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση της λειτουργίας και της διαχείρισης υδατοδρομίου της Πάτρας αναμένεται εντός των ημερών, αν και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις προς τα νησιά του Ιονίου. 

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Καθημερινή ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) Νίκος Κοντοές, για να ξεκινήσουν οι πτήσεις θα πρέπει να υπάρχει ένα δίκτυο υδατοδρομίων – αδειοδοτημένα είναι τα υδατοδρόμια της Κέρκυρας, των Παξών και της Πάτρας, ως εκ τούτου μπορεί να ειπωθεί ότι υπάρχει ένα στοιχειώδες δίκτυο.

Πάντως, όπως εκτιμάται από πλευράς ΟΛΠΑ, εάν είχαν προχωρήσει πιο γρήγορα οι διαδικασίες για τα υδατοδρόμια της Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς, θα υπήρχε μεγαλύτερη αισιοδοξία για γρηγορότερη έναρξη των πτήσεων, αφού θα λειτουργούσε μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζεται προβληματισμός για τον όγκο της κίνησης επιβατών με υδροπλάνα, από τη στιγμή που ξεκίνησε να λειτουργεί η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή, η οποία συνδέει τα νησιά του Ιονίου, αλλά και από το γεγονός ότι ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού έχει μειώσει σημαντικά την απόσταση μεταξύ της Πάτρας και του πορθμείου της Ηγουμενίτσας.

Ωστόσο, ειδικά όσον αφορά στην Ιόνια Οδό, εκτιμάται ότι το κόστος των διοδίων από τη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου μέχρι την Ηγουμενίτσα, αλλά και των υγρών καυσίμων, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην απόφαση των ταξιδιωτών για το αν θα χρησιμοποιήσουν το υδροπλάνο ή το αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ, το υδατοδρόμιο της Πάτρας, που βρίσκεται στο βόρειο λιμάνι της πόλης, διαθέτει ήδη όλες τις αναγκαίες υποδομές από την προηγούμενη λειτουργία του, πριν από μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα, υπάρχουν σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών, χώροι έκδοσης και ελέγχου εισιτηρίων, χώροι ελέγχου επιβατών και αποσκευών, καθώς και πλωτός προβλήτας για την ασφαλή πρόσδεση των υδροπλάνων. Επίσης, θα είναι εύκολη η πρόσβαση των επιβατών που χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Πατρών, αφού μέσω των οδών Κανελλοπούλου και της παραλιακής Ηρώων Πολυτεχνείου θα φθάνουν στο υδατοδρόμιο χωρίς να εισέλθουν στο κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Σχετικά με τα οφέλη από τη λειτουργία του υδατοδρομίου, στον ΟΛΠΑ εκτιμούν ότι θα καταστήσει την Πάτρα και το λιμάνι της κεντρικό κόμβο ενός πρώτου δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική και γενικότερη οικονομική αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιφέρειας. Επίσης, προσδοκούνται σημαντικά οφέλη για την κοινωνία και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της Πάτρας, όπως, για παράδειγμα, η ενίσχυση της εναλλακτικής τουριστικής διακίνησης, η μεταφορά επιβατών και φορτίων, η δημιουργία θέσεων εργασίας κ.ά.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην γειτονική Αχαία, στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην Ηλεία "αγρόν αγοράζουν", αφού το ενδιαφέρον τους κινείται προς άλλες κατευθύνσεις [!!!] που προφανώς ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν!!!

Εδώ όμως αξίζει να σημειωθεί το εξής ιδιαίτερα σημαντικό: Το Νοέμβριο του 2013, δηλαδή πριν σχεδόν μια 5ετία, υπήρξε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας  με τον τίτλο, "Υδατοδρόμια σε Καράκολο και Κυλλήνη",  το οποίο ανέφερε, εκτός των άλλων ότι, στους πρώτους προορισμούς για τους οποίους προβλεπόταν η δημιουργία υδατοδρομίων ήταν η Ζάκυνθος και η Καλαμάτα.

"Σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει η αδειοδότηση - λειτουργία υδατοδρομίων σε Πάτρα, Κατάκολο, Κυλλήνη, Μεσολόγγι, Αργοστόλι., Λευκάδα, Παξούς Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα..."

Προφανώς ήταν ένα πυροτέχνημα από τα πολλά που έχουμε δει σε τούτο τον Νομό ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΌΜΗ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΧΑΜΈΝΗ!!!




COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Στην Πάτρα υδατοδρόμιο, για Κατάκολο-Κυλλήνη μια ακόμη χαμένη ευκαιρία!!!
Στην Πάτρα υδατοδρόμιο, για Κατάκολο-Κυλλήνη μια ακόμη χαμένη ευκαιρία!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1nJ87iTGBCfo7nVIa_zNelv3OXnvC8Uba2ij27dBGJJPdQlyeaNGFnlHQVkuxvywO1iCbtdUgPQl9GlQz1TtJ1hkxgoI1GySvFPPppO5bnc05eKmPcQKcAZQDst13lzKHZlJbX-d7Mu4/s640/seaplane-1099440_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1nJ87iTGBCfo7nVIa_zNelv3OXnvC8Uba2ij27dBGJJPdQlyeaNGFnlHQVkuxvywO1iCbtdUgPQl9GlQz1TtJ1hkxgoI1GySvFPPppO5bnc05eKmPcQKcAZQDst13lzKHZlJbX-d7Mu4/s72-c/seaplane-1099440_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/05/blog-post_758.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/05/blog-post_758.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy