-->

ΤΟΜΥ: Αυξάνουν τους μισθούς στις €2.000 για να δελεάσουν τους γιατρούς

Ανοίγει βήμα ταχύ – προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες- η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την υλοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ...


Ανοίγει βήμα ταχύ – προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες- η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την υλοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Μπορεί οι οικογενειακοί γιατροί να... αναζητούνται ακόμη καθώς το ενδιαφέρον σε όλες τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος από την Αριστοτέλους και τον ΕΟΠΥΥ ήταν μικρό, αλλά με μπαράζ αποφάσεων το υπουργείο Υγείας ρυθμίζει ζητήματα όπως η αμοιβή, το ωράριο, η εγγραφή των ασφαλισμένων στον οικογενειακό γιατρό.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), οι προσλήψεις οικογενειακών γιατρών στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), όπου έχουν λειτουργήσει, δεν ξεπερνούν τις 250 και από τους 657 υποψήφιους στην προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ οι 200 έχουν μηδενιστεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης καθώς δεν έχουν υποβάλει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Επιπλέον, η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ επισημαίνει πως το υπουργείο Υγείας υπολογίζει ως οικογενειακούς ιατρούς, τους υπάρχοντες παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων, οι οποίοι έχουν σύμβαση ΕΣΥ, καλύπτοντας πάγιες τακτικές και εφημεριακές ανάγκες.

Παρά ταύτα, και σε μία ακόμη προσπάθεια να καταγραφεί έργο στη «μεγαλειώδη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ» όπως την αποκαλούν στην κυβέρνηση, ρυθμίζουν τις αμοιβές αναθεωρώντας τα ποσά προς τα πάνω για να δελεάσουν τους γιατρούς να συμβληθούν με τις δομές της ΠΦΥ.

Ωράριο και αμοιβή των οικογενειακών γιατρών

Έτσι, υπουργική απόφαση τροποποιεί τον αρχικό σχεδιασμό και το ποσό των 1.600 ευρώ τον μήνα και ορίζει πως οι μισθοί των γιατρών στις ΤΟΜΥ μπορούν να φτάσουν στα 2.189 ευρώ. Για τους παθολόγους, ο βασικός μισθός είναι 1.894 ευρώ και για τους γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους 1.833 ευρώ. Τα επιδόματα που παρέχονται, εκτός από το βασικό μισθό, είναι το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης (295 ευρώ), οικογενειακή παροχή και επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών (διδακτορικό δίπλωμα 75 ευρώ και μεταπτυχιακό δίπλωμα 45 ευρώ).

Σημειώνεται πως οι γιατροί θα συμβάλλονται για δύο χρόνια και θα αμείβονται με απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Ωστόσο, αυτές οι αμοιβές θα ισχύουν κατά το πρώτο εξάμηνο της ισχύος της σύμβασης. Μετά την παρέλευση του εξαμήνου η αποζημίωση θα προσδιορίζεται με βάση τα πραγματικά στοιχεία του εγγεγραμμένου σε κάθε οικογενειακό γιατρό πληθυσμού ευθύνης, με ανώτατο όριο τα 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον νόμο 4486/17, ο ανώτατος πληθυσμός ευθύνης (εγγεγραμμένος) για τους οικογενειακούς ιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας ορίζεται σε αναλογία ένας γιατρός ανά 2.250 εγγεγραμμένους ενήλικες, ενώ η αντίστοιχη αναλογία των παιδιάτρων με αρμοδιότητα οικογενειακού ιατρού είναι ένας παιδίατρος ανά 1.500 παιδιά, έως και 14 ετών.

Το ανώτατο όριο της αποζημίωσης βάσης ορίζεται σε 1 ευρώ. Η μηνιαία αποζημίωση υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας την αποζημίωση βάσης με το πλήθος των εγγεγραμμένων ανά ηλικιακή ομάδα και τον συντελεστή της αντίστοιχης ηλικιακής ομάδας. Οι οικογενειακοί γιατροί που θα συμβληθούν, θα εργάζονται τουλάχιστον τέσσερις ώρες ημερησίως και 20 ώρες ανά εβδομάδα και θα έχουν δηλωμένο ωράριο για εγγεγραμμένους στην είσοδο του ιατρείου και στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Οι μέρες μη παροχής υπηρεσιών στο ιατρείο θα προκύπτουν κατόπιν σχετικής συμφωνίας με τον Οργανισμό, οι οποίες θα καταγράφονται στη σύμβαση. Με άλλη απόφαση του υπουργού Υγείας, καθορίζεται η διάρκεια της επίσκεψης. Οι γενικοί γιατροί και οι παθολόγοι θα δέχονται ασφαλισμένους για 15 λεπτά, ενώ για την ειδικότητα της Παιδιατρικής η επίσκεψη καθορίζεται στα 20 λεπτά. Για το πρώτο ραντεβού, ο χρόνος διάρκειας ορίζεται σε 30 λεπτά, προκειμένου να συμπληρωθεί το σχετικό ιστορικό και η ολοκλήρωση της εγγραφής στον οικογενειακό ιατρό.

Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια του χρόνου εξέτασης του κάθε ασθενούς εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του και υπόκειται στην επιστημονική κρίση του γιατρού. Οι εγγραφές των ασφαλισμένων στους οικογενειακούς γιατρούς Παρά τα σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση της ΠΦΥ, οι πολίτες καλούνται να αιτηθούν την εγγραφή τους στον οικογενειακό γιατρό. Αυτός θα είναι ο γιατρός στον οποίο θα προγραμματίζουν επισκέψεις και το πιο βασικό, μόνο μέσω αυτού θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν γιατρό άλλης ειδικότητας συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ – ο οικογενειακός γιατρός θα δίνει το αναγκαίο παραπεμπτικό.

Η αίτηση εγγραφής μπορεί να υποβληθεί μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής ή σε κάθε δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή απευθείας στον οικογενειακό γιατρό. Για την υποβολή της αίτησης ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα: Είσοδος στο πληροφορικό σύστημα (rdv.ehealthnet.gr), με τους κωδικούς του taxisNET και επιβεβαίωση με τον ΑΜΚΑ. Συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων (βάσει των στοιχείων που θα συμπληρωθούν θα γίνει η επιλογή του οικογενειακού γιατρού).

Επιλογή οικογενειακού γιατρού μεταξύ των διαθέσιμων. Διαθέσιμοι θεωρούνται οι γιατροί, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εντός του Δήμου που έχει δηλωθεί στο προηγούμενο βήμα και οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το εκ του νόμου ανώτατο όριο πληθυσμού ευθύνης.

Υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.

Εκτύπωση της αίτησης.
Για την υποβολή της αίτησης σε δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χρειάζεται ταυτοποιητικό έγγραφο και ο ΑΜΚΑ. Μετά την παρέλευση τριμήνου, από την υποβολή της αίτησης, η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται αυτόματα από το σύστημα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του Οικογενειακού Ιατρού που έχει επιλεγεί. Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής οικογενειακού γιατρού μετά την παρέλευση εξι μηνών από την εγγραφή.

  www.protothema.gr/

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΤΟΜΥ: Αυξάνουν τους μισθούς στις €2.000 για να δελεάσουν τους γιατρούς
ΤΟΜΥ: Αυξάνουν τους μισθούς στις €2.000 για να δελεάσουν τους γιατρούς
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEir08VZBbsWH_y8ZycR4aKkD2O_Y_zh_leV-VmuCi2Z-z7kTBy-u9EmLAVSv-_yMODkO4LXBqahxbE48tLztX8BDCAbqPh6hBw7gFElnVD7UqhhlNdeP5JhHHIjkdV2THPCRbw-p5rpes7W/s640/AAyDPtw.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEir08VZBbsWH_y8ZycR4aKkD2O_Y_zh_leV-VmuCi2Z-z7kTBy-u9EmLAVSv-_yMODkO4LXBqahxbE48tLztX8BDCAbqPh6hBw7gFElnVD7UqhhlNdeP5JhHHIjkdV2THPCRbw-p5rpes7W/s72-c/AAyDPtw.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/06/2000_14.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/06/2000_14.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy