-->

Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη: "Το αίμα σώζει ζωές" - Συνέντευξη Τύπου [φωτογραφίες]

Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη η σημερινή και το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη τύπου στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. ...


Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη η σημερινή και το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη τύπου στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Στη συνέντευξη τονίστηκε απ' όλους πόσο σημαντικό είναι να διαθέσουμε λίγο χρόνο για να δώσουμε αίμα που σώζει ζωές.

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας παραμένει σήμερα ανοικτό όλη την ημέρα περιμένοντας τους πολίτες.

ΓΙΑΝΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

«Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη. Τιμούμε τον εθελοντή αιμοδότη όπου σιωπηλά και ανιδιοτελώς προσφέρει το μεγαλύτερο δώρο –το δώρο ζωής σε ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Το αίμα είναι αναντικατάστατο, δεν αγοράζεται, δεν πωλείται, μόνο δωρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η μοναδική πηγή είναι ο άνθρωπος, οπότε νομίζω πως είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Θα πρέπει όλοι να συμμετέχουμε σε αυτό ώστε πάντα να υπάρχει επάρκεια αίματος στη χώρα μας.

Επίσης, στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε και τους νέους ανθρώπους ώστε να μπουν στη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, έστω και για πρώτη φορά και να συνειδητοποιήσουν από μόνοι τους ότι πρόκειται για μια διαδικασία ασφαλής, ανώδυνη, όπου διαρκεί πολύ λίγο»


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

«Σήμερα, συμβάλλοντας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας στην ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας, θεώρησε υποχρέωσή του και καθήκον του να φύγει από τις αίθουσες των δικαστηρίων και να αντιμετωπίσει το κοινωνικό θέμα που είναι η πραγματική έλλειψη αίματος. Όλοι κάποια στιγμή μπορεί να βρεθούμε στην πολύ δύσκολη στιγμή και ανάγκη να ζητήσουμε αίμα, να έχουμε ανάγκη αίματος.

Εάν λοιπόν εμείς πρώτοι δεν δώσουμε το παράδειγμα, να δώσουμε αίμα στην καθημερινότητα κι ενώ δεν υπάρχει το οξύ πρόβλημα και όχι όταν μας χτυπήσει ο κίνδυνος την πόρτα, θεωρούμε πως πρέπει να δώσουμε αυτό το παράδειγμα και να είμαστε σήμερα εδώ να ενισχύσουμε αυτή την σοβαρή προσπάθεια –την ανθρωπιστική προσπάθεια.

Για μια ακόμη φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος θέλει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να περάσει ένα μήνυμα αγάπης κι εθελοντικής αιμοδοσίας»


ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

«Σήμερα, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας αιμοδότη, θέλω να ευχαριστήσω την συνάδελφο και προϊστάμενη της αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αμαλιάδας, για την δράση αυτή, η οποία δεν απευθύνεται απλά, τυπικά, όπως έχουμε δει στις αφίσες ‘δίνεις αίμα, σώζεις ζωές’, αλλά είναι κάτι πιο ουσιαστικό. Και αναφέρομαι κυρίως στους νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν αυτό το σύνδρομο που είχαμε όλοι μας εμείς ως νεότεροι, της άγνοιας του κινδύνου.

Δυστυχώς, η ζωή μας επιφυλάσσει τόσα πράγματα που πρώτοι οι οποίοι πρέπει να κινητοποιηθούν είναι οι νέοι άνθρωποι. Μπορούν να έρχονται, να δίνουν αίμα, είναι μια υπόθεση 10 λεπτών, διότι ίσως το βρουν μπροστά τους, είτε για τους συγγενείς τους είτε για τους ίδιους ή τους φίλους τους.

Τους καλούμε, λοιπόν, πέραν των διαφημιστικών ή άλλων παγκόσμιων ημερών, να συνδράμουν , το ξαναλέω, κυρίως οι νέοι άνθρωποι, αποκτώντας την κάρτα του αιμοδότη την οποία αν τυχόν συμβεί κάτι να γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή θα βρεθεί αίμα».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ 
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας, η νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδας συμμετέχει ενεργά. Το τμήμα αιμοδοσίας είναι ανοικτό όλη την ημέρα και καλούμε τους κατοίκους της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής να έρθουν και να δώσουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους γιατί στην πραγματικότητα από αυτά τα 10 λεπτά δίνεται ζωή.

Οι ανάγκες αίματος στη χώρα μας είναι μεγάλες. Έχουμε μεγάλα κενά γι' αυτό και αναγκαζόμαστε να εισάγουμε αίμα από το εξωτερικό. Το αίμα πρέπει να υπάρχει γιατί χρειάζεται σε όλους, διότι δεν ξέρουμε σε μια οποιαδήποτε στιγμή τι θα μας προκύψει.

Γι' αυτό τον λόγο, κάνω έκκληση σε όλους κι εφόσον πληρούνται κάποιοι παράγοντες να έρθουν και να συμμετέχουν σε αυτή την γιορτή ζωής».


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΟΥΡΜΠΑΣ 
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ‘ΔΙΝΩ ΖΩΗ’ 

"Σήμερα τιμάται η μέρα του εθελοντή αιμοδότη ο οποίος δίνει ζωή στους συνανθρώπους του που έχουν ανάγκη.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αιμοδότες που αφιερώνουν λίγο από τον χρόνο τους για να σώζουν ζωές.
Η επάρκεια αίματος στη χώρα μας θα λυθεί μέσα από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση σε αυτή την δράση και αυτό που θέλω να πούμε είναι πως το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο θάρρος, καθώς η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη».








COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη: "Το αίμα σώζει ζωές" - Συνέντευξη Τύπου [φωτογραφίες]
Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη: "Το αίμα σώζει ζωές" - Συνέντευξη Τύπου [φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7h_vM2_GFA7HlSWGabeLEYy2U8E_MU1ZemnhJYzgCN4vTwcmvRZyMKJ9UwXj4H4PmOBqnwddc74s0QPoc0cyRHDo8ELoTT9wse3ZCcz8xQSwBRsORYTtzzVJZYSYBJBeFWaUE1BtHExEm/s640/P1130678.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7h_vM2_GFA7HlSWGabeLEYy2U8E_MU1ZemnhJYzgCN4vTwcmvRZyMKJ9UwXj4H4PmOBqnwddc74s0QPoc0cyRHDo8ELoTT9wse3ZCcz8xQSwBRsORYTtzzVJZYSYBJBeFWaUE1BtHExEm/s72-c/P1130678.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/06/blog-post_159.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/06/blog-post_159.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy