Ζάκυνθος: «Ξαναγεννήθηκα» δηλώνει ο πατροκτόνος – «Μας έβαζε το τουφέκι στο κεφάλι, βίαζε την αδελφή μου»

Το έγκλημα στη Ζάκυνθο συγκλόνισε τη χώρα. Ένας συνταξιούχος ταχυδρόμος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του «γαζωμένος» από κυνηγετικ...


Το έγκλημα στη Ζάκυνθο συγκλόνισε τη χώρα. Ένας συνταξιούχος ταχυδρόμος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του «γαζωμένος» από κυνηγετικό όπλο. Δράστης της δολοφονίας ο 26χρονος γιος του θύματος. Μετά τη σύλληψη αποκαλύφθηκε η ζοφερή πραγματικότητα. Όπως κατήγγειλε ο 26χρονος πατροκτόνος ο πατέρας του τους κακοποιούσε συστηματικά για χρόνια.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν αποκαλύφθηκε ότι ο πατέρας του βίαζε την 10χρονη αδελφή του. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο δράστης. Τότε ήταν που θόλωσε και αποφάσισε να τιμωρήσει τον 70χρονο για όσο κακό είχε προκαλέσει σε εκείνον, τα αδέλφια και τη μητέρα του.

«Αδελφέ μου, ξαναγεννήθηκα»

Τον 26χρονο στήριξε εξαρχής η Ζάκυνθος. Ο πατροκτόνος δέχθηκε στη φυλακή επίσκεψη από τα μέλη της οικογένειάς του που βρίσκονται στο πλευρό του και αποκαλύπτουν τη φρίκη που όπως υποστηρίζουν έζησαν εξαιτίας του 70χρονου ταχυδρόμου. «Ο Αλέξης είναι πάρα πολύ ήρεμος. Όταν πήγα στα κρατητήρια να τον δω, μου είπε με ανακούφιση: “Αδελφέ μου, ξαναγεννήθηκα”. Το εννοούσε.

Δεν έχει μετανιώσει ούτε στιγμή γι’ αυτό που έκανε, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη φυλακή, αναφέρει στη Real News ο ετεροθαλής αδελφός του 26χρονου πατροκτόνου στη Ζάκυνθο, επιβεβαιώνοντας την επί σειρά ετών κακοποίηση που δεχόταν αυτός και τα αδέλφια του από τον «βάρβαρο» όπως τον χαρακτηρίζει, πατριό του. Έχοντας περάσει άσχημα παιδικά χρόνια, γεμάτα θλίψη και οργή, οι δυο τους είχαν μετακομίσει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Οι οικονομικές δυσκολίες όμως ανάγκασαν τον Αλέξη να επιστρέψει στο νησί προκειμένου να αναλάβει τη λειτουργία του ψητοπωλείου, που αποτελούσε οικογενειακή επιχείρηση.

Αυτή όπως φαίνεται ήταν η αρχή του τέλους στη σχέση του με τον πατέρα του, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν ως ταχυδρόμος. «Έβλεπα ότι ο Αλέξης ήταν στεναχωρημένος. Ότι κάτι τον βασάνιζε. Δεν μιλούσε όμως ποτέ. Αυτό το κακό έχει ο αδελφός μου. Τα κρατούσε μέσα του. Τελικά δεν άντεξε», λέει ο Τάσος που βρίσκεται στο πλευρό του αδελφού του και της οικογένειάς του από την πρώτη στιγμή.

«Βίαζε την αδελφή μου»

Ο ίδιος περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τις μέρες που έζησε στο σπίτι του πατριού του, στο οποίο αναφέρεται συχνά χρησιμοποιώντας τη λέξη «φυλακή». «Όλα αυτά που λέγονται ότι μας χτυπούσε είναι αλήθεια. Εμένα δεν με έχει πειράξει σεξουαλικά, σε αντίθεση με τη μεγάλη μου αδελφή, που έχει ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα ότι είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση. Ό,τι είπε ο Αλέξης είναι αλήθεια. Ήταν πάρα πολύ βίαιος. Ζήλευε παθολογικά τη μητέρα μου. Δεν μπορούσε να βγαίνει από το σπίτι. Ήταν βάρβαρος. Δεν μπορούσαμε όμως να μιλήσουμε. Πολλές φορές μας είχε βάλει την καραμπίνα στο κεφάλι και απειλούσε να μας σκοτώσει.

Οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινό φαινόμενο» ομολογεί ο Τάσος. Όταν άκουσε τον Αλέξη να καταθέτει ότι ο πατριός του είχε κακοποιήσει και τα δύο ανήλικα παιδιά, 9 και 10 ετών, ζωντάνεψαν ξανά οι εικόνες του παρελθόντος. «Ο αδελφός μου δεν είχε πει τίποτα. Ήξερα όμως ότι η μόνη επαφή που είχε με τον πατέρα του ήταν προκειμένου να βλέπει τα δύο ανήλικα ετεροθαλή αδέλφια του από τον τελευταίο γάμο του. Κάποια στιγμή, όμως, το κοριτσάκι του εξομολογήθηκε ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά. Τότε ξεχείλισε το ποτήρι για τον Αλέξη.

Σκέφτηκε ότι τόσα χρόνια έκανε τα ίδια σε μας. Μάλιστα μετά τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας των παιδιών, την επιμέλεια είχε μόνο ο πατριός μου. Αυτό τον τρέλανε», εξηγεί ο Τάσος και αποκαλύπτει ότι εκτός των άλλων, ο αδελφός του δεχόταν απειλές. «Άρχισε πάλι να τον απειλεί ότι θα τον σκοτώσει, Όχι μόνο αυτόν, αλλά και τη μάνα μου. Όλους μας. Του έλεγε να φέρει τη μάνα μου και την αδελφή μου στο σπίτι του. Ο Αλέξης πιέστηκε και έφτασε σε αυτό το σημείο».

«Αθώο το παιδί μου»

«Θέλω να βγω και να φωνάξω ότι το παιδί μου είναι αθώο», λέει φανερά φορτισμένη από τα όσα έχουν συμβεί η μητέρα του Αλέξη και του Τάσου, Μαρία, που ξεχειλίζει από θυμό. «Έχω πολλά μέσα μου, πολλά. Και εκείνο το παιδί έχει πολλά μέσα του για να φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Πήγαινε στα αδελφάκια του και όταν ερχόταν στο σπίτι μου έλεγε: “Μάνα είμαστε συνένοχοι”. Ένιωθα τύψεις. Στο παρελθόν υπήρχαν καταγγελίες αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Μας απειλούσε. Φοβόμουν για τα παιδιά μου. Για τη ζωή μας. Την τελευταία φορά που με απείλησε και έβαλε το τουφέκι στο κεφάλι μου, μόλις ξημέρωσε έφυγα από το σπίτι μια για πάντα. Πήρα τον Αλέξη – τα άλλα παιδιά ήταν σε συγγενείς – και έφυγα. Ακόμα όμως και που χώρισα, φοβόμουν ότι θα μας έκανε κακό. Έλεγε συνέχεια: “Δεν το έχω σε τίποτα να δώσω ένα σμπάρο στη Μαρία και στον Σάββα”, τον σύζυγό μου. Ακόμα φοβάμαι» λέει η πρώην γυναίκα του ταχυδρόμου και μητέρα του Αλέξη.

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης 

Οι έρευνες συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις και σύμφωνα με πηγές που εμπλέκονται στην υπόθεση, δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση των δύο ανήλικων παιδιών εν αντιθέσει με τα όσα υποστήριξε ο δράστης και η οικογένειά του. Ωστόσο εκκρεμεί η εξέταση των παιδιών από ιατροδικαστή στην Αθήνα, η οποία αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στο να αποκαλυφθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης. Στο στόχαστρο των αρχών πάντως έχει μπει και η κινητή και ακίνητη περιουσία του 70χρονου.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες τόσο του Δήμου όσο και παλαιότερα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης δεν είχαν λάβει ποτέ καμία καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση παρά μόνο για άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας. Τα παιδιά, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Φιλοξενούνται προς το παρόν από τη θεία και τη νονά της 10χρονης, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες προκειμένου να αναληφθεί η επιμέλεια τους και να εξασφαλιστεί η συνέχεια της ζωής τους με ασφάλεια. Μάλιστα, μέχρι την περασμένη Παρασκευή δεν γνώριζαν για τη δολοφονία του πατέρα τους από τον ετεροθαλή αδελφό τους.

 Με πληροφορίες από Real News

  www.topontiki.gr

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Πύργος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Ζάκυνθος: «Ξαναγεννήθηκα» δηλώνει ο πατροκτόνος – «Μας έβαζε το τουφέκι στο κεφάλι, βίαζε την αδελφή μου»
Ζάκυνθος: «Ξαναγεννήθηκα» δηλώνει ο πατροκτόνος – «Μας έβαζε το τουφέκι στο κεφάλι, βίαζε την αδελφή μου»
https://3.bp.blogspot.com/-ssU2ih-UPUA/Wx0l37b8g6I/AAAAAAACuKc/RDLAkCcz9msdCqNU632tQ9nff44c8LFbgCLcBGAs/s640/zante_press.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-ssU2ih-UPUA/Wx0l37b8g6I/AAAAAAACuKc/RDLAkCcz9msdCqNU632tQ9nff44c8LFbgCLcBGAs/s72-c/zante_press.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/06/blog-post_572.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/06/blog-post_572.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy