-->

Το ΠΟΤΑΜΙ γυρίζει πίσω – Ο Θεοδωράκης ανακοινώνει την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό πυροδοτεί η σχεδόν βέβαιη αποχώρηση του Ποταμιού, από το Κίνημα Αλλαγής, που θα ανακοινωθεί την Κυριακή, ...


Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό πυροδοτεί η σχεδόν βέβαιη αποχώρηση του Ποταμιού, από το Κίνημα Αλλαγής, που θα ανακοινωθεί την Κυριακή, μια κίνηση που προκαλεί τριγμούς στο ίδιο το ΠΟΤΑΜΙ, ενώ περιμένουν στη γωνία για να υφαρπάξουν οφέλη, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Αιτία του διαζυγίου είναι οι θέσεις του ΚΙΝΑΛ, για δύο κομβικά ζητήματα και συγκεκριμένα του Σκοπιανού, αλλά και οι αποφάσεις του Eurogroup για την έξοδο από τομνημόνιο και την απομείωση του χρέους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θεωρεί ότι, μέσα στο ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι δείχνει εγκλωβισμένο, καθώς κυριαρχούν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα το Ποτάμι να είναι στην ουσία «ουρά» του πάλαι ποτέ ισχυρού Κινήματος, χωρίς δικό του λόγο. «Στο ΚΙΝΑΛ επικρατεί κυριαρχεί ο λόγος του ΠΑΣΟΚ» τονίστηκε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί απλά το ΠΟΤΑΜΙ θα απορροφηθεί από το ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, η προβληματική συνεργασία των δύο κομμάτων, καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη, από τη δημοσκοπική καθίζηση που εμφανίζει το ΚΙΝΑΛ, καθώς αντί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, εμφανίζεται να έχει απώλειες. Στο πλαίσιο αυτό, η απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη, να αποχωρήσει το Ποτάμι, από το Κίνημα Αλλαγής, είναι δεδομένη όπως ο ίδιος ανέφερε σε συνεργάτες του και σε βουλευτές του κόμματος.

Οι διαφωνίες του με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, έχουν πολλαπλασιαστεί κατά το τελευταίο διάστημα. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το απόγευμα της Κυριακής, 1η Ιουλίου, κατά την συνεδρίαση των μελών της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

Διχασμός 

Η απόφαση του κ. Θεοδωράκη, συναντά τις αντιδράσεις στελεχών και βουλευτών του κόμματός του, τα οποία σημειώνουν ότι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έχει σαφώς θέματα, αλλά, θα προκύψουν περισσότερα προβλήματα αν ακολουθηθεί μια αυτόνομη πορεία. Επίσης, στελέχη του Ποταμιού, αντιτίθενται στην προοπτική στήριξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πάντως, ο Σταύρος Θεοδωράκης φέρεται αποφασισμένος, για την αποχώρηση, επειδή εκτιμά, ότι αν την Κυριακή η απόφαση των αντιπροσώπων δεν είναι η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διάσπασης ή αποχωρήσεων από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Θα διαλυθεί έτσι, μια σύμπραξη, που δεν κράτησε ούτε έξι μήνες, επιβεβαιώνοντας όσους μιλούσαν από την αρχή για «θνήσκουσα συνεργασία». Ο κ. Θεοδωράκης φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε ένα καθοριστική δίλημμα, για το μέλλον του Ποταμιού, καθώς όποια και αν είναι η απόφαση των Αντιπροσώπων, για παραμονή ή φυγή από το ΚΙΝΑΛ θα μετρήσει απώλειες. Ήδη ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλης, φέρεται, να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στον αντίποδα, ενώ στον αντίποδα ο πρώην βουλευτής Επικρατείας Παναγιώτης Καρκατσούλης, με ανάρτησή του στο Twitter, δηλώνει πως θα παραμείνει στο ΚΙΝΑΛ, ακόμη και αν το Πορτάμι αποχωρήσει, επειδή πρέπει να ισχυροποιηθεί το μέτωπο των δυνάμεων που θα οδηγήσει σε κοινωνική και πολιτική ήττα τον ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, του απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, γράφοντάς του: «Μπράβο. Εξαιρετικά χρήσιμος για όλους μας».

Περιμένουν στη γωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Επίσης στους κόλπους του Ποταμιού, υπάρχουν βουλευτές και στελέχη που φλερτάρουν με τη ΝΔ, όπως ο Γιώργος Αμυράς. Μια άλλη παράμετρος, που θα επηρεάσει τις πολιτικές διεργασίες είναι το αποτύπωμα στο εκλογικό σώμα της διάσπασης του ΚΙΝΑΛ. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι είχαν δημοσκοπικά προβλήματα πριν την συνεργασία, καθώς δεν «τραβούσαν». Τα προβλήματα διατηρήθηκαν και μεγεθύνθηκαν, μετά τη συγκρότηση του ΚΙΝΑΛ, καθώς δύσκολα συγκεντρώνουν το άθροισμα των δυνάμεων που είχαν προ της σύμπραξης. Σε ότι αφορά στο ΠΑΣΟΚ η σύμπραξη με το Ποτάμι, αποτέλεσε μια κορυφαία επιλογή της ηγετικής ομάδας.

Το γεγονός ότι αυτή η επιλογή, απέτυχε πριν καν συμπληρωθεί ένα εξάμηνο και πολύ πριν την εκλογική αναμέτρηση όπου υποτίθεται θα έφτανε, συνιστά μια αποτυχημένη στρατηγική της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπό την Φώφη Γεννηματά. Παράλληλα, το διαζύγιο μεταξύ τους, ασφαλώς και δεν είναι μια κίνηση που θα μετρήσει θετικά στο εκλογικό σώμα, και πιθανότατα θα σημάνει απώλειες και για το ΠΑΣΟΚ και για το Ποτάμι. Τις διεργασίες αυτές παρακολουθούν ώστε να αξιοποιήσουν και να επωφεληθούν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είτε προσεγγίζοντας βουλευτές και στελέχη του Ποταμιού είτε να αποσπάσουν εκλογική πελατεία από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

  www.sofokleousin.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Το ΠΟΤΑΜΙ γυρίζει πίσω – Ο Θεοδωράκης ανακοινώνει την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής
Το ΠΟΤΑΜΙ γυρίζει πίσω – Ο Θεοδωράκης ανακοινώνει την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjw53cbu73k7KMwhgJUbv-VluNY3kNqElzOXp5txkZU1IbRuGbxtqX3K9AvR7RM5rOow-sXx-7mapQWNDFRYYmoyedMVcN6V-E4nuunKdejsdxg-tPvTtrglXHbLIjGN9ViNfn_UmqZGt8/s640/AAzkFPD.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjw53cbu73k7KMwhgJUbv-VluNY3kNqElzOXp5txkZU1IbRuGbxtqX3K9AvR7RM5rOow-sXx-7mapQWNDFRYYmoyedMVcN6V-E4nuunKdejsdxg-tPvTtrglXHbLIjGN9ViNfn_UmqZGt8/s72-c/AAzkFPD.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/06/blog-post_901.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/06/blog-post_901.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy