-->

Η αλήθεια για τα ναρκωτικά [Μέρος ΙIΙ]

ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ   Τα συνθετικά ναρκωτικά παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας χημικά του εργαστηρίου παρά φυσικά συστατικά. Μια κατηγο...


ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ 

Τα συνθετικά ναρκωτικά παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας χημικά του εργαστηρίου παρά φυσικά συστατικά. Μια κατηγορία συνθετικών ναρκωτικών είναι γνωστά ως "ναρκωτικά των σχεδιαστών" και περιλαμβάνουν τη συνθετική μαριχουάνα ["Καρύκευμα" ή "Κ2"], τα συνθετικά διεγερτικά ["Άλατα Μπάνιου"] και τη "Ν-Βόμβα". Πρόκειται για συνθετικά παρασκευασμένες εκδοχές ναρκωτικών οι οποίες έχουν ελαφρά μεταβληθεί για να αποφευχθεί η ταξινόμησή τους ως ναρκωτικά, επιτρέποντας έτσι στους εμπόρους ναρκωτικών να δημιουργούν κέρδη μέσω του διαδικτύου ή μέσα από τα καταστήματα χωρίς να παραβαίνουν τον νόμο ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Όταν ένα "ναρκωτικό του σχεδιαστή" ταξινομηθεί ως κοινό ναρκωτικό, τότε ο παρασκευαστής κάνει και πάλι κάποιες μετατροπές. Αυτό επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Λόγω του ότι τα χημικά που χρησιμοποιούνται αλλάζουν τακτικά, οι χρήστες δεν έχουν τρόπο να γνωρίζουν το περιεχόμενο και τις συνέπειες του ναρκωτικού.

Βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις:

Παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις, σύγχυση και αποπροσανατολισμό, ψύχωση αυτοκτονικές σκέψεις και αυτοκτονία, ακραία ταραχή και ανησυχία. κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, αϋπνία, βίαιη συμπεριφορά, απάθεια, απώλεια συνείδησης. Πονοκεφάλους, ναυτία, εμετό, διάρροια, βαριά εφίδρωση, υψηλό πυρετό, δυσλειτουργία νεφρών, έμφραγμα, αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις:

Οι μακροπρόθεσμες, μόνιμες επιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν βλάβη ή και ανεπάρκεια στα νεφρά, βλάβη στο ήπαρ, κρίσεις, πρήξιμο εγκεφάλου και εγκεφαλικό θάνατο, τρεμούλες, εξάντληση, αϋπνία, αμνησία και σύγχυση, παράλυση, επίμονη και βαριά ανησυχία και κατάθλιψη, αποσύνθεση του μυοσκελετικού ιστού ή και θάνατο.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗ & ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗ

Την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη [κρίσταλ μεθ] και τη μεθαμφεταμίνη [μεθ] την εισπνέεις, την καπνίζεις ή την κάνεις ένεση. Οι μικρές δόσεις κυκλοφορούν σε μορφή χαπιού.
Η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη είναι μια μορφή μεθαμφεταμίνης που μοιάζει με μικρά κομμάτια γυαλιού ή με λαμπερά ασπρογάλαζα κομμάτια πέτρας. Στο δρόμο είναι γνωστή ως "πάγος", "κρύσταλλο", "γυαλί" κλπ. Είναι ένα πολύ δυνατό και εθιστικό συνθετικό διεγερτικό που προκαλεί επιθετική και βίαιη συμπεριφορά. Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι εθίστηκαν από την πρώτη φορά που έκαναν χρήση. Η θεραπεία των χρηστών της είναι από τις πιο δύσκολες.

Βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις:

Στις αρνητικές επιπτώσεις περιλαμβάνονται δυσκολίες στον ύπνο, υπερκινητικότητα, ναυτία, ψευδαισθήσεις δύναμης, αυξημένη επιθετικότητα και οξυθυμία. Προκαλείται μείωση του αισθήματος πείνας με αποτέλεσμα απώλεια βάρους. Οι μεγαλύτερες δόσεις επιφέρουν και μεγαλύτερο "φτιάξιμο" που ακολουθείται από αυξημένη ταραχή ή και βιαιότητα. Άλλες επιπτώσεις είναι η αϋπνία, η σύγχυση, οι παραισθήσεις, το άγχος και η παράνοια. Μπορεί να προκαλέσει σπασμούς που οδηγούν στον θάνατο.

Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις:

Ταχυπαλμίες και υψηλή πίεση αίματος, βλάβη στα εγκεφαλικά αγγεία που οδηγεί σε εγκεφαλική συμφόρεση ή σε καρδιακές αρρυθμίες, σε καρδιακή κατάρρευση ή θάνατο. Προκαλεί ηπατικές, νεφρικές και πνευμονικές βλάβες.
Οι χρήστες μπορεί να πάθουν εγκεφαλική βλάβη περιλαμβανομένης της εξασθένισης της μνήμης και της ανικανότητας αντίληψης αφηρημένων σκέψεων. Όσοι απεξαρτώνται έχουν, συνήθως, κενά μνήμης και ακραίες αλλαγές διάθεσης.

Η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ήταν το αγαπημένο μου ναρκωτικό, αλλά έπαιρνα κι άλλα -φτηνά, που τα βρίσκεις εύκολα, εθίζεσαι σ' αυτά εύκολα και, βεβαίως, κάνεις χρήση εύκολα. Τη δοκίμασα μια φορά και ΜΠΟΥΜ! Εθίστηκα.
Ένα από τα κυριότερα πράγματα που επηρέασε ήταν η καριέρα μου στη μουσική. Είχα ένα σπουδαίο συγκρότημα, έπαιζε υπέροχη μουσική, είχα απίθανα μέλη στο συγκρότημα που ήταν και οι καλύτεροί μου φίλοι. Όλα αυτά άλλαξαν όταν άρχισα να παίρνω μεθαμφεταμίνη.
-Μπραντ

ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΑ

Στα εισπνεόμενα περιλαμβάνονται χημικά όπως τα οικιακά προϊόντα σε αεροζόλ και σπρέι υγρά καθαρισμού, κόλα, μπογιά, διαλυτικό μπογιάς, ασετόν, νιτρικό άμυλο και υγρό για αναπτήρες. Τα ρουφάνε από τη μύτη ή εισπνέουν τις αναθυμιάσεις τους.

Τα εισπνεόμενα επηρεάζουν τον εγκέφαλο. Όταν οι ουσίες ή οι αναθυμιάσεις εισπνέονται μέσω της μύτης ή του στόματος, προκαλούν μόνιμη σωματική και διανοητική βλάβη. Στερούν από το σώμα το οξυγόνο και αναγκάζουν την καρδιά  να χτυπά ακανόνιστα και πιο γρήγορα. Τα άτομα που κάνουν χρήση εισπνεόμενων ουσιών μπορούν να χάσουν την όσφρησή τους, να υποφέρουν από ναυτία, ρινορραγίες και να αποκτήσουν προβλήματα στο συκώτι, στους πνεύμονες και στα νεφρά.

Η παρατεταμένη χρήση οδηγεί στην απώλεια μυικής μάζας, τόνου και δύναμης. Οι εισπνεόμενες ουσίες κάνουν τα άτομα που τις παίρνουν να μην μπορούν να περπατήσουν, να μιλήσουν και να σκεφτούν φυσιολογικά. Μεγάλο μέρος της βλάβης προκαλείται στον εγκεφαλικό ιστό όταν οι τοξικές αναθυμιάσεις εισπνέονται κατευθείαν στο ιγμόρειο.

Βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις:

Εκτός απ' όσα αναφέραμε πιο πριν, οι εισπνεόμενες ουσίες μπορούν να σκοτώσουν προκαλώντας καρδιακή προσβολή ή ασφυξία καθώς τα εισπνεόμενα αέρια αντικαθιστούν το οξυγόνο στους πνεύμονες και στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Κάποιος που παίρνει εισπνεόμενες ουσίες μπορεί, επίσης, να αντιδράσει ξαφνικά με μεγάλη βιαιότητα.

Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις:

Προκαλούν απώλεια μυικής μάζας και δύναμης. Προκαλούν μόνιμη βλάβη στο σώμα και στον εγκέφαλο.

ΗΡΩΙΝΗ

Η ηρωίνη συνήθως λαμβάνεται με ένεση, με ρόφηση από τη μύτη [πρέζα] ή καπνίζοντάς την. Είναι πάρα πολύ εθιστική. Η ηρωίνη εισέρχεται στον εγκέφαλο άμεσα και εξασθενίζει την ικανότητα των χρηστών να σκέπτονται, να αντιδρούν και να παίρνουν αποφάσεις. Προκαλεί δυσκολίες στη θύμηση.

Η λήψη της με ένεση προκαλεί κίνδυνο μόλυνσης από AIDS, ηπατίτιδα [ασθένεια του ήπατος] και άλλες ασθένειες που προκαλούνται από μολυσμένες βελόνες. Αυτά τα προβλήματα υγείας μπορούν να μεταδοθούν στους σεξουαλικούς συντρόφους και στα νεογέννητα.
Η ηρωίνη είναι ένα από τα τρία ναρκωτικά που ευθύνονται για τους περισσότερους θανάτους. Η βία και τα εγκλήματα συνδέονται επίσης με τη χρήση της.

Βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις:

Οι χρήστες πάσχουν από αμβλυμμένη πνευματική διαύγεια, έχουν ναυτίες και εμετούς. Αμβλύνεται η αίσθηση του πόνου. Οι γυναίκες που εγκυμονούν μπορεί να αποβάλλουν. Επιβραδύνονται οι καρδιακές λειτουργίες καθώς και οι αναπνευστικές λειτουργίες, μέχρι το σημείο ώστε, μερικές φορές, να επέρχεται θάνατος.

Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις:

Σημαδεμένες και/ ή κατεστραμμένες φλέβες, βακτηριδιακές μολύνσεις των αιμοφόρων αγγείων, των καρδιακών βαλβίδων, αποστήματα και άλλες μολύνσεις των μαλακών ιστών και ασθένειες του ήπατος και των νεφρών. Προκαλούνται επιπλοκές στους πνεύμονες. Η από κοινού χρήση σύριγγας ή υγρών επιφέρει ηπατίτιδα, AIDS και άλλες ασθένειες που μεταφέρονται με το αίμα.

LSD

To LSD πωλείται σε ταμπλέτες, κάψουλες ή σε υγρή μορφή. Συνήθως, τοποθετείται σε απορροφητικό χαρτί και κόβεται σε μικρά διακοσμημένα τετραγωνάκια. Κάθε τετραγωνάκι είναι και μια δόση.
Το LSD εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ισχυρά χημικά ψυχοτρόπα και προέρχεται από τον εξαιρετικά δηλητηριώδη μύκητα εργάτιο, ο οποίος είναι παράσιτο που αναπτύσσεται στη σίκαλη και σε άλλα δημητριακά. Οι παρενέργειές του είναι απρόβλεπτες. Και η ελάχιστη ποσότητα προκαλεί αποτελέσματα επί 12 και πλέον ώρες.

Βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις: 

Διαστολή της κόρης των ματιών, υψηλότερη του κανονικού θερμοκρασία σώματος, ταχυπαλμία και υψηλή πίεση, εφίδρωση, απώλεια όρεξης, αϋπνίες, ξηροστομία και ρίγη. Μερικά άτομα κατά τη χρήση LSD βιώνουν πολύ έντονες και τρομακτικές σκέψεις και συναισθήματα, φόβο απώλειας ελέγχου, φόβο παραφροσύνης, θανάτου και απελπισίας.

Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις:

Ο χρήστης μπορεί να έχει ανάκληση εικόνων ή να βιώσει ξανά μέρος ενός "τριπ" με LSD πολύ καιρό μετά τη χρήση και αφού,, φαινομενικά, οι συνέπειες έχουν τελειώσει. Το τέλος του "τριπ" συνήθως, ξεκινά 12 ώρες μετά τη λήψη, αλλά σε αρκετούς χρήστες παρουσιάζεται παρατεταμένη ψύχωση.

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Η κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων αποτελεί, πλέον, πιο σοβαρό πρόβλημα από τη χρήση ναρκωτικών "του δρόμου". Τα παυσίπονα, τα ηρεμιστικά, τα αντικαταθλιπτικά, τα υπνωτικά και τα διεγερτικά μοιάζουν "ασφαλή", επειδή τα συνταγογραφούν γιατροί, αλλά γίνονται εξίσου εθιστικά και ισχυρά, όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη που πουλιούνται στους δρόμους. Το παυσίπονο OxyContin, για παράδειγμα, είναι τόσο δυνατό όσο η ηρωίνη και επιδρά στο σώμα με τον ίδιο τρόπο. Η παρατεταμένη χρήση παυσίπονων, κατασταλτικών, διεγερτικών ή αντικαταθλιπτικών οδηγεί στην εξάρτηση και σε οδυνηρά συμπτώματα στέρησης γι' αυτούς που προσπαθούν να τα κόψουν.

* Τα όσα αναφέρονται προέρχονται από το μικρό βιβλιαράκι "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ", το οποίο είναι έκδοσης του ιδρύματος για "ένα κόσμο χωρίς ναρκωτικά" [notodrus.gr] και διανεμήθηκε στο στάδιο ΑΕΘΛΙΟΝ.

Διαβάστε επίσης...

Η αλήθεια για τα ναρκωτικά

Η αλήθεια για τα ναρκωτικά [Μέρος ΙΙ]

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Η αλήθεια για τα ναρκωτικά [Μέρος ΙIΙ]
Η αλήθεια για τα ναρκωτικά [Μέρος ΙIΙ]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhieT0Sg_jB9JsRMzyPOs-O2vyPpmkGCE7DS82C2ZilHjWOx3qpIlKe5fdSYWzKgX1A1VO3D6U1yAyCIvO06dXOhavf1O9W-3eBfgeBLQ4s9LSCP65F-BMFc4Hp7sb44uLhND6fZtz8_30/s640/drugs-908533_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhieT0Sg_jB9JsRMzyPOs-O2vyPpmkGCE7DS82C2ZilHjWOx3qpIlKe5fdSYWzKgX1A1VO3D6U1yAyCIvO06dXOhavf1O9W-3eBfgeBLQ4s9LSCP65F-BMFc4Hp7sb44uLhND6fZtz8_30/s72-c/drugs-908533_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/06/i.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/06/i.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy