-->

Ηλιδα: Ηρεμη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου [video & φωτογραφίες]

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, η οποία έχει 39  θέματα στην ημερήσια διάταξη [ διαβάστε εδ...


Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, η οποία έχει 39  θέματα στην ημερήσια διάταξη [διαβάστε εδώ...].

Αν και η ώρα έναρξης της συνεδρίασης ήταν στις 19.00 κι ενώ ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, όπως κάθε φορά, βρισκόταν ήδη στη θέση του, οι σύμβουλοι... σηκώνονταν στις 19.15 από την καφετέρια για να εισέλθουν στην αίθουσα.
Λίγα λεπτά αργότερα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, συνέστησε στους συμβούλους να καθίσουν στις θέσεις τους ενώ ο Γραμματέας του δήμου, Τάσος Σμέρος, άρχισε να εκφωνεί τα ονόματά τους. Τελικά, παρευρίσκονταν, μέχρι εκείνη την ώρα, 19 σύμβουλοι κι έτσι ο πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.

Από την συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος, κατά δήλωση του κου Ζαχαρόπουλου, ήταν στην Αθήνα.
Από τη συνεδρίαση όμως έλειπαν κι άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενημέρωση του δημάρχου για σημαντικά θέματα, ένα εκ των οποίων ήταν και οι καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εγκριθεί ψήφισμα για γρήγορη καταγραφή ζημιών κι εξίσου γρήγορη αποζημίωση στους πληγέντες παραγωγούς.

Δείτε την ενημέρωση του Δημάρχου προς το Σώμα


Αμέσως μετά τον δήμαρχο, τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλλιανάτος, ο οποίος επίσης ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τις καταστροφές που υπέστησαν οι παραγωγοί από την κακοκαιρία ενώ αναφέρθηκε και σε επαφές που είχε στην Αθήνα και την Πάτρα για το θέμα.

Επίσης τόνισε ότι από τις 10 Ιουλίου θα ανοίξουν τα δύο εργοστάσια σε Σαβάλια και Γαστούνη προκειμένου να πάρουν όση τομάτα κατάφερε να σωθεί από την κακοκαιρία.
Όπως ο δήμαρχος έτσι και ο ίδιος ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο με το οποίο να ζητείται η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και η άμεση αποζημίωση των παραγωγών.

Με την έκδοση του ψηφίσματος συμφώνησαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ενώ στη συνέχεια παίρνοντας τον λόγο ο κος Ζαχαρόπουλος έθεσε ερωτήματα προς τον δήμαρχο, από τον οποίο και πήρε απαντήσεις.

Ερωτήματα έθεσε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αγγελος Κολόσακας, ένα εκ των οποίων ήταν ο φωτισμός στο χώρο της παιδικής χαράς στον Ανεμόμυλο.
Ο δήμαρχος συμφώνησε κι έδωσε εντολή στον αντιδήμαρχο καθαριότητας Παναγιώτη Μαυρίκο να μπει φωτισμός, ενώ ανέφερε ότι σύντομα ευελπιστεί να πάρει ο δήμος την χρηματοδότηση των 200.000 ευρώ από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις σε όλες τις παιδικές χαρές.

Όταν τον λόγο πήρε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Παναγόπουλος, ζήτησε να βοηθήσει η δημοτική αρχή τους αγρότες της λαϊκής Αμαλιάδας,

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φωτόπουλος αναφέρθηκε στο δημοτικό σχολείο Σιμόπουλου ρωτώντας εάν τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει σε προκάτ ή αν θα υπάρξει άλλη λύση.

Ο δήμαρχος του απάντησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα με την συμμετοχή των εμπλεκομένων και εκεί θα συζητηθεί το θέμα και θα βρεθεί η καλύτερη λύση.

Μετά την συζήτηση των εκτός ημερησίας θεμάτων η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Π. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

"Χθες Πέμπτη ήμουν στην Αθήνα, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Είδα τον διευθυντή ο οποίος επικοινώνησε αμέσως με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Του έθεσα ότι ο νομός Ηλείας έχει ολοκληρωτικά καταστραφεί από τις τελευταίες πλημμύρες. Ειδικά τα προϊόντα της βιομηχανικής τομάτας, της κορινθιακής σταφίδας, πεπόνια, καρπούζια, έχουν πάθει 100% ζημιά.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της Πάτρας, τον Κεχαγιά, κι έχουμε κανονίσει την Δευτέρα να είμαστε όλοι στην Πάτρα έτσι ώστε να δούμε τις διαδικασίες, να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις για να αποζημιωθούν γρήγορα οι παραγωγοί.
Την Δευτέρα στις 8.30 το πρωί με τον κ. Κεχαγιά και τους υπόλοιπους θα τα συζητήσουμε όλα. Η καταστροφή στην βιομηχανικ΄ξη τομάτα δυστυχώς είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η πρόθεση των εργοστασίων είναι στις 10 Ιουλίου να ανοίξουν -πρωτόγνωρο αυτό γιατί άνοιγαν 290-25- για να πάρουν ότι μπορέσουν, ότι σώσουν.

Εμείς ως Ομάδα Παραγωγών κι εγώ ως εκπρόσωπος του δήμου Ήλιδας θα είμαστε πάντα κοντά στους παραγωγούς. Έχω δηλώσει ότι θα κάνουμε κι ένα εξώδικο στον ΕΛΓΑ. Από κει και πέρα εάν ο ΕΛΓΑ δεν κάνει δίκαιες εκτιμήσεις ή δεν προχωρήσουν όπως πρέπει, τότε εμείς θα προχωρήσουμε και σε αγωγές για τους παραγωγούς μας, να καλύψουμε τα μέλη μας".

Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Ανδρέας Νικολακόπουλος

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο δήμαρχος συζητάει με τον Γ. Κωνσταντόπουλο

Ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Κώστας Κριετσιώτης με
τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκο Σαψάλη




Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παναγόπουλος

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ηλιδα: Ηρεμη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου [video & φωτογραφίες]
Ηλιδα: Ηρεμη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου [video & φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDMM90NKnThdeh_m47CekH6QOd0gEpALKdd0OMqQAQjELxGgd-159n_iQmr3cdguyXfyAHiZb-w72MIS2vTplyl2e7-_HH-p96L6600sbYocmtaWXN5dLwbA0PWANq4Jk75G7ErChJIyg/s640/P1140286.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDMM90NKnThdeh_m47CekH6QOd0gEpALKdd0OMqQAQjELxGgd-159n_iQmr3cdguyXfyAHiZb-w72MIS2vTplyl2e7-_HH-p96L6600sbYocmtaWXN5dLwbA0PWANq4Jk75G7ErChJIyg/s72-c/P1140286.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/06/video_7.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/06/video_7.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy