-->

Ηλεία: Μια ματιά σε αυτοδιοικητικά πρόσωπα...

Καθώς πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, και με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την ψή...


Καθώς πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, και με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την ψήφιση του νομοσχεδίου "Κλεισθένης", η μάχη μεταξύ υποψηφίων δημάρχων της Ηλείας αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΛΙΑΤΣΗΣ 

Ο Δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σε ότι αφορά την εκ νέου διεκδίκηση ή μη του Δήμου Πύργου. Συνεχίζει να δουλεύει για τον δήμο, μαζί με τους συνεργάτες του, ενώ εντυπωσιάζει η μαχητικότητα που επιδεικνύει τόσο στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όσο κι έξω από αυτές. Έστω κι αν βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία, [έχει γεννηθεί στις 14 Φεβρουαρίου 1943], ο Γαβρίλης Λιατσής βρίσκεται από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, καθημερινά, στο γραφείο του στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, εργαζόμενος εντατικά και συντονίζοντας τις ενέργειες όλων των συνεργατών του.

Στην πολύχρονη διαδρομή του στα κοινά έχει να επιδείξει σημαντικό έργο -ένα έργο που έχουν παραδεχτεί και πολιτικοί του αντίπαλοι. Είναι ίσως ο μοναδικός δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα που έχει "κυνηγηθεί" σχεδόν από την αρχή της θητείας του, ανελέητα από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ με την δύναμη της ψυχής του κατάφερε να ξεπεράσει κι ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας πριν λίγα χρόνια.

Δυστυχώς, είχε την ατυχία να δει να "φεύγουν" από τη ζωή φίλοι και στενοί του συνεργάτες [Φώτης Δημόπουλος, Αντώνης Βαγγόπουλος], όπως και ο αγαπημένος του αδελφός Κώστας, με τους οποίους μαζί κατάφεραν να κάνουν σημαντικά πράγματα και μάλιστα σε πολύ δύσκολες εποχές.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια ισχυρή προσωπικότητα όπου η παρουσία του έχει 'σημαδέψει' όλη την Ηλεία και όχι μόνο. Η όποια απόφασή του πάντως θα επηρεάσει τις εξελίξεις στον δήμο Πύργο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δήμαρχος Ήλιδας έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διεκδικήσει και πάλι τον δήμο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Άλλωστε ανάλωσε την πρώτη του θητεία στο να ξεμπλοκάρει έργα και διαδικασίες πολλών ετών, όπως πρόσφατα με το Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου.

Επί των ημερών του ο δήμος Ήλιδας αναδείχθηκε σε σπουδαίο δήμο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού με εκδηλώσεις που έτυχαν πανελλαδικής προβολής. Μια δεύτερη θητεία θα του δώσει την δυνατότητα να εκτελέσει σημαντικά έργα, όπως αυτά που ανέφερε χθες στο newsgf.net, [διαβάστε εδώ...] και αφορούν το λιμανάκι Παλουκίου.

Ήρεμος χαρακτήρας από φύση του ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, βρέθηκε αντιμέτωπος με πλήθος προβλημάτων. Με ψυχραιμία κι επιμονή, πολλές φορές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάφερε να επιλύσει πολλά και συνεχίζει να το κάνει με τους στενούς του συνεργάτες.

Βασικός του αντίπαλος στις προσεχείς εκλογές ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης,  η παρουσία του οποίου, αναμφισβήτητα, σημάδεψε τα δρώμενα της Ήλιδας και όχι μόνο.
Όμως, το αν φέρνει κάτι καινούργιο η διεκδίκηση εκ νέου του δήμου από τον κο Λυμπέρη θα πρέπει να το δείξει και αποδείξει ο ίδιος στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΣΑΚΗΣ ΜΠΑΛΙΟΥΚΟΣ 

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, είναι μία ακόμη ισχυρή προσωπικότητα που, επίσης, η παρουσία του σημάδεψε την τοπική αλλά και [πρώην] νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Είναι ο μόνος δήμαρχος ο οποίος, από την αρχή της θητείας του, πριν 20 χρόνια, βρέθηκε αντιμέτωπος με όλες τις φυσικές καταστροφές [πλημμύρες, κατολισθήσεις, πυρκαγιές...] και κατάφερε όχι μόνο ο δήμος του να τις ξεπεράσει, αλλά και να γίνει περισσότερο ισχυρός.

Πάντα ήρεμος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, ο Σάκης Μπαλιούκος είναι ένας αυτοδιοικητικός στον οποίο άξιζαν μεγαλύτερες θέσεις από αυτή του δημάρχου. Όμως, η μεγάλη του αγάπη για τον τόπο δεν του επέτρεψε ούτε για μια στιγμή να τον εγκαταλείψει.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα προβληματίζεται αν πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο. Το πρόβλημα υγείας που πέρασε τον οδηγεί σε σκέψεις απομάκρυνσής του από το ενδεχόμενο μιας νέας υποψηφιότητας, αλλά όχι μακριά από τα κοινά όπου θα ήθελε μια θέση Προέδρου στο χωριό του την Φρίξα. Όμως, οι πολίτες του δήμου δεν διανοούνται ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και καθημερινά τον επισκέπτονται στο γραφείο του για να εκδηλώσουν την αγάπη τους και την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του.

Σύντομα όμως θα πρέπει να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις. Το ζήτημα είναι ποιος θα μπορέσει να τον διαδεχθεί και να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του...

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ 

Όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά, ήταν ο πιο νέος δήμαρχος στην Ελλάδα.
Περνώντας μέσα από συμπληγάδες, ο Αλέξης Καστρινός, κατάφερε να αναδειχθεί σε μια εξίσου σπουδαία και ισχυρή προσωπικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχοντας [και συνεχίζει να κάνει] κάνει σπουδαίο έργο σε όλο τον δήμο.

Παρά το πρόβλημα υγείας που πέρασε πριν λίγα χρόνια δεν σταμάτησε λεπτό να εργάζεται και να προσφέρει, μαζί με άξιους συνεργάτες που έχει δίπλα του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που κορυφαίοι παράγοντες της Περιφέρειας έχουν δηλώσει δημόσια ότι πρόκειται για τον πιο διεκδικητικό και επίμονο δήμαρχο που έχουν συναντήσει.

Ο Αλέξης Καστρινός, εδώ και πολύ καιρό έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει και πάλι τον δήμο Πηνειού υποσχόμενος πως θα πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από τις προηγούμενες φορές. Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ανεβάζει τα ποσοστά της νίκης του!
Το περίεργο είναι ότι πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να βρουν αντίπαλο ισάξιό του και όποιος στάθηκε απέναντί του στην διεκδίκηση του δήμου, απλά έχασε!

Σε συνέντευξή του, σε μένα η οποία δημοσιεύτηκε στον πρώτο τόμο της σειράς, "...σε Πρώτο Πρόσωπο", είχε πει: "Όταν ένας δήμαρχος ασχολείται είκοσι ώρες καθημερινά με το αντικείμενο αυτό είναι δύσκολο να αποτύχει. Όταν έχει την κοινωνική συναίνεση, όταν έχει την αγάπη του κόσμου και την καλή κουβέντα τότε θα είναι εγκληματίας αν δεν καταφέρει να διαπρέψει".

Επίσης, είναι ο δήμαρχος που μας έχει συνηθίσει σε πολύ έξυπνες ατάκες, που έχουν αποτελέσει αντικείμενα δημοσιογραφικών σχολιασμών.

ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ 

Σε κυκεώνα προβλημάτων βρίσκεται, αυτή την στιγμή, ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την παράταξή του. Ο ίδιος πάντως φαίνεται πολύ ήρεμος σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ έχει δηλώσει πως διαθέτει ικανά και άξια στελέχη. Η αλήθεια είναι πως αν δεν έκανε λάθος κινήσεις είχε όλες τις προϋποθέσεις να ήταν δήμαρχος για πολλά χρόνια, ενώ τώρα με όλες τις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει εναντίον του, εντός κι εκτός παράταξης αλλά και από τους πολίτες όλου του δήμου, το μέλλον του φαίνεται αβέβαιο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πάντως μιλάμε για έναν εξαίρετο επιστήμονα, άνθρωπο που έχει ταξιδέψει και αρκετά έξυπνο.  Δυστυχώς για αυτόν όμως ο χρόνος είναι πολύ λίγος μέχρι τις επόμενες εκλογές για να "γιατρέψει" πληγές που είτε ο ίδιος άνοιξε είτε συνέβαλλε να ανοίξουν!

Στις προσεχείς εκλογές θα "κονταροχτυπηθεί" με τον συνάδελφό του ιατρό, Γιάννη Λέντζα. Ο κος Λέντζας, ο οποίος καθημερινά δέχεται την εκτίμηση και τον σεβασμό από τους πολίτες του δήμου, είναι ένα πρόσωπο που διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πριν λίγους μήνες ο ίδιος κατάφερε να πετύχει μια συντριπτική νίκη, που έφθασε στο ποσοστό του 66% , στις εκλογές της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής.

Άλλωστε και ως διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας έχει αποδείξει τις μεγάλες του δυνατότητες στην διοίκηση. Δεν είναι, επίσης,  καθόλου τυχαίο που αναγνωρίζεται, αν όχι ο καλύτερος τουλάχιστον ως ένας από τους καλύτερους διοικητές που πέρασαν από το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Άνθρωπος με ξεκάθαρες απόψεις που, παρά τα χτυπήματα κάτω από την μέση, συνεχίζει να χαμογελά, να παραμένει ήρεμος και να οδηγεί τους πολιτικούς του αντιπάλους σε λάθος κινήσεις. 

Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε ότι τα βλέμματα των πολιτών του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης αλλά και όλης της Ηλείας, κατά κύριο λόγο, έχουν στραφεί στους δύο ιατρούς, που δείχνουν ότι στα επόμενα δημοτικά συμβούλια η "μάχη" μεταξύ τους θα κορυφωθεί, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν και την επισημοποίηση της πρόθεσής του Γιάννη Λέντζα για την διεκδίκηση του δήμου.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ηλεία: Μια ματιά σε αυτοδιοικητικά πρόσωπα...
Ηλεία: Μια ματιά σε αυτοδιοικητικά πρόσωπα...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAqSIVXfxpIkGxinqTR0bUlalrioaw856PgMwF7iLho3bn4Rp48v8PwywtFthMyZQOUiJfVs85aMNp2lUSHkTmDLgulrh-wss3KSrZVhJhme4nEQg862ELM5iqsU4GedEV69nDf3lX-qQ/s640/%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2588%25CE%25B7+%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAqSIVXfxpIkGxinqTR0bUlalrioaw856PgMwF7iLho3bn4Rp48v8PwywtFthMyZQOUiJfVs85aMNp2lUSHkTmDLgulrh-wss3KSrZVhJhme4nEQg862ELM5iqsU4GedEV69nDf3lX-qQ/s72-c/%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2588%25CE%25B7+%25281%2529.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/07/blog-post_308.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/07/blog-post_308.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy