-->

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Η παράταξη που... "τρώει" τις γυναίκες;

Η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση της Βασιλικής Κοπμπορόζου από την παράταξη της πλειοψηφίας, έδειξε κάτι που ήταν εμφανές, αλλά κανείς δεν ε...


Η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση της Βασιλικής Κοπμπορόζου από την παράταξη της πλειοψηφίας, έδειξε κάτι που ήταν εμφανές, αλλά κανείς δεν είχε αντιληφθεί, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι: Πως η παράταξη "Συμφωνία Πολιτών" του δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ, "τρώει" τις γυναίκες!!

Πριν την κα Κομπορόζου, είναι γνωστό πως είχαν προηγηθεί οι ανεξαρτητοποιήσεις της κας Ελένης Λευκαδίτη Καραγιάννη και της κας Αλεξάνδρας Αλτούνη κι αυτές οι ανεξαρτητοποιήσεις είχαν προκαλέσει μεγάλη έκπληξη.
Γυναίκες δυναμικές, γυναίκες με διάθεση προσφοράς και όμως οδηγήθηκαν στην... έξοδο.

Η "σιδηρά κυρία" της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, είχε πει κάποτε πως, "Κάθε γυναίκα που καταλαβαίνει πως να διευθύνει ένα σπίτι, είναι κοντά στο να καταλάβει τα προβλήματα διακυβέρνησης μιας χώρας". 
Δυστυχώς όμως αυτό ποτέ δε το κατάλαβε ο ίδιος ο δήμαρχος...


ΕΛΕΝΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 

Η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος θα μπορούσε ν' αποτελέσει ίσως το πιο δυνατό στέλεχος της παράταξης, αλλά και όλου του δήμου, αν φυσικά ο δήμαρχος είχε την ικανότητα να την κρατήσει κοντά του.

Άριστη νομικός, με μεγάλη εμπειρία, θα μπορούσε να προφυλάξει, όχι μόνο την δημοτική αρχή αλλά όλο το δημοτικό συμβούλιο, από ενέργειες που ενδεχομένως μπορούσαν να επιφέρουν παραβάσεις καθήκοντος ή και ποινικές ευθύνες.

Η ίδια, σοβαρή και μετρημένη, με τις τοποθετήσεις της προσπαθεί να μην έχει απλά έναν καταγγελτικό λόγο αλλά να κάνει και προτάσεις βοηθώντας στην καλύτερη λειτουργία του δήμου.

Ένα χρήσιμο "εργαλείο" σίγουρα που κάθε παράταξη και κάθε δήμος θα ήθελε να έχει και να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΛΤΟΥΝΗ 

Η κα Αλτούνη, άριστη γνώστης των αλόγων θα μπορούσε -αν ο δήμαρχος την είχε εμπιστευθεί- ν' αναλάβει την διοργάνωση των ιππικών εκδηλώσεων και όχι μόνο να αναβαθμίσει τον θεσμό αλλά και να αποτελέσει ο δήμος και ιδιαίτερα η Ανδραβίδα την πιο σημαντική αλογόπολη της Ελλάδας.

Οι γνώσεις και οι γνωριμίες της σε όλη την Ελλάδα είναι πάρα πολλές και θα συνέβαλλαν σημαντικά σε κάτι τέτοιο.

Αντί αυτού την ώθησε στο δρόμο της ανεξαρτητοποίησης, αφού ποτέ δεν ρωτήθηκε για τίποτα και ποτέ δε της έδωσε κάποια ουσιαστική αρμοδιότητα, τουλάχιστον, στο αντικείμενο που γνωρίζει άριστα.


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΜΠΟΡΟΖΟΥ 

Μια νέα γυναίκα που θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί στον τουριστικό τομέα. Η ίδια διαθέτει γνώσεις αλλά κι έχει και τις προσβάσεις που θα επέτρεπαν στον δήμο να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και σε αυτό τον τομέα, όπως για παράδειγμα όταν είχε συναντηθεί με την  Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού και μίλησε μαζί της για θέματα ανάπτυξης τουρισμού στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Δυστυχώς όμως αποτέλεσε ένα απλό διακοσμητικό στοιχείο, που όπως κατήγγειλε η ίδια στην επιστολή-ανεξαρτητοποίησής της αποτελούσε απλά και μόνο ένα μέλος που καλούνταν να συμμετέχει στα δημοτικά συμβούλια για να ψηφίζει τις ειλημμένες αποφάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί -για ακόμη μια φορά- ότι η ίδια πηγαινοερχόταν Λεχαινά-Αθήνα με δικά της προσωπικά έξοδα και ποτέ δεν ζήτησε χρήματα, αν και προφανώς τα  δικαιούταν.


Στην παράταξη υπάρχουν τρεις ακόμη γυναίκες αλλά το περίεργο εμφανίζει η περίπτωση της Νεκταρίας Πανταζή-Σταυροπούλου. Πριν αναφερθούμε στην ίδια να πούμε ότι οι άλλες δύο είναι η Άννα Κοντόγιωργα, η οποία είναι κουμπάρα του δημάρχου κι εμφανίζεται ως η μοναδική την οποία ο Ναμπίλ Μοράντ εμπιστεύεται απόλυτα.
Η δεύτερη είναι η Αναστασία Οικονομοπούλου, υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος Νομικού Προσώπου. Κάποιες "φωνές" μιλούν για δυσαρέσκειά της, αλλά η ίδια ποτέ δεν έχει αναφερθεί σε κάτι τέτοιο, τουλάχιστον δημόσια. Συνεχίζει να δίνει το παρόν της στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και να προσπαθεί να φέρει σε πέρας τα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί. 

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΝΤΑΖΗ 

Εδώ πρόκειται, όπως προαναφέραμε, για μια περίεργη ιστορία. Η κα Σταυροπούλου-Πανταζή, εμφανίζεται ως η πιο πιστή γυναίκα-μέλος της παράταξης και η οποία δεν έχει διστάσει να υψώσει τον τόνο της φωνής της σε δημοτικά συμβούλια όταν νιώθει ότι ο δήμαρχος αδικείται, κάτι που ούτε οι άνδρες-μέλη της παράταξης δεν έχουν κάνει.

Αλλά φαίνεται είναι και η πιο αδικημένη απ' όλους. Θυμίζουμε ότι για ένα διάστημα θήτευσε ως αντιπρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ξαφνικά παύθηκε από τα καθήκοντά της, χωρίς να μαθευτεί ο  λόγος που αυτό έγινε και στη θέση της τοποθετήθηκε η κα Κοντόγιωργα!

Παραταύτα, η κα Σταυροπούλου-Πανταζή  παρέμεινε στην παράταξη αγωνιζόμενη με όλες της τις δυνάμεις γι' αυτή και ποτέ δεν εξέφρασε -αν υπάρχει- το οποιοδήποτε παράπονό της.

Μέχρι σήμερα καμία θέση δεν... έχει βρεθεί για την ίδια. Ακόμη και για την "ορφανή" θέση της κοινότητας Κάστρου-Κυλλήνης, φαίνεται ότι ο δήμαρχος δεν την εμπιστεύεται κι έτσι, σχεδόν ένα μήνα μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου προτιμάει την συγκεκριμένη περιοχή να μένει ακέφαλη!

Δεν ξέρουμε εάν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στις μεταξύ τους σχέσεις [δηλαδή της ίδιας και του δημάρχου], αλλά όμως η παράταξη επιδεικνύει μια άδικη συμπεριφορά εναντίον της, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται. Ούτε καν στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου δεν προτάθηκε να μπει, μετά την αποχώρηση του νυν προέδρου Χρήστου Ζαφειρόπουλου, λόγω του ότι ο τελευταίος έγινε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Αντί της ίδιας,  κατέλαβε την θέση ο αντιδήμαρχος Τάσος Μυλωνόπουλος.


*Το έχω ξαναγράψει πως ο συγκεκριμένος δήμαρχος προφανώς δεν εμπιστεύεται τους συνεργάτες του. Και ήρθε η παραίτηση του Δημήτρη Χάρδα να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί συζητούσαν αλλά δεν το έλεγαν ανοιχτά: Ότι γύρω από τον δήμαρχο υπάρχει μια 'αυλή' που καθορίζει τις αποφάσεις του -μια καταγγελία για την οποία ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ απάντηση. 
Αντί αυτού, προτίμησε να βγει σε τοπικές εφημερίδες και να κατηγορήσει την κα Κομπορόζου ότι η ανεξαρτητοποίησή της είχε σχέση με την μη αξιοποίησή της σε κάποια θέση. Αν και κανείς δεν γνωρίζει εάν η κα Κομπορόζου ζήτησε κάποια στιγμή, κάποια θέση, εντούτοις αυτό που κανείς  δεν κατάλαβε είναι που βρίσκεται το κακό: Κάθε άνθρωπος έχει μια φιλοδοξία στη ζωή του. Το ζήτημα είναι να μπορεί ο κάθε δήμαρχος να ισορροπήσει αυτές τις φιλοδοξίες, όπως κάνει κάθε καλός ηγέτης. 

Και όταν δεν μπορείς να "κουμαντάρεις" την παράταξή σου η οποία αποτελείται από ανθρώπους με τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες μεταξύ τους, πως μπορεί ο πολίτης να πιστέψει ότι μπορείς να κουμαντάρεις τέσσερις μεγάλες, διαφορετικές περιοχές που η κάθε μία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες;

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Η παράταξη που... "τρώει" τις γυναίκες;
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Η παράταξη που... "τρώει" τις γυναίκες;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGLnkkufXJhQrk78N3MS5yURFmyDDJNXDyuljoAGZrevikooF-3zixq8CWzsPrzxcUtNWbqllq-xTY0HmafEU79A1jU2MCGOj9qmqeWxGRdT-JZVjRDl1uNzTX3aA2HwzBrykco1svioE/s640/%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A43.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGLnkkufXJhQrk78N3MS5yURFmyDDJNXDyuljoAGZrevikooF-3zixq8CWzsPrzxcUtNWbqllq-xTY0HmafEU79A1jU2MCGOj9qmqeWxGRdT-JZVjRDl1uNzTX3aA2HwzBrykco1svioE/s72-c/%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A43.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/07/blog-post_763.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/07/blog-post_763.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy