-->

IEK Λεχαινών: Με νέα τμήματα τη νέα χρονιά

Και με νέα τμήματα θα λειτουργήσει τη νέα χρονιά το δημόσιο ΙΕΚ Λεχαινών, σύμφωνα με όσα είπαν οι παριστάμενοι στη σχετική συνέντευξη τ...


Και με νέα τμήματα θα λειτουργήσει τη νέα χρονιά το δημόσιο ΙΕΚ Λεχαινών, σύμφωνα με όσα είπαν οι παριστάμενοι στη σχετική συνέντευξη τύπου.
Η περσινή, επιτυχημένη χρονιά, τους δίνει το ερέθισμα να πιστεύουν ότι η νέα χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη, έχοντας στόχο το συγκεκριμένο ΙΕΚ να αποτελέσει κέντρο της βόρειας Ηλείας.

Στη συνέντευξη τύπου, μίλησαν ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Χαμουζάς και Ανδρέας Μίγκος και ο διευθυντής του ΙΕΚ Δημήτρης Κουλούρης.


ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ 

"Όπως ξέρετε, σαν δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας μας, δώσαμε μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση. Πετύχαμε πολλά στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Σε αυτά είχαμε και βοήθεια και από τον βουλευτή μας, τον Μάκη Μπαλαούρα αλλά και τον κο Μπαξεβανάκη, αλλά και από τους διευθυντές των σχολείων που ανοίχτηκαν εδώ στο δήμο μας.

Ένα από αυτά είναι το δημόσιο ΙΕΚ που ξεκίνησε πέρυσι στα Λεχαινά, με την πολύ καλή συνεργασία με τον κο Κουλούρη ώστε να διαλέξουμε δύο τμήματα για ξεκίνημα.

Ξέρετε, σε πολλές περιπτώσεις τα ΙΕΚ κλείνουν κάθε χρόνο.Εμείς όμως είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι το δικό μας ΙΕΚ επεκτείνεται στον δήμο μας. Ανοίγει κι άλλα τμήματα. Εδώ θέλω να πω ότι στόχος μας είναι να γίνει το δικό μας ΙΕΚ κέντρο της βόρειας Ηλείας και όχι μόνο, αλλά και για την Αχαία. Να βοηθήσει τα παιδιά μας να έχουν ένα δίπλωμα που θα τους φανεί πολύ χρήσιμο στο μέλλον. Χωρίς εκπαίδευση και χωρίς σωστή προώθηση δεν μπορεί κανένας να προχωρήσει στο μέλλον.

Τα καινούργια τμήματα έγιναν μετά από έρευνα, άρα πιστεύω ότι η επιτυχία τους θα είναι δεδομένη αφού θα έχουν εγγραφές και πολλά παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κο Κουλούρη για την καλή συνεργασία και θα συνεχίσουμε να έχουμε προς όφελος των παιδιών και των πολιτών του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και όχι μόνο".


ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΜΟΥΖΑΣ 
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

"Έπειτα από την σαιζόν που κρίθηκε επιτυχημένη για το 2017-'18 κι έκλεισε με δύο τμήματα, τη νέα σαιζόν 2018-'19 θα υπάρχουν τρεις ειδικότητες οι οποίες θα είναι:

-Τεχνικός θερμοκηπίων και καλλιεργειών υπό κάλυψη
-Εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
-Τεχνικός ειδικής τέχνης και μακιγιάζ.

Πρόκειται για τρία τμήματα στα οποία υπήρξε μια έρευνα κι επιλέχθηκαν μέσω κάποιων κριτηρίων κι επαγγελματικής αποκατάστασης, αλλά και δημοτικότητας, σε συνεργασία με τον κο Κουλούρη.
Πιστεύουμε ότι και φέτος η σαιζόν θα πάει πολύ καλά, θα έχουμε αρκετές συμμετοχές".


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΓΚΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

"Πέρυσι λειτούργησε για πρώτη φορά το ΙΕΚ στα Λεχαινά ως παράρτημα του ΙΕΚ Αμαλιάδας. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον κο Κουλούρη. Είχαμε δύο τμήματα. Ένα, τεχνικός τουριστικών επαγγελμάτων και το δεύτερο, τεχνικός γεωργικών μηχανημάτων.

Το δεύτερο τμήμα είναι το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα και του χρόνου που θα αποφοιτήσουν οι σπουδαστές θα είναι το μοναδικό τμήμα που θα έχουν πάρει πτυχίο, απ' όλη την Ελλάδα.

Το ίδιο θα συμβεί και με τα νέα, φετινά τμήματα, των θερμοκηπιακών καλλιεργειών που επίσης δεν υπάρχει πουθενά σε όλη την Ελλάδα και είναι πολύ σημαντικό γιατί η περιοχή μας το χρειάζεται.

Υπάρχουν πολύ μεγάλες εκτάσεις με θερμοκήπια και θα αποβεί πολύ χρήσιμο στους νέους αγρότες.
Από τον δήμο γίνεται μεγάλη προσπάθεια για α λειτουργήσει το ΙΕΚ γιατί εκτός από την απόφαση που παίρνει κάποιος υπουργός πρέπει να υπάρξουν και κάποιοι άνθρωποι που θα το υλοποιήσουν ένα ζήτημα. Άλλο δηλαδή μια απόφαση του υπουργείου και άλλο η υλοποίησή της. Σε αυτό το σημε΄θιο, πιστεύω, ότι έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Πέρυσι είχαμε περίπου 60 σπουδαστές στα δύο τμήματα που είχαν πολύ μεγάλη δημοφιλία, οι καθηγητές είναι όλοι από την περιοχή κι αυτό είναι ακόμα ένα μεγάλο προσόν γιατί βοηθάει τους ανθρώπους να δουλέψουν και το επίπεδό τους είναι πολύ υψηλό. Ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί και του χρόνου να λειτουργεί με 5 τμήματα".


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ &
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

"Θέλω να πω ότι πέρυσι ξεκίνησε ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά ο δήμος το ήθελε πάρα πολύ και πιστεύω ότι ήταν ο βασικός συντονιστ΄'ης για να γίνει τελικά το παράρτημα.

Κατορθώσαμε και δημιουργήσαμε δύο ειδικότητες: Ειδικότητα τεχνικός τουριστικών μονάδων κι επιχειρήσεων φιλοξενίας και η ειδικότητα τεχνικός συντήρησης κι επισκευής γεωργικών μηχανημάτων. Μια ειδικότητα που είναι η μοναδική στην Ελλάδα.

Θεωρώ ότι αυτοί που θα αποφοιτήσουν του χρόνου θα έχουν άμεση επαγγελματική απασχόληση.

Φέτος, στη νέα σχολική χρονιά, ξεκινάμε με τρεις ειδικότητες. Γι' αυτές τις τρεις ειδικότητες λάβαμε υπόψη τέσσερις παραμέτρους:

  • Υπήρχε μια δημόσια διαβούλευση. 
Για τρεις μήνες είχαμε δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο και ζητήσαμε τις απόψεις των υποψηφίων. Καταλήξαμε, λοιπό, με βάση τις απαντήσεις σε αυτές τις τρεις ειδικότητες.
  • Οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Ο δήμος είναι μια αγροτική περιοχή, άρα θα πρέπει να αναδείξουμε τις αγροτικές ειδικότητες.
  • Αυτές οι ειδικότητες δεν υπάρχουν στην τεχνική εκπαίδευση.
Δηλαδή, από την Ζαχάρω μέχρι τα Λεχαινά, κανένα τεχνικό σχολείο δεν έχει αυτές τις ειδικότητες.
  • Έχουμε θέσει και ο δήμος και η διοίκηση του ΙΕΚ κάποιες κατευθυντήριες γραμμές. 
Θέλουμε, δηλαδή, να αναδείξουμε τον γεωτεχνικό τομέα.

Να πω ότι τα δημόσια ΙΕΚ προσφέρουν πτυχίο επιπέδου 5, τα μαθήματα χωρίζονται σε 4 εξάμηνα -θεωρητικά κι εργαστηριακά- και υπάρχει και 5ο εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης.
Μπορούν να φοιτήσουν όλα τα παιδιά με την προϋπόθεση ότι έχουν πτυχίο Λυκείου. Και δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
Οι εγγραφές γίνονται τον Σεπτέμβρη, μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στο υπουργείο Παιδείας και περίπου στις 15 Οκτώβρη ξεκινούν τα μαθήματα".



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : IEK Λεχαινών: Με νέα τμήματα τη νέα χρονιά
IEK Λεχαινών: Με νέα τμήματα τη νέα χρονιά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheGxq3eZGU-8k01sCZDUL9n850YaIcAILjWLXgJYWcxxValn8cUSvTjWQwbIjrM9flN_ajkNJuSnOdJI3N7s_K8g3ncPwQUp_FgtLNSQV8FhU8nAZNpTxxjKKdDPBpw9MnpSd7Vk-MToI/s640/P1140448.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheGxq3eZGU-8k01sCZDUL9n850YaIcAILjWLXgJYWcxxValn8cUSvTjWQwbIjrM9flN_ajkNJuSnOdJI3N7s_K8g3ncPwQUp_FgtLNSQV8FhU8nAZNpTxxjKKdDPBpw9MnpSd7Vk-MToI/s72-c/P1140448.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/07/iek.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/07/iek.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy