-->

Βιταμίνες, Μέταλλα, Ιχνοστοιχεία, Συμπληρώματα Διατροφής... Ολα όσα θέλατε να γνωρίζετε!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ:   Οι Βιταμίνες είναι φυσικές ουσίες [οργανικές ενώσεις] χωρίς τις οποίες η ζωή είναι αδύνατη. Μία από τις βασικ...


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ: 

Οι Βιταμίνες είναι φυσικές ουσίες [οργανικές ενώσεις] χωρίς τις οποίες η ζωή είναι αδύνατη. Μία από τις βασικές λειτουργίες των βιταμινών είναι η συμμετοχή τους στις χημικές εκείνες αντιδράσεις του οργανισμού που μετατρέπουν τα συστατικά των τροφών [λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες] σε ενέργεια. Ακόμα και μικρή, οριακή έλλειψη βιταμινών στον οργανισμό σας μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα ατονίας, μειωμένης ενεργητικότητας, κακής διάθεσης, εκνευρισμού, αδικαιολόγητου άγχους, τάσεων για υπνηλία, ευαισθησία στα κρυολογήματα κ.λ.π.
Ο ανθρώπινος οργανισμός προσλαμβάνει τις απαραίτητες για την ζωή βιταμίνες, κυρίως από την τροφή ή τα ισορροπημένα διαιτητικά συμπληρώματα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ;

Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι απαραίτητα για την συντήρηση και λειτουργικότητα όλων των οργάνων του σώματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές βιταμίνες και ένζυμα δεν λειτουργούν και δεν αφομοιώνονται χωρίς την βοήθεια των μετάλλων. Το σώμα μας δεν είναι σε θέση να παράγει ούτε ένα μέταλλο ή ιχνοστοιχείο και βασίζεται εξ ολοκλήρου είτε στην διατροφή είτε στα ισορροπημένα συμπληρώματα διατροφής για να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ;

Καταναλώνοντας τις "σωστές" τροφές που περιλαμβάνονται σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο μπορείτε τις περισσότερες φορές να πάρετε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες καθώς και τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Το πρόβλημα είναι ότι ελάχιστοι πλέον άνθρωποι μπορούν να φτιάξουν αυτό το "μυθικό" διαιτολόγιο.
Ο Earl Mindell που είναι ίσως ο διασημότερος διαιτολόγος της Αμερικής λέει χαρακτηριστικά ότι το "μυθικό" αυτό διαιτολόγιο βρίσκεται πολύ εύκολα στα διάφορα βιβλία αλλά πολύ δύσκολα στο οικογενειακό τραπέζι.

Επιπλέον, διάφοροι παράγοντες όπως είναι η ζωή στις μεγαλουπόλεις, το άγχος, η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής κ.λ.π., αφενός αυξάνουν τις ημερήσιες ανάγκες για βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και αφετέρου οδηγούν τους ανθρώπους σε "εύκολες" λύσεις που πολύ απέχουν από την ιδανική διατροφή.

ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ;

Οι βιταμίνες δεν έχουν καμία θερμιδική αξία και δεν παχαίνουν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι περισσότεροι διαιτολόγοι συνιστούν συμπληρώματα διατροφής σχεδόν στο σύνολο των ασθενών τους που ακολουθούν διαιτητική αγωγή.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΘΙΣΤΩ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;

Όχι, είναι οργανικός αδύνατον. Πρέπει να θυμάστε πάντα ότι τα συμπληρώματα διατροφής συμπληρώνουν και δεν αντικαθιστούν την διατροφή. Η χρήση τους μπορεί να είναι χρόνια ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού σας ή τις συμβουλές του ιατρού, του φαρμακοποιού ή του διαιτολόγου σας.

ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ;

Γενικά, οι βιταμίνες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και δυστυχώς καταστρέφονται εύκολα. Μερικοί από τους παράγοντες που τις επηρεάζουν αρνητικά είναι για παράδειγμα η έκθεση των τροφίμων στον ήλιο αλλά και η θερμότητα από το μαγείρεμα ή ο τρόπος μαγειρέματος. Επίσης, έντονα επηρεάζει ο τρόπος συντήρησης ή κατάψυξης ενός προϊόντος. Κάθε τροφή έχει και τα μικρά της "μυστικά" όσον αφορά τον τρόπο συντήρησης ή μαγειρέματος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Σ.Η.Δ.;
[ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΟΣΗ]

Η Σ.Η.Δ. είναι η ποσότητα που θεωρείται ικανή να καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία υγιών ατόμων.



ΚΑΠΝΙΖΩ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ;

Καπνίζοντας, τα επίπεδα ορισμένων βιταμινών και ιχνοστοιχείων όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη Β12, το φολικό οξύ και το σελήνιο, μειώνονται σημαντικά. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ένα μόνο τσιγάρο καταστρέφει 25-100 mg βιταμίνης C.

Οι καπνιστές συνεπώς έχουν πολύ περισσότερες ανάγκες σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία σε σχέση με τους μη καπνιστές.


ΠΙΝΩ ΑΛΚΟΟΛ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ;

Στην πολιτισμένη κοινωνία μας, το αλκοόλ είναι ίσως η κύρια αιτία μείωσης των επιπέδων σημαντικών βιταμινών στον οργανισμό μας. Το αλκοόλ, όχι μόνο καταλαμβάνει τις θέσεις απαραίτητων πρωτεϊνών, αλλά εμποδίζει και την απορρόφηση ή αποθήκευση βιταμινών.

Τα άτομα, λοιπόν, που καταναλώνουν αλκοόλ σε τακτά χρονικά διαστήματα χρειάζονται απαραίτητα περισσότερες βιταμίνες.

ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;

Αν παίρνετε αντισυλληπτικά τότε πιθανότατα παρουσιάζετε ανεπάρκεια σε ψευδάργυρο, φολικό οξύ και βιταμίνες C, Β6 και Β12.
Στην περίπτωσή σας πιθανώς τα συμπληρώματα είναι απαραίτητα.

ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;

Ο αποκλεισμός ορισμένων τροφών ή εν γένει διαφοροποίηση του διαιτολογίου σας έχει μοιραία σαν αποτέλεσμα τον ανεπαρκή ανεφοδιασμό του οργανισμού7 σας σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ανάλογα με την διάρκεια της δίαιτας [ανεξαρτήτως αιτιολογίας] η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής είναι επιβεβλημένη.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΟΥ;

Το πρωί με την λήψη του πρωινού [καφές με τσιγάρο δεν θεωρείται βεβαίως πρωινό]. Ορισμένες από τις βιταμίνες και κυρίως οι λιποδιαλυτές απορροφούνται καλύτερα με το φαγητό. Σε περίπτωση που οι διατροφικές σας συνήθειες δεν περιλαμβάνουν πρωινό, αμέσως καλύτερη ώρα θεωρείται το μεσημέρι μετά το φαγητό.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΟΥ;

Η χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής είναι καλό να γίνεται σε καθημερινή βάση και όχι περιστασιακά. Τα οφέλη που αποκομίζετε είναι μακροπρόθεσμα και όχι άμεσα όπως για παράδειγμα με τα παυσίπονα.

Ένας γερός οργανισμός "κτίζεται" μέρα με την ημέρα και συνεπώς το συμπλήρωμα διατροφής θα έχει μικρότερο αποτέλεσμα αν το παίρνετε όποτε αισθάνεστε την ανάγκη ή περιστασιακά. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Βιταμίνες, Μέταλλα, Ιχνοστοιχεία, Συμπληρώματα Διατροφής... Ολα όσα θέλατε να γνωρίζετε!
Βιταμίνες, Μέταλλα, Ιχνοστοιχεία, Συμπληρώματα Διατροφής... Ολα όσα θέλατε να γνωρίζετε!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEik_lTTxIZYmdjYah3tYjy-YV63yt0frCrHSoptqWqRRlnXd-LO5ep0K1pSwBs5DJLL_w6xPW40iiDRB_sJ1192ME1CjXvveFE4wwZC_2lca1BPQo7OPmaTJC1xhqNnef1gC1nW1vNQzbI/s640/berries-1546125_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEik_lTTxIZYmdjYah3tYjy-YV63yt0frCrHSoptqWqRRlnXd-LO5ep0K1pSwBs5DJLL_w6xPW40iiDRB_sJ1192ME1CjXvveFE4wwZC_2lca1BPQo7OPmaTJC1xhqNnef1gC1nW1vNQzbI/s72-c/berries-1546125_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/08/blog-post_33.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/08/blog-post_33.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy