-->

Ηλιδα: Ενα υπέροχο καλοκαίρι...

"Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται".  Αντρέ Μαλρώ, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός   Ίσως το φετινό κ...


"Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται". 
Αντρέ Μαλρώ, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός 

Ίσως το φετινό καλοκαίρι να είναι το καλύτερο απ' όλα τα προηγούμενα από πλευράς πολιτιστικών εκδηλώσεων. Είναι προφανές ότι η Αμαλιάδα και το φετινό καλοκαίρι, τιμά τον πολιτισμό, πιστή στην άποψη ότι η παρουσία όλων των μορφών έκφρασης του πολιτισμού μας επιβάλλεται.
Θεατρικά δρώμενα, μουσική, εκθέσεις, τέχνες..., είναι παρόντα και συμβάλουν, με αναμφισβήτητο τρόπο, στην απόλαυση των επισκεπτών και τονώνουν την ποιοτική δημιουργικότητα της κοινωνίας μας σε όλους τους τομείς.

Σπουδαίες παραστάσεις στο αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας, σημαντικές εκδηλώσεις στο κτήριο Τατάνη, εκθέσεις και υπέροχες βραδιές, όπως η πρόσφατη της 'Λευκής Νύχτας' από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας και το φετινό καλοκαίρι συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων από το νομό και όχι μόνο.

Το έχω ξαναγράψει: Ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες, έχουν 'άνεβάσει' πάρα πολύ τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του δήμου, σε μια εποχή όπου ο κόσμος, ιδιαίτερα πιεσμένος από την οικονομική αφαίμαξη, ψάχνει να βρει διεξόδους για να χαλαρώσει, για να ξεχαστεί λίγο από τα μυριάδες προβλήματα.

Αλλά και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου δεν πάει πίσω. Με προσωπικό κόστος και πολύ δουλειά τα μέλη του δημιουργούν υπέροχα πράγματα.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, αξίζουν στον δήμαρχο αλλά και στη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης που δημιούργησαν με πολύ κόπο και αγωνία όλα αυτά που φέτος το καλοκαίρι παρουσιάστηκαν, αλλά και όσα ακολουθήσουν. 

Μέσα σε όλα τα παραπάνω βάλτε και τα κατά τόπους πανηγύρια, σε διάφορες περιοχές της Ήλιδας, που δίνουν, με τον δικό τους τρόπο, μια διαφορετική ενότητα τα καλοκαίρια. Ανέκαθεν τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου διοργάνωναν σπουδαίες λαϊκές, παραδοσιακές, βραδιές δίνοντας, επίσης, έναν ξεχωριστό τόνο, έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης.

Και υπάρχει συνέχεια: Δεν είναι μόνο η σκέψη για μια μεγάλη βραδιά [δεν θα ήθελα να πω περισσότερα επειδή δεν έχω πάρει την έγκριση των διοργανωτών] που θα συμβεί στην Κουρούτα, αλλά είναι και αυτά που θα ακολουθήσουν το φθινόπωρο, όπως τα εγκαίνια του Πολυχώρου Πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ένα πολιτιστικό κέντρο που η ολοκλήρωση και η λειτουργία του φέρνει την σφραγίδα του κου Χριστοδουλόπουλου και που μέχρι σήμερα πραγματοποίησε σπουδαίες εκθέσεις και παραστάσεις. 

Όταν υπάρχει πολιτισμός, το επίπεδο πάντα ανεβαίνει και όπως είπε κάποτε η Μελίνα Μερκούρη: "Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Η Ελλάδα, αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε ΚΑΝΕΙΣ", για να συμπληρώσει ο Βρετανός ιστορικός, Arnold J. Toynbee: "Ο πολιτισμός είναι μια κίνηση, όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι, όχι ένα λιμάνι".

Το όμορφο ταξίδι, συνεχίζεται...

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ηλιδα: Ενα υπέροχο καλοκαίρι...
Ηλιδα: Ενα υπέροχο καλοκαίρι...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgv9KqaK5oaNTwI1mLTbq2UYIqrKnCb4AljR28_J5pDiGwJI223sJUXOvpiloT_RYuNDSDVP0ndD33yXYa-vmDPanihnViIoGzIfbh6FW4Trj-L3Sb6CJZVGUICMQ6xv4zx0_rqvgMPhtw/s640/tatani.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgv9KqaK5oaNTwI1mLTbq2UYIqrKnCb4AljR28_J5pDiGwJI223sJUXOvpiloT_RYuNDSDVP0ndD33yXYa-vmDPanihnViIoGzIfbh6FW4Trj-L3Sb6CJZVGUICMQ6xv4zx0_rqvgMPhtw/s72-c/tatani.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/08/blog-post_673.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/08/blog-post_673.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy