-->

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Μια ματιά εν' όψη αυτοδιοικητικών εκλογών!

* Πως έχει διαμορφωθεί σήμερα το κλίμα... Πριν από αρκετό καιρό είχα γράψει στο Editorial, ότι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές...



* Πως έχει διαμορφωθεί σήμερα το κλίμα...

Πριν από αρκετό καιρό είχα γράψει στο Editorial, ότι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, είναι αυτός στον οποίο, κυρίως, θα πέσουν τα βλέμματα των περισσοτέρων. Ένας δήμος, που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, απασχόλησε πολύ την τοπική επικαιρότητα!

Σήμερα, και σε αυτόν τον δήμο, οι αυτοδιοικητικοί που θέλουν να αποκτήσουν κάποιο ρόλο, κάνουν τις όποιες κινήσεις θεωρούν απαραίτητες προκειμένου να επικρατήσουν στις επόμενες εκλογές. Μέχρι στιγμής, οι μόνοι σίγουροι που θα κατέλθουν με ψηφοδέλτιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, είναι ο νυν δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ο ιατρός Γιάννης Λέντζας και ο έμπορος Διονύσης Μάλλιαρης, έστω και αν οι δύο τελευταίοι δεν το έχουν ανακοινώσει επίσημα.
Φυσικά, υπάρχει και ο έμπειρος Τάκης Λαινάς, αλλά ο ίδιος είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό στο newsgf.net ότι δεν θέλει να ξανακατέβει, όμως θα τον ενδιέφερε μια παράταξη, ικανή κατά τα δικά του κριτήρια, όπου θα του άρμοζε να έχει έναν ρόλο συμβούλου [διαβάστε εδώ...]

Από 'κει και πέρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τι θα πράξουν και κάποια επιπλέον αυτοδιοικητικά στελέχη, οι οποίοι ακόμα κρατούν καλά κρυμμένα τα χαρτιά τους. Όμως, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μεταξύ συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών και υπαλλήλων του δήμου, ίσως έχουμε και ένα νέο ψηφοδέλτιο με παλιό αυτοδιοικητικό...

Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες λένε πως ίσως αυτή η νέα παράταξη δημιουργείται με σκοπό να... υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο τον νυν δήμαρχο, κάτι που, εφόσον επαληθευτεί, θα αποτελέσει "πολιτική καταδίκη" για κάποιους από αυτούς οι οποίοι τον προηγούμενο καιρό ασκούσαν δριμύτατη κριτική στον κο Μοράντ.

Βέβαια, στη πολιτική, όλα αλλάζουν από τη μια ημέρα στην άλλη και οι χθεσινοί "εχθροί" γίνονται "φίλοι" και οι χθεσινοί "φίλοι" γίνονται πολύ εύκολα "εχθροί"!!!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή....

ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

Στις πολεμικές τέχνες, ένα από τα πρώτα που μάθαμε ήταν να 'μην υποτιμούμε τον αντίπαλο'. Η διδαχή αυτή είναι πολύ σημαντική για κάποιους οι οποίοι θεωρούν 'τελειωμένο' πολιτικά τον κο Μοράντ, ο οποίος φυσικά και θα δώσει τον δικό του αγώνα για την τελική επικράτηση.

Μη ξεχνάμε, άλλωστε, πως πρόκειται για επιστήμονα, για άνθρωπο με κύρος λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας και αν κάποιοι θεωρούν ότι απέτυχε στα δημαρχιακά καθήκοντά του εντούτοις κανείς δεν ξέρει πως θα τον κρίνει η κοινωνία, που είναι άλλωστε και ο τελικός κριτής.

Σίγουρα ο νυν δήμαρχος θα έχει στο πλάι του κάποια από τα "δυνατά" χαρτιά της παράταξής του όπως τον Ανδρέα Μίγκο, τον Ανδρέα Χαμουζά και τους Ανδραβιδαίους Λάμπη Δημόπουλο και  [την κουμπάρα του] Αννα Κοντόγιωργα, εκτός και αν η Νέα Δημοκρατία κατεβάσει δικό της αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο οπότε μάλλον σε... δίλημμα θα βρεθούν οι δύο τελευταίοι, καθώς και οι Χρήστος Παλαιολόγος και Χρήστος Ζαφειρόπουλος.

Το θέμα είναι πάντως πως το ψηφοδέλτιο του κου Μοράντ θα έχει και πολλά νέα πρόσωπα, που μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει, ούτε έχει διαρρεύσει οτιδήποτε.

Επίσης, ο ίδιος, έχει ένα μειονέκτημα: Δοκιμάστηκε επί μια 5ετία και θα κριθεί αυστηρά για όσα έκανε ή δεν έκανε ως δήμαρχος! Κι ενώ στις προηγούμενες εκλογές αντλούσε μια μεγάλη δύναμη απ' όλες τις περιοχές του δήμου, σήμερα φαίνεται ότι αυτή η δύναμή του συρρικνώνεται μόνο στη περιοχή των Λεχαινών...


ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ 
ΙΑΤΡΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Τον πετυχημένο διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με το "βαρύ" βιογραφικό, τον ακολουθούν 'δυνατά' ονόματα σε όλες τις περιοχές του δήμου, των οποίων, όταν γίνει η ανακοίνωση των ονομάτων τους, θα προκαλέσουν πάταγο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πάντα χαμογελαστός και ιδιαίτερα αγαπητός Γιάννης Λέντζας, πρόσφατα σάρωσε στις εκλογές της Ένωσης Γενικής Ιατρικής, συγκεντρώνοντας το ποσοστό της τάξης του 66%, όπου αν και αντιμετώπισε μεγάλα ονόματα της ιατρικής πανελλαδικά, κατάφερε να επικρατήσει.

Η εκτίμηση των ιατρών σε όλη την Ελλάδα φάνηκε στις συγκεκριμένες εκλογές, όταν συνάδελφοί του έφευγαν από απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και από νησιά, με δικά τους έξοδα, για να βρεθούν στην πρωτεύουσα να τον ψηφίσουν.
Αυτό και μόνο το γεγονός αποδεικνύει ότι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά να κάνει εκλογές και αυτό το έχουν καταλάβει και κάποιοι άλλοι οι οποίοι λένε διάφορα με στόχο να πλήξουν την προσωπικότητά του.
Δείχνουν έτσι ότι... τον πρώτο επιθυμούν να χτυπούν...

Σε όλα αυτά που ακούγονται και προκαλούν τα γέλια και ιδιαίτερα του ιδίου του κου Λέντζα, είναι πως... όταν εκλεγεί θα μεταφέρει τα πάντα στη Βάρδα. Μια αστεία 'επίθεση' ... από ανθρώπους που κάθε άλλο παρά για την όποια σοβαρότητά τους διακρίνονται...

Επίσης, η πετυχημένη του παρουσία στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, δείχνει τις ικανότητές του στη διοίκηση. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο της αγάπης κι εκτίμησης που τρέφει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο πρόσωπό του!


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ 
ΕΜΠΟΡΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο σχετικά πρόσφατα παραιτηθέντας από αναπληρωτής δήμαρχος, Διονύσης Μάλλιαρης, είναι γνωστό ότι εδώ και λίγους μήνες δίνει... 'ρέστα' προκειμένου να είναι ο επόμενος δήμαρχος του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Αν και παραιτήθηκε από αναπληρωτής [θέση που κατέλαβε ο κος Δημόπουλος], εντούτοις διατήρησε τις θέσεις του στο ΚΟΤΥΧΙ ΑΕ και στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΗΡΑΚΛΗΣ κι εδώ έχει δημιουργηθεί το εξής ερώτημα: Γιατί δεν άφησε αυτές τις θέσεις και κυρίως γιατί ο Ναμπίλ Μοράντ του επιτρέπει να τις κατέχει; 

Άραγε, φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, όπως λέει μια λαϊκή παροιμία;

Ένα ερώτημα που πλανιέται στους κατοίκους του δήμου και απάντηση ακόμη δεν έχει δοθεί με αποτέλεσμα τα... σενάρια να δίνουν και να παίρνουν!

Εδώ, πρέπει να γίνει μια διευκρίνηση: Οι θέσεις που κατέχει ο κος Μάλλιαρης προέρχονται από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Θα μπορούσε όμως ο Ναμπίλ Μοράντ να καταθέσει πρόταση μομφής, εφόσον ο ίδιος ο κος Μάλλιαρης έχει ανοίξει... πανιά για άλλα λιμάνια!

Ο Διονύσης Μάλλιαρης, άραγε, τι διαφορετικό έχει να προσφέρει όταν μέχρι σήμερα όχι μόνο παραμένει στην παράταξη, αλλά και την στήριξε; Και πόσο ηθικό είναι τελικά να μένεις σε μια παράταξη, όταν ταυτόχρονα δημιουργείς δική σου για να έρθεις αντιμέτωπος με τον επικεφαλής-δήμαρχο;

Αλλά μήπως ισχύει κάτι άλλο;

Μήπως η κίνηση του Διονύση Μάλλιαρη έχει ως σκέψη να συγκεντρώσει τους δυσαρεστημένους της νυν δημοτικής αρχής, όπου στο τέλος, σε έναν δεύτερο γύρο, θα συμπράξει πάλι με τον Ναμπίλ Μοράντ;

Όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά, πλανώνται στον αέρα....
Άλλωστε, στην επιστολή παραίτησής του δεν κατήγγειλε τον δήμαρχο για κακή πολιτική εφαρμογή, αλλά για το ότι η θέση του αναπληρωτή δεν έχει... καμία ουσιαστική σημασία [διαβάστε εδώ την παραίτησή του]. Μια παραίτηση πολύ χαλαρή και καμία σχέση με εκείνη του Δημήτρη Χάρδα, δυο μέρες νωρίτερα, που ήταν συγκεκριμένος σε αυτά που κατήγγειλε και που βεβαίως ποτέ δεν δόθηκε απάντηση από τον δήμαρχο [διαβάστε εδώ την παραίτησή του].
Αλλά και ο κος Χάρδας παραμένει, ακόμη, στην ίδια παράταξη...


ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Πολύ δύσκολα θα δει κάποιος τον Ανδρέα Κορομηλά να χάνει το χαμόγελό του και σχεδόν αδύνατο να δει να χάνει την ηρεμία του. Αλλά αυτό το χαμόγελο και η ηρεμία είναι που "σκοτώνει"!

Καταρχάς μιλάμε για έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό και για έναν άνθρωπο που, όπως έχω ξαναγράψει, θητεύοντας επαγγελματικά σε καίριες θέσεις, έμαθε να αποφεύγει τις τρικλοποδιές. Και όσο και αν κάποιοι διαδίδουν δεξιά και αριστερά ότι... έχουν συμφωνήσει μαζί του, αποτελεί ένα μεγάλο ψέμα, που και ο ίδιος προ ημερών το διέψευσε μιλώντας στο newsgf.net [διαβάστε εδώ...].

'Η μήπως, ο κος Κορομηλάς, τις τελευταίες ημέρες έχει συμφωνήσει με κάποια παράταξη, όπως ακούγεται; Αυτό, βέβαια, μόνο ο ίδιος μπορεί να το ξεκαθαρίσει. Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν μια φημολογία σαν αυτές που διαδίδονται σε κάθε προεκλογική περίοδο και σκοπό έχει να θολώνονται τα νερά!

Σίγουρα ο κος Κορομηλάς παρακολουθεί τα πάντα, αλλά για να πάρει την όποια τελική απόφασή του θα πρέπει να γνωρίζει τι θα πράξει η Νέα Δημοκρατία. Αν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θελήσει δικό της ψηφοδέλτιο πολύ πιθανό ο ίδιος να είναι επικεφαλής. Είναι σίγουρο [η πληροφορία έρχεται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας] ότι για οποιαδήποτε απόφαση πάρει [το κόμμα] θα μιλήσει πρώτα με τον κο Κορομηλά. Φαίνεται ότι ο ίδιος θα είναι κάτι σαν ρυθμιστής...

Από κει και πέρα η απόφαση, εάν ο κος Κορομηλάς δεν δεχτεί να είναι επικεφαλής κομματικού ψηφοδελτίου, η Νέα Δημοκρατία έχει... στοχοποιήσει το πρόσωπο με το οποίο θα συζητήσει. Κι εδώ είναι η μεγάλη έκπληξη, δυσάρεστη γι' αυτούς που προσπαθούν διακαώς να πάρουν ανεπίσημα την στήριξη!

ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο "σκληρός" των δημοτικών συμβούλων κρατάει πολύ-πολύ κλειστά τα χαρτιά του και δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως "σφίγγα". Μιλάει, κάνει επαφές, αλλά τίποτα δεν επιτρέπει να διαρρεύσει.

Δεν ξέρω εάν η απλή αναλογική αλλάζει τους σχεδιασμούς που είχε κάνει, όμως αναμφισβήτητα είναι ένα ιδιαίτερα "καλό εργαλείο" για όποια παράταξη ακολουθήσει. Μόνο που αυτή την φορά θέλει -και δικαιολογημένα- να έχει κάποιο ρόλο διαφορετικό από εκείνη του συμβούλου της αντιπολίτευσης.

Και για τον ίδιο ακούγεται πως έχει συμφωνήσει και μάλιστα πως πρωτοστατεί στη δημιουργία νέας παράταξης, αλλά κι εδώ ισχύει ότι και για τον Ανδρέα Κορομηλά περί προεκλογικής φημολογίας. Άσχετα, αν ο θυμόσοφος λαός συχνά αναφέρει πως, "όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά"!

Αν και λέγεται ότι είναι τοπικιστής, εντούτοις η συμμετοχή του στην παράταξη με επικεφαλής τον Ανδραβιδαίο Ανδρέα Κορομηλά και παλαιότερα με τον Πάνο Δημητρόπουλο, αποδεικνύουν ότι αυτό είναι λάθος. Άραγε, μήπως η απλή αναλογική τον οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας παράταξης με τον ίδιο επικεφαλής;

Και μια επισήμανση σε όλους: Ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος μπορεί να μιλάει με όλο τον κόσμο αλλά κανείς να μην είναι σίγουρος για τίποτα. Εξάλλου και ο ίδιος είναι πολύ έξυπνος για να πέφτει σε παγίδες!!! Ο νοών νοείται!!!


ΤΑΚΗΣ ΛΑΙΝΑΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, όπως αναφέρω παραπάνω [διαβάστε εδώ...].

Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμος ακόμα και μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο εάν αποφασίσει να ενσωματωθεί σε μια παράταξη, σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια.


ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΕ 
ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Ελένη Λευκαδίτη-Καραγιάννη 

Δημοτική Σύμβουλος

Η αστοχία της νυν δημοτικής αρχής ήταν πως δεν κατάφερε να διατηρήσει στην παράταξη της την κα Καραγιάννη-Λευκαδίτη, που όπως έχω ξαναγράψει, θα μπορούσε να προσφέρει ίσως την πιο σημαντική βοήθεια και υπηρεσίες. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει, αλλά η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως, αλίμονο, εάν μείνει αναξιοποίητη.

Η ίδια δείχνει να έχει την διάθεση αλλά και τις ικανότητες να προσφέρει, αλλά σίγουρα θα προσφέρει σε μια παράταξη που αποτελείται από σοβαρό επικεφαλής και σοβαρούς συμβούλους!

Δημήτρης Λευκαδίτης 
Δημοτικός Σύμβουλος

Ακόμη ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, που σίγουρα δεν θα ακολουθήσει παράταξη που δεν θα έχει στόχο το συμμάζεμα του δήμου.

Το αναφέρω αυτό επειδή διαρρέουν κάποιοι ότι έχει συμφωνήσει με τον Ναμπίλ Μοράντ, όπως και η Αλέκα Καρδιανού. Σενάρια που μπορεί να επαληθευτούν ή να διαψευστούν, όταν οι ίδιοι μιλήσουν...

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Όλα τα παραπάνω αφορούν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα. Στην αυτοδιοίκηση και γενικότερα στη πολιτική, όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Κι εμείς είμαστε εδώ για να τα γράφουμε..

Σύντομα στο Editorial...
Τι συμβαίνει, εν' όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, στους Δήμους Πύργου, Ηλιδας, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Πηνειού!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Μια ματιά εν' όψη αυτοδιοικητικών εκλογών!
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Μια ματιά εν' όψη αυτοδιοικητικών εκλογών!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2C-HznbhHx0QjE-Rn3TJqIHCNMbGVjcXpLgLd0QEkCHJ9KXO235ebs6jTcupB9pufoEiBo2XMSei_TZ-eNyqzIqjbpJXz0YbCztFCJKWeSWOcBU_n8s4AH9FPrPMnCjhPGP3ltrXd1Dg/s640/13317017_255841554771650_1957455925298359323_o.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2C-HznbhHx0QjE-Rn3TJqIHCNMbGVjcXpLgLd0QEkCHJ9KXO235ebs6jTcupB9pufoEiBo2XMSei_TZ-eNyqzIqjbpJXz0YbCztFCJKWeSWOcBU_n8s4AH9FPrPMnCjhPGP3ltrXd1Dg/s72-c/13317017_255841554771650_1957455925298359323_o.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/08/blog-post_713.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/08/blog-post_713.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy