-->

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι θα κυβερνήσω

Το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα της χώρας, τα βήματα που θα ακολουθήσει αυτός και η κυβέρνησή του (μία κυβέρνηση που θα αποτελέσει μ...


Το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα της χώρας, τα βήματα που θα ακολουθήσει αυτός και η κυβέρνησή του (μία κυβέρνηση που θα αποτελέσει μείγμα νεότητας και εμπειρίας, μία κυβέρνηση με πρόσωπα και από την κεντροαριστερά, των πιο άξιων, με την επιλογή των σωστών στις σωστές θέσεις) αποτύπωσε βήμα προς βήμα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την επιλογή των ανοιγμάτων σε ολόκληρη την κοινωνία να είναι συνεχής και εμφατική, με τα μηνύματα στους νέους, στη μεσαία τάξη, στις παραγωγικές ομάδες να δείχνουν προς την κατεύθυνση μιας στρατηγικής που θα μετατρέψει τη χώρα και τους πολίτες της σε ορόσημο ανάπτυξης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε, με καίριο αποτύπωμα, τον τρόπο που θα κυβερνήσει την Ελλάδα, προκειμένου να την οδηγήσει στο μονοπάτι της κανονικότητας και της ανάπτυξης.

Μέλημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι να τοποθετήσει πλάι στη "γαλάζια" παράταξη την έννοια-κλειδί της ασφάλειας που μπορεί να προσφέρει σε ολόκληρη την κοινωνία. Ασφάλεια στην οικονομία. Ασφάλεια στην καθημερινότητα. Ασφάλεια στην Παιδεία. Στην Υγεία. Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο μία επανάσταση μεταρρυθμίσεων είναι σταθερό. Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να περιγράψει ένα αναπτυξιακό σχέδιο, συγκεκριμένο και πλήρως κοστολογημένο διαπέρασε ολόκληρη τη συνέντευξή του.

Πέρα από την ασφάλεια σε άπαντα τα μέτωπα, κομβικό σημείο για το μέλλον της χώρας είναι η σταθερότητα. Και αυτή, όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι έτοιμος να τη φέρει στο προσκήνιο. Άλλωστε, αυτή η σταθερότητα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας, την προσέλκυση επενδύσεων και την εφαρμογή ενός σαρωτικού κύματος μεταρρυθμίσεων που θα…γράψει πλάι στο όνομα της χώρας τη λέξη-κλειδί της αξιοπιστίας, μετά από σχεδόν εννέα χρόνια οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, όρισε ως μία από τις πλέον βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησής του, την αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού, προκειμένου η χώρα να μη μείνει μετέωρη στις ορέξεις των αγορών. Πιάνοντας το νήμα από τη χθεσινή κομβική ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης σε όλους τους πολίτες για το "αύριο" της χώρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει ακυβέρνητη, αλλά ούτε θα οδηγηθεί σε δεύτερες κάλπες με απλή αναλογική.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έβγαλε… κόκκινη κάρτα σε κάθε σενάριο "μεγάλου συνασπισμού", καθώς και σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκε δριμύς απέναντι στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις πολιτικές της ύφεσης που επέβαλε το κυβερνητικό οικοσύστημά του, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα φέρει σε πρώτο πλάνο τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ εστίασε την κριτική του και στους πιστωτές της χώρας, τους οποίους και εγκάλεσε πως όχι μόνο συμφώνησαν στο λάθος μείγμα πολιτικής, αλλά στρουθοκαμήλισαν την ώρα που ξηλώνονταν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, την ώρα που γίνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, την ώρα που αυξάνεται το μέγεθος του κράτους, την ώρα που έχουμε τραγικά πισωγυρίσματα στην Παιδεία. "Στις 21 Αυγούστου τέλειωσε το τρίτο πρόγραμμα, όπως προβλεπόταν.

Ο σκοπός του τρίτου προγράμματος ήταν η χώρα να αποκαταστήσει σταδιακά την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου. Σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών. Δημιουργεί συγκυρία εξαιρετικά δυσμενή... Πρώτη μου προτεραιότητα είναι η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού. Όταν τελειώσει το μαξιλάρι, η χώρα θα είναι εκτεθειμένη στις ορέξεις των αγορών και αυτό δε θα το επιτρέψω", τόνισε. Η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, με στόχο το πέρασμα της χώρας στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη, ξεδιπλώθηκε για μία ακόμα φορά στη σχεδόν τρίωρη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η λογική του για τη μείωση των βαρών από τις πλάτες όλων των πολιτών, η οπτική του για ένα κράτος συμμαζεμένο (χωρίς να υπάρξει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου) αλλά και το μήνυμά του για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, οι οποίες θα ανοίξουν το δρόμο για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης διαπερνούν κάθετα τον προγραμματικό λόγο της "γαλάζιας" παράταξης, με τα ανοίγματα σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων να είναι εξακολουθητικά. Οι διαχωριστικές γραμμές που ορθώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανάμεσα στο "αύριο" που εκπροσωπεί η οδός Πειραιώς και το "χθες" που εκπροσωπεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκονται συνεχώς στην προμετωπίδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παύει να ασκεί δριμύτατη κριτική τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Τον κατηγόρησε, άλλωστε, πως αδιαφορεί για την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές, αλλά και για τις υπόλοιπες…μαύρες τρύπες της πολιτικής του. Ωστόσο, κυρίαρχο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να καταδείξει πως το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας (ένα σχέδιο πλήρως κοστολογημένο και άμεσα εφαρμόσιμο) είναι η μόνη σίγουρη οδός, που εξασφαλίζει την ευημερία στο σύνολο της κοινωνίας. Γιατί, όπως επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο "γαλάζιος" προγραμματικός λόγος "αγκαλιάζει" τους πάντες. Χωρίς αποκλεισμούς.

"Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Εμείς έχουμε συνολικό σχέδιο για την ανάταξη οικονομίας. Θέλουμε να μεγαλώσουμε την πίτα της ανάπτυξης. Ο κ. Τσίπρας θέλει να μοιράζει επιδόματα. Ο κ. Τσίπρας υπερφορολογεί την παραγωγική Ελλάδα και μεγαλώνει το κράτος. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε φόρους και να συμμαζέψουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας διέλυσε τη μεσαία τάξη και την παραγωγική Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας δεν είπε τίποτα για το συμμάζεμα του κράτους. Αυτή είναι μία ακόμα διαφορά μας. Αυτό που παρουσίασα χθες είναι συνολικό σχέδιο. Το δικό μου σχέδιο είναι πολύ πιο φιλόδοξο από το κ. Τσίπρα. 4% ανάπτυξη και 700.000 νέες θέσεις απασχόλησης την επόμενη τετραετία. Θέλω να σπάσω το φαύλο κύκλο", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη. Ερωτηθείς, δε, εάν η ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η συγκυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν σαφής.

"Μέτρα ευθυγραμμισμένα στη δική μας λογική και ο κ. Τσίπρας αντιγράφει από εμάς δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε. Αλλά ας δούμε ποια θα είναι. Θα σας φέρω το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ. Εμείς θέλουμε να τον μειώσουμε κατά 30%. Το ίδιο λέει και ο κ. Τσίπρας. Εμείς θέλουμε το όφελος να το καρπωθούν όλοι. Οι αδύναμοι και η μεσαία τάξη. Εγώ δε βλέπω πελάτες. Βλέπω πολίτες. Τα μέτρα που εισηγούμαστε αφορούν όλους", ανέφερε. Όσον αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεμήνυσε και πάλι ότι η οδός Πειραιώς δε θα ψηφίσει τη συμφωνία, όταν τη φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή.

Παράλληλα, σημείωσε πως, εάν δεν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει από την αρχή και συγκεκριμένα από την ταυτότητα και τη γλώσσα. Δηλαδή, τον πυρήνα του σκοπιανού αλυτρωτισμού που η Νέα Δημοκρατία δε μπορεί να δεχθεί και κανένας άλλος πρωθυπουργός στο παρελθόν δεν έδωσε. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι στην επόμενη Βουλή θα υπάρχει προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή, ενώ πριν την προεδρική εκλογή θα έχει αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

"Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρχει προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη βουλή και δε θα οδηγηθούμε σε πολιτική αναστάτωση, επειδή κάποιοι θα εργαλειοποιήσουν και πάλι την προεδρική εκλογή", ήταν η αποστροφή του, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και η πρόθεσή του στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση να φέρει στο προσκήνιο πρόταση για την αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από τη διάλυση Βουλής. Το κάλεσμα Μητσοτάκη προς τους πολίτες, για να δώσουν το "παρών" στην επόμενη κάλπη ήρθε και πάλι να δομήσει βασικές πτυχές των μηνυμάτων του. Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε στους νέους. "Πρέπει να ψηφίσουν. Η βασική μου προτεραιότητα είναι η Παιδεία και οι δουλείες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εικόνα του όλοι το ίδιο είμαστε. Δεν ξέρω πόσους θα μπορέσω να πείσω ότι είμαστε διαφορετικοί. Θα ήμουν ικανοποιημένος, εάν κάποιοι που δε θα μας ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές θα μας ψηφίσουν στις επόμενες. Για να δουν ότι υπάρχουν κόμματα που τηρούν τις εξαγγελίες τους", ανέφερε, ενώ τόνισε πως πρόθεσή του είναι να βάλει να τοποθετήσει πρόσωπα στην κυβέρνησή του και από την κεντροαριστερά.

"Τη διεύρυνση θα τη δείτε και στα ψηφοδέλτια", σχολίασε. Μείζον σημείο του προγραμματικού λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι και το Δημόσιο. Ένα δημόσιο που δε θα αποτελεί λιμάνι για μικροκομματικούς σκοπούς, αλλά θα υπηρετεί τον πολίτη. "Δε θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα προσλαμβάνουμε έναν για κάθε έναν που φεύγει. Θα έχουμε το ένα προς πέντε. Θέλω κρατικούς λειτουργούς και όχι δημοσίους υπαλλήλους. Θέλω αξιολόγηση για την επιβράβευση των καλύτερων", επεσήμανε.

  www.capital.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι θα κυβερνήσω
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι θα κυβερνήσω
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxA2M7vsEPq_YVHZLsAfOollRpN1i0nGe8iPHcJlKr_Kid2liD4FwOFupElrkKTELavVKY8l_VfUBmBcjFN6yiMQVT0VqOn_ZBVzgc0iMMnK2GjI5roRWRFcP0y0JDfIb7t9yb8ealw6w/s1600/2d3eea6454aa421f9f711b38c90333c7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxA2M7vsEPq_YVHZLsAfOollRpN1i0nGe8iPHcJlKr_Kid2liD4FwOFupElrkKTELavVKY8l_VfUBmBcjFN6yiMQVT0VqOn_ZBVzgc0iMMnK2GjI5roRWRFcP0y0JDfIb7t9yb8ealw6w/s72-c/2d3eea6454aa421f9f711b38c90333c7.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_279.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_279.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy