-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ολοι εναντίον Ναμπίλ... [φωτογραφίες]

* "Βόμβα" από την Αλεξάνδρα Αλτούνη: Δεν θα συμμετέχουν οι "Κένταυροι" στην Ιππική Έκθεση [ολόκληρη η επιστολή της ...


* "Βόμβα" από την Αλεξάνδρα Αλτούνη: Δεν θα συμμετέχουν οι "Κένταυροι" στην Ιππική Έκθεση [ολόκληρη η επιστολή της στο δημοτικό συμβούλιο] 

* Σοβαρή καταγγελία της Αλεξάνδρας Αλτούνη: "Στα Κουμουθρέικα σουβλάκια και μπύρες έβγαιναν από ιδιωτικό σπίτι και ο κόσμος τα πλήρωνε"! 

* Σοβαρός και μετρημένος ο Γιάννης Λέντζας και σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε η αύξηση του ΕΝΦΙΑ που πρώτος είχε θέσει. 

* "Μπάχαλο" το δημοτικό συμβούλιο: Σύμβουλοι πάνε κι έρχονται... σύμβουλοι μιλάνε μεταξύ τους φωνασκώντας... άλλοι θέτουν ερωτήσεις και δεν ακούν τις απαντήσεις... 

Ένα εξοντωτικό δημοτικό συμβούλιο, για ακόμη μια φορά, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ένα συμβούλιο που κουράζει, που "εξοντώνει" στη κυριολεξία τους δημοτικούς συμβούλους και όσους πολίτες παρίστανται, αφού τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης τραβάνε τόσο σε μάκρος που τελικά όλοι αγανακτούν.

Ναμπίλ Μοράντ & Χρήστος Ζαφειρόπουλος
Μια κατάσταση για την οποία την κύρια ευθύνη δεν φέρνει κυρίως ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χρήστος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος προσπαθεί για το καλύτερο, αλλά οι σύμβουλοι που δυστυχώς δεν συνεργάζονται μαζί του.  Που δίνουν την εντύπωση ότι πράγματι θέλουν να δημιουργούν αυτό το μπάχαλο για δικούς τους προσωπικούς λόγους.

Από κει και πέρα το δημοτικό συμβούλιο σημαδεύτηκε από την "βόμβα" που πέταξε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του ιππικού συλλόγου "Κένταυροι", Αλεξάνδρα Αλτούνη,  ότι δεν θα συμμετέχουν στην ιππική έκθεση.

Αλεξάνδρα Αλτούνη
Κάτι άλλο που σημάδεψε την αποψινή συνεδρίαση, ήταν η σοβαρότατη καταγγελία της ιδίας ότι στα Κουμουθρέικα, σουβλάκια και μπύρες έβγαιναν από σπίτι και μοιράζονταν στον κόσμο ο οποίος και πλήρωνε κανονικά!

Μια καταγγελία που έγινε προσπάθεια υποβάθμισής της, αλλά η κ Αλτούνη σήμερα, ίσως για πρώτη φορά, υπήρξε τόσο επιθετική και επίμονη στα ζητήματα -και όχι άδικα- που έθεσε.

Από την παράταξη της πλειοψηφίας, εντύπωση προκάλεσε η  επιθετική στάση του Δημήτρη Χάρδα, σε ότι αφορά τα υδροπλάνα και την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και η παρουσία του αντιδημάρχου Ανδρέα Μίγκου, που επίσης για ακόμη μια φορά απέδειξε πόσο σοβαρός και μετρημένος είναι στις τοποθετήσεις του.

Γιάννης Λέντζας

Σε ότι αφορά τον Γιάννη Λέντζα, απέδειξε κάτι που είναι εμφανές εδώ και καιρό:
Ότι η παρουσία του στα δημοτικά πράγματα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης αποτελεί εγγύηση για να ξεφύγει ο δήμος από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Καθόλου τυχαία, λοιπόν, η δυναμική που έχει αναπτύξει και αναπτύσσει καθημερινά ως υποψήφιος δήμαρχος.

Τελικά, τόσο ο Γιάννης Λέντζας όσο και ο Ανδρέας Μίγκος αποδεικνύουν ότι ένας δήμος για να διοικηθεί αποτελεσματικά χρειάζεται σοβαρούς ανθρώπους, μορφωμένους που το προσωπικό ενδιαφέρον εντάσσεται μέσα από την αναπτυξιακή πορεία του δήμου....

Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή όπως, με πολύ κόπο, μπορέσαμε να τα καταγράψουμε.... 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 20.35, με τον πρόεδρο Χρήστο Ζαφειρόπουλο να κηρύσσει την έναρξη αναφέροντας τα ονόματα των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων.

Τάκης Λαινάς
Στη συνέχεια ο Τάκης Λαινάς έβαλε το θέμα των αδέσποτων ζωών στον δήμο και το αν υπάρχει η βούληση για την δημιουργία καταφυγίου.

Συνεχίζοντας, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αλεξάνδρα Αλτούνη αναφέρθηκε σε τσουχτερά πρόστιμα που έχουν μπει σε ιδιοκτήτες ζώων οι οποίοι αδυνατούν να τα πληρώσουν.

Απάντηση για τα αδέσποτα έδωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, ο οποίος παραδέχτηκε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι μια μεγάλη πληγή για τον δήμο. "Η αρχική μας σκέψη ήταν να δημιουργήσουμε καταφύγιο, αλλά ήταν αντίθετες οι φιλοζωικές οργανώσεις".
Επίσης, ανέφερε ότι το 2016 είχαν καταγραφεί 700 αδέσποτα στον δήμο που σίγουρα τώρα, εν έτη 2018, θα έχουν αυξηθεί. "Κάνουμε στειρώσεις και δίνουμε ζωοτροφές", ανέφερε εκτός των άλλων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Χάρδας έθεσε το ζήτημα των υδροπλάνων και ότι το λιμάνι της Κυλλήνης έχει εξαιρεθεί, καθώς και για το γραφείο τουριστικής πληροφόρησης στη Κυλλήνη το οποίο δε λειτουργεί.
Ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, σε ότι αφορά τα υδροπλάνα, ανέφερε ότι, "είχαμε προχωρήσει σε σχεδιασμό αλλά κανένας τότε δεν μπορούσε να πάρει άδεια. Τώρα που κατατίθεται νέο νομοσχέδιο θα περιμένω να γίνει προεδρικό διάταγμα για να προχωρήσουμε."

Δημήτρης Χάρδας: "Η Κυλλήνη δεν συμπεριλαμβάνεται"

Ο Ναμπίλ Μοράντ επέμενε πως όταν το νομοσχέδιο γίνει προεδρικό διάταγμα, η δημοτική αρχή θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

[Σημείωση newsgf.net]: Τι λέει το νομοσχέδιο 

Το πρώτο δίκτυο υδροπλάνων αναμένεται να δημιουργηθεί στο Ιόνιο Πέλαγος και τη Δυτική Ελλάδα, έχοντας ως βάση την Κέρκυρα. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αφορά στο νέο νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών (υδατοδρομίων). 

Στην εγχώρια αγορά δραστηριοποιούνται δύο εταιρείες, η Ελληνικά Υδατοδρόμια και η Hellenic Seaplanes, οι οποίες έχουν προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές. Η ψήφιση του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται έως το τέλος του μήνα και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας αγοράς που θα στηρίξει σημαντικά τον τουρισμό και θα βοηθήσει απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας να έχουν εύκολη, γρήγορη και φθηνή διασύνδεση με άλλες περιοχές. Το αισιόδοξο πλάνο των επενδυτών είναι να υλοποιηθεί ένα δίκτυο πάνω από 100 υδατοδρομίων που θα συνδέουν όλα τα μέρη της χώρας δίνοντας νέα ώθηση στον ελληνικό τουρισμό. 

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, τα βασικά σημεία που εισάγει το προτεινόμενο μέρος του σχεδίου νόμου του υπουργείου Μεταφορών, σε σχέση με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (ν.4146/2013), αφορούν: Δυνατότητα διαχωρισμού της διαδικασίας αδειοδότησης σε δύο στάδια, ώστε ο κάτοχος της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου, εφόσον το επιθυμεί, να διαφοροποιείται από τον κάτοχο άδειας λειτουργίας και εκμετάλλευσης του υδατοδρομίου. 

Η πρόταση αυτή αναμένεται να επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό την αδειοδότηση των υδατοδρομίων, εισάγοντας μια απλούστερη, ευέλικτη και ρεαλιστική διαδικασία, που επιπλέον διευκολύνει και προωθεί συνέργειες τύπου ΣΔΙΤ".

Σε ότι αφορά τη μη λειτουργία του Τουριστικού Γραφείου στη Κυλλήνη, για το οποίο ο κος Χάρδας καυτηρίασε, επίσης, την απουσία πολιτών από τα εγκαίνια, ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν λειτουργεί διότι δεν υπάρχει μόνιμος υπάλληλος. "Θα βάλουμε μια κοπέλα από τα 8μηνα", ανέφερε.

Στο θέμα επενέβη η δημοτική σύμβουλος Νεκταρία Πανταζή-Σταυροπούλου η οποία αναφέρθηκε στο γραφείο τουριστικής προβολής του Κάστρου όπου εκεί θα μπορούσε να υπάρχει μια υπάλληλος τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού υπάρχουν στη περιοχή σημαντικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Δημήτρης Λευκαδίτης: "Ο πυρήνας του τουρισμού του δήμου μας είναι το Κάστρο" 

Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης η κα Αλτούνη ζήτησε να μάθει που πήγαν τα έσοδα του πανηγυριού της Δάφνης, για να της απαντήσει ο Ναμπίλ Μοράντ, να κάνει... αίτηση στο νομικό πρόσωπο για να μάθει!

"Βόμβα" Αλεξάνδρας Αλτούνη ότι δεν θα συμμετέχουν οι Κένταυροι στις εκδηλώσεις της Ιππικής Έκθεσης... 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος των "Κενταύρων" έδωσε στο προεδρείο και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους έγγραφο με ημερομηνία 4/9/2018 το οποίο έχει σταλεί στον δήμαρχο, στον περιφερειάρχη, στον αντιπεριφερειάρχη Γ. Γεωργιόπουλο, στο ΝΠΔΔ Ανδραβίδας-Κυλλήνης, και λοιπούς, το οποίο έγγραφο απαίτησε να διαβαστεί όπως κι έγινε.

Ολόκληρη η επιστολή:

"Ο Ιππικός Σύλλογος Κένταυροι με έτος ίδρυσης το 2004 και μέλη 70 ιπποπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχει στην 84η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας αν και εφόσον: 
1] Ζητούμε από όλους να υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός στο θεσμό.
2] Να δεξιωθούν οι συμμετέχοντες στην ιππική έκθεση.
3] Να οργανωθεί σωστά έτσι ώστε η ιστορική Ανδραβίδα και η Ιππική ιστορία της να αναδειχθεί και να μη γίνονται κινήσεις της τελευταίας στιγμής.
4] Να υπάρχουν παρκαδόροι στο χώρο των αλόγων και καταρτισμένους ανθρώπους μαζί με τους σεκιούριτι για αποφυγή προβλημάτων.
5] Ανάδειξη και καταγραφή στοιχείων για την πιστοποίηση της φυλής Ανδραβίδας.
6] Υπεύθυνο άτομο για την επιτροπή της γραμματείας έτσι ώστε να λύνει τα προβλήματα της εγγραφής των ίππων στο μητρώο. 
7] Διαφήμιση της έκθεσης στα ΜΜΕ
8] Ανάδειξη της ιππικής δεξιοτεχνίας 
9] Πραγματοποίηση σεμιναρίου θεραπευτικού εξωνυχισμού και μετέπειτα εξέλιξης των οπλών του αλόγου.
10] Αλλαγή εκφωνητή που κατά γενική ομολογία δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ώστε να παρουσιάσει το ιππικό σόου και δεν εκφράζει τον ιππικό κόσμο. 

Αν λοιπόν όλα αυτά ΔΕΝ πραγματοποιηθούν είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε πως:
ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην απαξίωση και την υποβάθμιση της ιππικής έκθεσης Ανδραβίδας. 

Ο σύλλογός μας έχει δείξει δείγματα καλής θέλησης και οργάνωσης για την ιππική έκθεση μια και ολόκληρη ομάδα δουλεύει αφιλοκερδώς εδώ και 3 μήνες έτσι ώστε να οργανωθεί καλύτερα η ιππική έκθεση φτιάχνοντας την αφίσα, κλείνοντας σεμινάρια, έχοντας επαφή με μεγάλες εταιρείες των ΜΜΕ κτλ...

Σε μας τίθεται το ερώτημα και το τεράστιο δίλημμα:
"Να γίνει η εκδήλωση αξιοπρεπώς ή να γίνει και να εξευτελισθεί; Αρκεί να γίνει και να εξευτελισθεί;"

Θα θεωρηθούν υπεύθυνοι γι αυτό αυτοί που συμμετείχαν και οι οποίοι δεν μπ΄'ορεσαν να κάνουν μια επιτυχημένη εκδήλωση. 
Γιατί αυτοί θα φανούν αφού αυτοί συμμετείχαν και αυτοί απέτυχαν.
Η αποτυχία είναι δεδομένη για μεγάλες εκδηλώσεις που γίνονται τελευταία στιγμή πρόχειρα και απροετοίμαστα. 

Η απαξ΄'ιωση και υποβάθμιση η οποία στην περίπτωση αυτή και με δική σας ευθύνη, αφού γνωρίζετε εδώ και μήνες θα έχει μετατραπεί από ιππική έκθεση Ανδραβίδας σε Σπαρτακιάδα...

Οι ευθύνες σας έτσι όπως αυτές προκύπτουν από λανθασμένους χειρισμούς και επιλογές σας είναι τεράστιες απέναντι στη διαχρονικότητα και ιστορικότητα της έκθεσης και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα ανεχθούμε να τις μεταθέτετε σε μας!

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η λατρεία μας και το πάθος μας για το άλογο δεν θα γίνει αφορμή να αμβλύνεται και να μας προσβάλλετε στην αναλογική μας αξιοπρέπεια, το πάθος μας για τα ιππικά δρώμενα του τόπου μας σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λόγο για να κάνουμε εκπτώσεις σε αρχές και αξίες μας!

Κοιτάξτε ιππικές εκθέσεις που είχαμε αναλάβει από το 2010 και μετά ώσπου κάτι συνέβη και σταμάτησε η ενεργή συμμετοχή μας με πολλούς τρόπους και σε πολλά, επειδή είμαστε εκείνοι που γεμίσαμε το ιππικό κέντρο με 5.000 άτομα και τώρα οι συμμετοχές των αλόγων πέφτουν κάθε χρονιά. Γιατί;

Οι ευθύνες σας απέναντι στο τόπο και την ιστορικότητα της ιππικής έκθεσης Ανδραβίδας είναι τεράστιες και ως τέτοιες πρέπει να τις αναλάβετε!!

Παρακαλούμε θερμά να μας απαντ΄γσετε εγγράφως ΑΜΕΣΑ ποιος σας εκπροσωπεί ως αποκλειστικός διοργανωτής της ιππικής έκθεσης προκειμένου να έρθουμε σε επαφή μαζί του!! για να λάβουμε τις δικές μας αποφάσεις".

Η επιστολή υπογράφεται από την Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συλλόγου. 

Η επιστολή, αν και σκληρή, θέτει σημαντικά ερωτήματα για ένα θεσμό που δυστυχώς με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής έχει υποβαθμιστεί. Σε αυτό όμως θα αναφερθούμε αύριο, με νέο δημοσίευμά μας, μια και σημειώθηκε, για το θέμα, ένα σοβαρό ζήτημα για δύο, υποτιθέμενους, στενούς συνεργάτες του Ναμπίλ Μοράντ τον οποίο και τελικά εξέθεσαν ...!

Ο Ναμπίλ Μοράντ, αναφερόμενος στο θέμα είπε πως οι δύο ιππικοί σύλλογοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, Κάθε σύλλογος, ανέφερε, μπορεί να κάνει την εκδήλωσή του, αλλά πρέπει να γίνεται και μία εκδήλωση που θα συμμετέχουν και οι δύο. "Η ιππική έκθεση έχει έναν στόχο: Την ανάδειξη των αλόγων. Δεν τα βρίσκετε μεταξύ σας και καταφέρεστε εναντίον μας. Βρείτε τα μεταξύ σας, τι έχετε να χωρίσετε;".

Λάμπης Δημόπουλος
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, αντιδήμαρχος Λάμπης Δημόπουλος ο οποίος απάντησε στην επιστολή της κας Αλτούνη λέγοντάς της ότι για τρία χρόνια δεν έχει φέρει το άλογό της στην έκθεση. "Μη τορπιλίζεται την έκθεση", ανέφερε εκτός των άλλων.

Αλεξάνδρα Αλτούνη: "Όταν τοποθετήσετε καπιστρώνα στο πορτόνι σας τότε θα αναφέρεστε σε μένα. Εσείς τορπιλίζεται την έκθεση. Εμείς, σαν σύλλογος, έχουμε δώσει μεγάλη βοήθεια". 

Δεν είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, που η κα Αλτούνη αναφέρεται στην υποβάθμιση της ιππικής έκθεσης.

Και δημιουργείται ένα σοβαρό ερώτημα: Η ίδια αντιμετωπίζετε μάλλον απαξιωτικά από την δημοτική αρχή, τη στιγμή που η κα Αλτούνη όχι μόνο γνωρίζει το άλογο πολύ καλύτερα από τον καθένα, αλλά καλείται σε όλη την Ελλάδα για να προσφέρει την βοήθεια και τις εμπειρίες της. Δυστυχώς, όμως η δημοτική αρχή δείχνει μια άδικη συμπεριφορά, ενώ κάποιοι άλλοι, μέσα από την παράταξη, θέλουν να εμφανίζονται ως... ειδήμονες των αλόγων!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κάτοικοι του οικισμού των Αγίων Θεοδώρων παραβρέθηκαν στο αποψινό συμβούλιο τονίζοντας ότι ενώ σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε παρθεί η απόφαση ο δήμος και οι κάτοικοι να πάνε σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για να εκθέσουν τα προβλήματά τους, αν και από τότε πραγματοποιήθηκαν δύο περιφερειακά συμβούλια, ποτέ δεν τους κάλεσαν.

Ανδρέας Μίγκος
Απάντηση έδωσε και πάλι ο Ανδρέας Μίγκος, ο οποίος ανέφερε πως εστάλη επιστολή στις 3 Αυγούστου αλλά δεν έχουν πάρει απάντηση. "Θεωρώ ότι πρέπει να επιμείνουμε", ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

O κος Μίγκος ανέγνωσε επιστολή, η οποία και ψηφίστηκε από το συμβούλιο, που θα σταλεί στην περιφέρεια.

Τι αναφέρει η επιστολή:

"Ο Δήμος μας ως καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιος για την αντιμετώπιση και θεμάτων που άπτονται το περιβάλλον, έχει αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποβάθμισης της ζωής και της υγείας των κατοίκων στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών. Ο δήμος με το Δημοτικό Συμβούλιο ενέσκυψαν στο πρόβλημά, το ανέδειξαν, και βοήθησαν τους κατοίκους για να μπορέσουμε, όλοι πλέον, να βρούμε λύσεις, πλην όμως δεν κατέστη δυνατό μέχρι και σήμερα η επίλυσή του και αυτό παρέμεινε το ίδιο. 

Οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Δημοτικό συμβούλιο με απόλυτη πλειοψηφία, τόσο για το θέμα της ανακάλυψης αγωγών που εκβάλλουν στο Ρέμα του Βροντού, τόσο με τη διενέργεια μετρήσεων επί των υδάτων του ρέματος, με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για το περιβαλλοντικό πρόβλημα, όσο και τελευταία με επίσημο αίτημα για συζήτηση της υποθέσεως στο Περιφερειακό συμβούλιο, μέχρι και σήμερα δεν έχουν οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα και παρατηρούνται από πλευράς Υπηρεσιών γραφειοκρατικά προσκόμματα για τη μη επίλυσή του, το οποίο εξακολουθεί και οι κάτοικοι δεν έχουν ακόμα απαλλαγεί από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. 

Σε συνέχεια λοιπόν των ενεργειών μας, καθ’ όσον η διεύθυνση υδάτων Δυτικής Ελλάδος, σε απάντηση σχετικής μας ερώτηση, με αριθμό πρωτοκόλλου 11696/2018 ανέφερε ότι ο Δήμος μας είναι αρμόδιος για την αστυνόμευση και τον καθαρισμό του ρέματος, ο Δήμος, ως υποχρεούται, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία προς επιτυχή λύση του προβλήματος και για αυτό το λόγο θα προβεί άμεσα στις κάτωθι ενέργειες: 

1. Σύνταξη αιτήσεως κατ’ άρθρο 13 του ΠΔ 148/2009 με θέμα «Περιβαλλοντική ευθύνη για την πρόληψη και την αποκατάσταση των ζημιών στο Περιβάλλον- Εναρμόνιση με την οδηγία 2004/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Απριλίου 2004, όπως ισχύει» προς την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) σχετικά με την περιβαλλοντική ζημία που έχει υποστεί η περιοχή των Αγιων Θεοδωρων, όπως επίσης και να καλέσει την αρμόδια αρχή να αναλάβει δράση βάσει του ανωτέρω διατάγματος. 

2. Εξουσιοδότηση προς τον Πληρεξούσιο Δικηγόρο των κατοίκων Αγίων Θεοδώρων και Αγίου Γεωργίου και του Δήμου μας κ. Γεώργιο Κατσαμπέρη του Νικολάου (ΑΜ/ΔΣΑ 27245), ορισθέντα για το περιβαλλοντικό θέμα στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 44/2017 αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής και σε συνέχεια αυτής, όπως συντάξει την ανωτέρω αίτηση και προσκομίσει πλήρες φάκελο με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την μόλυνση του ρέματος του Βροντού, καθώς επίσης και με την περιβαλλοντική υποβάθμιση που εχει υποστει η περιοχή από το θέμα της δυσοσμίας με κύριο σκοπό την έναρξη των ενεργειών από την ΕΥΕΠ προς ανάληψη δράσης σύμφωνα με το ανωτέρω διάταγμα. 

3. Γνωστοποίηση της ανωτέρω αίτησης μετά των στοιχείων στην αρμόδια διεύθυνση περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος".

ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ....


Γιώργος Βαρθολομής
  • Ο πρώην Πρόεδρος της Κάτω Παναγιάς, Γιώργος Βαρθολομής, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε σε δύο θέματα. Το πρώτο αφορούσε την αγροτική οδοποιία, τονίζοντας ότι σε ορισμένα κομμάτια δεν περνάει ούτε τρακτέρ και το δεύτερο αφορούσε την κατεστραμμένη πλατεία κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι εκείνη ευθύνεται. 
Για την αγροτική οδοποιία απάντησε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Χρήστος Παλαιολόγος, που τόνισε ότι αύριο θα κάνει ο ίδιος αυτοψία επισημαίνοντας ότι υπάρχει έλλειψη πτυχιούχων χειριστών γκρέϊντερ. 

Υποσχέθηκε πάντως ότι θα φροντίσει να κάνει το καλύτερο δυνατόν. Σε ότι αφορά το θέμα της πλατείας απαντήσεις έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος που όμως φάνηκε να μη γίνονται αποδεκτές από
Χρήστος Παλαιολόγος
τους κατοίκους που ήταν εκεί. Παίρνοντας το λόγο ο Τάκης Λαινάς ανέφερε ότι, "τα θέματα που έβαλε ο κος Βαρθολομής μας εκθέτουν ως θεσμικό όργανο".
  • Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Αλεξάνδρας Αλτούνη, ότι στα Κουμουθρέικα έβγαιναν μπύρες και σουβλάκια από σπίτι και τα έδιναν σε κόσμο ο οποίος και πλήρωνε!!!
  • Ο πρόεδρος του Μπορσίου, κος Παναγόπουλος, ζήτησε να μάθει τι γίνεται με τον δρόμο του φράγματος και όταν δεν πήρε απάντηση εξαγριώθηκε. "Ήρθα 20 χλμ και δεν μου απαντάτε. Τι θα πω στους συγχωριανούς μου;". Τελικά απάντηση του έδωσε ο δήμαρχος την οποία δυστυχώς δεν ακούσαμε λόγω του... μπάχαλου που δημιουργούσαν κάποιοι!!
  • Ο Γιάννης Λέντζας, εκτός ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας για τη σύσταση και λειτουργία δικτύου πόλεων και επιστημονικών φορέων με την επωνυμία "Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων- Οι δρόμοι της ίασης". Σε αυτό όμως θα αναφερθούμε διεξοδικά αύριο, σε νέο δημοσίευμά μας!

Μετά τα παραπάνω, το δημοτικό συμβούλιο, επιτέλους, κατάφερε να περάσει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που ήταν 19 [διαβάστε εδώ τα θέματα...], για να ξεκινήσει ένα νέο... πανηγύρι...

Το πρώτο θέμα ήταν η αύξηση του ΕΝΦΙΑ  και συγκεκριμένα, όπως αναφερόταν στην ημερήσια διάταξη, "Συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τις αυξήσεις του ΕΝ.Φ.Ι.Α. (Εισηγητής: Πρόεδρος δ.σ. Κος Ζαφειρόπουλος Χρήστος)".
   
Να σημειωθεί εδώ ότι αυτό το σημαντικό ζήτημα πρώτος το έθεσε δημόσια ο Γιάννης Λέντζας με δήλωσή του στον τοπικό Τύπο [διαβάστε εδώ...] και την επόμενη ημέρα το έκανε και ο Ναμπίλ Μοράντ [διαβάστε εδώ...]. Αλλά όπως είπε στην εισήγησή του ο διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας [κι έχει ιδιαίτερη σημασία], το ζήτημα δεν είναι ποιος το είπε πρώτος ή δεύτερος!

Ναμπίλ Μοράντ
Στη τοποθέτησή του ο Ναμπίλ Μοράντ ανέφερε πως, "ζητάμε να ξαναδούν τις αντικειμενικές αξίες"
Επί του θέματος τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέκα Καρδιανού, Δημήτρης Λευκαδίτης και Γιάννης Θεοδωρόπουλος. Ο τελευταίος ανέγνωσε και ψήφισμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης' για το ζήτημα ζητώντας να γίνει αποδεκτό από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρη Χάρδα, ανέφερε πως το να συζητηθεί αυτό το θέμα δεν έχει τώρα αξία διότι ο ΕΝΦΙΑ έχει ήδη βγει. "Το θέμα ήρθε στο αποψινό συμβούλιο για εντυπώσεις. Ζητάω να παραιτηθούμε όλοι γι' αυτό το ζήτημα. Αυτή είναι η πρότασή μου. Τα υπόλοιπα είναι ευχολόγια, γι' αυτό και αποχωρώ". 
Και όντως αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!

Γιάννης Λέντζας & Πάνος Δημητρόπουλος
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιάννης Λέντζας ο οποίος τόνισε, "τι να πληρώσουν οι αγρότες της περιοχής μας που έχουν καταστραφεί; Να βγάλουμε ένα ψήφισμα και να πάμε στο υπουργείο να πιέσουμε να μειωθούν οι τιμές. Πρόκειται για αδικία. 

Η πρότασή μου, λοιπόν, είναι να πάμε οι επικεφαλής των παρατάξεων στο υπουργείο Οικονομικών και να πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Συμφωνώ με την παραίτηση. Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα με τις καρέκλες".

Πάνος Δημητρόπουλος: "Πρέπει να γίνει κάτι γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Να είναι έντονη η παρουσία του δήμου". 

Ανδρέας Μίγκος: "Να γίνει μια διορθωτική κίνηση. Το κείμενο μας να είναι σκληρό, Συμφωνώ να πάμε στο υπουργείο να διεκδικήσουμε το καλύτερο". 

Νεόφυτος Παπαδόπουλος: "Υπάρχουν αντιδράσεις απ' όλους τους πολίτες και όχι μόνο της Βάρδας και της Ανδραβίδας. Εσείς ως δημοτική αρχή δεν κινηθήκατε όπως έπρεπε. Δείξατε αμέλεια και δεν είχατε καλή πληροφόρηση". 

Νεκταρία Πανταζή-Σταυροπούλου


Νεκταρία Πανταζή-Σταυροπούλου: "Ο κόσμος μας τοποθέτησε σε αυτές τις καρέκλες για να παλεύουμε για τα συμφέροντά του. Δεν ενστερνίζομαι την άποψη της παραίτησής μας. Από τις θέσεις που ο κόσμος μας τοποθέτησε να παλέψουμε περισσότερο για τα συμφέροντά του".

Τάκης Λαινάς: "Να υπάρξει επιτροπή του δήμου που θα κινηθεί προς το υπουργείο Οικονομικών. Να στηλιτεύσουμε την κυβερνητική πολιτική για το παράλογο που δημιούργησε". 


Το λόγο επί του θέματος πήραν και άλλοι σύμβουλοι.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι αργά και με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης...

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσο καλύτερα μπορούσαμε περιγράψαμε όσα συνέβησαν και ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στο οποίο για ακόμη μια φορά οι μόνοι δημοσιογράφοι που παρευρέθηκαν ήταν του newsgf.net , της εφημερίδας "Πατρίς" και -για πρώτη φορά- της ΟΡΤ.... 

Κι αυτή η προσπάθεια ήταν εξοντωτική λόγω του, μπάχαλου που δημιουργούνταν συχνά-πυκνά, όπως από την αρχή του κειμένου αναφέρουμε. 

Ευελπιστούμε η κατάσταση να διορθωθεί με την μεγαλύτερη παρέμβαση του προέδρου Χρήστου Ζαφειρόπουλου...

Αύριο θα αναφερθούμε και σε... παραπολιτικά της συνεδρίασης...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ....













COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ολοι εναντίον Ναμπίλ... [φωτογραφίες]
Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ολοι εναντίον Ναμπίλ... [φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBVdkKtNjWOmX4ZgRRVW6xsm1Ss-skYuQ3l-dVuqcPnC8YG_aaE9iWQAVzSqa3L6bCjYQ7dum3mGNgXUc_JZTJtHTtTwEwwsK1RxSgLoLyy5P3oqVASfGe-sFepjwaU-RGcunQ-eZ3Guo/s640/P1140937.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBVdkKtNjWOmX4ZgRRVW6xsm1Ss-skYuQ3l-dVuqcPnC8YG_aaE9iWQAVzSqa3L6bCjYQ7dum3mGNgXUc_JZTJtHTtTwEwwsK1RxSgLoLyy5P3oqVASfGe-sFepjwaU-RGcunQ-eZ3Guo/s72-c/P1140937.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_547.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_547.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy