-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Μικροεντάσεις για το ΤΕΙ Αμαλιάδας [φωτογραφίες]

Διπλή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας η οποία πραγματοποιήθηκε, όπως πάντα, σε αίθουσα της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιο...


Διπλή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας η οποία πραγματοποιήθηκε, όπως πάντα, σε αίθουσα της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας.

Η πρώτη, ειδική συνεδρίαση, ξεκίνησε στις 18.00 και είχε ως μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, -Υποχρεωτική αναμόρφωση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Ήλιδας & Νομικών Προσώπων του, οικονομικού έτους 2018. Ένα θέμα το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 16 υπέρ και 5 κατά.

Η δεύτερη τακτική συνεδρίαση ξεκίνησε περίπου στις 7.00' το απόγευμα, με τον λόγο να παίρνει ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος κι έκανε αναφορά για το Πολύκεντρο και την τελετή των εγκαινίων.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ είχε αναβληθεί αφού δεν προσήλθε η αντιπολίτευση και μάλιστα με τον Γιάννη Λυμπέρη να έχει στείλει επιστολή που ανέφερε
ότι...η δημοτική αρχή είχε... αυθαίρετα διανείμει τις επίσημες προσκλήσεις σε... εξωθεσμικούς "ημετέρους"!!! [διαβάστε εδώ...].

"Δεν θα απολογηθώ", ανέφερε ο κος Χριστοδουλόπουλος. "Νιώθω υπερήφανος. Ευχαριστώ όλους όσους συνετέλεσαν να γίνει αυτό το έργο". 

Στη συνέχεια ο ίδιος ανακοίνωσε την πρόσκληση των ομογενών της Αμερικής όπου θα παρευρεθεί το χορευτικό το Δήμου και προχώρησε επίσης και σε κάποιες άλλες ανακοινώσεις.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλλιανάτος, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη και το πρόβλημα που δημιουργείται με τον αποχαρακτηρισμό μειονεκτικών περιοχών.

"Με τα χαρακτηριστικά που είναι σε διαβούλευση, όλες οι ορεινές περιοχές του δήμου βγαίνουν εκτός", ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας τον κίνδυνο που θα έχουν οι αγρότες να μη πάρουν τις εξισωτικές αποζημιώσεις.

Παίρνοντας πάλι τον λόγο ο κος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι με απόφασή του θα βραβευτεί ο υπάλληλος του Δήμου Χρήστος Παπαγεωργίου για την προσφορά του επί σειρά ετών στα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και για τη συγγραφή του βιβλίου του.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη ΔΕΗ Αμαλιάδας και στο ότι η κατάσταση συνεχίζει να είναι τραγική, ενώ εξέφρασε τους φόβους του για μείωση και του τεχνικού προσωπικού. "Συζητήσεις γίνονται πως θα μειώσει η ΔΕΔΔΗΕ τα έξοδά της. Έχω ζητήσει ραντεβού να ενημερωθώ επίσημα στην Αθήνα". Και ζήτησε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν δέχεται άλλη μείωση προσωπικού.

Στη συνέχεια υπήρξαν μικροεντάσεις για το ΤΕΙ Αμαλιάδας και την φημολογία για μεταφορά του σε άλλη πόλη [διαβάστε εδώ...]. Ο Δήμαρχος πρότεινε να γίνει την επόμενη εβδομάδα ειδική συνεδρίαση και να καλεστούν βουλευτές, περιφερειάρχης και ο πρύτανης, να πάρουν θέση στο θέμα και το Συμβούλιο να διατρανώσει την αντίθεσή του.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γιάννη Λυμπέρη, που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ΤΕΙ και κατηγόρησε την δημοτική αρχή για το γεγονός ότι δεν έχει ξεσηκώσει την πόλη και πρότεινε άμεση επίσκεψη στον Υπουργό Παιδείας για να λάβει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να αγγίξει το ΤΕΙ της Αμαλιάδας και παράλληλα να προχωρήσει το ΤΕΙ στην επέκταση των εγκαταστάσεων με την αξιοποίηση των 7 εκ. ευρώ που είναι εξασφαλισμένα εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.

Παράλληλα, ζήτησε να τεθεί προς συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα λόγω της σοβαρότητας και των περιορισμένων χρονικών περιθωρίων.
Στην γενικότερη τοποθέτησή του επί όλων των θεμάτων ο κος Λυμπέρης ανέφερε πως, "κινδυνεύουμε να γίνουμε χωριό των χωριών. Φτάσαμε στο σημείο να έχουν απαξιωθεί τα πάντα".

Δήμαρχος: "Το ΤΕΙ είναι ένα θέμα που δεν σηκώνει αντιπαραθέσεις" και συνέχισε αγανακτισμένος: "Αν η ΔΕΔΔΗΕ θέλει να κάνει μειώσεις, φταίει ο δήμαρχος... αν θέλουν να πάρουν το ΤΕΙ φταίει ο δήμαρχος... για όλα φταίει ο δήμαρχος...".

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο Πρόεδρος του ΔΣ Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος ανέφερε να γίνει πρώτα η συνάντηση με τον υπουργό και μετά να γίνει η ειδική συνεδρίαση.

Γιάννης Λυμπέρης: "Ζητώ συζήτηση ΤΕΙ τώρα"

Ανδρέας Νικολακόπουλος: "Το θέμα σε ψηφοφορία".

Τελικά στην ψηφοφορία η πρόταση Γ. Λυμπέρη δεν πέρασε.

Τάσος Σμέρος: "Πρέπει να γίνει επίσκεψη στον υπουργό, εφόσον εξασφαλιστούν οι όροι που θα κάνει αυτή τη συνάντηση ποιο σημαντική"

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι με ανακοίνωση, πριν λίγο, του δημάρχου, σήμερα Παρασκευή ο κος Χριστοδουλόπουλος βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Γιαβρόγλου για το θέμα του ΤΕΙ.

Νοσοκομείο Αμαλιάδας
[με πληροφορίες από patrisnews.com]

Υψηλοί ήταν οι τόμοι και στο θέμα συζήτησης για την λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, που ήταν πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Ένα θέμα που προκάλεσε σύγχυση και σφοδρή αντιπαράθεση, καθώς είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν θα ετίθετο προς συζήτηση και θα το απέσυρε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μπακέλλας, ο οποίος είχε ζητήσει εγγράφως την συζήτησή του.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στην συνάντηση που έγινε με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο, ο διοικητής υποσχέθηκε ότι θα μετακινήσει αγροτικούς γιατρούς από τα Κ.Υ. στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και θα πιέσει για να τρέξουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις καρδιολόγου και αναισθησιολόγου και ότι θα βοηθήσει να καλυφθεί το κενό που υπάρχει με αναισθησιολόγο.

Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο κ. Διαμαντόπουλος ζήτησε να του δοθεί ένα χρονικό περιθώριο και να μην συζητηθεί το θέμα στο Συμβούλιο και ότι έγινε αποδεκτό από τους παρόντες, τον διοικητή δηλαδή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννη Λέντζα και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κώστα Τσαούση και απευθυνόμενος στον κ. Μπακέλλα του είπε ότι επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά ο κ. Τσαούσης, τον ενημέρωσε εκείνη την ώρα και το αποδέχτηκε.

Αυτή η επισήμανση ήταν αρκετή για να προκαλέσει την έκρηξη του κ. Μπακέλλα, ο οποίος μάλιστα είπε ότι εάν ισχύει κάτι τέτοιο θα προχωρήσει σε παραίτηση και παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στον Δήμαρχο προκαλώντας τον να το ελέγξει και να βρει τις κλήσεις συνομιλίας του με τον κ. Τσαούση.

Η συζήτηση του θέματος συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους, με τον κ. Λυμπέρη να επισημαίνει ότι υπάρχει σχεδιασμός να κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας απαξιώνοντάς το με την διαρκή μετακίνηση γιατρών στον Πύργο και ζήτησε να εγκληθεί άμεσα ο κ. Διαμαντόπουλος προκειμένου να επιστρέψει το προσωπικό στο Νοσοκομείο και σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό να ετοιμαστεί ο Δήμαρχος για σφοδρή αντίδραση.

Τόσο ο κ. Χριστοδουλόπουλος όσο και η αντιδήμαρχος Ρούλα Γκουβίτσα έκαναν επίθεση στον κ. Λυμπέρη και τον κατηγόρησαν ότι έχει ευθύνες για το θέμα του Νοσοκομείου, ενώ ο κ. Χριστοδουλόπουλος αποκάλυψε ότι στην συνάντηση με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας ο κ. Διαμαντόπουλος του αποκάλυψε ότι το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας απαξιώνεται από τους ίδιους τους γιατρούς του.

Απόφαση επί του θέματος τελικώς δεν υπήρξε, με τον κ. Μπακέλλα να δηλώνει ότι θα δώσει άλλο ένα χρονικό περιθώριο δέκα ημερών.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε και αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος για την Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, εν όψει της συνάντησης στις 29 Οκτωβρίου με τον Υπουργό Υποδομών και αποφασίστηκε να κηρυχθεί γενική απεργία στον δήμο την συγκεκριμένη ημέρα.
Πρόταση που έκανε στο Σώμα και ο πρόεδρος του ‘Χελωνίτη Κόλπου’ Δημήτρης Κράλλης.

Επίσης, εκδόθηκε ψήφισμα και για το θέμα της ΔΕΗ, για την ενίσχυση του υποκαταστήματος και την μη μετακίνηση προσωπικού από την ΔΕΔΔΗΕ.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Ηλιδας: Μερικές επισημάνσεις...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ...







COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Μικροεντάσεις για το ΤΕΙ Αμαλιάδας [φωτογραφίες]
Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Μικροεντάσεις για το ΤΕΙ Αμαλιάδας [φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSsMWHjfJywlX2hp58G8BWFe41nmRsyWKmtFSdLae8fiAw-T7pLn4CgmTD4trMnUGUlQKYj_8MHmXwnfxCY2WShG3WWcy8RoxIx-PrnBh8FXM3Y1fqxmj3IR8gJSrwEVkGeBt2VL30_4U/s640/P1150170.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSsMWHjfJywlX2hp58G8BWFe41nmRsyWKmtFSdLae8fiAw-T7pLn4CgmTD4trMnUGUlQKYj_8MHmXwnfxCY2WShG3WWcy8RoxIx-PrnBh8FXM3Y1fqxmj3IR8gJSrwEVkGeBt2VL30_4U/s72-c/P1150170.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_101.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_101.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy