-->

Άξιος, ο εψηφισμένος εξ Ηλείας, νέος Μητροπολίτης Λαρίσσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος  Άξιος ! άξιος ! άξιος! αναφώνησαν και δόνησαν την Μητρόπολη Αθηνών συθέμελα, όλοι, αρχιερείς και λαός,...


Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος 

Άξιος ! άξιος ! άξιος! αναφώνησαν και δόνησαν την Μητρόπολη Αθηνών συθέμελα, όλοι, αρχιερείς και λαός, για την χειροτονία από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, του εξ Ηλείας εψηφισμένου νέου Μητροπολίτη Λαρίσσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου Νικολόπουλου. Στιγμές ηθικής έξαρσης και άφατης συγκίνησης, τόσο για την ελλαδική εκκλησία, τον άξιο ιεράρχη κ.κ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο, στην κορυφαία στιγμή της ιερατικής του σταδιοδρομίας – ανεβαίνοντας στο ύπατο αξίωμα της ελλαδικής εκκλησίας του Μητροπολίτη - αλλά και το χριστεπώνυμο πλήθος, που με ξεχωριστήν ηθική χαρά, είδε έναν γνώριμο και δικό του άνθρωπο από τα δρώμενα της Αρχιεπισκοπής και της Ιεραρχίας της Ελλάδος, να καταλαμβάνει επάξια, το υπέρτατο αξίωμα του Επισκόπου, για την ιστορική Μητρόπολη Λαρίσσης και Τυρνάβου, η οποία είχε ιερατικά χηρέψει, με την εκδημία του Μητροπολίτη της κυρού Ιγνατίου.

Με την προσήκουσα λοιπόν ιεροπρέπεια, αλλά και το υψηλό ηθικό κύρος μιας μοναδικής πολύαρχιερατικής λειτουργίας – συλλεί-τουργου, στον καθεδρικό ναό της Μητροπόλεως Αθηνών, σήμερα Κυριακή 7-10-18 έλαβε χώρα χοροστατούντος πρωτίστως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λαρίσσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου. Με πρωτοστάτες την πλειονότητα των Μητροπολιτών της ελλαδικής εκκλησίας, πλήθος κόσμου από τα φάσμα των γραμμάτων, της πολιτικής – διακρίναμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ-ο Κωνσταντίνο Αγοραστό και βουλευτές της Λαρίσσης - της δικαιοσύνης και της στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και ο ευλαβής λαός των Αθηνών, έδωσαν το δυναμικό παρόν στην Μητρόπολη, για να τιμήσουν τον ευπρεπή και άξιο ιεράρχη, νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου.


Με ιδιαίτερα ακόμα αισθητή την παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, που με ξεχωριστήν αγάπη, προσήλθε από την Ηλεία, για να τιμήσει και να ευχηθεί πατρικά, σε έναν δικό μας άνθρωπο, τον συμπατριώτης μας νέο Επίσκοπο Λαρίσσης κ-ο Ιερώνυμο, που πολλές φορές ευλόγησε και σημάδεψε ως πρεσβύτερος ιεράρχης, τα έντιμα και προοδευμένα ιερατικά και θεολογικά βήματά του. Αλλά και πολλών επίσης αυτοδιοικητικών της Ηλείας, που έσπευσαν να τιμήσουν το άξιο αρχιερατικά τέκνο της.

Κατά την διαδικασία της χειροτονίας, ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας κ.κ. Ιερώνυμος, εξήρε το ευγενές ήθος και την αυστηρή προσήλωση του Αρχιμανδρίτη κ-ου Ιερωνύμου, στις αξίες και ιδέες της ορθοδοξίας, το πολυεπίπεδο ποιμαντικό του έργο και την στέρεα και υψηλού επιπέδου επιστημονική του συγκρότηση, καθώς επίσης και την γόνιμη συμβολή και προσφορά του μέχρι σήμερα, ως Αρχιμανδρίτης και αρχιερατικός προϊστάμενος του ναού του Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού της οδού Βουλιαγμένης, αλλά και ως Α’ Γραμματέως της Αγίας Ιεράς Συνόδου, της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Στην αντιφώνησή του ο νέος επίσκοπος Λαρρίσης και Τυρνάνβου κ.κ. Ιερώνυμος, ένδακρυς και κατάφορτος από συγκίνηση, ευχαρίστησε πρωτίστως τον μεγαλοδύναμο Θεό, που τον αξίωσε με την χάρη και την ευλογία του στο υψηλό αξίωμα του επισκόπου και εν συνεχεία ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, για την αγάπη, την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλλε όλα τα χρόνια της αρχιερατικής του παρουσίας, αναθέτοντάς του υψηλής ευθύνης καθήκοντα, την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν σε διάφορα ευαίσθητα συνοδικά θέματα, για την προαγωγή των θέσεων της ελλαδικής εκκλησίας, αλλά και όλους τους ιερείς και αρχιερείς, όπως και τους ευλαβείς λαϊκούς, που τον περιέβαλλαν με την αγάπη τους και την ηθική στήριξή τους, στην μακρά μέχρι σήμερα ιερατική του πορεία.

Τέλος με φόβο Θεού, δεσμεύτηκε να υπηρετήσει από την τιμητική έπαλξη του επισκόπου, με όλην του την ηθική ικμάδα, την Ορθοδοξία, την ιστορική Μητρόπολη Λαρίσσης και Τυρνάβου, που τον υποδέχεται με αγάπη στις στοργικές της αγκάλες, αλλά και τον ευλαβή λαό, που μέσα και από και την αγάπη του άντλησε ηθικές δυνάμεις, για να πορευτεί στην δύσβατη πορεία του.

Σημειώνουμε ότι ο νέος Επίσκοπος Λαρίσσης, έχει ένα πολύ αξιόλογο βιογραφικό και μια σεμνή και εργώδη πορεία στην εκκλησία της Ελλάδος, έκγονος της οποίας ήταν η πανάξια ψήφισή του, ως νέου επισκόπου Λαρίσσης. Με καταγωγή από την Μηλέα (Σκλήβα) Ζαχάρως της Ηλείας, ο κ-ος Ιερώνυμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971.

Μετά τις εγκύκλιες γυμνασιακές του σπουδές, εισήχθη στην Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών, οπότε και άσκησε με την αποπεράτωσή της μαχόμενη δικηγορία, ενώ εισήχθη και αποφοίτησε και από την Θεολογική Σχολή του ιδίου πανεπιστημίου. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Νομικής στο Πανεπιστήμιο Groningen της Ολλανδίας, στο φάσμα της Ιστορίας του Δικαίου (Βυζαντινορωμαϊκό Δίκαιο).

Συνακόλουθα ομιλεί, αγγλικά, γερμανικά, ολλανδικά και τουρκικά. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1997 και το 2000 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και αυθημερόν Αρχιμανδρίτης. Εκάρη Μοναχός τον Δεκέμβριο του 1997, στην Ιερά Μονή Αντινίτσης Φθιώτιδος. Διάκονος χειροτονήθηκε τον Δεκεμβρίου του 1997 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως Αθηνών. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε τον Δεκεμβρίου του 2000, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χειροθετηθείς αυθημερόν ως Αρχιμανδρίτης. Χειροθετήθηκε Πνευματικός τον Δεκεμβρίου του 2002 υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου. Διετέλεσε Ιεροκήρυξ στον Μητροπολιτικό Ναο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και εν συνεχεία μετατεθείς στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, υπηρέτησε ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυν-θούς Αθηνών και Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης Αθηνών.

Χρημάτισε Γραμματεύς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Γραμματεύς του Επισκοπικού Δικαστηρίου αυτής. Διετέλεσε Συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και Β΄ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ελλάδος. Ακολούθως προήχθη σε Α΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έχει ένα πλούσιο και πολυμερές συγγραφικό έργο, για θεολογικά θέματα, αλλά κα πνευματικά και κοινωνικά ζητήματα του καιρού μας. Με το υψηλό του θεολογικό κύρος και την άξια επιστημονική του συγκρότηση, ο εψηφισμέ-νος νέος Επίσκοπος Λαρίσσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος, αναμένεται να παράξει ένα γόνιμο και ωφέλιμο αρχιερατικό και κοινωνικό έργο, επ΄αγαθώ της ελλαδικής εκκλησίας, της ιστορικής Μητρόπολης Λαρίσσης και του ευσεβούς λαού, αλλά και να συνδράμει την ελλαδική εκκλησία, σε μια κρίσιμη καμπή, κατά την οποία θα συζητηθούν θεσμικά με την πολιτεία, κρίσιμα ζητήματά της.

Από καρδιάς στον άξιο συμπατριώτης μας κ.κ. Ιερώνυμο, που τιμά με την έντιμη θεολογική του πορεία και τα άξια γράμματά του, την ιδιαίτερη πατρίδα μας Ηλεία, ευχόμαστε καλή επιτυχία, υψηλής ποιότητας επισκοπικό έργο και ο μεγαλοδύναμος Θεός, να ευλογεί και χαριτώνει τα εμπνευσμένα βήματα του. Άξιος !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων 
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Άξιος, ο εψηφισμένος εξ Ηλείας, νέος Μητροπολίτης Λαρίσσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος !
Άξιος, ο εψηφισμένος εξ Ηλείας, νέος Μητροπολίτης Λαρίσσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος !
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi48bVicNh2sGzbgDfcUCP-3zSntJ3GAFmZY6QBh3LLGXG1SwflWr3UHt0Xm_WANnDL1HqCivwdS-VRtI3HYfMW9gC7XZ7Z__VeQEAhOS8nwjxuo0yye-V9MtdrsVrjr2wKOzJGfM4tWC0/s640/43448556_327531624676250_3504172325413060608_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi48bVicNh2sGzbgDfcUCP-3zSntJ3GAFmZY6QBh3LLGXG1SwflWr3UHt0Xm_WANnDL1HqCivwdS-VRtI3HYfMW9gC7XZ7Z__VeQEAhOS8nwjxuo0yye-V9MtdrsVrjr2wKOzJGfM4tWC0/s72-c/43448556_327531624676250_3504172325413060608_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_927.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_927.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy