-->

Αυτά τα 5 road trips αξίζει να τα κάνεις με μοτοσυκλέτα

Κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να τολμήσει ένα road trip με μοτοσυκλέτα, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Άλλωστε λίγα...


Κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να τολμήσει ένα road trip με μοτοσυκλέτα, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Άλλωστε λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την αίσθηση απόλυτης ελευθερίας, σε κάποια από τα ομορφότερα σημεία της Υφηλίου. Ακολουθεί μια λίστα με 5 ιδανικές διαδρομές.

1. Ο Χρυσός Κύκλος, Ισλανδία 

Με αφετηρία και τερματισμό το Ρέικιαβικ, κατευθύνεσαι αρχικά βόρεια, για να διασχίσεις στη συνέχεια όλο το νησί της Ισλανδίας οδηγώντας στον μεγαλύτερο δρόμο της χώρας. Οι τρεις βασικές στάσεις του μήκους περίπου 1.330 χιλιομέτρων είναι το εθνικό Thingvellir, ο καταρράκτης Gullfoss και η γεωθερμική περιοχή του Haukadalur, ανάμεσα ωστόσο σε πολλά ακόμη εντυπωσιακά τοπία που περιλαμβάνουν από ενεργά ηφαίστεια και μεγάλους παγετώνες μέχρι μαγευτικές παραλίες και εξωπραγματικές πηγές.


Μια πολύ ενδιαφέρουσα παράκαμψη αφορά επίσης τη λίμνη Mývatn, που είναι τοποθετημένη σε μια πολύ ενεργή ηφαιστειακή περιοχή, η οποία έχει διαμορφωθεί εντυπωσιακά από παλαιότερες εκρήξεις. Ένα από τα θετικά αυτού του road trip είναι πως οδηγώντας κατά μήκος της ακτής δύσκολα θα συναντήσεις κάποιο άλλο αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα, κάτι που δίνει άλλη γοητεία στο ταξίδι.


2. Northland, Νέα Ζηλανδία 

Ένα road trip στο πιο βόρειο κομμάτι της Νέας Ζηλανδίας με αφετηρία και κατάληξη του ταξιδιού το Όκλαντ, αφού περάσεις από περιοχές όπως οι Whakapara, Opua, Opononi και Dargaville.


Την διαδρομή θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως αυτοί που λατρεύουν τις απότομες στροφές, ενώ ασφαλώς σε αυτή θα δεις μερικά από τα ομορφότερα σημεία της χώρας της Ωκεανίας. Αξίζει να αναφερθεί πως στην περιοχή ζουν και οι Maori. Από την Opua μπορείς να οδηγήσεις λίγο βορειότερα, στο Bay of Islands, που συγκαταλέγεται στα κορυφαία αξιοθέατα της Νέας Ζηλανδίας και περιλαμβάνει 150 νησιά που περικυκλώνονται από τιρκουάζ νερά, λευκές αμμώδεις παραλίες και εντυπωσιακούς κόλπους.


Νοτιότερα, κοντά στο Matakana συναντά κάποιος το Mathesons Bay, μια μικρή παραλία που εκτός από όμορφη είναι και τρομερά ήσυχη, ιδανική για αυτούς που αποζητούν την απόλυτη ηρεμία.

3. Καταρράκτες Victoria 

Η διαδρομή ξεκινά από το Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής και καταλήγει στους δημοφιλείς καταρράκτες της Victoria δια μέσω Ναμίμπιας, Μποτσουάνας και Ζιμπάμπουε. Η απόσταση μόνο μικρή δεν είναι (2.403 χιλιόμετρα) γι' αυτό και απαιτεί χρόνο και αρκετές στάσεις. Όπως επίσης και εμπειρία στους δύο τροχούς.


Όμως περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σαγηνευτικά μέρη της Μαύρης Ηπείρου ενώ συχνά στο δρόμο ο αναβάτης θα εντοπίσει αντιλόπες, καμηλοπαρδάλεις ή ακόμη και ελέφαντες. Στην Ναμίμπια, μπαίνεις σε μια από τις λιγότερο πυκνοκατοικημένες χώρες του κόσμου, με τη φύση της παντελώς ανέγγιχτη και αρκετές φυλές που ζουν ειρηνικά, κάτι που καθιστά ασφαλές το όλο εγχείρημα.


Ένα από τα highlights είναι και η έρημος Namib: Χρυσή άμμος που απλώνεται σε μήκος 2.000 χιλιομέτρων. Μία από τις παλαιότερες όσο και ξηρότερες ερήμους του πλανήτη. Στη συνέχεια μπορείς να απολαύσεις τον ορίζοντα, που μοιάζει ατελείωτος, στην Μποτσουάνα, πριν φτάσεις στον τελικό, επίσης πανέμορφο, προορισμό στην Ζιμπάμπουε.

4. Garden Route, Νότια Αφρική 

Περίπου 700 χιλιόμετρα χωρίζουν το Κέιπ Τάουν από το Πορτ Ελίζαμπεθ, σε μια διαδρομή που προσφέρεται για να ανακαλύψεις κάποια από τα σημαντικότερα όσο και όμορφα σημεία της Νοτίου Αφρικής, όπως τα σπήλαια Cango, οι οροσειρές Swartberge Ridge και Outeniqua καθώς και την γέφυρα Bloukrans (το ψηλότερο σημείο για bungee jumping στην χώρα).


Τέλειο σημείο για στάση και διανυκτέρευση είναι η παραθαλάσσια πόλη της Knysna. Αξίζει τον κόπο η παράκαμψη σε δύσβατους δρόμους που καταλήγουν σε γραφικά ψαροχώρια, ειδικά όσο πλησιάζεις τον τελικό προορισμό.

5. Transfagarasan, Ρουμανία 

Τα 460 χιλιόμετρα που χωρίζουν την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, με το Sibiu της Ρουμανίας μέσω του αυτοκινητοδρόμου Transfagarasan συνιστούν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές των Βαλκανίων.


Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζεις ότι ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος είναι ανοιχτός μόλις τρεις μήνες το χρόνο λόγω χιονιού (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο). Η ορεινή στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομή είναι γεμάτη ζιγκ ζαγκ, επιβλητικές βουνοκορφές και πυκνά δάση, με την πανοραμική θέα να κόβει την ανάσα σχεδόν σε κάθε σημείο.


Μια στάση στο φράγμα Vidraru (ύψους 305 μέτρων) επιβάλλεται. Είναι περικυκλωμένο από ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο, που θα σου προσφέρει τις απαραίτητες στιγμές χαλάρωσης ενόψει της συνέχειας.

  esquire.com.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αυτά τα 5 road trips αξίζει να τα κάνεις με μοτοσυκλέτα
Αυτά τα 5 road trips αξίζει να τα κάνεις με μοτοσυκλέτα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6lvYPvRrsXJOWwEFI6h6jNZ7uuwC0jtYwY7w8lzuAgWXYDpxgZb1FSo2xCoC1qiAiYmwhbk9gdP8pRoNeQ4t2yOtmyWbbOR6oaH45Q1KWUbPj4-22my21P1U78fPgtWYMZJuQQhjaufk/s640/BBPUysN.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6lvYPvRrsXJOWwEFI6h6jNZ7uuwC0jtYwY7w8lzuAgWXYDpxgZb1FSo2xCoC1qiAiYmwhbk9gdP8pRoNeQ4t2yOtmyWbbOR6oaH45Q1KWUbPj4-22my21P1U78fPgtWYMZJuQQhjaufk/s72-c/BBPUysN.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2018/11/5-road-trips.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/5-road-trips.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy